McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1–12 Review Test Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapters 1–12 Review Test as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Chapters 1–12 Review Test Answer Key

Tell how many. Write the number.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 1
Answer:
11
Explanation:
There are green dots in the 20 blocks
so, 11 dots are there

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 2
Answer:
14
Explanation:
2 cube sticks of 5
and 1 cube stick of 4
10 + 4 = 14

Add to find how many. Use the number line to help.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 3

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 4
11 + 6 = _____________ in all
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 2
17
Explanation:
11 + 6 = 17 in all
The sum of 11 yellow stars and 6 blue stars = 17 stars.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 5
4 + 4 = ______________ in all
Answer:
8
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 2
Explanation:
4 + 4 = 8 in all
The sum of 4 and 4 is 8

Question 5.
11 + 3 = ____________
Answer:
14
Explanation:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 2
The sum of 11 and 3 is 14
11 + 3 = 14

Question 6.
Joe has McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 6. Luis has 3 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 6. How many McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 6 in all?
4 + 3 = __________ McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 6
Answer:
7McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 6
Explanation:
4 + 3 = 7
Number of books that Joe has 4 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 6.
Number of books that Luis has 3 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 6.
The sum of 4 and 3 is 7

Question 7.
18 + 2 = ____________
Answer:
20
Explanation:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 2
18 + 2 = 20
The sum of 18 and 2 is 20.

Question 8.
There is 1 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 7 air. There are 7 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 7 on the floor. How many McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 7 in all?
1 + 7 = _____________ McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 7
Answer:
8 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 7
Explanation:
Number of aero planes in air is 1
Number of aero planes in floor is 7
The sum of 1 and 7 is 8.

Subtract. Write the difference.

Use the number line to help.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 8

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 9
6 – 6 = ____________
Answer:
0
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 3
Explanation:
The difference of 6 and 6 is 0
There are 6 orange circle balls,
out of 6 balls all the balls are used,
so, 0 balls are remaining.

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 10
4 – 1 = ____________
Answer:
3
Explanation:
The difference of 4 and 1 is 3
4 – 1 = 3

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 11
5 – 4 = ____________
Answer:
1
Explanation:
The difference of 5 and 4 is 1
5 – 4 = 1

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 12
3 – 1 = _____________
Answer:
2
Explanation:
The difference of 3 and 2 is 1
3 – 2 = 1

Subtract to find the difference.

Question 13.
17 – 17 = ___________
Answer:
0
Explanation:
The difference of 17 and 17 is 0
17 – 17 = 0

Question 14.
5 – 0 = ___________
Answer:
5
Explanation:
The difference of 5 and 0 is 5
5 – 0 = 5

Question 15.
9 – 1 = ___________
Answer:
8
Explanation:
The difference of 9 and 1 is 8
9 – 1 = 8

Question 16.
7 – 6 = ___________
Answer:
1
Explanation:
The difference of 7 and 6 is 1
7 – 6 = 1

Question 17.
12 – 9 = ___________
Answer:
3
Explanation:
The difference of 12 and 9 is 3
12 – 9 = 3

Question 18.
19 – 17 = ___________
Answer:
2
Explanation:
The difference of 19 and 17 is 2

Question 19.
15 – 8 = ___________
Answer:
7
Explanation:
The difference of 15 and 8 is 7
15 – 8 = 7

Question 20.
11 – 9 = ___________
Answer:
2
Explanation:
The difference of 11 and 9 is 2
11 – 9 = 2

Solve. Write the difference.

Question 21.
There are 20 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 13 in a garden. Will pulls up 3 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 13. How many McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 13 are left in the garden?
20 – 3 = ____________ McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 13
Answer:
20 – 3 = 17McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 13
Explanation:
Total number of carrots in the garden = 20
Number of carrots plucked = 3
20 – 3 = 17

Question 22.
Cora counted 9 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 14 in the garden. 8 McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 14 flew away. How many McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 14 are still in the garden?
9 – 8 = _________ McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 14
Answer:
9 – 8 = 1McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 14
Explanation:
Total number of bees in the garden = 9
Number of bees flew away = 8
9 – 8 = 1
so, 1 bee is still in the garden.

Count by 1s, 5s, or 10 s. Write the missing numbers.

Question 23.
2 3 4 _______ _______ _______ _______ _______ _______
Answer:
2 3 4 5 6
Explanation:
The given series is skip by ones
so, we have to add one number to it.

Question 24.
45 50 _______ _______ _______ _______ _______ _______
Answer:
45 50 55 60 65 70 75 80
Explanation:
The given series is skip by fives
so, we have to add 5 numbers to it.
50 + 5 = 55
55 + 5 = 60
60 +5 = 65

Question 25.
0 10 20 _______ _______ _______ _______ _______
Answer:
0 10 20 30 40 50 60 70
Explanation:
The given series is skip by tens
so, we have to add 10 numbers to it.
20 + 10 = 30
30 + 10 = 40
40 + 10 = 50

Look at the chart. Write an addition sentence. Then write a subtraction sentence.

Question 26.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 15
________ + ________ = ________
________ – ________ = ________
Answer:
7 + 3 = 10
10 – 3 = 7
Explanation:
From the given 3 numbers we have written a addition sentence and a subtraction sentence.

