Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies

Students of First Grade can keep a track of their preparation level using the Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies. By Solving Problems from the Go Math Grade 1 Ch 3 Answers you can enhance your fundamentals both at Chapter Level and Lesson Level. The HMH Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies covers questions belonging to Lessons, Assessments, Homework & Practice, Review Tests, etc. You can download the First Grade Go Math Chapter 3 Answer Key and access the preparation material no matter whichever corner you are preparing.

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Addition Strategies

To become proficient in the Concepts of Go Math Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies all you need to do is be thorough with the concepts and solve the various questions from it. Access the Topicwise HMH Go Math Grade 1 Ch 3 Addition Strategies Solution Key by simply clicking on the direct links available. Enhance your conceptual knowledge taking the help of these quick resources and become a pro in the subject.

Addition Strategies

Lesson: 1 Algebra • Add in Any Order

Lesson: 2 Count On

Lesson: 3 Add Doubles

Lesson: 4 Use Doubles to Add

Lesson: 5 Doubles Plus 1 and Doubles Minus 1

Lesson: 6 Practice the Strategies

Mid-Chapter Checkpoint

Lesson: 7 Add 10 and More

Lesson: 8 Make a 10 to Add

Lesson: 9 Use Make a 10 to Add

Lesson: 10 Algebra • Add 3 Numbers

Lesson: 11 Algebra • Add 3 Numbers

Lesson: 12 Problem Solving • Use Addition Strategies

Curious George

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 1
There are 4 fish in the tank. If you doubled the number of fish, how many would there be?

Addition Strategies Show What You Know

Model Addition

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2 to show each number. Draw the cubes. Write how many in all.

Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 3

Answer:

2         +           3         =                 5

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2 +Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2 =Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 2

Therefore, there are 5 in total

Use Symbols to Add
Use the picture. Write the addition sentence.

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 4

Answer: 2 + 4 = 6

Explanation:

The number of red bugs =  2

The number of green bugs = 4

Total : 2 + 4 = 6

Therefore, the total number of bug pictures are 6.

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 5

Answer: 4

Explanation:

The number of purple butterflies = 3

The number of orange butterflies = 1

Total butterflies : 3 + 1 = 4

Therefore, there are 4 butterflies

Add in Any Order

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6 and Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7 to add. Color to match. Write each sum.

Question 4.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 8
1 + 4 = __

Answer:

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6 + Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7 = Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7

Total : 1 + 4 = 5

Question 5.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 9
4 + 1 = ___

Answer:

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6 + Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7 = Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 6Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 7

Total : 4 + 1 = 5

Addition Strategies Vocabulary Builder

Visualize It
Write the addends and the sum for the addition sentence

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 10

Answer:

Understand Vocabulary
Use a review word to complete the sentence.

Question 1.
4 and 3 in 4 + 3 = 7 are ___

Answer:

In 4 + 3 = 7 , 4 and 3 are addends.

Question 2.
4 + 3 = 7 is an ___

Answer:

4 + 3 = 7 is an Addition sentence.

Question 3.
4 cubes and 3 cubes are put together to __ the groups.

Answer:

4 cubes and 3 cubes are put together to 7 the groups.

Addition Strategies Game: Ducky Sums

Ducky Sums

Materials
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 11

Play with a partner.
1. Put your Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 11.1 on START.
2. Toss the Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 12. Move your Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 12.1 that number of spaces.
3. Use a Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 13 a Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 14, and a Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 15 to make the spinner. Spin.
4. Add the number you spin and the number your Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16 is on. Your partner checks the sum.
5. Take turns. The winner is the first person to get to END.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.1

Addition Strategies Vocabulary Game

Going Places with GOMATH! words

Concentration

Materials
2 sets of word cards
How to Play
Play with a partner.

  1. Mix the cards. Put the cards in rows blank side up.
  2. Turn over two cards.
    • If the words match, keep the pair of cards.
    • If the words do not match, turn the cards blank side up again.
  3. The other player takes a turn.
  4. Find all the pairs. The player with more pairs wins.

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.2

The Write Way

Reflect
Choose one idea. Draw and write about it.
• Mary writes the addition sentence 4 + 5.
Rose writes the addition sentence 5 + 4.
Will they get the same answer? Tell how you know.
• Think about the ways you learned to add. Tell about your favorite way to add. Explain why.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.3

Lesson 3.1 Algebra • Add in Any Order

Essential Question
What happens if you change the order of the addends when you add?

Listen and Draw

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4 and Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5. Color to model the problem. Write the addition sentence.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 17

Answer:
Addition sentence :
7 + 8 = 15

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4 + Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5

= Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5

=   1               2            3            4              5             6             7            8           9           10          11         12        13           14          15

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4 and Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5. Color to change the order. Write the addition sentence.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 18

Answer:
Addition sentence ( changing the order )  :
8 + 7 = 15

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5 + Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4 =

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.5Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 16.4

= 1               2            3            4              5             6             7            8           9           10          11         12        13           14          15

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES

Describe how knowing the fact 7 + 8 helps you find 8 + 7.

Model and Draw

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 20

Answer:
5 + 6 = 11
Fact : Even after changing the order of addends , the sum is same .

Share and Show MATH BOARD

Add. Change the order of the addends. Add again.

Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 22

Answer:
8 + 9 = 17
Addition sentence after changing the order of addends =
9 + 8 = 17

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 23

Answer:
6 + 7 = 1 3
Addition sentence after changing the order of addends =
7 + 6 = 13

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 24

Answer:
7 + 5 = 12
Addition sentence after changing the order of addends =
5 + 7 = 12

Question 4.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 25

Answer:
2 + 8 = 10
Addition sentence after changing the order of addends =
8 + 2 = 10

Question 5.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 26

Answer:
9 + 2 = 11
Addition sentence after changing the order of addends =
2 + 9 = 11

Question 6.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 27

Answer:
8 + 4 = 12
Addition sentence after changing the order of addends =
4 + 8 = 12

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Attend to Precision Add. Change the order of the addends. Add again.

Question 7.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 28

Answer:
9 + 6 = 15
Addition sentence after changing the order of addends =
6 + 9 = 15

Question 8.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 29

Answer: 0 + 6 = 6
Addition sentence after changing the order of addends =
6 + 0 = 6

Question 9.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 30

Answer:
8 + 3 = 11
Addition sentence after changing the order of addends =
3 + 8 = 11

Question 10.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 31

Answer:
5 + 9 = 14
Addition sentence after changing the order of addends =
9 + 5 = 14

Question 11.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 32

Answer:
4 +5 = 9
Addition sentence after changing the order of addends =
5 + 4 = 9

Question 12.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 33

Answer:
8 + 5 = 13
Addition sentence after changing the order of addends =
5 + 8 = 13

Question 13.
THINK SMARTER
Nina uses the number sentence 3 + 7 = 10 to tell about her toy trucks. What other number sentence could Nina write to tell about her trucks using the same addends?
__ = __ + __

Answer:
Given,
Addition sentence : 3 + 7 = 10
Other Addition sentence : 10 = 7 + 3

Question 14.
GO DEEPER
Explain If Adam knows 4 + 7 = 11, what other addition fact does he know? Write the new fact in the box. Tell how Adam knows the new fact.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 34
________________________
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
________________________

Answer:
Given ,
Addition sentence = 4 + 7 = 11
Other addition fact : 7 + 5 = 11

Problem Solving • Applications WRITE Math

Write two addition sentences you can use to solve the problem. Write the answer.

Question 15.
Roy sees 4 big fish and 9 small fish. How many fish does Roy see?
__ fish
__ + __ = __
__ + __ = __

Answer: 13

Explanation:
Given,
Number of big fishes = 4
Number of small fishes = 9
Total number of fishes = 4 + 9 = 13
Therefore, Roy sees 13 fishes
Addition sentences:
4 + 9 = 1 3
9 + 3 = 13

Question 16.
THINK SMARTER
Justin has 6 toys. He gets 8 more toys. How many toys does he have now?
__ toys
__ + __ = __
__ + __ = __

Answer: 14

Explanation:
Given,
Justin has 6 toys.
Number of toys he gets more = 8
Total : 6 + 8 = 14
Therefore, total number of toys = 14
Addition sentences:
6 + 8 = 14
8 + 6 = 14

Question 17.
THINK SMARTER
Anna has two groups of pennies. She has 10 pennies in all. When she changes the order of the addends, the addition sentence is the same. What sentence can Anna write?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 35
__ = __ + __

Answer: 5 + 5 = 10

Explanation :
Given,
Anna has 2 groups of pennies and also total number of pennies = 10
The addition sentence can be written with same addends as
5 + 5 = 10

Question 18.
THINK SMARTER
Write the addends in a different order.
3 + 4 = 7
__ + __ = 7

Answer:
4 + 3 = 7

TAKE HOME ACTIVITY
• Ask your child to explain what happens to the sum when you change the order of the addends.

