Texas Go Math Grade 6 Module 12 Quiz Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 6 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 6 Module 12 Quiz Answer Key.

Texas Go Math Grade 6 Module 12 Quiz Answer Key

Texas Go Math Grade 6 Module 12 Ready to Go On? Answer Key

12.1 Writing Equations to Represent Situations

Determine whether the given value is a solution of the equation.

Question 1.
p – 6 = 19; p = 13
Answer:
Solution or not
13 – 6 = 19 substitute for the value of p
7 ≠ 19    13 is not a solution
The given vaIue of 13 is not a solution to the equation.

Question 2.
62 + j = 74; j = 12.
Answer:
Solution or not
62 – 12 = 74 substitute for the value of j
74 = 74     12 is a solution
The given value of 12 is a solution for the equation.

Question 3.
\(\frac{b}{12}\) = 5; b = 60.
Answer:
Solution to this example is given below
\(\frac{b}{12}\) = 5; b = 60
\(\frac{60}{12}\) = 5 Substitute 60 for b
5 = 5 Divide.
60 is a solution of \(\frac{b}{12}\)
b = 60

Question 4.
7w = 87; w = 12
Answer:
Solution to this example is given below
7w = 87; w = 12
17(12) = 87 Substitute 12 for w
84 = 87 Multiply.
12 is a not of solution of the equation 7w = 87
w ≠ 12

Question 5.
18 – h = 13; h = -5.
Answer:
Solution or not
18 – (-5) = 13 substitute for the value of h
18 + 5 = 13 add the numbers
23 ≠ 13 -5 is not a solution
The given value of -5 is not a solution for the equation.

Question 6.
6g = -86; g = -16
Answer:
Solution or not
6 (-16) = -86 substitute for the value of g
-96 ≠ 86 -16 is not a solution
The given value of 16 is not a solution for the equation.

Write an equation to represent the situation.

Question 7.
The number of eggs in the refrigerator e decreased by 5 equals 18.
Answer:
The total eggs were e and they decreased by 5 to reduced to 18, so the equation of the situation becomes: e – 5 = 18

Question 8.
The number of new photos p added to the 17 old photos equals 29.
Answer:
Equation:
p + 17 = 29
where:
p is the number of new photos
17 is the number of old photos
29 is the total number of photos

12.2 Addition and Subtraction Equations

Solve each equation.

Question 9.
r – 38 = 9
Answer:
SoLution to this example is given below
r – 38 = 9
r – 38 + 38 = 9 + 38 Add 38 to both sides
r = 47 Simplify
r = 47

Question 10.
h + 17 = 40
Answer:
Solution to this example is given below
h + 17 = 40
h + 17 – 17 = 40 – 17 Subtract 17 to both sides
h = 23 Simplify
h = 23

Question 11.
n + 75 = 155
Answer:
Given equation:
n + 75 = 155
Add -75 on both sides of the given equation to isolate the variable on 1 side of the equation:
n + 75 – 75 = 155 – 75
Simplify to evaluate the variable:
n = 80

Question 12.
q – 17 = 18
Answer:
Solution to this example is given below
q – 17 = 18
q – 17 + 17 = 18 + 17 Add 17 to both sides
q = 35 Simplify
q = 35

12.3 Multiplication and Division Equations

Solve each equation.

Question 13.
8z = 112
Answer:
Given equation:
8z = 112
Divide both sides of the given equation with 8 to isoLate the variable on 1 side of the equation:
\(\frac{8z}{8}\) = \(\frac{112}{8}\)
Simplify to evaluate the variable:
z = 14

Question 14.
\(\frac{d}{14}\) = 7
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 12 Quiz Answer Key 3

Question 15.
\(\frac{f}{28}\) = 24
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 12 Quiz Answer Key 4

Question 16.
3a = 57
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 12 Quiz Answer Key 5

Essential Question

Question 17.
How can you solve problems involving equations that contain addition, subtraction, multiplication, or division?
Answer:
For explaining this question, lets consider an equation: 2x + 9 = 15 The first step to solve this equation will be to shift all the contents to the non variable side of the equation. This is done by adding 9 to both sides of the equation so the equation transforms to 2x = 15 – 9 = 6. The next step to change the coefficient of x to 1. This is done by dividing both sides of the equation with 2, so the equation transforms to x = \(\frac{6}{2}\) = 3. This is the solution of the equation.

