Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key Equations and Inequalities

Refer to our Texas Go Math Grade 7 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key Equations and Inequalities.

Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key Equations and Inequalities

Essential Question
How can you use equations and Inequalities to solve real-world problems?
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 1

Texas Go Math Grade 7 Module 8 Are You Ready? Answer Key

Complete these exercises to review skills you will need for this chapter.
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 2

Solve each equation, using inverse operations.

Module 8 Answer Key 7th Grade Question 1.
9w = -54 _______
Answer:
Divide both sides by 9.
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 5

Question 2.
b – 12 = 3 _______
Answer:
Add 12 to both sides b – 12 + 12 = 3 + 12
b = 15

Question 3.
\(\frac{n}{4}\) = -11 ____
Answer:
Multiply both sides by 4.
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 6

Graph each number on the number line.

Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 3

Question 4.
3
Answer:
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 7
3

7th Grade Equations and Inequalities Answer Key Question 5.
-9
Answer:
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 8
-9

Question 6.
7
Answer:
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 9
7

Question 7.
-3
Answer:
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 10
-3

Question 8.
4p > 20 ______
Answer:
Divide both sides by 4.
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 11

Math Equations 7th Grade Module 8 Review Answer Key Question 9.
m – 7 ≤ 3 ______
Answer:
Add 7 to both sides.
m + 7 + 7 ≤ 3 + 7
m ≤ 3 + 7
m ≤ 10

Question 10.
\(\frac{S}{-2}\) < 9
Answer:
Multiply both sides by -2. We are multiplying by a negative number, so we have to reverse the direction of the inequality
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 12

Question 11.
r + 6 ≤ -7 ____
Answer:
subtract 6 from both sides.
r + 6 – 6 ≤ -7 – 6
r ≤ -13

Question 12.
\(\frac{h}{4}\) > -5 _____
Answer:
Multiply both sides by 4.
Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 13
Answer:

Equations and Inequalities for 7th Graders Question 13.
-y ≤ 2 ________
Answer:
Multiply both sides by -1 We are multiplying by a negative number, so we have to reverse the direction of the inequality.
-y . (-1) ≤ 2 . (-1)
y ≤ -2

Texas Go Math Grade 7 Module 8 Reading Start-Up Answer Key

Visualize Vocabulary

Use the ✓ words to complete the graphic. You may put more than one word in each box.

Texas Go Math Grade 7 Module 8 Answer Key 4

Understand Vocabulary

Complete each sentence, using the review words.

Question 1.
A value of the variable that makes the equation true is a ____
Answer:
Solution.

Module 8 Test Answers Math 7th Grade Question 2.
The set of all whole numbers and their opposites are ______
Answer:
Integers.

Question 3.
An ___________________________ is an expression that contains at least one variable.
Answer:
Equation.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top