Algebra • Add in Any Order Homework & practice 3.1

Add. Change the order of the addends. Add again.

Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 36

Answer:
7 + 3 =10
3 + 7 = 10

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 37

Answer:
4 + 7 = 11
7 + 4 = 11

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 38

Answer:
9 + 8 = 17
8 + 9 = 17

Problem Solving

Write two addition sentences you can use to solve the problem.

Question 4.
Camila has 5 shells. Then she finds 4 more shells. How many shells does she have now?
__ + __ = __
__ + __ = __

Answer: 9

Explanation :
Given that,
The number of shells Camila have = 5
The number of shells she finds more = 4
Total : 5+4= 9
Therefore, the number of shells she have now = 9
Addition sentences :
5 + 4 = 9
4 + 5 = 9

Question 5.
WRITE Math
Use pictures or words to explain how you would use the sum of 13 to show how to add in any order.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 39

13 can be shown as the sum of 6 and 7
6 + 7 = 13

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42 + Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

=Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

Lesson Check

Question 1.
What is another way to write 7 + 6 = 13?
6 + 7 = __

Answer: 6 + 7 = 13

Question 2.
What is another way to write 6 + 8 = 14?
8 + 6 = __

Answer: 8 + 6 = 14

Spiral Review

Question 3.
What is the sum? Write the number.

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 40

Answer: 4 + 3 = 7

Question 4.
How many nests are there? Write the number.
2 nests and 1 more nest __ nests

Answer: 3

Explanation : 2 + 1 = 3
Therefore, total number of nests = 3

Lesson 3.2 Count On

Essential Question
How do you count on 1, 2, or 3?

Listen

Start at 9. How can you count on to add? Add 1.

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 41

Add 1.  9 + 1 =10
Add 2.  9 + 2 = 11
Add 3.  9 + 3 = 12

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Analyze How is counting on 2 like adding 2?

Share and Show MATH BOARD

Circle the greater addend. Draw Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42 to count on 1, 2, or 3. Write the sum.

Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 43

Answer:
Greater addend : 6
6 + 2 = 8

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 44 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 44

6 + 3 = __

Answer:
Greater addend : 6
6 + 3 = 9

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 44Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 45
__ = 1 + 6

Answer:
Greater addend = 6
6 + 1 = 7

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 45Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

Question 4.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 46
__ = 7 + 1

Answer:
Greater addend  : 7
7 + 1 = 8

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 46Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

Question 5.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 47
2 + 7 = __

Answer:
Greater addend = 7
7 + 2 = 9

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 47Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

Question 6.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 48
__ = 7 + 3

Answer:
Greater addend : 7
7 + 3 = 10

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 48Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Circle the greater addend. Count on to find the sum.

Question 7.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 49

Answer:
Greater addend : 9
1 + 9 = 10

Question 8.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 50

Answer:
Greater addend  : 8
3 + 8 = 11

Question 9.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 51

Answer:
Greater addend : 8
1 + 8 = 9

Question 10.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 52

Answer:
Greater addend : 6
1 + 6 = 7

Question 11.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 53

Answer :
Greater addend : 9
9 + 3 =12

Question 12.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 54

Answer:
Greater addend : 7
7 + 2 = 9

Question 13.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 55

Answer:
Greater addend : 6
2 + 6 = 8

Question 14.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 56

Answer:
Greater addend : 5 + 3 = 8

Question 15.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 57

Answer:
Greater addend : 7
7 + 1 = 8

Question 16.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 58

Answer:
Greater addend = 7
3 + 7 =10

Question 17.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 59

Answer:
Greater addend : 9
9 + 2 = 11

Question 18.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 60

Answer:
Greater addend : 4
3 + 4 = 7

Question 19.
GO DEEPER
Adam has 6 hats. Molly has 3 hats. They stack all their hats. Then Blake puts 2 more hats on the stack. How many hats are on the stack?
__ + __ = ___ hats
__ + __ = ___ hats

Answer:
6 + 3 = 9
9 + 2 = 11

Question 20.
MATHEMATICAL PRACTICE
Explain Terry added 3 and 7. He got a sum of 9. His answer is not correct. Describe how Terry can find the correct sum.
_______________
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_______________
_______________
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_______________

Answer:
No, he is wrong .
The sum of 3 and 7 is 10
Addition sentence :  3 + 7 = 10
Starts at 7 and count by 3 , means 8 , 9 , 10
So, the answer is 0.

Problem Solving • Applications WRITE Math

Draw to solve. Write the addition sentence.

Question 21.
THINK SMARTER
Cindy and Joe pick 8 oranges. Then they pick 3 more oranges. How many oranges do they pick?
__ + __ = ___ oranges
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61

Answer: 11

Explanation :
Given that,
The number of oranges Cindy and Joe pick = 8
The number of  more oranges they pick = 3
Total : 8 + 3 = 11 oranges
Therefore, the number of total oranges = 11

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61+      Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61

________________________________________________________________________________________________________

= Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 61

1                  2                3                 4                5              6                  7                  8               9               10              11

Which three numbers can you use to complete the problem?

Question 22.
THINK SMARTER
Jennifer has __ stamps. She gets __ more stamps. How many stamps does she have now?
__ + __ = __ stamps
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 62

Answer: 10

Explanation :
Jennifer has  7 stamps
Number of more stamps = 3
Addition sentence :
7 + 3 = 10

Question 23.
THINK SMARTER
Count on from 3. Write the number that shows 2 more in the box below
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 63

Answer: 5

TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child tell you how to count on to find the sum for 6 + 3.

Count On Homework & Practice 3.2

Circle the greater addend. Count on to find the sum.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 64

Answer:
Greater addend : 8
8 + 2 = 10

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 65

Answer:
Greater addend : 7
1 + 7 = 8

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 66

Answer:
Greater addend : 9
3 + 9 = 12

Question 4.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 67

Answer:
Greater addend : 5
5 + 3 = 8

Problem Solving

Draw to solve. Write the addition sentence.

Question 5.
Jon eats 6 crackers. Then he eats 3 more crackers. How many crackers does he eat?
__ + __ = __ crackers

Answer:  9

Explanation :
Number of crackers Jon eat = 6
Number of crackers he ate more = 3
Total : 6 + 3 = 9 Crackers
Therefore, Jon ate 9 crackers .

Question 6.
WRITE Math
Use pictures or words to explain how you can find 9 + 3 by counting on.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 68

Answer:
9 + 3 = 12

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42  +  Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42 = Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

1      2      3        4      5       6      7       8     9              10     11    12        Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

Lesson Check

Question 1.
Count on to solve 5 + 2. Write the sum
__

Answer:
5 + 2 = 7

Question 2.
Count on to solve 1 + 9. Write the sum.
__

Answer:
1 + 9 = 10

Spiral Review

Question 3.
What does the model show?
__ + __ = ___

Answer:
3 + 3 = 6

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42 +Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42 = Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 42

Question 4.
4 ducks swim in the pond. 2 more ducks join them. How many ducks are in the pond now? Complete the model and the number sentence.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 69
4 + 2 = __

Answer:
4 + 2 = 6

Lesson 3.3 Add Doubles

Essential Question
What are doubles facts?

Listen and Draw

Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70. Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70 to solve. Write the addition sentence.

__ + __ = __

Answer: 2 + 2 = 4

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70 +Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Use Tools Describe how your model shows a doubles fact.

Model and Draw

Why are these doubles facts?
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 71

Answer:                                                             Answer:

1 + 1 = 2                                                           2 + 2 = 4

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70                                      Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70  + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70   =Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70

Share and Show MATH BOARD

Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72. Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72 to show your work. Write the sum.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 74

Answer:
3 + 3 = 6

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

+Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

_____________________________

=Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 75

Answer: 4 + 4 = 8

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

+Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

___________________________

= Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 76

Answer: 5 + 5 = 10

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

_______________________________________________

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Question 4.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 77

Answer: 6 + 6 = 12

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

____________________________________________________________________________

=Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

On Your Own

GO DEEPER
Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 78. Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 78 to show your work. Write the sum.

Question 5.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 80

Answer: 7 + 7 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

+    Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

______________________________________________________________________________

= Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Question 6.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 81

Answer: 8 + 8 = 16

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

+    Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

________________________________________________________________________

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Question 7.
MATHEMATICAL PRACTICE
Look for a Pattern Look back at Exercises 1 – 6. Write the fact that would be next in the pattern. Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 82 to show your work.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 82.1

Add.

