Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry

Students can learn to think, strategize and solve problems from Go Math First Grade Answer Key Chapter 11 rather than just obtain answers. Learn, Practice, Succeed using the 1st Grade Go Math Chapter 11 Three Dimensional Geometry Solutions. HMH Go Math Grade 1 Answer Key provides a full complement of preparation resources all in one place making your toggling between home and classroom seamless. Our experts use the same models and problem-solving methods for the grade to grade so that maths concepts stay with you and develop enduring knowledge.

Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Three-Dimensional Geometry

Go Math Grade 1 Chapter 11 Three Dimensional Geometry includes Questions from Chapter Tests, Review Tests, Assessments, Lessons, Homework & Practice, etc. To help you understand the concepts better we have provided step-by-step solutions for all the Problems in Go Math 1st Grade Solutions. In fact, all the Go Math Grade 1 Ch 11 Three Dimensional Geometry Answers are aligned as per the Go Math 1st Grade Textbooks. Begin your preparation without any delay and attempt the actual exam with confidence.

Curious George

What three-dimensional shapes do you see in the sand castle?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 1

Answer:
Cone,cylinder,cube.

Explanation:
In the above sand castle there are many three-dimensional shapes that are cone,cylinder,cube.

Three–Dimensional Geometry Show What You Know

Alike and Different

Circle the objects that are alike.

Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 2

Answer:

Explanation:
In the above shapes there are 2 cubes.So, circle cubes.

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 3

Answer:

Explanation:
In the above shapes there are 2 cones.So, circle cones.

Identify Three-Dimensional Shapes

Color the Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 4 blue. Color the Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 5 red. Color the yellow.

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 5.1

Answer:

Explanation:
The above given shape is cube.So, color it yellow.

Question 4.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 5.2

Answer:

Explanation:
The above given shape is circle.So, color it blue.

Question 5.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 6

Answer:

Explanation:
The above given shape is cylinder.So, color it red.

Sort by Size
Mark an X on the object that does not belong.

Question 6.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 7

Answer:

Explanation:
In the above shapes the 3rd shape is big compared to the others.So, put a cross mark across it.

Three–Dimensional Geometry Vocabulary Builder

Visualize It
Write review words to name the shapes.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 8

Answer:

Understand Vocabulary

Look at the three-dimensional shapes. Color the sphere Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 8.1 Color the cube Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 9 Color the cylinder Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 10

Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 10.1

Answer:

Explanation:
The above given shape is cylinder.So, color it green.

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 11

Answer:

Explanation:
The above given shape is sphere.so, color it blue.

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 12

Answer:

Explanation:
The above given shape is cube.So, color it yellow

Three–Dimensional Geometry Game: Shape Match Bingo

Materials • 9 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 13 • 9 Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 14Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 15
Play with a partner. Take turns.
1. One player uses Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 16. The other player uses Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 17.
2. Spin Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 17.1. Use a counter to cover a space with that shape.
3. If you cannot cover a space, your turn is over.
4. The first player to cover all of his or her spaces wins.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 18

Three–Dimensional Geometry Vocabulary Game

Going Places with GOMATH! words

Going on a Train Trip

For 2 players

Materials
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 19

How to Play
1. Choose a Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 20 and put it on START.
2. Toss the Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 21 to take a turn. Move your Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 22 that many spaces.
3. If you land on these spaces:
Red Space Take a Clue Card. Answer the question. If you are correct, move ahead 1. Return the Clue Card to the bottom of the pile.
Blue Space Follow the directions on the space.
4. Collect 5 Clue Cards. Move around the track as many times as you need to. Then, follow the closest center path to reach FINISH.
5. The first player to reach FINISH wins.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 23
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 24

The Write Way

Reflect
Choose one idea. Draw and write about it.
• Tell about two of these words.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 25
• Compare a curved surface to a flat surface. Tell how are they alike and how they are different.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 26

Answer:

Lesson 11.1 Three-Dimensional Shapes

Essential Question
How can you identify and describe three-dimensional shapes?

Listen and Draw

Draw to sort the three-dimensional shapes.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 27

Answer:

Explanation:
In the above picture there are two different shapes.They are cubes and spheres.

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Generalize Explain how you sorted the shapes.

