Go Math Grade K Answer Key Chapter 4

Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10

Teach your kid the basic math skills he might need using the Go Math Grade 4 Answer Key Represent and Compare Numbers to 10. Help them improve their math proficiency using the Grade K HMH Go Math Solution Key provided by subject experts. Kick start your preparation with the quick resources available and clear the exam with flying colors. Download the HMH Go Math Grade K Answer Key Ch 4 for free of cost and resolve your queries whenever you want and from anywhere and anytime.

Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Represent and Compare Numbers to 10

Go Math Grade K Ch 4 Represent and Compare Numbers to 10 Solution Key covers questions from Lessons, Homework Practice, Extra Practice, Review Tests, etc. Access the Topicwise Go Math Kindergarten Chapter 4 Answers available via quick links and clarify all your doubts. All you need to do is just tap on the relevant links and clear the doubts concerning the particular topic in no time. Score better grades in exams compared to others with consistent practice as practice is the only key to success.

Represent and Compare Numbers to 10

Lesson: 1 Model and Count 10

Lesson: 2 Count and Write to 10

Lesson: 3 Algebra • Ways to Make 10

Lesson: 4 Count and Order to 10

Mid-Chapter Checkpoint

Lesson: 5 Problem Solving • Compare by Matching Sets to 10

Lesson: 6 Compare by Counting Sets to 10

Lesson: 7 Compare Two Numbers

Represent and Compare Numbers to 10 Show What You Know

DIRECTIONS 1. Draw 9 flowers. 2. Draw 7 flowers. 3–6. Count and tell how many. Write the number.
Draw Objects to 9
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 1.1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Show-What-You-Know-Question-1
Explanation:
Here is a representation of number 9.
A ten frame has taken to represent 9 flowers.
5 flowers in the first row and 4 in the second row .
5 + 4 = 9.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 1.2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Show-What-You-Know-Question-2
Explanation:
Here is a representation of number 7.
A ten frame has taken to represent 7 flowers.
5 flowers in the first row and 4 in the second row .
5 + 2 = 7.

Write Numbers to 9
Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 1.3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Show-What-You-Know-Question-3
Explanation:
The above picture is representation of the model 9.
There are 9 flowers represented.
4 in 1st line, 1 in 2nd line, 4 in the 3rd line.
4 + 1 + 4 = 9.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 1.4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Show-What-You-Know-Question-4
Explanation:
The above picture is representation of the model 8.
There are 8 flowers represented.
3 in 1st line, 2 in 2nd line, 3 in the 3rd line.
3 + 2 +3  = 8.

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 1.5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Show-What-You-Know-Question-5
Explanation:
The above picture is representation of the model 6.
There are 6 flowers represented.
2 in 1st line, 2 in 2nd line, 2 in the 3rd line.
2 + 2 + 2  = 6.

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 1.6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Show-What-You-Know-Question-6
Explanation:
The above picture is representation of the model 7.
There are 7 flowers represented.
3 in 1st line, 1 in 2nd line, 3 in the 3rd line.
3 + 1 +3  = 7.

Represent and Compare Numbers to 10 Vocabulary Builder

DIRECTIONS Circle the words that describe the number of carrots and the number of celery sticks. Use greater and less to describe the number of trees and the number of bushes.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 1.7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Vocabulary-Builder

Explanation:
In the above picture
There are 3 number of carrots and the 3 number of celery sticks.
There are same number of carrots and celery sticks.
There are 4 trees and 2 bushes.
Trees are greater. Bushes are less.

Represent and Compare Numbers to 10 Game Spin and Count!

DIRECTIONS Play with a partner. Place game markers on START. Use a pencil and a paper clip to spin for a number. Take turns spinning. Each player moves his or her marker to the next space that has the same number of objects as the number on the spinner. The first player to reach END wins.

MATERIALS two game markers, pencil, paper clip
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 1.8

Represent and Compare Numbers to 10 Vocabulary Game

DIRECTIONS Shuffle the Word Cards. Place each card facedown on a different square above. A player turns over two cards. If they match, the player tells what they know about the word and keeps the cards. If they do not match, the player turns the cards facedown again. Players take turns. The player with more pairs wins.

MATERIALS 1 set of Word Cards
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 1.9

The Write Way
DIRECTIONS Draw to show how to compare two sets of objects. Reflect Be ready to tell about your drawing.

Lesson 4.1 Model and Count 10

Essential Question How can you show and count 10 objects?

