Texas Go Math Grade 5 Module 2 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 5 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 5 Module 2 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 5 Module 2 Assessment Answer Key

Vocabulary

Choose the best term from the box.

Vocabulary
compatible numbers
partial quotients
place value

Question 1.
You can use _____________ to estimate quotients because they are easy to compute mentally. (p. 53)
Answer:
We know that,
You can use “Compatible numbers” to estimate quotients because they are easy to compute mentally.
Hence, from the above,
We can conclude that
The best term that is suitable for the given statement is: Compatible numbers

Grade 5 Module 2 Answer Key Go Math Question 2.
To decide where to place the first digit in the quotient you can estimate or use __________. (p. 37)
Answer:
We know that,
To decide where to place the first digit in the quotient you can estimate or use “Place Value”
Hence, from the above,
We can conclude that
The best term that is suitable for the given statement is: Place Value

Concept and Skills

Estimate. Then find the product. (TEKS 5.3.A, 5.3.B)

Question 3.
Estimate: ____________
Texas Go Math Grade 5 Module 2 Assessment Answer Key 1
Answer:
The given expression is: 576 × 3
Now,
Estimate:
576 × 3 = 580 × 3
= 1,740
Now,
By using the Long Multiplication,

Hence, from the above,
We can conclude that
The value of the given expression is: 1,728

Question 4.
Estimate: ____________
Texas Go Math Grade 5 Module 2 Assessment Answer Key 2
Answer:
The given expression is: 219 × 6
Now,
Estimate:
219 × 6 = 220 × 6
= 1,320
Now,
By using the Long Multiplication,

Hence, from the above,
We can conclude that
The value of the given expression is: 1,314

Question 5.
Estimate: _____________
Texas Go Math Grade 5 Module 2 Assessment Answer Key 3
Answer:
The given expression is: 72 × 37
Now,
Estimate:
72 × 37 = 70 × 40
= 2,800
Now,
By using the Long Multiplication,

Hence, from the above,
We can conclude that
The value of the given expression is: 2,664

Module 2 Test Answer Key Go Math Grade 5 Question 6.
Estimate: _____________
Texas Go Math Grade 5 Module 2 Assessment Answer Key 4
Answer:
The given expression is: 359 × 18
Now,
Estimate:
359 × 18 = 360 × 18
= 6,480
Now,
By using the Long Multiplication,

Hence, from the above,
We can conclude that
The value of the given expression is: 6,462

Question 7.
Estimate: _____________
Texas Go Math Grade 5 Module 2 Assessment Answer Key 5
Answer:
The given expression is: 804 × 37
Now,
Estimate:
804 × 37 = 800 × 40
= 32,000
Now,
By using the Long Multiplication,

Hence, from the above,
We can conclude that
The value of the given expression is: 29,748

Use compatible numbers to estimate the quotient. (TEKS 5.3. A)

Question 8.
522 ÷ 60
Answer:
The given division expression is: 522 ÷60
Now,
By using the Long Division,

Hence, from the above,
We can conclude that
522 ÷ 60 = 8 R 42

Question 9.
1,285 ÷ 32
Answer:
The given division expression is: 1,285 ÷ 32
Now,
By using the Long Division,

Hence, from the above,
We can conclude that
1,285 ÷ 32 = 40 R 5

Go Math Grade 5 Module 2 Answer Key Question 10.
6,285 ÷ 89
Answer:
The given division expression is: 6,285 ÷ 89
Now,
By using the Long Division,

Hence, from the above,
We can conclude that
6,285 ÷ 89 = 70 R 55

Divide. (TEKS 5.3.C)

Question 11.
156 ÷ 13
Answer:
The given division expression is: 156 ÷13
Now,
By using the Long Division,

Hence, from the above,
We can conclude that
156 ÷ 13 = 12

Question 12.
318 ÷ 53
Answer:
The given division expression is: 318 ÷ 53
Now,
By using the Long Division,

Hence, from the above,
We can conclude that
318 ÷ 53 = 6

Go Math Grade 5 Module 2 Answer Key Pdf Question 13.
1,562 ÷ 34
Answer:
The given division expression is: 1,562 ÷ 34
Now,
By using the Long Division,

Hence, from the above,
We can conclude that
1,562 ÷ 34 = 45 R 32

Question 14.
4,024 ÷ 68
Answer:
The given division expression is: 4,024 ÷ 68
Now,
By using the Long Division,

Hence, from the above,
We can conclude that
4,024 ÷ 68 = 59 R 12

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 15.
Dylan’s dog weighs 12 times as much as his pet rabbit. The dog and rabbit weigh 104 pounds altogether. How much does Dylan’s dog weigh? (TEKS 5.3.C)
(A) 88 pounds
(B) 96 pounds
(C) 104 pounds
(D) 8 pounds
Answer:
It is given that
Dylan’s dog weighs 12 times as much as his pet rabbit. The dog and rabbit weigh 104 pounds altogether
Now,
Let the weight of Dylan’s pet rabbit be: x Pounds
So,
The weight of Dylan’s dog is: 12x Pounds
Now,
According to the given information,
12x + x = 104 Pounds
13x = 104 Pounds
x = \(\frac{104}{13}\)
x = 8 Pounds
So,
The weight of Dylan’s dog is: 96 Pounds
Hence, from the above,
We can conclude that
The weight of Dylan’s dog is:

Module 2 Assessment Answers Grade 5 Go Math Question 16.
Tickets for the basketball game cost $14 each. If the sale of the tickets brought in $2,212, how many tickets were sold? (TEKS 5.3.C)
(A) 172
(B) 158
(C) 150
(D) 168
Answer:
It is given that
The tickets for the basketball game cost $14 each and the sale of the tickets brought in $2,212
So,
According to the given information,
The number of tickets that were sold = \(\frac{$2,212}{$14}\)
Now,

Hence, from the above,
We can conclude that
The tickets that were sold are:

Question 17.
Adele earns $194 every two weeks delivering newspapers. She spends $30 of each paycheck and saves the rest. If she is paid 26 times this year, how much will Adele save? (TEKS 5.3.B)
(A) $3,244
(B) $4,264
(C) $772
(D) $5,044
Answer:
It is given that
Adele earns $194 every two weeks delivering newspapers. She spends $30 of each paycheck and saves the rest. If she is paid 26 times this year
Now,
The amount of money saved by Adele = $194 – $30
= $164
Now,
According to the given information,
The total amount of money saved by Adele in this year = $164 × 26
Now,

Hence, from the above,
We can conclude that
The total amount of money saved by Adele this year is:

Go Math Answer Key Grade 5 Module 2 Assessment Question 18.
A local orange grower processes 2,330 oranges from his grove this year. The oranges are packaged in crates that each holds 96 oranges. All but one crate is full. How many oranges are in this last crate? Record your answer and fill in the bubbles on the grid. Be sure to use the correct place value. (TEKS 5.3.C)
Texas Go Math Grade 5 Module 2 Assessment Answer Key 6
Answer:
It is given that
A local orange grower processes 2,330 oranges from his grove this year. The oranges are packaged in crates that each holds 96 oranges. All but one crate is full
So,
According to the given information,
The number of crates = \(\frac{2,330}{96}\)
Now,

So,
The number of oranges that are present in the last crate is: 26 oranges
Hence, from the above,
We can conclude that
The number of oranges that are present in the last crate is:

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top