Model and Draw

These are three-dimensional shapes.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 28

Share and Show MATH BOARD

Use three-dimensional shapes. Sort the shapes into three groups. Name and draw the shapes.

Question 1.
only flat surfaces

Answer:

Explanation:
Rectangular prism and cube both have only flat surfaces.

Question 2.
only a curved surface

Answer:

Explanation:
Sphere has only a curved surface.

Question 3.
both flat and curved surfaces

Answer:

Explanation:
Cone and cylinder both have flat and curved surfaces.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE

Use Models Use three-dimensional shapes.
Write the number of flat surfaces for each shape.

Question 4.
A rectangular prism has __ flat surfaces.

Answer:
A rectangular prism has 6 flat surfaces.

Question 5.
A cube has __ flat surfaces.

Answer:
A cube has 6 flat surfaces

Question 6.
A cylinder has __ flat surfaces.

Answer:
A cylinder has 2 flat surfaces

Question 7.
A sphere has __ flat surfaces

Answer:
A sphere has 0 flat surfaces

GO DEEPER
Write to name each shape.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 29

Question 8.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 30

Question 9.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 31

Answer:

Explanation:
The above given shape is cone.So, write cone.

Question 10.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 32

Answer:

Explanation:
The above shape is cube.So, write cube.

Question 11.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 33

Answer:

Explanation:
The above given shape is cylinder.So, write cylinder.

Question 12.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 34

Answer:

Explanation:
The above givem shape is rectangular prism.So, write rectangular prism.

Problem Solving • Applications

Circle the objects that match the clues

Question 13.
Kelly drew objects that have both flat and curved surfaces.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 35

Answer:

Explanation:
In the above objects the circled objects have both flat and curved surfaces.

Question 14.
Sandy drew some rectangular prisms.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 36

Answer:

Explanation:
The circled objects in the above picture are in the shape of rectangular prisms.

Question 15.
Match each shape to the group where it belongs
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 37

Answer:

Explanation:
Cone and cylinder have both flat and curved surfaces, cube and rectangular prism have only flat surfaces an dthe sphere has only a curved surface.

TAKE HOME ACTIVITY
• Ask your child to name real objects shaped like a sphere, a rectangular prism, and a cylinder.

Three-Dimensional Shapes Homework & practice 11.1

Three-Dimensional Shapes

Use three-dimensional shapes. Write the number of flat surfaces for each shape.

Question 1.
A cylinder has __ flat surfaces.

Answer:
A cylinder has 2 flat surfaces.

Question 2.
A rectangular prism has _ flat surfaces.

Answer:
A rectangular prism has 6 flat surfaces.

Question 3.
A cone has _ flat surface.

Answer:
A cone has 1 flat surface.

Question 4.
A cube has _ flat surfaces.

Answer:
A cube has 6 flat surfaces.

Problem Solving

Question 5.
Circle the object that matches the clue. Mike finds an object that has only a curved surface.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 38

Answer:

Explanation:
Th circled object in the above objects is sphere.A sphere has only a curved surface.

Question 6.
WRITE Math
Use pictures or words to describe a cone.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 39

Answer:

Lesson Check

Question 1.
Circle the shape that has both flat and curved surfaces.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 40

Answer:

Explanation:
The circled shape in the above shapes has both flat and curved surfaces.

Question 2.
Circle the shape that has only a curved surface.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 41

Answer:

Explanation:
The circled shape in the above shapes is a sphere.A sphere has only curved surface.

Spiral Review

Question 3.
Count forward. Write the number that is missing.
109, 110, 111, __, 113

Answer:
109,110,111,112,113.

Explanation:
There is a missng number in between the given number.Count forward.112 comes after 111.So, the missing number is 112.

Question 4.
What is the sum of 2 and 3? Write the number sentence.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 42

Answer:

Explanation:
When we add 2 and 3, the sum is 5.So, 2+3=5.

Lesson 11.2 Combine Three-Dimensional Shapes

Essential Question
How can you combine three-dimensional shapes to make new shapes?
Answer:
To make new shapes using three-dimensional shapes we have to put the shapes above,below or besides the the other shape so that a new shape will be formed.