DIRECTIONS Use counters to model 9 in the top ten frame. Use counters to model 10 in the bottom ten frame. Draw the counters. Tell about the ten frames.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.1 1
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Model-and-Count-10
Explanation :
In the top ten frame 9 counters are drawn
In the bottom ten frame 10 counters are drawn .

Share and Show

DIRECTIONS 1. Place a counter on each balloon. 2. Move the counters to the ten frame. Draw the counters. Point to each counter as you count it. Trace the number.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.1 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Model-and-Count-10-Share-Show-Question-1
Explanation :
each counter is drawn on the balloon .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.1 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Model-and-Count-10-Share-Show-Question-2
Explanation:
Given a ten frame and the counters are moved.
As the counters moved in there are 10 counters fit into it .
The number of counters fitted in the frame are represented in the image.

DIRECTIONS 3. Trace the number. Use counters to model the different ways to make 10. Write to show some pairs of numbers that make 10.
Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.1 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Model-and-Count-10-Share-Show-Question-3
Explanation:
Given
In the above image.
Different way to make the model 10 are represented.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 4. Michelle puts her star stickers in sets of 10. Circle all the sets of star stickers that belong to Michelle. 5. Draw to show what you know about the number 10. Tell a friend about your drawing.
Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.1 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Model-and-Count-10-Share-Show-Problem-Solving-Applications-Question-4
Explanation:
Michelle puts her star stickers in a set of 10.
In the above image there are 4 sets of star sticker.
Out of the 4 sets 3 sets have 10 stickers representation and the 1 have 9 stickers in the set.
The stickers with 10 are circled.

Question 5.
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.1-Model-and-Count-10-Share-Show-Problem-Solving-Applications-Question-5
Explanation:
The above image represents the model 10. I have used a ten frame and inserted 10 counters to make a model 10.

HOME ACTIVITY • Ask your child to show a set of nine objects. Then have him or her show one more object and tell how many objects are in the set.

Model and Count 10 Homework & Practice 4.1

DIRECTIONS Trace the number. Use counters to model the different ways to make 10. Color to show the counters below. Write to show some pairs of numbers that make 10.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.1 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Model-and-Count-10-Homework -Practice 4.1
Explanation:
Given
In the above image.
Different way to make the model 10 are represented.

DIRECTIONS 1. Trace the number. How many more counters would you place in the ten frame to model a way to make 10? Draw the counters. 2. Count how many kites. Write the number. Draw to show a set of counters that has the same number as the set of kites. Write the number. 3. Count and tell how many. Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.1 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Model-and-Count-10-Homework -Practice 4.1-Lesson-Check-Question-1
Explanation:
Given a ten frame image with 6 counters.
To make it model ten we need to add 4 more counters.
There are 6 grey counter and 4 red counters to make 10.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.1 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Model-and-Count-10-Homework -Practice 4.1-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-2
Explanation:
Number of kites are 5.
To show the same set of kites i have used another counter below to represent the set of 5.

Go Math Grade K Lesson 1 Problem Set 4.2 Answer Key Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.1 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Model-and-Count-10-Homework -Practice 4.1-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-3
Explanation:
Number of shirt in the image is 1 and the number is represented.

Lesson 4.2 Count and Write to 10

Essential Question How can you count and write up to 10 with words and numbers?

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many eggs. Trace the number. 2–5. Count and tell how many eggs. Write the number.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Question-1
Explanation:
Given a basket of eggs with two set of 5.
Adding these  two sets 5 + 5 make 10.
10 is represented.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Question-2

Explanation:
Given a basket of eggs with two set of 9 , 1.
The set with 9 eggs is represented with 3 eggs in three rows.
Adding these  two sets 9 + 1 make 10.
10 is represented.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Question-3

Explanation:
Given a basket of eggs with two set of 5, 4.
Adding these  two sets 5 + 4 make 9.
9 is represented.

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Question-4

Explanation:
Given a basket of eggs with two set of 5.
Adding these  two sets 5 + 5 make 10.
10 is represented.

Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Question-5

Explanation:
Given a basket of eggs .
The eggs are represented in ten frame format.
10 is represented.

DIRECTIONS 6. Say the number. Trace the numbers. 7–9. Count and tell how many. Write the number.
Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Question-6
Explanation:
The above image is the dotted representation of 10.

Question 7.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Question-7

Explanation:
Given a basket of eggs with two set of 5.
Adding these  two sets 5 + 5 make 10.
10 is represented.

