McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 2 Answer Key PDF Chapter 5 Test will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key

Write the sum

Question 1.
28 + 34 = ____________
34 + 28 = ____________
Answer:
28 + 34 = 62
34 + 28 = 62

Explanation:
The order of the addends may differ but the sum will remain same.

Question 2.
58 + 13 = ____________
13 + 58 = ____________
Answer:
58 + 13 = 71
13 + 58 = 71

Explanation:
The order of the addends may differ but the sum will remain same.

Question 3.
44 + 23 + 11 = ____________
23 + 11 + 44 = ____________
Answer:
44 + 23 + 11 = 78
23 + 11 + 44 = 78

Explanation:
The order of the addends may differ but the sum will remain same.

Question 4.
228 + 37 + 9 = ____________
37 + 9 + 228 = ____________
Answer:
228 + 37 + 9 = 274
37 + 9 + 228 = 274

Explanation:
The order of the addends may differ but the sum will remain same.

Use subtraction to find the missing addend. Write the missing addend.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 1
423 + __________ = 836
Answer:
423 + 413 = 836

Explanation:
423 + ? = 836
Subtract the addend from the sum
836 – 423 = ?
The difference is the missing addend
836 – 423 = 413
So, the missing addend is 413
Therefore, 836 + 423 = 413

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 2
242 + ___________ = 739
Answer:
242 + 497 = 739

Explanation:
242 + ? = 739
Subtract the addend from the sum
739 – 242 = ?
The difference is the missing addend
739 – 242 = 497
So, the missing addend is 497
Therefore, 242 + 497 = 739.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 3
671 + __________ = 948
Answer:
671 + 277 = 948

Explanation:
671 + ? = 948
Subtract the addend from the sum
948 – 671 = ?
The difference is the missing addend
948 – 671 = 277
So, the missing addend is 277
Therefore, 671 + 277 = 948.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 4
396 + __________ = 600
Answer:
396 + 204 = 600

Explanation:
396 + ? = 600
Subtract the addend from the sum
600 – 396 = ?
The difference is the missing addend
600 – 396 = 204
So, the missing addend is 204
Therefore, 396 + 204 = 600.

Add. Write the sum.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 5
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key img 1

Explanation:
We can add going up and we can add going down
We group numbers as we add
The sum of 19, 25, 11 and 33 is 88.

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 6
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key img 2

Explanation:
We can add going up and we can add going down
We group numbers as we add
The sum of 27, 15 and 28 is 70.

Use mental math to add or subtract. Write the sum or difference.

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 7
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key img 3

Explanation:
Use mental math and add only tens
20 + 40 = 60
The sum of 428 and 40 is 468

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 8
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key img 4

Explanation:
Use mental math and add only hundreds
300 + 400 = 700
So, the sum of 300 and 471 is 771.

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 9
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key img 5

Explanation:
Use mental math and add only hundreds
500 + 200 = 700
So, the sum of 583 and 200 is 783.

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 10
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key img 6

Explanation:
Use mental math and subtract only tens
80 – 30 = 50
So, the difference of 483 and 30 is 453.

Question 15.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 11
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key img 7

Explanation:
Use mental math and subtract only hundreds
700 – 600 = 100
So, the difference of 718 and 600 is 118.

Question 16.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 12
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key img 8

Explanation:
Use mental math and subtract only hundreds
700 – 100 = 600
So, he difference of 700 and 100 is 600.

Solve

Question 17.
A store had 322 shirts. 198 shirts were sold. How many shirts are left in the store?
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key 13
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 5 Test Answer Key img 9

Explanation:
A store had 322 shirts
198 shirts were sold
Subtract to find the number of shirts left
322 – 198 = 124
So, 124 shirts are left in the store.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top