Question 8.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 83

Answer: 5 + 5 = 10

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70 +Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70

________________________________________________________________

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70

= Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 70

Question 9.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 84

Answer: 7 + 7 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

+    Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

______________________________________________________________________________

= Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Question 10.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 85

Answer: 6 + 6 = 12

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

____________________________________________________________________________

=Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Question 11.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 86

Answer: 10 + 10 = 20

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72  + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72  = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72      Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72      Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Question 12.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 87

Answer: 4 + 4 = 8

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

+Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

___________________________

= Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Question 13.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 88

Answer: 8 + 8 = 16

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

+    Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

________________________________________________________________________

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 72

Problem Solving • Applications WRITE Math

Write a doubles fact to solve.

Question 14.
THINK SMARTER
Meg and Paul each put 8 apples into a basket. How many apples are in the basket?
__ + ___ = __ apples
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 89

Answer : 16

Explanation :
The number of apples meg kept in a basket = 8
The number of apples Paul kept in a basket = 8
Total : 8 + 8 = 16 apples
Therefore, total number of apples in the basket = 16

Question 15.
THINK SMARTER
There are 18 people at the party. Some are boys and some are girls. The number of boys is the same as the number of girls.
__ = __ + __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 90

Answer : 9 + 9 = 18

Explanation :
Given,
Total number of people in the party = 18
Also given , The number of boys is the same as the number of girls.
So, 9 + 9 = 18.

Question 16.
THINK SMARTER
The cubes show a doubles fact. Choose the doubles fact and the sum.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 91

Answer:
The number sentence with doubles fact = 4 + 4 = 8

TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child choose a number from 1 to 10 and use that number in a doubles fact. Repeat with other numbers.

Add Doubles Homework & Practice 3.3

Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92. Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92 to show your work. Write the sum.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 94

Answer: 4 + 4 = 8

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92= Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 95

Answer: 6 + 6 = 12

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 96

Answer: 3 + 3 = 6

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92 +Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92 =Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92

Question 4.

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 97

Answer: 8 + 8 = 16

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92  +  Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92                                                                                                                                                                                       Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92

Problem Solving

Write a doubles fact to solve.

Question 5.
There are 16 crayons in the box. Some are green and some are red. The number of green crayons is the same as the number of red crayons.
__ = __ + __

Answer: 16 = 8 + 8

Explanation:

Given ,
The total number of crayons in the box = 16
Also give, the number of green crayons is the same as the number of red crayons.
Now, By using doubles fact we can write number sentence as:
8 + 8 = 16

Question 6.
WRITE Math
Use pictures or words to explain how you could find the sum of 7 + 7.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 98

Answer:
7 + 7 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92 =

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 92

Lesson Check

Question 1.
Write a doubles fact with the sum of 18.
__ + __ = 18

Answer:
A doubles fact with the sum of 18 =
9 + 9 = 18

Question 2.
Write a doubles fact with the sum of 12.
__ + __ = 12

Answer:
A doubles fact with the sum of 12 =
6 + 6 = 12

Spiral Review

Question 3.
What is the sum of 3 and 2? Draw the Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99. Write the sum.
__+ __ = __

Answer: 5

Explanation:
The sum of 3 and 2 is 5
Number sentence :
3 + 2 = 5

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99 +Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99 =Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 99

Question 4.
Draw circles to show the numbers. Write the sum.
__ + __ = __

Answer:
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 img_1

Lesson 3.4 Use Doubles to Add

Essential Question
How can you use doubles to help you add?

Listen and Draw

Draw to show the problem. Write the number of fish.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 100

There are __ fish.

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES

Look for Structure How does knowing 3 + 3 help you solve the problem?

Model and Draw

How can a doubles fact help you solve 6 + 7?
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 101
So, 6 + 7 = __

Answer:
6 + 7 =  13
By using doubles fact ,
13 can be shown as 6 + 6 + 1 = 13

Share and Show MATH BOARD

Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 102 to model. Make doubles. Add.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 103

Answer :
9 + 8 = 17
8 + 8 + 1 = 17
So, 9 + 8 = 17

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 104

Answer:
5 + 5 + 1 = 11
So, 5 + 6 = 11

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Use a Concrete Model
Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 105. Make doubles. Add.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 106

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 107

Answer:
7 + 8 = 15
By using doubles fact ,
7 + 7 + 1 = 15

Question 4.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 108

Answer :
5 + 4 = 9
By using doubles fact ,
4 + 4 + 1 = 9

Question 5.
THINK SMARTER
Mandy has the same number of red and yellow leaves. Then she finds one more yellow leaf. There are 17 leaves in all. How many leaves are red? How many leaves are yellow?
__ red leaves __ yellow leaves
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 109

Answer :  17

Explanation :
Given , the total number of leaves = 17
Also given , Mandy has the same number of red and yellow leaves
And also find another yellow flower
By using doubles plus one effect , we can show addition sentence as :
8 + 8 + 1 = 17
Therefore,
Number of red flowers = 8
Number of yellow flowers = 9.

GO DEEPER
Explain Would you use count on or doubles to solve? Why?

Question 6.
3 + 4
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 110

Answer: 3 + 3 + 1 = 7
Doubles plus one fact.

Question 7.
3 + 9
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 111

Answer :
9 and count on 3

Problem Solving • Applications

Question 8.
THINK SMARTER
Use what you know about doubles to complete the Key. Write the missing sums.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 112

Answer :

Question 9.
THINK SMARTER
There are 7 red cubes. There are 8 yellow cubes. How many cubes are there in all? Use a double to add. Write the missing numbers.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 113

Answer: 15

Explanation:
The number of red cubes = 7
The number of yellow cubes = 8
Total : 7 + 8 = 15
Number sentence with double fact = 7 + 7+ 1 = 15
So, 7 + 8 = 15

TAKE HOME ACTIVITY
• Ask your child to show you how to use what he or she knows about doubles to help solve 6 + 5.

Use Doubles to Add Homework & Practice 3.4

Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 114. Make doubles. Add.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 115

Answer:
5 + 6 = 11
The number sentence with doubles fact =
5 + 5 + 1 = 11

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 116
So, 9 + 8 = __

Answer:
9 + 8 = 17
The number sentence with doubles fact =
8 + 8 + 1 = 17

Use doubles to help you add.

Question 3.
8 + 7 = __
Answer: Doubles plus one fact .

Explanation :
8 + 7 = 15
The number sentence with doubles fact :
7 + 7 + 1 = 15

Question 4.
6 + 5 = __

Answer: Doubles plus one fact .

Explanation :
6 + 5 = 11
The number sentence with doubles plus one fact :
5 + 5 + 1 = 11

Question 5.
7 + 6 = __

Answer: Doubles plus one fact .

Explanation :
7 + 6 = 13
The number sentence with doubles plus one fact :
6 + 6 + 1 = 13

Problem Solving

Solve. Draw or write to explain.

Question 6.
Bo has 6 toys. Mia has 7 toys. How many toys do they have?
__ toys

Answer: 13

Explanation:
The number of toys Bo have = 6
The number of toys Mia have = 7
Total : 6 +7 = 13
Therefore, the total number of toys they both have = 13

Question 7.
WRITE Math
Draw and label a picture to show how knowing 7 + 7 helps you find 7 + 8.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 117

Lesson Check

Question 1.
Use doubles to find the sum of 7 + 8. Write the number sentence.
__ + __ + __ = __
Answer:
The sum of 7 + 8 = 15
The number sentence with doubles plus one fact :
7 + 7 + 1 = 15

Spiral Review

Question 2.
Circle the part you take from the group. Cross it out. Then write the difference.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 118
8 – 6 = __

Answer:
8 – 6 = 2

Question 3.
There are 7 gray kittens. 2 kittens are black. How many fewer black kittens are there than gray kittens?
Use the bar model to solve. Then write the number sentence.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 119
__ – __ = __

Answer:
7 – 2 = 5
Therefore, there are 5 fewer black kittens are there than gray kittens.

Lesson 3.5 Doubles Plus 1 and Doubles Minus 1

Essential Question
How can you use what you know about doubles to find other sums?

Listen and Draw

How can you use the doubles fact, 4 + 4, to solve each problem? Draw to show how. Complete the addition sentence.

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 120

Answer :

  1. 4 + 4 + 1 = 9 – Doubles plus one fact
  2.  4 + 4 – 1 = 7 – Doubles minus one fact.

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES

Explain what happens to the doubles fact when you increase one addend by one or decrease one addend by one.

Share and Show MATH BOARD

Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 121 to add. Solve the doubles fact. Then use doubles plus one or doubles minus one. Circle + or − to show how you solved each one.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 122

Answer:
2 + 2 = 4
2+ 2+ 1 = 5  doubles plus one
2 + 2 – 1 = 3 – doubles minus one.