Question 8.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Question-8

Explanation:
Given a basket of eggs with two set of 4.
Adding these  two sets 4+ 4 make 8.
8 is represented.

Question 9.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Question-9

Explanation:
Given a basket of eggs with two set of 9, 1.
The set with 9 eggs represents 3 eggs each in three rows.
Adding these  two sets 9 + 1 make 10.
10 is represented.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 10. Draw to show a set that has a number of objects one greater than 9. Write how many objects. Tell a friend about your drawing.
Question 10.
___________
_ _ _ _ _ _ _ _
___________
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.2-Count-and-Write-to-10-Share-and-Show-Problem-Solving-Applications-Question-10

Count and Write to 10 Homework & Practice 4.2

DIRECTIONS 1. Say the number. Trace the numbers. 2–4. Count and tell how many. Write the number.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Write-to-10-Homework-&-Practice-4.2-Question-1
Explanation:
In the above image the number s represented in dotted form.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Write-to-10-Homework-&-Practice-4.2-Question-2

Explanation:
Given a set of bowling pins.
They are stacked in 1, 2, 3, 4 format.
Adding these stacks 1 +2 + 3 + 4 makes 10.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Write-to-10-Homework-&-Practice-4.2-Question-3

Explanation:
Given a set of bowling pins.
They are stacked in a circular format.
I have numbered the pins and numbered to 10.

Chapter 4 Math Go Math Kindergarten Answer Key Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Write-to-10-Homework-&-Practice-4.2-Question-4
Explanation:
Given a set of bowling pins.
They are stacked in 4 , 3 , 3 format.
Adding these stacks 4 + 3 + 3 makes 10.

DIRECTIONS 1. Count and tell how many ears of corn. Write the number. 2. Count and tell how many are in each set. Write the numbers. Compare the numbers. Circle the number that is less. 3. How many counters would you place in the five-frame? Trace the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Write-to-10-Homework-&-Practice-4.2-Lesson-Check-Question-1
Explanation:
In the above image given 2 sets of corn ears. Each set have a count of 5 on adding both the it makes 10.
10 is represented.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Write-to-10-Homework-&-Practice-4.2-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-2
Explanation:
Given two sets of counters.
1st set have 3 counters
2nd set have 2 counters.
The set with less counter is circled.
2<3. or 3>2.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.2 16
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Write-to-10-Homework-&-Practice-4.2-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-3
Explanation:
Given  a five frame and used 5 counters to fill the five frame.

Lesson 4.3 Algebra • Ways to Make 10

Essential Question How can you use a drawing to make 10 from a given number?

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many cubes of each color there are. Write how many red cubes. Write how many cubes in all. 2–3. Use blue to color the cubes to match the number. Use red to color the other cubes. Write how many red cubes. Write how many cubes in all.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.3-Algebra- Ways-to-Make-10-Share-and-Show-Question-1
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 9
Remaining number of cubes are red that mean 1 cube is red

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.3-Algebra-Ways-to-Make-10-Know-Share-Show-Question-2
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 8
Remaining number of cubes are red that mean 2 cubes are red

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.3-Algebra-Ways-to-Make-10-Know-Share-Show-Question-3
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 7
Remaining number of cubes are red that mean 3 cubes are red

DIRECTIONS 4–6. Use blue to color the cubes to match the number. Use red to color the other cubes. Write how many red cubes. Write how many cubes in all.
Question 4.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.3-Algebra-Ways-to-Make-10-Know-Share-Show-Question-4
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 5
Remaining number of cubes are red that mean 5 cubes are red

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.3-Algebra-Ways-to-Make-10-Know-Share-Show-Question-4
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 3
Remaining number of cubes are red that mean 7 cubes are red

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.3-Algebra-Ways-to-Make-10-Know-Share-Show-Question-6
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 2
Remaining number of cubes are red that mean 8 cubes are red

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7–9. Jill uses the dot side of two Number Tiles to make 10. Draw the dots on each Number Tile to show a way Jill can make 10. Write the numbers.
Question 7.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.3-Algebra-Ways-to-Make-10-Know-Problem-Solving-Applications-Question-7

Question 8.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.3-Algebra-Ways-to-Make-10-Know-Problem-Solving-Applications-Question-8

Question 9.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.3-Algebra-Ways-to-Make-10-Know-Problem-Solving-Applications-Question-9