Texas Go Math Grade 6 Module 12 Mixed Review Texas Test Prep Answer Key

Selected Response

Question 1.
Kate has gone up to the chalkboard to do math problems 5 more times than Andre. Kate has gone up 11 times. Which equation represents this situation?
(A) a – 11 = 5
(B) 5a = 11
(C) a – 5 = 11
(D) a + 5 = 11
Answer:
(D) a + 5 = 11

Explanation:
Let Andre’s turns be a and Kate has had 5 more turns so the equation to represent the number of Kates turns becomes: a + 5 = 11.

Question 2.
For which equation is y = 7 a solution?
(A) 7y = 1
(B) y – 26 = -19
(C) y + 7 = 0
(D) \(\frac{y}{2}\) = 14
Answer:
(B) y – 26 = -19

Explanation:
(A) 7 – (7) = 1 substitute for the value of y
49 ≠ 17 is not a solution

(B) 7 – 26 = – 9 substitute for the value of y
-19 = -19 7 is a solution

(C) 7 + 7 = 0 substitute for the value of y
14 ≠ 0 7 is not a solution

(D) \(\frac{7}{2}\) = 14 substitute for the value of y
3.5 ≠ 14 7 is not a solution

The equation (B) y – 26 = -19 shows that the value of 7 is a solution.

Question 3.
Which is an equation?
(A) 17 + x
(B) 45 ÷ x
(C) 20x = 200
(D) 90 – x
Answer:
(C) 20x = 200

Explanation:
An equation is presented by 2 different expressions equated with each other by an equal to sign, therefore option C shows an equation.

Question 4.
The number line below represents which equation?
Texas Go Math Grade 6 Module 12 Quiz Answer Key 1
(A) -4 + 7 = 3
(B) -4 – 7 = 3
(C) 3 + 7 = -4
(D) 3 – 7 = -4
Answer:
(D) 3 – 7 = -4

Explanation:
The arrow started at 3 and moved to the left 7 gaps and ended at -4. Therefore the equation for the number line is 3 – 7 = -4.

Question 5.
Becca hit 7 more home runs than Beverly. Becca hit 21 home runs. How many home runs did Beverly hit?
(A) 3
(B) 14
(C) 21
(D) 28
Answer:
(B) 14

Explanation:
Let Beverly runs be a and Becca has hit 7 more runs so the equation to represent Becca’s runs is: x + 7 = 21. Solve this equation for x, therefore: x = 21 – 7 = 14.

Question 6.
Jeordie spreads out a rectangular picnic blanket with an area of 42 square feet. Its width is 6 feet. Which equation could you use to find its length?
(A) 6x = 42
(B) 42 – x = 6
(C) \(\frac{6}{x}\) = 42
(D) 6 + x = 42
Answer:
(A) 6x = 42

Explanation:
The area of a rectangular is the product of its length and width Therefore, 6x = 42 is the equation to be used to evaluate x, the length of the rectangular blanket.

Question 7.
What is a solution to the equation 6t = 114?
(A) t = 19
(B) t = 108
(C) t = 120
(D) t = 684
Answer:
(A) t = 19

Explanation:
Examine each part of the equation.
t is the unknown value you want to find.
6 is multiplied by t.
= 114 means that after multiplying 6 and t, the result is 114.
Use the equation to solve the problem.
6t = 114
\(\frac{6 t}{6}=\frac{114}{6}\) Divide both sides by 6
t = 19 Simplify
A is the option is correct answer.

Question 8.
The area of a rectangular deck is 680 square feet. The deck’s width is 17 feet. What is its length?
(A) 17 feet
(B) 20 feet
(C) 40 feet
(D) 51 feet
Answer:
(C) 40 feet

Explanation:
A = l ∙ w formula for the area of a rectangle
680 square feet = l ∙ 17 feet substitute for the given values
\(\frac{680}{17}=\frac{l \cdot 17}{17}\) divide both sides of the equation by 17
40 feet = l length of the rectangle
The length of the rectangular deck is 40 feet.

Gridded Response

Question 9.
Sylvia earns $7 per hour at her after school job. One week she worked several hours and received a paycheck for $91. Write and solve an equation to find the number of hours in which Sylvia would earn $91.
Texas Go Math Grade 6 Module 12 Quiz Answer Key 2
Answer:
Equation:
7x = 91
where:
7 is the amount she earns per hour
x is the number of hours she worked
91 is the total. amount she earned
\(\frac{7 x}{7}=\frac{91}{7}\) divide both sides of the equation by 7
x = 13 number of hours she worked in a week
The answer in the grid is 13.00.

Leave a Comment

Scroll to Top