Listen and Draw

Trace to draw the new shape. Write to name the new shape.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 43

Answer:

Explanation:
The above shapes are made by combing two shapes.The new shapes are cylinder and rectangular prism.

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Apply Describe the new shapes Mandy and Carl made.

Model and Draw

You can put shapes together to make a new shape.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 44

Share and Show MATH BOARD

Use three-dimensional shapes.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 45
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 46

Answer:

Explanation:
In the above shapes the circled shapes are the shapes that are made by combing the given shapes besides them.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE

Attend to Precision
Use three-dimensional shapes.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 47
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 48

Answer:

Explanation:
In the above shapes the circled shapes are the shapes that are made by combing the given shapes besides them.

Problem Solving • Applications WRITE Math

GO DEEPER
Circle the shapes you could use to model the ice cream cone.

Question 9.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 49

Answer:

Explanation:
In the above shapes the circles shapes make the icecream.

Question 10.
Circle the ways that make the same shape.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 50

Answer:

Explanation:
The circled shapes in the above shapes is a cube and is formed by combining cubes.

Question 11.
Combine Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 51 and Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 52.
Choose all the new shapes you can make.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 51.1

Answer:

Explanation:
The marked shapes in the above picture are formed by combing the two given shapes that are rectangular prism and a cone.

TAKE HOME ACTIVITY
• Ask your child to show you two different new shapes he or she can make by combining a soup can and a cereal box.

Combine Three-Dimensional Shapes Homework & Practice 11.2

Use three-dimensional shapes.

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 52.1

Answer:

Explanation:.
The circled shapes in the above picture are formed by combing the two given shapes besides them.

Problem Solving

Question 3.
Circle the shapes you could use to model the bird feeder.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 54

Answer:

Explanation:
The circled shapes cone and the cylinder are used to make the model the bird feeder

Question 4.
WRITE Math
Combine two shapes to make a new shape. Describe how you put the shapes together.
_____________
_____________
_____________
_____________

Answer:
We can put the shapes together by placing the shapes one beside,above or below the other shapes.

Lesson Check

Question 1.
Circle the shape that combines Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 55 and Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 56
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 57

Answer:

Explanation:

The circled shapes in the above picture are formed by combing the two given shapes cylinder and cone.

Spiral Review

Question 2.
Write the sum. Write how many tens.
40 + 20 = __ __ tens

Answer:
40+20=60=6 tens

Explanation:
When we add 4 tens and 2 tens we get 6 tens.

Question 3.
Emi has 15 crayons. She gives some crayons to Jo. Now she has 9 crayons. How many crayons did Emi give to Jo? Use the model to solve
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 58
__ crayons

Answer:
6 crayons

Explanation:
Emi has 15 crayons. She gives some crayons to Jo. Now she has 9 crayons.When we subtract 9 from 15 we get 6.So, the number of crayons Emi gave to Jo are 6 crayons.

Lesson 11.3 Make New Three-Dimensional Shapes

Essential Question
How can you use a combined shape to build new shapes?

Listen and Draw

Draw to copy the shape.

Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 59

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Describe how to draw to copy the new shape.

Model and Draw
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 60

Answer:

Explanation:
By repeating the bulided shape we can make the circled shape.We cannot make the other shape because its not like the shape given.

Share and Show MATH BOARD

Use three-dimensional shapes
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 61

Answer:

Explanation:
In the above shapes the circled shapes are the shapes that are made by combing the given shapes besides them.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Use a Concrete Model
Use three-dimensional shapes.
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 62

Answer:

Explanation:
In the above shapes the circled shapes are the shapes that are made by combing the given shapes besides them.

Question 7.
THINK SMARTER
Look at the shape.
How many Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 63 are used to make the shape?
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 64

Answer:

Explanation:
The given shape is made by combining the 2 cubes 3 times.

How many Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 63.1 are used to make the shape?
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 63.2

Answer:

Explanation:
The given shape is made by combining 1 cube 6 times.

TAKE HOME ACTIVITY
• Ask your child to explain how he or she solved Exercise 4.

Make New Three-Dimensional Shapes Homework & Practice 11.3

Use three-dimensional shapes.

Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 65

Answer:

Explanation:
In the above shapes the circled shapes are the shapes that are made by combing the given shapes besides them.

Question:

Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 66

Answer:

Explanation:
The above shape is formed by repeating the given shape.