Algebra • Ways to Make 10 Homework & Practice 4.3

DIRECTIONS 1–3. Use blue to color the cubes to match the number. Use red to color the other cubes. Write how many red cubes. Trace or write the number that shows how many cubes in all.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Algebra-Ways-to-Make-10-Homework-&-Practice-4.3-Question-1
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 7
Remaining number of cubes are red that mean 3 cubes are red

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Algebra-Ways-to-Make-10-Homework-&-Practice-4.3-Question-2
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 6
Remaining number of cubes are red that mean 4 cubes are red

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Algebra-Ways-to-Make-10-Homework-&-Practice-4.3-Question-3
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 2
Remaining number of cubes are red that mean 8 cubes are red

DIRECTIONS 1. Use blue to color the cube to match the number. Use red to color the other cubes. Write how many red cubes. Write the number that shows how many cubes in all. 2. Count and tell how many are in each set. Write the numbers. Compare the numbers. Circle the number that is greater. 3. How many birds are there? Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Algebra-Ways-to-Make-10-Homework-&-Practice-4.3-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 1
Remaining number of cubes are red that mean 9 cubes are red

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Algebra-Ways-to-Make-10-Homework-&-Practice-4.3-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of Glasses are 3
Number of bowling pins are 4
Numbers are written and the greater number 4 is circled .

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.3 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Algebra-Ways-to-Make-10-Homework-&-Practice-4.3-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of Birds are 4 and the Number is Written s 4 .

Lesson 4.4 Count and Order to 10

Essential Question How can you count forward to 10 from a given number?

Listen and Draw

DIRECTIONS Point to the numbers in the top workspace as you count forward to 10. Trace and write the numbers in order in the bottom workspace as you count forward to 10.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.4-Count-and-Order-to-10-Listen-and-Draw
Explanation:
In the image the numbers are from 1 to 10 .
There are missing numbers which are written big in the order from 1 to 10.

Share and Show

DIRECTIONS 1–2. Count the dots of each color in the ten frames. Write the numbers. Look at the next line. Write the numbers in order as you count forward from the dashed number.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.4-Count-and-Order-to-10-Listen-and-Draw-Share-and-Show-Question-1

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.4-Count-and-Order-to-10-Listen-and-Draw-Share-and-Show-Question-2
Explanation:
Given five set of counter in a ten frame with different number of counters in each set.
Number of counters in each set are represented below each ten frame.
The counters in the sets are represented in the forward direction starting from 4, 5, 6, 7, 8.

DIRECTIONS 3–4. Count the dots of each color in the ten frames. Write the numbers. Look at the next line. Write the numbers in order as you count forward from the dashed number.
Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.4-Count-and-Order-to-10-Listen-and-Draw-Share-and-Show-Question-3
Explanation:
Given five set of counter in a ten frame with different number of counters in each set.
Number of counters in each set are represented below each ten frame.
The counters in the sets are represented in the forward direction starting from 5, 6, 7, 8, 9.

Go Math Grade K Lesson 4.4 Answer Key Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.4-Count-and-Order-to-10-Listen-and-Draw-Share-and-Show-Question-4
Explanation:
Given five set of counter in a ten frame with different number of counters in each set.
Number of counters in each set are represented below each ten frame.
The counters in the sets are represented in the forward direction starting from  6, 7, 8, 9, 10.

HOME ACTIVITY • Write the numbers 1 to 10 in order on a piece of paper. Ask your child to point to each number as he or she counts to 10. Repeat beginning with a number other than 1 when counting.

Count and Order to 10 Homework & Practice 4.4

DIRECTIONS 1–2. Count the dots in the ten frames. Trace or write the numbers. Look at the next line. Write the numbers in order as you count forward from the dashed number.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Order-to-10-Homework-Practice-4.4-Question-1
Explanation:
Given five set of counter in a ten frame with different number of counters in each set.
Number of counters in each set are represented below each ten frame.
The counters in the sets are represented in the forward direction starting from  4, 5, 6, 7, 8.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Order-to-10-Homework-Practice-4.4-Question-2
Explanation:
Given five set of counter in a ten frame with different number of counters in each set.
Number of counters in each set are represented below each ten frame.
The counters in the sets are represented in the forward direction starting from 6, 7, 8, 9, 10.

DIRECTIONS 1. Count the dots in the ten frames. Trace the number. Write the numbers in order as you count forward from the dashed number. 2. Count and tell how many are in each set. Write the numbers. Compare the numbers. Circle the number that is less. 3. How many counters are there? Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Order-to-10-Homework-Practice-4.4-Lesson-Check-Question-1
Explanation:
Given five set of counter in a ten frame with different number of counters in each set.
Number of counters in each set are represented below each ten frame.
The counters in the sets are represented in the forward direction starting from 5, 6, 7, 8, 9.

