McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 2 Answer Key PDF Chapter 6 Test will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key

Write the time. Write A.M. or P.M.

Morning

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 1
Answer:
8:25 A.M.

Explanation:
The hours from midnight to noon are labeled A.M.
If it is 8:25 in the morning, the time is 8:25 A.M.

Afternoon

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 2
Answer:
5:50 P.M.

Explanation:
The hours from noon to midnight are labeled P.M.
If it is 5:50 in the afternoon, the time is 5:50 P.M.

Look at the clock. Write the time on the digital clock. Then write the time with A.M. or P.M.

Morning

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 3
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key img 1

Explanation:
The clock shows the time 09:10
The hours from midnight to noon are labeled A.M.
If it is 9:10 in the morning, the time is 9:10 A.M.

Afternoon

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 4
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key img 2

Explanation:
The clock shows the time 02:35
The hours from noon to midnight are labeled P.M.
If it is 02:35 in the afternoon, the time is 02:35 P.M.

Count the pennies, nickels, or dimes. Write how much they are worth. Use the ¢ symbol.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 5
Answer:
30¢

Explanation:
There are 6 nickels
1 nickel = 5 cents
I counted by 5’s
5, 10, 15, 20, 25, 30
So, the coins are worth 30¢.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 6
Answer:

Explanation:
There are 9 pennies
1 penny = 1 cent
I counted by 1’s
So, the coins are worth 9¢.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 7
Answer:
70¢

Explanation:
There are 7 dimes
1 dime = 10 cents
I counted by 10’s
So, the coins are worth 70¢.

Count the dimes, nickels, and pennies by 10s, 5s, and 1s. Write the total. Use the ¢ symbol.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 8
Answer:
37¢

Explanation:
There are 2 dimes
I counted by 10 two times = 20¢
There are 3 nickels
I counted by 5’s 3 times = 15¢
There are 2 pennies
I counted by 1’s= 2¢
20 + 15 + 2 = 37¢
So, the total is 37¢.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 9
Answer:
46¢

Explanation:
There are 3 dimes
I counted by 10 three times = 30¢
There are 3 nickels
I counted by 5’s 3 times = 15¢
There are 1 penny
I counted by 1’s= 1¢
30 + 15 + 1 = 46¢
So, the total is 46¢.

Count the money. Write the total. Use the ¢ or $ symbol.

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 10
Answer:
1$ 75¢

Explanation:
There is 1$
There are 3 quarters
1 quarter = 25 cents
2 quarters = 3 x 25 = 75¢
So, the total is 1$ 75¢.

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 11
Answer:
75¢

Explanation:
There are 1 quarter
2 quarters = 25¢
There are 3 dimes
2 dimes = 3 x 10 = 30¢
There are 3 nickels
3 nickels = 3 x 5 = 15¢
25+ 30 + 15 = 75¢
So, the total is 75¢.

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 6 Test Answer Key 12
Answer:
$2.19

Explanation:
There is 2 dollars
1 dime = 10¢
1 nickel = 5¢
4 pennies = 4¢
10 + 5 + 4 = 19
So, the total is 1$19¢.

Write how much money the person has. Write how much money the person needs. Use the ¢ or $ symbol. Then answer the question. Write yes or no.

Question 13.
One red marker costs 55¢. Hal has one quarter, two dimes, and two nickels.
Hal has ___________. Hal needs ___________.
Can he buy a red marker? ____________
Answer:
Hal has 55¢. Hal needs 55¢.
Can he buy a red marker? Yes

Explanation:
One red marker costs 55¢
Hal has one quarter, two dimes, and two nickels.
1 quarter = 25¢
2 dimes = 20¢
2 nickels = 10¢
25 + 20 + 10 = 55¢
So, Hal has 55¢ and he can buy one red marker.

Question 14.
Doug wants to buy a note pad for $1.19. He has a dollar bill, two nickels, and four pennies.
Doug has _____________. Doug needs _____________.
Does he have enough money? ______________
Answer:
Doug has $1.14. Doug needs $1.19.
Does he have enough money? No

Explanation:
Doug wants to buy a note pad for $1.19
He has a dollar bill, two nickels, and four pennies
2 nickels = 10¢
4 pennies = 4¢
10 + 4 = 14¢
Doug has $1.14 and he need $1.19
So, he can not buy a note pad.

Leave a Comment

Scroll to Top