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 123

Answer :
3 + 3 = 6
3 + 3 + 1 = 7 – Doubles plus one
3 + 3 – 1 = 5 – Doubles minus one

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 124

Answer :
4 + 4 = 8
4 + 4 + 1 = 9 – Doubles plus one
4 + 4 – 1 = 7 – Doubles minus one

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Make Connections Add. Write the doubles fact you used to solve the problem.

Question 4.
8 + 9 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 125

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
8 + 9 = 17
The number sentence with doubles plus one fact :
8 + 8 + 1 = 17

Question 5.
2 + 3 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 126

Answer:
Doubles plus one fact .
Explanation :
2 + 3 = 5
The number sentence with doubles plus one fact :
2 + 2 + 1 = 5

Question 6.
7 + 6 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 127

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
7 + 6 = 13
The number sentence with doubles plus one fact :
6 + 6 + 1 = 15

Question 7.
6 + 5 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 127.1

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
6 + 5 = 11
The number sentence with doubles plus one fact :
5 + 5 + 1 = 15

Question 8.
3  + 4 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 127

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
3 + 4 = 7
The number sentence with doubles plus one fact :
3 + 3 + 1 = 7

Question 9.
4 + 5 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 127

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
4 + 5 = 9
The number sentence with doubles plus one fact :
4 + 4 + 1 = 15

Question 10.
THINK SMARTER
Brianna has 6 toy ducks. Ian has the same number of toy ducks and a toy fish. How many toys do Brianna and Ian have?
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 128

Answer : 13

Explanation :
The number of toy ducks Brianna

THINK SMARTER
Add. Write the doubles plus one fact. Write the doubles minus one fact.

Question 11.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 129

Answer :
6 + 6 = 12
6 + 6 + 1 = 1 3
6 + 6 – 1 = 11

Problem Solving • Applications

Question 12.
GO DEEPER
Grace wants to write the sums for the doubles plus one and doubles minus one facts. She has started writing sums. Help her find the rest of the sums.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 130

Question 13.
THINK SMARTER
Choose all the doubles facts that can help you solve 4 + 5.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 131

Answer :
9 + 9 = 18 – No
5 + 5 = 10 -Yes
4 + 4 = 8 – Yes

TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child explain how to use a doubles fact to solve the doubles plus one fact 4 + 5 and the doubles minus one fact 4 + 3.

Doubles Plus 1 and Doubles Minus 1 Homework & Practice 3.5

Add. Write the doubles fact you used to solve the problem.

Question 1.
8 + 7 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 132

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
8 + 7 = 15
The number sentence with doubles plus one fact :
7 + 7 + 1 = 15

Question 2.
6 + 7 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 132

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
6 + 7 = 13
The number sentence with doubles plus one fact :
6 + 6 + 1 = 13

Question 3.
4 + 3 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 132

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
4 + 3 = 7
The number sentence with doubles plus one fact :
3 + 3 + 1 = 7

Question 4.
2 + 1 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 132

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
2 + 1 = 3
The number sentence with doubles plus one fact :
1 + 1 + 1 = 3

Question 5.
8 + 9 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 132

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
8 + 9 = 17
The number sentence with doubles plus one fact :
8 + 8 + 1 = 17

Question 6.
3 + 2 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 132

Answer:
Doubles plus one fact .

Explanation :
3 + 2 = 5
The number sentence with doubles plus one fact :
2 + 2 + 1 = 5

Problem Solving

Question 7.
Andy writes an addition fact. One addend is 9. The sum is 17. What is the other addend? Write the addition fact.
__ + ___ = 17

Answer :
9 + 8 = 17
Therefore, other addend = 8

Question 8.
WRITE Math
Use pictures or words to explain how you would use doubles plus one to solve 4 + 5.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 133

Answer :
4 + 5 = 9
By using doubles plus one fact ,
4 + 4 + 1 = 9

Lesson Check

Question 1.
Use the picture. Write a doubles plus one number sentence.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 134
__ + __ + __

Answer:
The number sentence with double plus one :
2 + 2 + 1 = 5

Question 2.
Which doubles fact helps you solve 8 + 7 = 15? Write the number sentence.
__ + __ + __

Answer:
8 + 7 = 15
The number sentence with doubles plus one fact  :
7 + 7 + 1 = 15

Spiral Review

Question 3.
There are 7 large dogs and 2 small dogs. How many dogs are there?
Use ○ to solve. Draw to show your work. Write the number sentence and how many.
__ dogs
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 135

Answer :
7 + 2 = 9
Therefore, total number of dogs = 9

Question 4.
What is the sum of 2 and 1 more? Draw the Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 136. Write the sum.
__ 2 + 1 = __

Answer : 2 + 1 = 3

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 136Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 136 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 136 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 136Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 136Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 136

Lesson 3.6 Practice the Strategies

Essential Question
What strategies can you use to solve addition fact problems?

Listen and Draw

Think of different addition strategies. Write or draw two ways you can solve 4 + 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 136.1

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Look for Structure Why is the sum the same when you use different strategies?

Model and Draw

These are the ways you have learned to find sums.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 137

Share and Show MATH BOARD

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 138

Answer :
4 + 1 =5
5+ 1 = 6
6+ 1= 7
7 + 1 = 8

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 139

5+ 2= 7
6 + 2 = 8
7 + 2 = 9
8 + 2 = 10

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 140

Answer :
6 + 3 = 9
7 + 3 = 10
8 + 3 = 11
9 + 3 = 1 2

Question 4.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 141

Answer :
7 + 7 = 14
8 + 8 = 16
9 + 9 =18
10 + 10 = 20

Question 5.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 142

Answer :
Doubles plus one :
5 + 5 + 1 = 11
6 + 6 + 1 = 13
Doubles minus one :
7 + 7 – 1 = 15
8 + 8 -1 = 17

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Apply Add. Color doubles facts Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 143. Color count on facts Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144. Color doubles plus one or doubles minus one facts Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.

Question 6.
9 + 9 = __

Answer :
Doubles fact Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 143
9 + 9 = 18

Question 7.
7 + 1 = __

Answer :

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144
7 + 1 = 8

Question 8.
5 + 3 = __

Answer :

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144
5 + 3 = 8

Question 9.
2 + 9 = __

Answer :
2 + 9 = 11

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144

Question 10.
7 + 3 = __

Answer :
7 + 3 = 10

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144

Question 11.
7 + 7 = __

Answer :
7 + 7 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 143

Question 12.
6 + 5 = __

Answer :
6 + 5 = 11

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145

Question 13.
2 + 8 = __

Answer :
8 + 2 = 10

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144

Question 14.
8 + 8 = __

Answer :
8 + 8 = 16

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 143

Question 15.
8 +9 = __

Answer :
8 + 9 = 17

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145

Question 16.
9 + 3 = __

Answer :
9 + 3 = 12

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144

Question 17.
7 + 8 = __

Answer :
7 + 8 = 15

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145

THINK SMARTER
Make a counting on problem. Write the missing numbers.

Question 18.
__ birds were in a tree. __ more birds flew there. How many birds are in the tree now?
__ birds
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.1

Answer :
The birds on a tree = 7
The number of birds flew there = 3
Total : 7 + 3 = 10

TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child point out a doubles fact, a doubles plus one fact, a doubles minus one fact, and a fact he or she solved by counting on. Have him or her describe how each strategy works.

Practice the Strategies Homework & Practice 3.6

Add. Color doubles facts Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.2. Color count on facts Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.2. Color doubles plus one or doubles minus one facts Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.2.

Question 1.
8 + 8 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.3

Answer:
8 + 8 = 16

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 143

Question 2.
8 + 1 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.3

Answer :
8 + 1 = 9

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144

Question 3.
1 + 7 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.3

Answer :
1 + 7 = 8

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144

Question 4.
8 + 3 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.3

Answer :
8  + 3 = 11

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144

Question 5.
5 +5 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.3

Answer :
5 + 5 = 10

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 143

Question 6.
8 + 7 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.3

Answer :
8 + 7 = 15

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145

Question 7.
8 + 9 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.3

Answer :
8 + 9 = 17

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145

Question 8.
6 + 3 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.3

Answer :
6 + 3 = 9

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 144

Question 9.
6 + 6 = __
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 145.3

Answer :
6 + 6 = 12

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 143

Problem Solving

Make a counting on problem. Write the missing numbers.