Question 27.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 16
________ + ________ = ________
________ – ________ = ________
Answer:
9 + 4 = 13
13 – 4 = 9
Explanation:
From the given 3 numbers we have written a addition sentence and a subtraction sentence.

Read the number sentences. Write the missing number.

Question 28.
3 + McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 17 = 14
14 – 3 = _________
3 + __________ = 14
Answer:
14 – 3 = 11
3 + 11 = 14
Explanation:
Found the missing number in addition sentence and subtraction sentence.

Question 29.
6 + McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 17 = 19
19 – 6 = ___________
6 + ___________ = 19
Answer:
19 – 6 = 13
6 + 13 = 19
Explanation:
Found the missing number in addition sentence and subtraction sentence.

Count the tens. Tell how many ones. Write your answers.

Question 30.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 18
___________ tens = ___________ ones
Answer:
8 tens = 80 ones.
Explanation:
There are 8 cube sticks,
In each cube stick there are 10 cubes

Question 31.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 19
___________ tens = ___________ ones
Answer:
5 tens = 50 ones.
Explanation:
There are 5 cube sticks,
In each cube stick there are 10 cubes

Use objects to help compare. Write greater than, less than, or equal to. Then write >, <, or =

Question 32.
38 and 38
38 is ___________ 38.
38 ___________ 38
Answer:
38 is equal to 38
38 = 38
Explanation:
When the given numbers are same then we say they are equal.
equal is represented with the symbol ‘=’

Question 33.
12 and 21
12 is ___________ 21.
12 ___________ 21
Answer:
12 is lesser than 21
12 < 21
Explanation:
When the given number is less then the other number
lesser than ‘< ‘symbol is used to represent

Add or subtract. Write the sum or difference.

Question 34.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 20
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 6
Explanation:
The sum of 73 and 4 is 77
73 + 4 = 77

Question 35.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 21
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 5
Explanation:
The sum of 80 and 11 is 91
80 + 11 = 91

Question 36.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 22
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 6
Explanation:
The difference of 50 and 30 is 20
50 – 30 = 20

Find 10 more or 10 less. Write your answer.

Question 37.
76
10 more than 76 is ____________.
10 less than 76 is ____________.
Answer:
10 more than 76 is 86.
10 less than 76 is 66.
Explanation:
76 + 10 = 86
76 – 10 = 66

Question 38.
59
10 more than 59 is ____________.
10 less than 59 is ____________.
Answer:
10 more than 59 is ____________.
10 less than 59 is ____________.
Explanation:
59 + 10 = 69
59 – 10 = 49

Add. Write the sum. Regroup if you need to.

Question 39.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 23
22 + 31 = ____________
Answer:
22 + 31 = 53
Explanation:
22 is regrouped as 2 tens and 2 ones
31 is regrouped as 3 tens and 1 ones
adding tens and ones separately.
2 + 3 = 5tens
2 + 1 = 3 ones = 5 tens 3 ones = 53

Question 40.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 24
43 + 17 = ____________
Answer:
Explanation:
43 is regrouped as 4 tens and 3 ones
17 is regrouped as 1 tens and 7 ones
adding tens and ones separately.
4 + 1 = 5 tens
1 + 7 = 8 ones = 5 tens and 8 ones = 58.

Question 41.
Circle the object that is heavier.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 25
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 7
Explanation:
Monkey is heavier than the bee.
so, circled the monkey.

Question 42.
Name the coin. What is the value of this coin?
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 26
Name ____________
Value ____________
Answer:
Name Nickel
Value 5 cents.
Explanation:
The given coin is a Nickel.
the value of Nickel is 5

Look at each clock. Write the time.

Question 43.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 27
Answer:
11 : 00
Explanation:
The short hand represents the hours and the long hand represent the minutes
So, the analog clock is showing the time 11’o clock

Question 44.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 28
Answer:
3 : 30
Explanation:
The short hand represents the hours and the long hand represent the minutes
The short hand represents the hours and the long hand represent the minutes
So, the analog clock is showing the time 3:30

Question 45.
Write the time ¡n digital clock,
seven-thirty
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 29
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 8
Explanation:
The digital clock is displaying the time 7:30

Question 46.
Complete this pattern: 2, 4, 6, 8, 10, _______, 14, 16
Answer:
2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16
Explanation:
The given sequence is skip by two’s
10 + 2 = 12
The missing number is 12.

Question 47.
Write T on the triangles. Write S on the squares. Write R on the rectangle.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 30
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 9
Explanation:
A triangle has 3 sides and 3 corners,
a square has 4 sides and 4 corners,
and a rectangle has 4 sides and 4 corners but opposite sides are equal.

Question 48.
Color 3 of 4 equal parts.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 31
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 10
Explanation:
A rectangle has divided into 4 equal parts
3 parts of 4 are colored.

Look at the graph. Read the questions. Write your answers.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapters 1 – 12 Review Test Answer Key 32

Question 49.
How many children like dogs the best?
Answer:
4 children
Explanation:
4 children like dogs the best.

Question 50.
How many more children liked fish than cats?
Answer:
1 child more.
Explanation:
Number of children likes fish = 2
Number of children like cat = 1
2 – 1 = 1
one more child like cat than fish.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top