Texas Go Math Grade 8 Module 9 Answer Key Volume

Refer to our Texas Go Math Grade 8 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 8 Module 9 Answer Key Volume.

Texas Go Math Grade 8 Module 9 Answer Key Volume

Texas Go Math Grade 8 Module 9 Are You Ready? Answer Key

Evaluate each exponential expression

Question 1.
112 ___________
Answer:
Multiply the base (11) by itself the number of times indicated by the exponent (2). Then find the product of all the terms.
112 = 11 × 11 = 121

Question 2.
25 ____________
Answer:
25 = 2 × 2 × 2 × 2 × 2 = 32

Question 3.
(\(\frac{1}{5}\))3 ___________
Answer:
(\(\frac{1}{5}\))3 = \(\frac{1}{5}\) × \(\frac{1}{5}\) × \(\frac{1}{5}\) = (\(\frac{1}{125}\))

Go Math Grade 8 Module 9 Answer Key Pdf Question 4.
(0.3)2 ___________
Answer:
(0.3)2 = \(\frac{3}{10}\) × \(\frac{3}{10}\) = \(\frac{9}{100}\) = 0.09

Question 5.
2.13 ____________
Answer:
2.13 = 2.1 × 2.1 × 2.1 = 9.261

Question 6.
0.13 ____________
Answer:
(0.1)3 = \(\frac{1}{10}\) × \(\frac{1}{10}\) × \(\frac{1}{10}\) = \(\frac{1}{1000}\) = 0.001

Question 7.
(\(\frac{9.6}{3}\))2 ___________
Answer:
(\(\frac{9.6}{3}\))2 = (3.2)2 = 3.2 × 3.2 = 10.24

Question 8.
1003 ____________
Answer:
(100)3 = 100 × 100 × 100 = 1000000

Round to the underlined place.

Question 9.
2.374 _____
Answer:
2.374 → 2.37

Question 10.
126.399 _____
Answer:
126.399 → 126

Question 11.
13.9577 _____
Answer:
13.9577 → 14.0

Go Math Module 9 Answer Key Grade 8 Question 12.
42.690 _________
Answer:
42.690 → 42.69

Question 13.
134.95 _____
Answer:
134.95 → 135.0

Question 14.
2.0486 ______
Answer:
2.0486 → 2.0

Question 15.
63.6352 _______
Answer:
63.6352 → 63.64

Question 16.
98.9499 ________
Answer:
98.9499
The digit to be rounded is 9. The digit to its right is 4, which is less than 5, so the rounded number is 98.9.
98.9499 → 98.9

Simplify each expression.

Question 17.
3.14 (5)2 (10) _______
Answer:
To simplify the expression, we simplify the exponent and we multiply from left to right.
3.14 ∙ (5)2 ∙ 10 = 3.14 ∙ 25 ∙ 10
= 78.5 ∙ 10
= 785

Grade 8 Math Module 9 Answer Key Go Math Question 18.
\(\frac{1}{3}\)(3.14) (3)2 (5)
Answer:
(\(\frac{1}{3}\)) × (3.14) × (3)2 × (5) = 3 × 3.14 × 5 = 47.1

Question 19.
\(\frac{4}{3}\) (3.14) (3)3 __________
Answer:
(\(\frac{4}{3}\)) × (3.14) × 27 = 4 × 3.14 × 9 = 113.04

Question 20.
\(\frac{4}{3}\) (3.14) (6)3 _______
Answer:
(\(\frac{4}{3}\)) × (3.14) × (63) = (\(\frac{4}{3}\)) × 3.14 × 216 = 904.32

Question 21.
3.14 (4)2 (9) _______
Answer:
3.14 × (42) × 9 = 3.14 × 16 × 9 = 452.16

Question 22.
\(\frac{1}{3}\)(3.14) (9)2 (\(\frac{2}{3}\))
Answer:
(\(\frac{1}{3}\)) × (\(\frac{2}{3}\)) × (92) × 3.14 = (\(\frac{1}{3}\)) × (\(\frac{2}{3}\)) × 81 × 3.14 = 2 × 3.14 × 9 = 56.52

Texas Go Math Grade 8 Module 9 Reading Start-Up Answer Key

Visualize Vocabulary

Use the ✓ words to complete the empty columns in the chart. You may use words more than once.
Texas Go Math Grade 8 Module 9 Answer Key 1
Texas Go Math Grade 8 Module 9 Answer Key 2

Understand Vocabulary

Complete the sentences using the preview words.

Question 1.
A three-dimensional figure that has one vertex and one circular base is a __________.
Answer:
A three-dimensional figure that has one vertex and one circular base is a cone.

Go Math Answer Key Grade 8 Module 9 Test Answers Question 2.
A three-dimensional figure with all points the same distance from the center is a __________.
Answer:
A three-dimensional figure with all points the same distance from the center is a sphere.

Question 3.
A three-dimensional figure that has two congruent circular bases is a _________.
Answer:
A three-dimensional figure that has two congruent circular bases is a cylinder.

Active Reading
Three-Panel Flip Chart Before beginning the module, create a three-panel flip chart to help you organize what you learn. Label each flap with one of the lesson titles from this module. As you study each lesson, write important ideas like vocabulary, properties, and formulas under the appropriate flap.
Texas Go Math Grade 8 Module 9 Answer Key 3

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top