Question 10.
__ apples are in a bag. __ more apples are put in the bag. How many apples are in the bag now?
__ apples

Answer :
5 apples are in a bag.
2 more apples are put in the bag.
Total number of apples = 5 + 2 = 7

Question 11.
WRITE Math
Use pictures or words to explain a strategy you would use to find 8 + 9.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 146

Answer :
8 + 9 = 17

Lesson Check

Question 1.
Which strategy would you use to find 2 + 8? Explain how you decided.
_________________________
_________________________

Answer :
Count on.
8 + 2 = 10

Question 2.
What is the sum of 9 + 9? Write the number.
__

Answer: 18
The sum of 9 + 9= 18

Spiral Review

Question 3.
What is the sum of 5 + 2 or 2 + 5? Why is the sum the same?
_________________________
_________________________

Answer: The sum of 5 + 2 or 2 + 5 = 7
The sum is same because

Question 4.
How many flowers are there? Write the number.
3 flowers and 3 more flowers __ flowers

Answer : 6
3 + 3 = 6

Addition Strategies Mid-Chapter Checkpoint

Concepts and Skills

Add. Change the order of the addends. Add again.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 147

Answer :
4 + 8 = 12

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 148

Answer :
9 + 7 = 16

Circle the greater addend. Count on to find the sum.

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 149

Answer:
Greater addend : 8
1 + 8 = 9

Question 4.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 150

Answer:
Greater addend : 7
3 + 7 = 10

Question 5.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 151

Answer:
Greater addend : 9
9 + 2 = 11

Question 6.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 152

Answer :
Greater addend  : 6
6 + 3 = 9

Question 7.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 153

Answer :
Greater addend  : 7
7 + 1 = 8

Question 8.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 154

Answer :
Greater addend  : 8
2 + 8 = 10

Use doubles to help you add.

Question 9.
7 + 8 = __

Answer :
7 + 8 = 15
Doubles fact :
7 + 7 + 1 = 15

Question 10.
6 + 7 = __

Answer :
6 +7 = 13
Doubles fact  :
6 + 6 + 1 = 13

Question 11.
9 + 8 = __

Answer :
9 + 8 = 17
Doubles fact :
8 + 8 +1 = 17

Question 12.
THINK SMARTER
Write a count on 1 fact to show a sum of 8. Then write a doubles fact to show a sum of 8.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 155

Answer :
Count on fact to show sum of 8 =
7 +1 = 8
Doubles fact plus one = 4+ 4+ 1 = 8

Lesson 3.7 Add 10 and More

Essential Question
How can you use a ten frame to add 10 and some more?

Listen and Draw

What is 10 + 5? Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 156 and the ten frame. Model and draw to solve.

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 156.1

Answer:
10+ 5 = 15

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Reasoning Explain how your model shows 10 + 5.

Model and Draw
You can use a ten frame to add 10 + 6.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 156.2

Share and Show MATH BOARD

Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157 to show 10. Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158 to show the other addend. Write the sum.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 159

Answer:
10 + 3 = 13

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

+ Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 160

Answer :

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

+ Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

=

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 161

Answer :
10+ 1 = 11

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

+ Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

=

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

Question 4.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 162

Answer :
10 + 2 = 12

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

+ Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

=

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

Question 5.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 163

Answer :
10+ 4 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

+ Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

=

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

Question 6.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 164

Answer :
10+ 7 = 17

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

+ Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

=

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 157

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 158

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Represent a Problem
Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 to show 10. Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166 to show the other addend. Write the sum.

Question 7.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165.2

Answer:
10 + 8 = 18

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 +

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166 =

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 8.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166.2

Answer:
10 + 2 = 12

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166 =

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 9.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 167

Answer:
10 + 6 = 16

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165      Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166   =

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 10.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 168

Answer:
10+9 = 19

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165      Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 +    Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

 =

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Add.

Question 11.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 169

Answer:
10+ 1 = 11

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165     Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 +

=

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 12.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 170

Answer :
4 + 10 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165             Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

+    Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166 Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

 =

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 13.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 171

Answer :
5 + 10 = 15

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165             Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

+           Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166 Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

 =

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 14.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 172

Answer :
10 + 3 = 13

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165     Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 +

=

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 15.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173

0 + 10 = 10

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 16.
THINK SMARTER
Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1 to show 10. Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.2 to show the missing addend. Write the missing addend.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 174

Answer:
10+ 4 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.2Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.2Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.2Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.2=Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.2Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.2Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.2Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.2

Problem Solving • Applications

GO DEEPER
Draw Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 175. Write the addition sentence. Explain your model.

Question 17.
Marina has 10 crayons. She gets 7 more crayons. How many crayons does she have now?
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 175.1

Answer:
1 7

Explanation :
The number of crayons Marina have = 10
The number of crayons she gets more = 7
Addition sentence : 1 0 + 7 = 17
Therefore, total crayons Marina have = 17

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 18.
THINK SMARTER
Match the models to the number sentences.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 176

Answer :

TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child choose a number between 1 and 10 and then find the sum of 10 and that number. Repeat using other numbers.

Add 10 and More Homework & Practice 3.7

Draw red ○ to show 10. Draw ○ yellow to show the other addend. Write the sum.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 177

Answer :
10 + 7 = 17

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 178

Answer :
10+ 5 = 15

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Problem Solving

Draw red and yellow ○ to solve. Write the addition sentence.

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 179

Question 3.
Linda has 10 toy cars. She gets 6 more cars. How many toy cars does she have now?
__ + __ = __ toy cars

Answer: 16

Explanation:
The number of toys Linda have = 10
The number of toys she gets more = 6
Total : 10 + 6 = 16
Therefore, the total number of toys she have now = 16

Question 4.
WRITE Math
Use pictures or words to explain how you can solve 10 + 6.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 180

Lesson Check

Question 1.
Draw more Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 181 to show the addition fact. Then solve.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 181

Question 2.
What number sentence does this model show? Write the number sentence.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 183

__ + __ = __

Answer:
The addition sentence :
10 + 8 = 18

Spiral Review

Question 3.
Show three different ways to make 10. Write the number sentences.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 184

Answer:

  1. 2 + 8 = 10

2. 5 + 5 = 10

3. 8 + 2 = 10

Question 4.
There are 3 large turtles and 1 small turtle. How many turtles are there? Write the number sentence and how many.
__ turtles
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 185

Answer : 4

Explanation :
The number of large turtles : 3
The number of small turtles = 1
Number sentence : 3 + 1 = 4
Therefore, total number of turtles = 4

Lesson 3.8 Make a 10 to Add

Essential Question
How do you use the make a ten strategy to add?

Listen and Draw
What is 9 + 6? Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 185.1 and the ten frame. Model and draw to solve.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 186

Answer:
9 + 6 = 15
9 + 1 = 10
10 + 5 = 15

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Use Tools Why do you start by putting 9 counters in the ten frame?

Model and Draw

Why do you show 8 in the ten frame to find 4 + 8?
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 187

Share and Show MATH BOARD
Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 188 and a ten frame. Show both addends. Draw to make a ten. Then write the new fact. Add.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 189

Answer :
9 + 5 = 14
9 + 1 = 10
So, 10 + 4 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165  + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165                                            Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 190

Answer :
4 + 7 = 11
7 + 3 = 10
10 + 1 = 11

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165                                                          Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 191

Answer :
9 + 8 = 17
9 + 1 = 10
10+ 7 = 17

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165  + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165            Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166                    Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Use a Concrete Model

Use Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 192 and a ten frame. Show both addends. Draw to make a ten. Then write the new fact. Add.

Question 4.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 192.1

Answer :
8 + 2 = 10
10 + 3 = 13
So, 5 + 8 = 13

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165                                                          Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Draw to make a ten. Write the missing number.

Question 5.
THINK SMARTER
Andrew has visited Cedar Hill State Park 7 times. Cathy has visited the same park 9 times. How many times did they both visit the park.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 193
__ visits

Answer : 16 times

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165                          Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166          Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 6.
THINK SMARTER
What strategy would you choose to solve 7 + 8? Why?
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 194

Problem Solving • Applications WRITE Math

Solve.

Question 7.
10 + 8 has the same sum as 9 + __.

Answer:
10+ 8 = 18
9 + 9 = 18

Question 8.
10 + 7 has the same sum as 8 + __.

Answer:
10 + 7 = 17
8 +  9 = 17

Question 9.
10 + 5 has the same sum as 6 + __.

Answer :
10 +5 = 15
6 + 9 = 15

Question 10.
GO DEEPER
Write the numbers 6, 8, or 10 to complete the sentence __ + __ has the same sum as __ + 8

Answer:
10+ 6 = 18 has the same sum of 8 + 8.

Question 11.
THINK SMARTER
The model shows 7 + 4 = 11. Write the 10 fact that has the same sum.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 195

Answer:
7 + 3 = 10
10 + 1 = 11
So, 7 + 4 = 11

TAKE HOME ACTIVITY
• Cut off 2 cups from an egg carton or draw a 5-by-2 grid on a sheet of paper to create a ten frame. Have your child use small objects to show how to make a ten to solve 8 + 3, 7 + 6, and 9 + 9.