Spiral Review
Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Order-to-10-Homework-Practice-4.4-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-2
Explanation:
Given two sets of counters with counter 3 in one set and 2 counters in second set.
As the set with 2 counters is less that counters with 3. 2 is circled.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Count-and-Order-to-10-Homework-Practice-4.4-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-3
Explanation:
Given a set with three counters. The number 3 is represented.

Represent and Compare Numbers to 10 Mid-Chapter Checkpoint

Concepts and Skills

DIRECTIONS 1. Place counters in the ten frame to model ten. Draw the counters. Write the number. (K.CC.B.5) 2. Use blue to color the cubes to match the number. Use red to color the other cubes. Write how many red cubes. Write how many cubes in all. (K.OA.A.4) 3. Count forward. Write the number to complete the counting order. (K.CC.A.2)
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-1
Explanation :
Number of counters drawn are 10.
The number 10 is represented .

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-2
Explanation :
Total Number of cubes are 10
Number of blue cubes given are 6
Remaining number of cubes are red that mean 4 cubes are red

Question 3.
THINK SMARTER
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.4 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Mid-Chapter-Checkpoint-Concepts-Skills-Question-3
Explanation :
Numbers are written in ascending from 7 to 10 .
So, the missing term is  9.

Lesson 4.5 Problem Solving • Compare by Matching Sets to 10

Essential Question How can you solve problems using the strategy make a model?

Unlock the Problem

DIRECTIONS Break a ten-cube train into two parts. How can you use matching to compare the parts? Tell a friend about the cube trains. Draw the cube trains.
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10-Unlock-the-Problem
Explanation :
Number of cubes are 10
Divided into two parts each train contains five cubes and matching of cubes is done as shown in above figure .

Try Another Problem

DIRECTIONS 1. Malia has the red balloons. Andrew has the blue balloons. Who has more balloons? Use i Tools or red and blue cube trains to model the sets of balloons. Compare the cube trains by matching. Draw and color the cube trains. Write how many in each set. Which number is greater? Circle that number.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.5 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10- Try-Another-Problem-Question-1
Explanation :
Number of red cubes drawn are 6 and Number of blue cubes drawn are 7. matching of cubes has been done except one blue cube doesnot have the matching as shown in above figure .
Number of cubes in each set is written .
Andrew have more balloons and the number is circled .

Share and Show

DIRECTIONS 2. Kyle has 9 tickets. Jared has 7 tickets. Who has fewer tickets? Use cube trains to model the sets of tickets. Compare the cube trains by matching. Draw and color the cube trains. Write how many. Circle the number that is less. 3. Phil won 8 prizes. Naomi won 5 prizes. Who won fewer prizes? Use cube trains to model the sets of prizes. Compare the cube trains by matching. Draw and color the cube trains. Write how many. Circle the number that is less.
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.5 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of tickets with Kyle = 9
Number of tickets with Jared = 7
Jared have 2 fewer tickets than Kyle
Jared have lesser tickets than Kyle and the number is circled .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.5 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10-Share-Show-Question-3
Explanation :
Number of Prizes Phil won = 8 prizes.
Number of Prizes Naomi won = 5 prizes.
Naomi have 3 fewer prizes than Phil .
Naomi have lesser prizes and the Number is circled .

On Your Own

DIRECTIONS 4. Ryan has a cube train with red and blue cubes. Does his cube train have more blue cubes or more red cubes? Make cube trains of each color from the cubes in Ryan’s cube train. Compare the cube trains by matching. Draw and color the cube trains. Write how many cubes are in each train. Circle the greater number.
Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.5 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10-On-Your-Own-Question-4
Explanation :
Number of red cubes  = 5
Number of blue cubes = 3
Number of red cubes are greater than number of blue cubes and the number is circled .

HOME ACTIVITY • Ask your child to show two sets of up to 10 objects each. Then have him or her compare the sets by matching and tell which set has more objects.