Question 4.
WRITE Math
Use a cube and a cylinder to build a new shape. Repeat. Draw to show how you can combine these two new shapes to make a larger shape.
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 67

Answer:

Explanation:
By drawing a cube and a cylinder and repeating it we can make a larger shape like the above.

Lesson Check

Question 1.
Which new shape can you make? Circle the shape.
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 68

Answer:

Explanation:
In the above shapes the circled shapes are the shapes that are made by combing the given shapes above them.

Spiral Review

Question 2.
Which addition fact helps you solve 15 − 6 = ? Write the number sentence.
__ + __ = __

Answer:
6+3=9

Explanation:
When we add 6 and 3 we get the sum 9.Therefore the sum of 6 and 3 is 9.

Question 3.
Which doubles fact helps you solve 5 + 6 = 11?
Circle the number sentence.
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 69

Answer:

Explanation:
When we add 5 and 6 we get the sum as 11.The dobubles fact 5+5=10 helps us to solve 5+6=11.

Three–Dimensional Geometry Mid-Chapter Check Point

Concepts and Skills

Question 1.
Circle the rectangular prisms.

Question 2.
Draw a line under the shapes that have both flat and curved surfaces.
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 70

Answer:

Explanation:
The circled ojects in the above picturehave both flat and curved surfaces.

Use three-dimensional shapes.
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 71

Answer:

Explanation:
The circled object in the above picture is formed by combining the shapes cube and cone.

Question 4.
THINK SMARTER
Which new shape can you make?
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 72

Answer:

Explanation:
When we combine and repeat the shape given in the question we get the third shape marked in the above picture.

Lessson 11.4 Problem Solving • Take Apart Three-Dimensional Shapes

Essential Question
How can acting it out help you take apart combined shapes?
Mike has Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 73 and Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 75. He chose some shapes to build a bridge. Which shapes did Mike use to build the bridge?
Go Math Grade 1 Chapter 11 Answer Key Pdf Three-Dimensional Geometry 76

Unlock the Problem

What do I need to find?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 77
What information do I need to use?
Mike has these shapes.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 78

Show how to solve the problem.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 79

Answer:

Explanation:
The above shape is made by combining the circled shapes cylinder and rectangular prism.

HOME CONNECTION
• Your child is investigating how shapes can be taken apart. Being able to decompose shapes into smaller parts provides a foundation for future work with fractions.

Try Another Problem

Kim used shapes to build this castle.

Use three-dimensional shapes. Circle your answer.

Question 1.
Which shapes did Kim use to build the tower?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 80

Answer:

Explanaton:
Kim made the tower by combining the circled shapes cone and a cylinder.

Question 2.
Which shapes did Kim use to build this wall?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 81

Answer:

Explanation:
Kim made the wall by combining the circled shapes cube and rectangular prism.

Question 3.
Which shapes did Kim use to build this wall?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 82

Answer:

Explanation:
Kim made the above wall by combining the above circled shapes cylinder and cube.

Question 4.
Which shapes did Kim use to build the gate?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 83

Answer:

Explanation:
Kim bulid the above gate by combining the circled shapes cylinder and rectangular prism.

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Look for Structure How do you know which shapes Kim used to build the tower?

Share and Show MATH BOARD

MATHEMATICAL PRACTICE
Analyze Use three-dimensional shapes. Circle your answer.

Question 5.
Zack used shapes to build this gate. Which shapes did Zack use?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 84

Answer:

Explanation:
zack build the gate by using the circled shapes cone and rectangular prism.

Question 6.
Chris used shapes to build this wall. Which shapes did Chris use?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 85

Answer:

Explanation:
Chris build the above wall by using the circled shapes cylinder,cube and rectangular prism.

Question 7.
THINK SMARTER
Rosa uses Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 86 and Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 87 to build a tower. Draw to show a tower Rosa could build.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 88

Answer:

Explanation:
Roscone and cylinder.a build the tower by using the shapes .

On Your Own

GO DEEPER
Circle the ways that show the same shape.

Question 8.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 89

Answer:

Explanation:
The circled shape in the above pictures is a cube and it is formed by combining cubes only.