Make a 10 to Add Homework & Practice 3.8

Use red and yellow ○ and a ten frame. Show both addends. Draw to make a ten. Then write the new fact. Add.

Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 196

Answer:
5 + 5 = 10
10 + 2 = 12
So, 5 + 7 = 12

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 197

Answer:
9 + 1 = 10
10 + 4 = 14
So, 9 + 5 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Problem Solving

Solve.
Question 3.
10 + 6 has the same sum as 7 + __.

Answer: 9
10 + 6 = 16
7 + 9 = 16

Question 4.
WRITE Math Use pictures or words to explain how you would use the make a ten strategy to solve 5 + 7.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 198

Answer:
5 + 7 = 12
5 + 5 = 10
10 + 2 = 12

Lesson Check

Question 1.
What sum does this model show? Write the number.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 199

Answer:
Number sentence :
10 + 5 = 15

Question 2.
What addition sentence does this model show? Write the number sentence.
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 200

Answer:
Number sentence :
10 + 4 = 14

Spiral Review

Question 3.
What is the sum of 4 + 6? Write the sum.
__

Answer:
4 + 6 = 8
The sum of 4 + 6 = 8

Question 4.
There are 2 big flowers and 4 small flowers. How many flowers are there? Write the number sentence and how many.
__ flowers
Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 201

Answer: 6

Explanation :
The number of big flowers = 2
The number of small flowers = 4
Number sentence : 2 + 4 = 6
Therefore, Total number of flowers = 6

Lesson 3.9 Use Make a 10 to Add

Essential Question
How can you make a ten to help you add?

Listen and Draw

Draw to show the addends. Then draw to show how to make a ten. Write the sum.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 202

Answer:
6 + 7 = 13

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165        Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165                               =  Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166                      Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 166

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Represent Describe how the drawings show how to make a ten to solve 6 + 7.

Model and Draw

What is 9 + 6?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 203

Share and Show MATH BOARD

Write to show how you make a ten. Then add.

Question 1.
What is 8 + 4?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 204
So, 8 + 4 = __

Answer:
8 + 2 + 2 = 12
10 + 2 = 12
So, 8 + 4 = 12

Question 2.
What is 5 + 7?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 205
So, 5 + 7 = __

Answer:
7 + 3 = 10
10 + 2 = 12
So, 5 + 7 = 12

On Your Own

THINK SMARTER
Write to show how you make a ten. Then add.

Question 3.
What is 7 + 8?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 206
So, 7 + 8 = __

Answer:
8 + 2 = 10
10 + 5 = 15
So, 7 + 8 = 15

Question 4.
What is 9 + 8?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 207
So, 9 + 8 = __

Answer:
9 + 1 = 10
1 0 + 7 = 17
So, 9 + 8 = 17 .

MATHEMATICAL PRACTICE
Use Models

THINK SMARTER
Use the model. Write to show how you make a ten. Then add.

Question 5.
Joe has 8 green balls of clay. Leah has 6 blue balls of clay. How many balls of clay do they have?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 208

Answer:
8 + 2 + 4
10 + 4 = 14
So, 8 + 6 = 14
Therefore, There are  14 balls of clay.

Problem Solving • Applications WRITE Math

Use the clues to solve. Draw lines to match.

Question 6.
Han, Luis, and Mike buy apples. Mike buys 10 red apples and 4 green apples. Luis and Mike buy the same number of apples. Match each person to his apples.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 209

Answer:

Question 7.
GO DEEPER
Look at Exercise 6. Han eats one apple. Now he has the same number of apples as Luis and Mike. How many red and green apples could he have?
__ red apples and __ green apples

Answer :
7 red apples and 7 green apples

Question 8.
THINK SMARTER
Does the addition show how to make a ten to add? Choose Yes or No.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 210

Answer:

  1. 8 + 2 + 2 = Yes
  2. 5 + 4 + 3 = No
  3. 6 + 7 + 3 = Yes

Use Make a 10 to Add Homework & Practice 3.9

Write to show how you make a ten. Then add.

Question 1.
What is 9 + 7?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 211
__ + __ = __
So, 9 + 7 = __

Answer :
9 + 1 + 6
9 + 1 = 10
So, 9 + 6 = 15

Question 2.
What is 5 + 8?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 212
__ + __ = __
So, 5 + 8 = __

Answer :
8 + 2 + 3
8 + 2= 10
So, 5 + 8 = 13

Problem Solving

Use the clues to solve. Draw lines to match.

Question 3.
Ann eats 10 green grapes and 6 red grapes. Gia eats the same number of grapes as Ann. Match each person to her grapes.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 213

Answer:
Ann – 10 green grapes and 6 red grapes .
Gia – 7 green grapes and 9 red grapes .

Question 4.
WRITE Math
Draw to explain how you would make a ten to find 5 + 8.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 214

Lesson Check

Question 1.
Write the number sentence. Make a ten to find 8 + 4. Write the number sentence.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 215
__ + __ + __ = __

Answer :
8 + 2 = 10
10 + 2 = 14

Spiral Review

Question 2.
What is the difference? Complete the subtraction sentence.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 216

Answer:
5 – 5 = 0

Question 3.
What is the difference? Write the difference.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 3 Addition Strategies 217

Answer :
8 – 2 = 6

Lesson 3.10 Algebra • Add 3 Numbers

Essential Question
How can you add three addends?

Listen and Draw

Use Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 218 to model the problem. Draw to show your work.
__ birds

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Apply Which two addends did you add first? Explain.

Share and Show MATH BOARD

Use Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 219 to change which two addends you add first. Complete the addition sentences.

Question 1.
5 + 2 + 3 = __
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 220

Answer:
5 + 2 + 3 = 10

Addition sentences :

  1.  7 + 3 = 10
  2.  5 + 5 = 10

Question 2.
3 + 4 + 6 = __
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 221

Answer:
3 + 4 + 6  = 13

Addition sentences :

  1.  3 + 10 = 13
  2.  7 + 6 =   13

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE

Compare Models
Look at the Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 222. Complete the addition sentences showing two ways to find the sum.

Question 3.
7 + 3 + 1 = __
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 222.1

Answer:
7 + 3 + 1 = 11
Addition sentences :

  1. 7   + 4 = 11
  2. 10 + 1 = 11

Question 4.
3 + 6 + 3 = __
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 223

Answer:
3 + 6 + 3 = 12

  1.  6 + 6 = 12
  2.  3 + 9 = 12

GO DEEPER
Solve both ways.

Question 5.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 224

Answer:
2 + 3 + 7 = 12

  1. 2 + 10 = 12
  2. 5 +  7  = 1 2

Question 6.
THINK SMARTER
I used Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 226.1 to model 3 addends. Use my model. Write the 3 addends.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 226

Answer:
Addition sentence :
2 + 2 + 3 = 7

Problem Solving • Applications

Question 7.
THINK SMARTER
Choose three numbers from 1 to 6. Write the numbers in an addition sentence. Show two ways to find the sum.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 227

Answer:
6 = 4 + 2
6 = 5 + 1

Question 8.
THINK SMARTER
Write each addition sentence in the box that shows the sum.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 228

Answer:
The addition sentences shows the sum 12 are :
1. 2 + 2 + 8 = 12
2.  6 + 0 + 6 = 12
The addition sentences shows the sum 13 are :

  1.  3 + 5 + 5 = 13
  2.  4 + 4 +5 = 13

TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child draw to show two ways to add the numbers 2, 4, and 6.

Algebra • Add 3 Numbers Homework & Practice 3.10

Look at the Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 229. Complete the addition sentences showing two ways to find the sum.

Question 1.
5 + 4 + 2 = __
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 230

Answer: 11

Explanation:
The two addition sentences  to find the sum are

  1.  5 + 6 = 11
  2.  9 + 2 = 11

Problem Solving

Question 2.
Choose three numbers from 1 to 6. Write the numbers in an addition sentence. Show two ways to find the sum.

Question 3.
WRITE Math
Use pictures or words to explain how you can find the sum for 3 + 5 + 2.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 231

Answer:
3 + 5 + 2 = 10

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 +Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165  + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Lesson Check

Question 1.
What is the sum of 3 + 4 + 2? Write the sum.
__

Answer: 9

Explanation:
The sum of 3 + 4 + 2 = 9
Therefore, sum = 9

Question 2.
What is the sum of 5 + 1 + 4? Write the sum.
__

Answer: 10

Explanation:
The sum of 5 + 1 + 4 = 10
Therefore, sum = 10

Spiral Review

Question 3.
What is the sum of 3 and 7?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 232

Answer: 10

Explanation:
The sum of 3 and 7:
3 + 7 =10

Question 4.
4 cows are in the barn. 2 more cows join them. How many cows are in the barn now?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 233
Complete the model and the number sentence.
__ cows 4 + 2 = __

Answer:
Number sentence :
4 + 2 = 6
Therefore, the number of cows in the barn = 6

Lesson 3.11 Algebra • Add 3 Numbers

Essential Question
How can you group numbers to add three addends?

