McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 1-6 Review Test as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key

Tell how many. Write the number.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 1
________
Answer:
3
Explanation:
There are 3 frogs in all.

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 2
________
Answer:
5
Explanation:
There are 5 pigs in all.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 3
________
Answer:
7
Explanation:
there are 7 horses in all.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 4
________
Answer:
15
Explanation:
There are 20 squares
15 blue dots in 20 squares.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 5
________
Answer:
20 yellow dots
Explanation:
There are 20 squares
20 yellow dots in 20 squares.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 6
________
Answer:
6
Explanation:
There are 6 fishes in all.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 7
________
Answer:
4
Explanation:
There are 4 pink birds

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 8
________
Answer:
2
Explanation:
There are 2 honey bees.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 9
________
Answer:
16 cubes
Explanation:
5 cubes of 3 sticks and 1 cube
5 x 3 = 15
15 + 1 = 16.

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 10
________
Answer:
6
Explanation:
1 stick of 5 cubes and 1 cube
5 + 1 = 6

Add to find out how many. Write the sum. Use the number line to help.

McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 11

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 12
3 + 2 = ___ oranges
Answer:
5
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 11
Explanation:
3 + 2 = 5 oranges
The sum of 3 and 2 oranges = 5 oranges.

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 13
3 + 3 = _____ lemons
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 11
3 + 3 = 6 lemons
Explanation:
The sum of 3 and 3 is 6 lemons

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 14
1 + 5 = ___ apples
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 11
1 + 5 = 6 apples
Explanation:
The sum of 1 and 5 is 6 apples.

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 15
2 + 0 = ___ cherries
Answer:
2 + 0 = 2 cherries
Explanation:
the sum of 2 and 0 is 2 cherries.

Add. Write the sum.

Question 15.
2 + 1 = ___
Answer:
3
Explanation:
2 + 1 = 3
The sum of 2 and 1 is 3

Question 16.
5 + 3 = ___
Answer:
8
Explanation:
5 + 3 = 8
The sum of 5 and 3 is 8

Question 17.
6 + 7 = ___
Answer:
13
Explanation:
6 + 7 = 13
The sum of 6 and 7 is 13

Question 18.
4 + 6 = ___
Answer:
10
Explanation:
4 + 6 = 10
The sum of 4 and 6 is 10.

Question 19.
9 + 2 = ___
Answer:
11
Explanation:
9 + 2 = 11
The sum of 9 and 2 is 11.

Question 20.
8 + 4 = ___
Answer:
12
Explanation:
8 + 4 = 12
The sum of 8 and 4 is 12.

Question 21.
7 + 13 = ___
Answer:
20
Explanation:
7 + 13 = 20
The sum of 7 and 13 is 20.

Question 22.
1 + 19 = ___
Answer:
20
Explanation:
1 + 19 = 20

Subtract. Write the difference. Use the number line to help.

McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 16

Question 23.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 17
6 – 1 = ___
Answer:
5
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 11
Explanation:
The difference of 6 and 1 is 5
6 – 1 = 5

Question 24.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 18
3 – 2 = ___
Answer:
1
Explanation:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 11
The difference of 3 and 2 is 1
3 – 2 = 1

Question 25.
4 – 3 = ___
Answer:
1
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 11
Explanation:
The difference of 4 and 3 is 1
4 – 3 = 1

Question 26.
13 – 0 = ___
Answer:
13
Explanation:
The difference of 13 and 0 is 13
13 – 0 = 13

Question 27.
12 – 5 = ___
Answer:
7
Explanation:
The difference of 12 and 5 is 7
12 – 5 = 7

Question 28.
8 – 8 = ___
Answer:
0
Explanation:
8 – 8 = 0
The difference of 8 and 8 is 0

Question 29.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 19
5 – 3 = ___
Answer:
2
Explanation:
5 – 3 = 2
The difference of 5 and 3 is 2

Question 30.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 20
4 – 3 = ___
Answer:
1
Explanation:
4 – 3 = 1
The difference of 4 and 3 is 1

Question 31.
19 – 11 = ___
Answer:
8
Explanation:
19 – 11 = 8
The difference of 19 and 11 is 8.

Question 32.
15 – 8 = ___
Answer:
7
Explanation:
15 – 8 = 7
The difference of 15 and 8 is 7

Question 33.
6 – 4 = ___
Answer:
2
Explanation:
6 – 4 = 2
The difference of 6 and 4 is 2.

Question 34.
17 – 0 = ___
Answer:
17
Explanation:
The difference of 17 and 0 is 17.
17 – 0 = 17

Count by 1s, 5s, or 10s. Write the missing numbers.

Question 35.
5 6 7 ___ ___ ___ ___ 12
Answer:
5 6 7 8 9 10 11 12
Explanation:
The given series is skip by ones
we have to add one to the given number
7 + 1 = 8
8 + 1 = 9

Question 36.
65 70 ___ ___ 85 ___ _____
Answer:
65 70 75 80 85 90 95
Explanation:
The given series is skip by fives.
70 + 5 = 75
75 + 5 = 80

Question 37.
10 20 _____ 40 _____ _____ _____
Answer:
10 20 30 40 50 60 70
Explanation:
The given series is skip by tens
20 + 10 = 30
40 + 10 = 50

Question 38.
25 30 ___ ___ ___ ____ 55
Answer:
25 30 35 40 45 50 55
Explanation:
The given series is skip by fives
30 + 5 = 35
35 + 5 = 40

Solve. Write the sum or difference.

Question 39.
Elsa has 4 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 21. Nate has 5 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 21. How many fish in all?
4 + 5 = _____ fish
Answer:
9
Explanation:
Number of fishes that Elsa has 4 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 21.
Number of fishes that Nate has 5 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 21.
4 + 5 = 9 fish in all.

Question 40.
There are 8 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 22. 2 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 22 leave. How many cars are left?
8 — 2 = _____ cars
Answer:
6 cars
Explanation:
Number of cars are 8 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 22.
2 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 22 leave.
8 — 2 = 6 cars are left

Question 41.
There are 19 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 23. 3 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 23 fly away. How many birds are left?
19 – 3 = _____ birds
Answer:
16 birds.
Explanation:
Number of  are 19 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 23.
3 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–6 Review Test Answer Key 23 fly away.
19 – 3 = 16 birds are left

Question 42.
There are 7 red blocks and 7 green blocks. How many blocks in all?
7 + 7 = _____ blocks
Answer:
14 blocks
Explanation:
There are 7 red blocks and 7 green blocks
7 + 7 = 14 blocks

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top