Problem Solving • Compare by Matching Sets to 10 Homework & Practice 4.5

DIRECTIONS 1. Kim has 7 red balloons. Jake has 3 blue balloons. Who has fewer balloons? Use cube trains to model the sets of balloons. Compare the cube trains. Write how many. Circle the number that is less. 2. Meg has 8 red beads. Beni has 5 blue beads. Who has more beads? Use cube trains to model the sets of beads. Compare the cube trains by matching. Draw and color the cube trains. Write how many. Circle the number that is greater.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.5 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10-Homework-&-Practice-4.5-Question-1
Explanation :
Number of red Balloons Kim have = 7
Number of blue Balloons Jake have = 3
Jake have 4 fewer balloons than Kim
Jake have less balloons than Kim and the number is circled .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.5 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10-Homework-&-Practice-4.5-Question-2
Explanation :
Number of beads Meg have =  8 red beads.
Number of Beads Beni have = 5 blue beads
Meg have more beads and the number is circled .

DIRECTIONS 1. Mia has 6 red marbles. Zack has 2 blue marbles. Who has more marbles? Use cube trains to model the sets of marbles. Compare the cube trains by matching. Draw and color the cube trains. Write how many. Circle the number that is greater. 2. Count and tell how many are in each set. Write the numbers. Compare the numbers. Circle the number that is greater. 3. Count and tell how many. Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.5 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10-Homework-&-Practice-4.5-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number of Marbles with Mia = 6 red marbles.
Number of Marbles with Zack = 2 blue marbles.
Mia have more marbles than Zack and the number is circled .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.5 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10-Homework-&-Practice-4.5-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of dots in each set is represented and the greater number is circled .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.5 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.5-Problem-Solving-Compare-by-Matching-Sets-to-10-Homework-&-Practice-4.5-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
The count is represented as 5 .

Lesson 4.6 Compare by Counting Sets to 10

Essential Question How can you use counting strategies to compare sets of objects?

Share and Show

DIRECTIONS 1–3. Count how many in each set. Write the number of objects in each set. Compare the numbers. Circle the greater number.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.6-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Share-and-Show-Question-1
Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 8 counters. set 2 have 10 counters.
The set with greater counters is circled.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.6-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Share-and-Show-Question-2

Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 7 counters. set 2 have 6 counters.
The set with greater counters is circled.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.6-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Share-and-Show-Question-3

Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 6 counters. set 2 have 9 counters.
The set with greater counters is circled.

DIRECTIONS 4–6. Count how many in each set. Write the number of objects in each set. Compare the numbers. Circle the number that is less.
Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.6-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Share-and-Show-Question-4

Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 8 counters. set 2 have 7 counters.
The set with less counters is circled.

Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.6-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Share-and-Show-Question-5

Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 7 counters. set 2 have 9 counters.
The set with less counters is circled.

Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.6-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Share-and-Show-Question-6

Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 9 counters. set 2 have 10 counters.
The set with less counters is circled.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Megan bought hats and gifts for a party. How many hats did she buy? How many gifts did she buy? Write the number of objects in each set. Compare the numbers. Tell a friend about the sets. 8. Draw to show what you know about counting sets to 10 with the same number of objects.
Question 7.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson-4.6-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Share-and-Show-Problem-Solving -Applications-Question-7

Explanation:
Number of hats Megan brought are = 8 hats
Number of gifts Megan brought are = 8 gifts
She brought equal number of gifts and hats for the party.

Question 8.
Answer:

HOME ACTIVITY • Show your child two sets of up to 10 objects. Have him or her count the objects in each set. Then have him or her compare the numbers of objects in each set, and tell what he or she knows about those numbers.

Compare by Counting Sets to 10 Homework & Practice 4.6

DIRECTIONS Count how many in each set. Write the number of objects in each set. Compare the numbers. 1–2. Circle the number that is less. 3. Circle the number that is greater.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Homework-Practice-4.6-Question-1
Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 9 counters. set 2 have 7 counters.
The set with less counters is circled.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Homework-Practice-4.6-Question-2
Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 6 counters. set 2 have 10 counters.
The set with less counters is circled.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Homework-Practice-4.6-Question-3
Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 7 counters. set 2 have 8 counters.
The set with greater counters is circled.

DIRECTIONS 1. Count and tell how many are in each set. Write the numbers. Compare the numbers. Circle the number that is less. 2. How many whistles are there? Write the number. 3. How many more counters would you place in the ten frame to show a way to make 6? Draw the counters.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Homework-Practice-4.6-Lesson-Check-Question-1
Explanation:
Given two sets of counters with different number of counter values.
set 1 have 7 counters. set 2 have 6 counters.
The set with less counters is circled.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Homework-Practice-4.6-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-2
Explanation:
given a set of whistles.
The set have 8 whistles and the number 8 is represented.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 4.6 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-by-Counting-Sets-to-10-Homework-Practice-4.6-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-3
Explanation:
Given a ten frame with 1 counter.
We have to make 6. To make 6 we need to add 5 more counters to the 1 counter given in the ten frames.
1 + 5 = 6.