Listen and Draw

Listen to the problem. Show two ways to group and add the numbers.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 234

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES

Apply Describe the two ways you grouped the numbers to add.

Share and Show MATH BOARD

Choose a strategy. Circle two addends to add first. Write the sum. Then find the total sum. Then use a different strategy and add again.

Question 1.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 235

Answer:
Two addends : 6 , 4
Sum : 6 + 4 = 10
Total sum : 6 + 4 + 2 = 12

Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 236

Answer:
Two addends : 3 , 4
Sum : 3 + 4 = 7
Total sum : 3 + 4 + 4 = 11

Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 237

Answer:
Two addends : 2 , 5
Sum : 2 + 5 = 7
Total sum : 2 + 5 + 0 = 7

Question 4.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 238

Answer:
Two addends : 5 , 5
Sum : 5 + 5 = 10
Total sum : 5 + 4 + 5 = 14

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Use Repeated Reasoning Choose a strategy. Circle two addends to add first. Write the sum.

Question 5.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 239

Answer:
Two addends : 8 , 2
Sum : 8 + 2 + 2 =12

Question 6.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 240

Answer :
Two addends : 6, 0
Sum : 6 + 0 + 8 = 14

Question 7.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 241

Answer :
Two addends : 3 , 4
Sum : 3 + 4 + 6 = 13

Question 8.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 242

Answer:
Two addends : 2 , 3
Sum : 2 + 3 + 7 = 12

Question 9.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 243

Answer:
Two addends : 7 , 7
Sum : 7 + 7 + 2 = 16

Question 10.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 244

Answer:
Two addends : 1 , 1
Sum : 1 + 9 + 1 = 11

Question 11.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 245

Answer:
Two addends : 4 , 4
Sum : 5 + 4 + 4 = 13

Question 12.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 246

Answer :
Two addends : 5 , 5
Sum: 5 + 5+ 5 = 15

Question 13.
THINK SMARTER
Susan has 7 shells. Kai has 3 shells. Zach has 5 shells. How many shells do they have?
__ + __ + __ + __ = __ shells

Answer: 15

Explanation :
The number of shells Susan has = 7
The number of Shells Kai have = 3
The number of shells Zach have = 5
Total : 7 + 3 + 5 = 15
Therefore, the number of  shells they have = 7+3+5 = 15

THINK SMARTER
Write the missing addends. Add.

Question 14.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 247

Answer:
The possible addend be 0,8 ; 1,7; 2,6; 3,5; 4,4 ; 5,3 ; 6,2 ; 7,1 ; 8,0
The sum of the number sentence is 11

Question 15.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 248

Answer:
Possible addends are : 0,7; 1,6; 2,5; 3,4; 4,3; 5,2; 2,6; 1,7; 7,0.
The sum of number sentence = 10

Problem Solving • Applications

Draw a picture. Write the number sentence.

Question 16.
Maria has 3 cats. Jim has 2 cats. Cheryl has 5 cats. How many cats do they have?
__ + __ + __ = __ cats
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 249

Answer: 10

Explanation:
The number of cats Maria have = 3
The number of cats Jim have = 2
The number of cats Cheryl have = 5
Total : 3 + 2 + 5= 10
Therefore, the total number of cats Maria have = 10

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Question 17.
Tony sees 5 small turtles. He sees 0 medium turtles. He sees 4 big turtles. How many turtles does he see?
__ + __ + __ = __ turtles
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 250

Answer:  9

Explanation:
The number of small turtles = 5
The number of medium turtles = 0
The number of big turtles = 4
Total : 5 + 0 + 4 = 9
Therefore, the number of turtles tony have = 9

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + 0 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165.

Question 18.
GO DEEPER
Kathy sees 13 fish in the tank. 6 fish are gold. The rest are blue or red. How many of each could she see?
__ + __ + 6 = 13 fish
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 251

Answer:
The sum of  blue and red fish is 7
Total number of fishes in the tank = 13
Number of gold fishes = 6
Let, the number of blue fishes = 3
the number of red fishes = 4
Total red and blue fishes = 3 + 4 = 7
Number sentence : 3 + 4 + 6 = 14

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 +Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165                               Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Question 19.
THINK SMARTER
Write two ways to group and add 2 + 3 + 4.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 252

Answer:
2 + 3 + 4 = 9

  1. 6 + 3 = 9
  2. 2 + 7 = 9

TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child look at Exercise 18. Have your child tell you how he or she decided which numbers to use. Have him or her tell you two new numbers that would work.

Algebra • Add 3 Numbers Homework & practice 3.11

Choose a strategy. Circle two addends to add first. Write the sum.

Question 1.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 253

Answer:
Two addends : 7, 3
Sum : 7 + 3 + 3 = 13

Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 254

Two addends : 2 , 2
Sum : 2 + 2+ 6 = 10

Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 255

Answer:
Two addends : 6 , 6
Sum : 6 + 6 +3 = 15

Question 4.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 256

Answer:
Two addends : 0 , 8
Total : 2 + 0 + 8 = 10

Problem Solving

Draw a picture. Write the number sentence.

Question 5.
Don has 4 black dogs. Tim has 3 small dogs. Sue has 3 big dogs. How many dogs do they have?
__ + __ + __ = __ dogs

Answer: 10

Explanation :
The number of dogs Don have = 4
The number of dogs Tim have = 3
The number of dogs Sue have = 3
Total : 4 + 3 +3 = 10
Therefore, the number of dogs they have = 10

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 +Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 165

Question 6.
WRITE Math
Use pictures or words to explain how you would find 6 + 4 + 4.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 257

Answer :
6 + 4 + 4 = 14

Lesson Check

Question 1.
What is the sum of 4 + 4 + 2?
__

Answer:
4 + 4 + 2 = 10

Question 2.
Circle two addends to add first. Find the sum. Explain your strategy.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 258
_______________
_______________

Answer:
7 + 3 = 10
Total sum : 7 + 3 + 2 = 12

Spiral Review

Question 3.
Write a doubles plus one fact for the sum of 7.
__ + __ = __

Answer:
A doubles plus one fact for the sum of 7 :
3 + 4 = 7
3 + 3 + 1 = 7

Question 4.
What addition sentence does this model show? Write the number sentence.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 259

__ + __ = __

Answer:
Number sentence  :
8 + 3 = 11

Lesson 3.12 Problem Solving • Use Addition Strategies

Essential Question
How do you solve addition word problems by drawing a picture?

Megan put 8 fish in the tank. Tess put in 2 more fish. Then Bob put in 3 more fish. How many fish are in the tank now?

Unlock the Problem

What do I need to find?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 260
What information do I need to use?
Megan put in 8 fish.
Tess put in 2 fish.
Bob put in 3 fish.

Show how to solve the problem.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 261
__ fish

Answer : 13

Explanation :
Given,
Megan put in 8 fish.
Tess put in 2 fish.
Bob put in 3 fish.
Total : 8 + 2 + 3 = 13
Therefore, total number of fishes = 13

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1   + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1 + Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1 = Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1                                                              Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1

Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1Go Math Grade 1 Chapter 3 Answer Key Pdf Addition Strategies 173.1

HOME CONNECTION
• Your child will continue to use this chart throughout the year to help him or her unlock the problem. In this lesson, your child used the strategy draw a picture to solve problems.

Try Another Problem

Draw a picture to solve.

Question 1.
Mark has 9 green toy cars. He has 1 yellow toy car. He also has 5 blue toy cars. How many toy cars does he have?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 262

Answer : 15

Explanation :
The number of green toy cars = 9
The number of yellow toy cars = 1
The number of blue toy cars = 5
Total :
9 + 1 + 5 = 15
Therefore, the total number of toy cars he have now = 15

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Reasoning Explain how using make a ten helps you solve the problem.

Share and Show MATH BOARD

MATHEMATICAL PRACTICE

Write an Equation Draw a picture to solve.

Question 2.
Ken put 5 marbles in a jar. Lou put in 0 marbles. Mae put in 5 marbles. How many marbles did they put in the jar?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 263

Answer: 10

Explanation :
The number of marbles Ken kept in a jar = 5
The number of Lou kept in a jar = 0
The number of marbles Mae kept in jar = 5
Total : 5 + 0 + 5 = 10 marbles
Therefore, there are 10 marbles in the jar.

