Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 4 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key

Vocabulary

  • Distributive Property
  • factor
  • partial products

Choose the best term from the box to complete the sentence.

Question 1.
To find the product of a two-digit number and a 1-digit number, you can multiply the tens, multiply the ones, and find the sum of each ______________.
Answer:
To find the product of a two-digit number and a 1-digit number, you can multiply the tens, multiply the ones, and find the sum of each factor.

Module 7 Test Answer Key Go Math Grade 4 Question 2.
The _____________ states that multiplying a sum by a number is the same as multiplying each addend by the number and then adding the products.
Answer:
The Distributive Property states that multiplying a sum by a number is the same as multiplying each addend by the number and then adding the products.

Concepts and Skills

Find the product.

Question 3.
6 × 10 = ___________
Answer:
6 × 10 = 60.

Explanation:
The product of 6 × 10 is 60.

Question 4.
7 × 100 = ___________
Answer:
7 × 100 = 700.

Explanation:
The product of 7 × 100 is 700.

Question 5.
9 × 300 = ___________
Answer:
9 × 300 = 2,700.

Explanation:
The product of 9 × 300 is 2,700.

Go Math Answer Key Grade 4 Module 7 Question 6.
8 × 7,000 = ___________
Answer:
8 × 7,000 = 56,000.

Explanation:
The product of 8 × 7,000 is 56,000.

Use grid paper or base-ten blocks to model the product. Then record the product.

Question 7.
6 × 15 = ___________
Answer:
6 × 15 = 90.

Explanation:
Given that to construct a block of 6 × 15 which is 90.
Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key 5-1

Question 8.
3 × 18 = ___________
Answer:
3 × 18 = 54.

Explanation:
Given that to construct a block of 3 × 18 which is 54.
Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key 5-2

Question 9.
9 × 15 = ___________
Answer:
9 × 15 = 135.

Explanation:
The product of 9 × 15 is 135.

Question 10.
8 × 17 = ___________
Answer:
8 × 17 = 136.

Explanation:
The product of 8 × 17 is 136.

Record the product. Use expanded form to help.

Question 11.
5 × 64 = ___________
Answer:
5 × 64 = 320.

Explanation:
The expanded form of 5 × 64 is
5 × 64 = 5 × (60+4)
= (5 × 60) +(5 × 4)
= 300+20
= 320.

Go Math Grade 4 Module 7 Answer Key Question 12.
3 × 272 = ___________
Answer:
3 × 272 = 1,116.

Explanation:
The expanded form of 3 × 272 is
3 × 272 = 3 ×(300+70+2)
= (3 × 300)+(3 × 70)+(3 × 2)
= 900+210+6
= 1,116.

Estimate. Then record the product.

Question 13.
Estimate: __________
Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key 1
Answer:
Estimated product is 400,
Actual product is 375.

Explanation:
The product of 75×5 is 375 and the estimated product is 80×5 which is 400.
Texas-Go-Math-Grade-4-Module-7-Assessment-Answer-Key-1-1

Question 14.
Estimate: __________
Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key 2
Answer:
Estimated product is 3,900,
Actual product is 3,882.

Explanation:
The product of 647×6 is 3,882 and the estimated product is 650×6 which is 3,900.
Texas-Go-Math-Grade-4-Module-7-Assessment-Answer-Key-2-1

Question 15.
Estimate: __________
Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key 3
Answer:
Estimated product is 17,400,
Actual product is 17,289.

Explanation:
The product of 5,763×3 is 17,289 and the estimated product is 5,800×3 which is 17,400.
Texas-Go-Math-Grade-4-Module-7-Assessment-Answer-Key-3-1

Go Math Grade 4 Module 4 Assessment Answer Key Question 16.
Estimate: __________
Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key 4
Answer:
Estimated product is 26,400,
Actual product is 26,172.

Explanation:
The product of 4,362×6 is 26,172 and the estimated product is 4,400×6 which is 26,400.
Texas-Go-Math-Grade-4-Module-7-Assessment-Answer-Key-4-1

Use a strategy to find the product.

Question 17.
3 × 6 × 10 __________
Answer:
3 × 6 × 10 = 180.

Explanation:
Here, Associative Property states that the product of three or more numbers remains the same regardless of how the numbers are grouped. So
3 × 6 × 10 = (3 × 6) × 10
= 18×10
= 180.

Question 18.
12 × 50 __________
Answer:
12 × 50 = 600.

Explanation:
Here, Distributive property means if we multiply a sum by a number is the same as multiplying each addend by the number and adding the products. So
12 × 50 = (6+6)× 50
= (6× 50)+(6× 50)
= 300+300
= 600.

Question 19.
5 × 15 __________
Answer:
5 × 15 = 75.

Explanation:
Here, Distributive property means if we multiply a sum by a number is the same as multiplying each addend by the number and adding the products. So
5 × 15 = 5 ×(10+5)
= (5 × 10)+(5 × 5)
= 50+25
= 75.

Question 20.
8 × 120 __________
Answer:
8 × 120 = 960.

Explanation:
Here, Distributive property means if we multiply a sum by a number is the same as multiplying each addend by the number and adding the products. So
8 × 120 = 8 ×(100+20)
= (8 × 100)+(8 × 20)
= 800+160
= 960.

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 21.
Sunset School had 4 performances of their school play during the first week. The auditorium can seat 2,518 people and all of the seats at each performance were filled. During the second week, 7,450 people attended the play. How many people saw the play during the two weeks?
(A) 10,072
(B) 4,932
(C) 9,968
(D) 17,522
Answer:
C.

Explanation:
Given that the auditorium can seat 2,518 people and all of the seats at each performance were filled for the first week and during the second week, 7,450 people attended the play, the number of people who saw the play during the two weeks is 2,518+7,450 which is 9,968 people.

Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Question 22.
The table below shows the number of calories in 1 cup of different kinds of berries. How many more calories are in 4 cups of blackberries than in 4 cups of strawberries?
Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key 5
(A) 16
(B) 184
(C) 64
(D) 248
Answer:
C.

Explanation:
Given that 1 cup of blackberries has 62 calories, for 4 cups it will be 62×4 which is 248 calories. And 1 cup of strawberries has 46 calories, so for 4 cups it will be 46×4 which is 184 calories. So the number of more calories in 4 cups of blackberries than in 4 cups of strawberries is 248-184 which is 64 calories.

Question 23.
The skating rink rents 184 pairs of skates in a month. About how many pairs of skates do the rink rent in 4 months?

Record your answer and fill in the bubbles on the grid. Be sure to use the correct place value.
Texas Go Math Grade 4 Module 7 Assessment Answer Key 6
Answer:
The number of pairs does the rink rent in 4 months is 736 pairs.

Explanation:
Given that the skating rink rents 184 pairs of skates in a month and the rink rent in 4 months is 184×4 which is 736 pairs.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top