Lesson 4.7 Compare Two Numbers

Essential Question How can you compare two numbers between 1 and 10?

Listen and Draw

DIRECTIONS Look at the numbers. As you count forward does 7 come before or after 8? Is it greater or less than 8? Circle the words that describe the numbers when comparing them.
7
7 is less than 8
7 is greater than 8

8
8 is less than 7
8 is greater than 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw

Share and Show

DIRECTIONS 1. Look at the numbers. Think about the counting order as you compare the numbers. Trace the circle around the greater number. 2–5. Look at the numbers. Think about the counting order as you compare the numbers. Circle the greater number.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-1
Explanation:
Given two numbers. 3 , 8.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the given numbers 3 and 8. 8 is 5 counts more than 3. The greater number is circled.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-2

Explanation:
Given two numbers. 10, 5.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the given numbers 10 and 5. 10 is 5 counts more than 5. The greater number is circled.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-3

Explanation:
Given two numbers. 6, 4.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the given numbers 4 and 6. 6 is 2 counts more than 4. The greater number is circled.

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-4

Explanation:
Given two numbers. 7 , 9.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 7 and 9. 9 is 2 counts more than 7. The greater number is circled.

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-5

Explanation:
Given two numbers. 10 , 8.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 10 and 8. 10 is 2 counts more than 8. The greater number is circled.

DIRECTIONS 6–10. Look at the numbers. Think about the counting order as you compare the numbers. Circle the number that is less.
Question 6.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-6

Explanation:
Given two numbers. 2 , 4.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 2 and 4. 2 is 2 counts less than 4.The number that is less is circled.

Question 7.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-7

Explanation:
Given two numbers. 5, 3.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 5 and 3. 3 is 2 counts less than 5. The number that is less is circled.

Question 8.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-8

Explanation:
Given two numbers. 8, 9.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 8 and 9. 8 is 1 counts less than 9.The number that is less is circled.

Question 9.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-9
Explanation:
Given two numbers. 10, 7
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 10 and 7. 7 is 3 counts less than 10.The number that is less is circled.

Question 10.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Listen-and-Draw-Share- and-Show-Question-10

Explanation:
Given two numbers. 6, 8
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 6 and 8. 6 is 2 counts less than 8.The number that is less is circled.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 11. John has a number of apples that is greater than 5 and less than 7. Cody has a number of apples that is two less than 8. Write how many apples each boy has. Compare the numbers. Tell a friend about the numbers. 12. Write two numbers between 1 and 10. Tell a friend about the two numbers.
Question 11.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Problem-Solving-Applications-Question-11
Explanation :
Number of apples John have = 5 < 6 < 7 that means 6 apples
Number of Apples Cody have = 8 – 2 = 6
Both john and Cody have same number of Apples.

Question 12.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Lesson 4.7-Compare-Two-Numbers-Problem-Solving-Applications-Question-12
Explanation :
Numbers between 1 to 10 are  2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 and 9
You can take any two numbers .

HOME ACTIVITY • Write the numbers 1 to 10 on individual pieces of paper. Select two numbers and ask your child to compare the numbers and tell which number is greater and which number is less.

Compare Two Numbers Homework & Practice 4.7

DIRECTIONS 1–3. Look at the numbers. Think about the counting order as you compare the numbers. Circle the greater number. 4–6. Look at the numbers. Think about the counting order as you compare the numbers. Circle the number that is less.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-Two-Numbers- Homework-Practice-4.7-Question-1

Explanation:
Given two numbers. 8, 5
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 8 and 5. 8 is 3 counts more than 5. The greater number is circled.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-Two-Numbers- Homework-Practice-4.7-Question-2

Explanation:
Given two numbers. 10 , 7.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 10 and 7. 10 is 3 counts more than 7. The greater number is circled.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-Two-Numbers- Homework-Practice-4.7-Question-3

Explanation:
Given two numbers. 6, 9.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the given numbers 6 and 9. 9 is 3 counts more than 6. The greater number is circled.

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-Two-Numbers- Homework-Practice-4.7-Question-4

Explanation:
Given two numbers. 6, 4
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 6 and 4. 4 is 2 counts less than 6.The number that is less is circled.