Question 3.
Ava has 3 kites. Lexi has 3 kites. Fred has 5 kites. How many kites do they have?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 264

Answer : 11

Explanation :
The number of kites Ava have = 3
The number of kites Lexi have = 3
The number of kites Fred have = 5
Total : 3 + 3 + 5 = 11 Kites
Therefore, the number of kites they have = 11

Question 4.
Al got 8 books at the library. Ryan got 7 books. Dee got 1 book. How many books do they have?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 265

Answer : 16

Explanation :
The number of books Al got from library = 8
The number of books Ryan got from library = 7
The number of books Dee got from library = 1
Total : 8 + 7 + 1 = 16 books
Therefore, the number of books they have = 16

Question 5.
Pete sends 4 letters. Then he sends 3 more letters. Then he sends 2 more letters. How many letters did Pete send?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 266

Answer: 9

Explanation :
The number of letters Pete sends = 4
The number of letters he sends more = 3
Then also the number of letters he sends more = 2
Total : 4 + 3 + 2 = 9 letters
Therefore, the number of letters Pete sends = 9

On Your Own WRITE Math

Solve. Draw or write to show your work.

Question 6.
Kevin has 15 baseball cards. He gives away 8 baseball cards. How many baseball cards does he have?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 267
__ baseball cards

Answer : 7

Explanation :
Total number of basketball cards = 15
The number of cards he gives away = 8
Now, the number basketball he have now =
15 – 8 = 7
Therefore, the number of cars he have now = 7

Question 7.
There are 14 pencils. Haley has 6 pencils. Mac has 4 pencils. Sid has some pencils. How many pencils does Sid have?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 268
___ pencils

Answer: 4

Explanation :
Total number of pencils = 14
The number of pencils Haley have = 6
The number of pencils Mac have = 4
Total : 6 + 4 = 10
The number of pencils Sid have = 14 – 10 = 4
Therefore, Sid have 4 pencils.

Question 8.
GO DEEPER
12 marbles are in a bag. Shelly takes 3 marbles. Dan puts in 4. How many marbles are in the bag now?
__ marbles

Answer:

Explanation :
The total number of marbles in a bag = 12
The number of marbles Shelly takes out =
1 2 – 3 = 9
The number of marbles Dan puts in = 4
9 + 4 = 13
Therefore, total number of marbles in the bag = 13

Question 9.
THINK SMARTER
Eric has 4 pencils. Sandy gives Eric 3 pencils. Tracy gives Eric 5 more pencils. How many pencils does Eric have in all?
Eric has ☐ pencils in all.

Answer: 12

Explanation :
The number of pencils Eric have = 4
The umber of pencils Sandy gives Eric  = 3
The number of pencils Tracy gives Eric  = 5
Total : 4 + 3 + 5 = 12
Therefore, the total number pencils Eric have = 12.

TAKE HOME ACTIVITY
• Ask your child to look at Exercise 8 and tell how he or she found the answer.

Problem Solving • Use Addition Strategies Homework & Practice 3.12

Draw a picture to solve.

Question 1.
Franco has 5 crayons. He gets 8 more crayons. Then he gets 2 more crayons. How many crayons does he have now?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 269

Answer : 15

Explanation :
The number of crayons Franco have = 5
The number of crayons he gets more = 8
The number of crayons he gets more = 2
Total number of crayons = 5 + 8 + 2 = 15
Therefore, the number of crayons he have now = 15

Question 2.
Jackson has 6 blocks. He gets 5 more blocks. Then he gets 3 more blocks. How many blocks does he have now?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 270

Answer : 14

Explanation:
The number of blocks Jackson have = 6
The number of blocks Jackson gets more = 5 + 3 = 8
Total : 6 + 8 = 14
Therefore, Jackson have 14 blocks.

Question 3.
Ava has 7 gifts. Then he gets 2 more gifts. Then he gets 3 more gifts. How many gifts does Ava have now?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 271

Answer : 12

Explanation :
The number of gifts Ava have = 7
The number of gifts Ava gets more = 2 + 3 = 5
Total : 7 + 5 = 12
Therefore, Ava have 12 gifts.

Question 4.
WRITE Math
Draw a picture to show how you would solve this problem.
Jeb has 4 large rocks. He has 4 medium rocks. He has 7 small rocks. How many rocks does Jeb have?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 272

Answer: 15

Explanation :
The number of large rocks Jeb have = 4
The number of medium rocks Jeb have = 4
The number of small rocks Jeb have = 7
Total : 4 + 4 + 7 = 15
Therefore, Jeb have 15 rocks.

Lesson Check

Question 1.
Lila has 3 gray stones. She has 4 black stones. She also has 7 white stones. How many stones does she have? Write the number sentence.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 273

Answer:
The total number of stones = 14
Number sentence: 3 + 4 + 7 = 14

Explanation :
The number of gray stones = 3
The number of black stones = 4
The number of white stones = 7
Total :
3 + 4 + 7 = 14

Question 2.
Patrick has 3 red stickers, 6 pink stickers, and 8 green stickers. How many stickers does Patrick have? Write the number sentence.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 274

Answer:
The Total number of stickers = 17
Number sentence: 3 + 6 + 8 = 17

Explanation:
The number of red stickers = 3
The number of pink stickers = 6
The number of green stickers = 8
Total: 3 + 6 + 8 = 17

Spiral Review

Question 3.
What is the sum of 2 + 4 or 4 + 2? Write the number.
____

Answer: 6

Explanation:
The sum of of 2+4 or 4+2 = 6

Question 4.
There are 6 black pens. There are 3 blue pens. How many pens are there? Write the number.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 275

Answer:
The total number of pens = 9
Number sentence : 6 + 3 =9

Explanation:
The number of black pens = 6
The number of blue pens = 3
Total : 6 + 3 = 9

Addition Strategies Chapter 3 Review/Test

Question 1.
Write the addends in a different order.
5 + 4 = 9
__ + __ = __

Answer:
The addition sentence with the addends in a different order =
4 + 5 = 9

Question 2.
Count on from 4. Write the number that shows 1 more.
__

Answer: 5

Question 3.
The cubes show a doubles fact. Choose the doubles fact and the sum.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 276

Answer:
The addition sentence with doubles fact :
5 + 5 = 10
Therefore, The sum of cubes = 10

Question 4.
THINK SMARTER
There are 3 red leaves. There are 4 yellow leaves. How many leaves in all? Use a double to add. Write the missing numbers.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 277

Answer:
3 + 4 = 3 + 3 +1
So, 3 + 4 = 7

Question 5.
Choose all the doubles facts that can help you solve 8 + 7.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 278

Answer:

  1.   7 + 7 = 14
  2.   8 + 8 = 14

Question 6.
GO DEEPER
Write a count on 2 fact to show a sum of 10. Then write a doubles fact to show a sum of 10.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 279

Answer:
Addition sentence on 2 fact to show a sum of 10
8 + 2 = 10
Addition sentence with doubles fact to show a sum of 10.
5 + 5 = 10

Question 7.
Match the models to the number sentences.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 280

Answer :

Question 8.
The model shows 8 + 5 = 13.
Write the 10 fact that has the same sum.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 281

Answer: 10 + 3 = 13

Explanation:
Given,
The model shows 8 + 5 = 13.
Addition sentence with 10 fact that has same sum =
10 + 3 = 13

Question 9.
Does the addition show how to make a ten to add? Choose Yes or No.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 282

Answer:
1.  7 + 3 + 2 –  Yes
2.   7 + 5 +5  –  Yes
3.  5 + 4 + 7 –   No

Question 10.
Look at the 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 283. Complete the addition sentence to show the sum. Choose the missing number and the sum.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 283.1

Answer:
2 + 3 + 4 = 9

Explanation :
The number of red cubes  = 2
The number of blue cubes = 3
The number of yellow cubes = 3
Now, The addition sentence :
2 + 3 + 4 = 9
Total sum of cubes = 9

Question 11.
Write two ways to group and add 4 + 2 + 5.
__ + __ = __
__ + __ = __

Answer:
4 + 2 + 5 = 11
The two ways are:
6 + 5 = 11
8 + 3 = 11

Question 12.
Beth sees 4 red birds. She sees 2 yellow birds. She sees 4 blue birds. Draw a picture of the birds.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 3 Addition Strategies 284

Answer:
4 + 2 + 4 = 10
Beth sees = 10 birds

Final Words:

Learn the basics like addition, subtraction from the primary level itself. Refer to Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Addition Strategies to score good marks in the exams. Download the free pdf of HMH Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 3 from this page.

Leave a Comment

Scroll to Top