Question 9.
THINK SMARTER
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 90

Answer:

Explanation:
The circled shape in the above pictures is a cube and it is formed by combining cubes only.

Question 10.
THINK SMARTER
Sharon has many different blocks. She built this shape with her blocks.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 91
Choose all the shapes Sharon used.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 92

Answer:

Explanation:
Sharon made the shapes by using the shapes cube and rectangular prism.

TAKE HOME ACTIVITY
• Use real items such as a soup can (cylinder) and a cereal box (rectangular prism) to build a shape. Ask your child to name the shapes you used.

Problem Solving • Take Apart Three-Dimensional Shapes Homework & practice 11.4

Use three-dimensional shapes.
Circle your answer.

Question 1.
Paco used shapes to build this robot. Circle the shapes he used.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 93

Answer:

Explanation:
Paco made a robot by using the circled shapes cylinder and rectangular prism.

Problem Solving

Question 2.
Circle the ways that show the same shape.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 94

Answer:

Explanation:
The circled shape in the above picture is a rectangular prism and it is made by combining rectangular prisms only.

Question 3.
WRITE Math
Draw a picture of a house made from shapes. Write the shape names you used.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 95

Answer:

Explanation:
I made a by using some shapes that are cone and rectangular prisms.

Lesson Check

Question 1.
Lara made this picture frame. Circle the shapes she used to make the frame
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 96

Answer:

Explanation:
The circled shapes in the above picture are used  by lara to make the picture frame.

Spiral Review

Question 2.
Compare each pair of numbers. Write <, >, or =.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 97

Answer:

Explanation:
In the above picture we used the symbols <,> and = to compare the numbers.
13 is lessthan 31 so, use < symbol to compare
13 is equal to 13 so, use = symbol to compare
31 is greaterthan 13 so, use > symbol to compare
31 isnequal to 31 so, use = symbol to compare.

Question 3.
Subtract. What is the difference? Write the number.
60 – 30 = __

Answer:
60-30=30.

Explanation:
When we subtract 30 from 60 we get 30.3 tens fro 6 tens is 3 tens.Therefore 60-30=30.

Lesson 11.5 Two-Dimensional Shapes on Three-Dimensional Shapes

Essential Question
What two-dimensional shapes do you see on the flat surfaces of three-dimensional shapes?

Listen and Draw
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 98
Use a cone.

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Analyze What other shape could you use to draw the same kind of picture?

Answer:
I could have used circle to draw the same kind of picture.

Model and Draw

Trace around the flat surfaces of the three-dimensional shape to find the two-dimensional shapes.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 99

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional shapes we get two-dimensional shapes they are square and rectangle.

Share and Show MATH BOARD
Use three-dimensional shapes. Trace around the flat surfaces. Circle the shapes you draw.

Question 1.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 100

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional shape cube we get two-dimensional shape that is square.

Question 2.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 101

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional shape cylinder we get two-dimensional shape that is circle.

Question 3.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 102

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional shape rectangular prism we get two-dimensional shapes they are square and rectangle.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE
Make Connections Circle the objects you could trace to draw the shape.

Question 4.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 103

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional object which is circled abovewe get two-dimensional shape that is rectangle.

Question 5.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 104

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional objects which are circled above we get two-dimensional shape that is circle.

Question 6.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 105

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional objects which are circled above we get two-dimensional shape that is square.

Question 7.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 106

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional object which is circled abovewe get two-dimensional shape that is rectangle.

Question 8.
THINK SMARTER
Draw a shape you would make if you traced this object.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 107

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional shape which is given above we get two-dimensional shape that is triangle.

Problem Solving • Applications

Circle the shape that the pattern will make if you fold it and tape it together.

Question 9.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 108

Answer:

Explanation:
If we fold the above given pattern we get the three-dimensional shape that is rectangular prism.

Question 10.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 109

Answer:

Explanation:
If we fold the above given pattern we get the three-dimensional shape that is cube.

Question 11.
THINK SMARTER
Kei wants to trace a Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 110 She finds these objects. Which object should she use?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 110.1

Answer:

Explanation:
Kie wants to trace a rectangle.If he trace the flat surfaces of the gift box which is circled above he gets a two-dimensional shape rectangle.
What would happen if Kei used the Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 111 to trace a shape?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 111.1

Answer:

Explanation:
If kie trace the above given object he gets the two-dimensional shape that is circle.