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 16
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-Two-Numbers- Homework-Practice-4.7-Question-5

Explanation:
Given two numbers. 8,7
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 8 and 7. 7 is 1 counts less than 8.The number that is less is circled.

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 17
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-Two-Numbers- Homework-Practice-4.7-Question-6

Explanation:
Given two numbers. 5, 3
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 5 and 3. 3 is 2 counts less than 5.The number that is less is circled.

DIRECTIONS 1. Look at the numbers. Think about the counting order as you compare the numbers. Circle the greater number. 2. How many more counters would you place in the ten frame to show a way to make 8? Draw the counters. 3. How many birds are there? Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 18
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-Two-Numbers- Homework-Practice-4.7-Lesson-Check-Question-1

Explanation:
Given two numbers. 7, 8.
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 8 and 7. 8 is 1 counts more than 7. The greater number is circled.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 19
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-Two-Numbers- Homework-Practice-4.7-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-2
Explanation:
Given a ten frame with 4 counters. We have to make model 8 from the given information.
Given 4 counters need to make it 8. So, 8-4 = 4.
We need to add 4 more counters to the 4 existing counter to make it 8.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 4 Answer Key Pdf Represent and Compare Numbers to 10 4.7 20
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Compare-Two-Numbers- Homework-Practice-4.7-Lesson-Check-Spiral-Review-Question-3
Explanation:
given a set of bird.
Number of birds are 9. 5 in first line and 4 lines in the second line
5 + 4 = 9.

Represent and Compare Numbers to 10 Review/Test

DIRECTIONS 1. Circle all the sets that have 10 stars. 2. How many eggs are shown? Write the number. 3. What is another way to write 10? Circle the word.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-1
Explanation:
Given three sets of star stickers. with 10 , 10 , 9.
The stickers with the value 10 are circled.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-2
Explanation:
Given a basket of eggs. The are placed in a order of 4 , 4 , 2.
Adding these 4+ 4 + 2 = 10. Gives the total 10.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-3
Explanation:
The name form of number 10 is TEN. Nine is the name form of 9. So, ten is circled.

DIRECTIONS 4. Write how many red cubes. Write how many blue cubes. Write how many cubes in all. 5. Look at the numbers. Think about the counting order as you compare the numbers. Circle the number that is less. 6. Are the numbers in counting order? Choose Yes or No.
Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 4
Answer:
Grade-K-Go-Math-Answer-Key-Chapter-4-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-rt-4

Question 5.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-5
Explanation:
Given two numbers. 3, 7
The counting order is represented as 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.
So, the  given numbers 3 and 7. 3 is 4 counts less than 7.The number that is less is circled.

Question 6.
THINK SMARTER+
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-6

DIRECTIONS 7. Write how many counters are in the set. Use matching lines to draw a set of counters less than the number of counters shown. Circle the number that is less. 8. Count how many in each set. Write the numbers. Circle the greater number. 9. Think about counting order. Choose the number that is less than 8.
Question 7.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-7
Explanation:
Given a set of 8 counters in the first line.
A set of one less than the 8 counters that is 7 is represented in the second line.
The counters are matched with a line.

Question 8.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-8
Explanation:
Given 2 sets of counters.
Set 1 have 8 counters and the number is represented below the counters.
Set 2 have 10 counters and the number is represented below the counters in the image.

Question 9.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-9
Explanation :
Number less than 8 is 7

DIRECTIONS 10. How many cans of paint are there? Write the number. 11. Seth has 10 buttons. Draw Seth’s buttons. The number of buttons Tina has is one less than Seth’s. Draw Tina’s buttons. How many buttons does Tina have? Write how many in each set. Circle the number that is less. 12. Match sets to the numbers that show how many counters.
Question 10.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-10
Explanation :
Number of Cans are 10 and the number is written .

Question 11.
THINK SMARTER+
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-11
Explanation :
Number of Buttons with Seth = 10
The number of buttons Tina has is one less than Seth’s.
Number of Buttons with Tina = 10 – 1 = 9
Tina have less buttons than Seth and the Number is Circled  .

Question 12.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 4 Represent and Compare Numbers to 10 rt 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-4-Answer-Key-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Represent-and-Compare-Numbers-to-10-Review-Test-Question-12

Conclusion

Hope the information shared regarding the Go Math Grade K Chapter 4 has helped you to a possible extent. In Case of any queries feel free to reach us via the comment section so that our experts can guide you with a possible solution. Bookmark our site for more updates on Gradewise HMH Go Math Answers in a matter of seconds.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top