TAKE HOME ACTIVITY
• Collect a few three-dimensional objects, such as boxes, that are shaped like rectangular prisms or cubes. Ask your child what two-dimensional shapes are on those objects.

Two-Dimensional Shapes on Three-Dimensional Shapes Homework & practice 11.5

Circle the objects you could trace to draw the shape.

Question 1.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 112

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional objects which are circled above we get two-dimensional shape that is rectangle.

Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 113

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional objects which are circled above we get two-dimensional shape that is circle.

Problem Solving

Question 3.
Look at this shape. Draw the shape you would make if you traced this object.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 114

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional object which is given above we get two-dimensional shape that is circle.

Question 4.
WRITE Math
Use pictures or words to explain how you would describe the shapes of flat surfaces you may see on a tissue box.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 115

Answer:

Lesson Check

Question 1.
Which flat surface does a cone have? Circle the shape.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 116

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional object cone which is mentioned above we get two-dimensional shape that is circle.

Question 2.
Which flat surfaces could a rectangular prism have? Circle the pair of shapes.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 117

Answer:

Explanation:
When we trace around the flat surfaces of the three-dimensional object rectangular prism which is mentioned above we get two-dimensional shape that is rectangle and square.

Spiral Review

Write a subtraction sentence to solve.

Question 3.
Jade has 8 books. She gives some of them to Dana. Now Jade has 6 books. How many did she give to Dana?
__ – __ = __
__ books

Answer:
8-6=2
2 books

Explanation:
Jade has 8 books. She gives some of them to Dana. Now Jade has 6 books.
8-6=2
Therefore, the number of books she give to Dana are 2.

Question 4.
Write the sum.
3 + 0 = __

Answer:
3+0=3

Explanation:
If we add any number with zero we get the sum same as the number we added.

Three–Dimensional Geometry Chapter 11 Review/Test

Question 1.
Match each shape to the group where it belongs.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 118

Answer:

Explanation:
The shapes that has only flat surfaces are cube and rectangular prism
The shapes that has only a curved surface is a sphere
The shapes that has both flat and curved surfaces are cone and cylinder.

Question 2.
Combine 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 119 and 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 120 Choose all the new shapes you can make.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 120.1

Answer:

Explanation:
The marked shapes in the above picture can be made by joining the shapes cube and cylinder given above.

Question 3.
Build and repeat. Choose Yes or No.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 120.2

Answer:

Question 4.
Damon built this shape.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 121
Choose all the shapes Damon used.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 122

Answer:

Explanation:
Demon used the marked shapes cube and cone to build the shape given above.

Question 5.
Circle the number that makes the sentence true
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 123

Answer:

Explanation:
When we trace the flat surface of the  three-dimensional shape cone we get a two-dimensional shape that is circle.

Question 6.
GO DEEPER
Sara wants to trace a 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 124.1. She finds these objects.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 124
Which object should she use?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 125

Answer:

Explanation:
When sara trace the flat surface of the shape given above he will get the two-dimensionla shape that is circle.

What would happen if she used the 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 126 to trace a shape?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 127

Answer:

Question 7.
Which shape has only 2 flat surfaces?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 128

Answer:

Explanation:
In the above given shapes the marked shape cylinder has 2 flat surfaces.

Question 8.
Look at the shape.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 129
How many 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 130 are used to make the shape?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 131

Answer:

Explanation:
We need 3 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 130 to make the above shape.

Question 9.
Ellen built this shape.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 132

Which objects did Ellen use? Circle them.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 133

Answer:

Explanation:
Ellen used the above circled shapes cylinder and rectangular prism to build the shape given.

Draw another way to combine the objects
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 134

Answer:

Explanation:
When we combine the two shapes cylinder and rectangular prism we can also build another shape mentioned above.

Question 10.
THINK SMARTER
Hector built this shape.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 135
Choose all the shapes Hector used
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 11 Three-Dimensional Geometry 136

Answer:

Explanation:
Hector build the above shape by using the marked shapes from the picture given they are cone, cube and cylinder.

Leave a Comment

Scroll to Top