Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 4 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key

Concepts and skills

Use the model to write an equation.

Question 1.
Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key 1
Answer:
latex]\frac{3}{5}-\frac{2}{5}[/latex] = \(\frac{1}{5}\)
Explanation:
By using the fraction strip completed the equation

Texas Go Math Grade 4 Module 5 Answer Key Question 2.
Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key 2
Answer:
latex]\frac{5}{6}-\frac{1}{6}[/latex] = \(\frac{4}{6}\)
Explanation:
By using fraction strip completed the equation

Use the model to find the sum.

Question 3.
\(\frac{3}{8}+\frac{2}{8}\) = ___________
Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key 3
Answer:
\(\frac{3}{8}+\frac{2}{8}\) = \(\frac{5}{8}\)
Explanation:
By using the fraction strip found the sum of fractions

Question 4.
\(\frac{4}{10}+\frac{5}{10}\) = ___________
Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key 4
Answer:
\(\frac{4}{10}+\frac{5}{10}\) = \(\frac{9}{10}\)
Explanation:
By using the fraction strip found the sum of two fractions.

Use the model to find the difference.

Texas Go Math Grade 4 Answer Key Module 5 Question 5.
\(\frac{5}{6}-\frac{3}{6}\) = \(\frac{}{6}\)
Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key 5
Answer:
\(\frac{5}{6}-\frac{3}{6}\) = \(\frac{2}{6}\)
Explanation:
By using the fraction strip found the difference of two fractions.

Question 6.
\(\frac{7}{10}-\frac{4}{10}\) = \(\frac{}{10}\)
Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key 6
Answer:
\(\frac{7}{10}-\frac{4}{10}\) = \(\frac{3}{10}\)
Explanation:
By using the fraction strip found the difference of two fractions

Find the sum or difference. Use fraction strips or a number line.

Question 7.
\(\frac{9}{12}-\frac{7}{12}\) = ____________
Answer:

\(\frac{9}{12}-\frac{7}{12}\) = \(\frac{2}{12}\)
Explanation:
By using the fraction strip found the difference of two fractions

Question 8.
\(\frac{2}{3}+\frac{1}{3}\) = ____________
Answer:
\(\frac{2}{3}+\frac{1}{3}\) = \(\frac{3}{3}\) = 1
Explanation:
By using the fraction strip found the sum of the fractions

Texas Go Math Grade 4 Module 5 Answer Key Question 9.
\(\frac{1}{5}+\frac{3}{5}\) = ____________
Answer:

\(\frac{1}{5}+\frac{3}{5}\) = \(\frac{4}{5}\)
Explanation:
By using the fraction strip found the sum of the fractions

Question 10.
\(\frac{2}{6}+\frac{2}{6}\) = ____________
Answer:

\(\frac{2}{6}+\frac{2}{6}\) = \(\frac{4}{6}\)
Explanation:
By using the fraction strip found the sum of two fractions

Question 11.
\(\frac{4}{4}-\frac{2}{4}\) = ____________
Answer:
\(\frac{4}{4}-\frac{2}{4}\) =\(\frac{2}{4}\)
Explanation:
By using the fraction strip found the sum of two fractions

Question 12.
\(\frac{7}{8}-\frac{4}{8}\) = ____________
Answer:
\(\frac{7}{8}-\frac{4}{8}\) = \(\frac{3}{8}\)
Explanation:
By using the fraction strip found the difference of two fractions

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 13.
Tyrone mixed \(\frac{7}{12}\) quart of red paint with \(\frac{1}{12}\) quart of yellow paint. how much paint does Tyrone have in the mixture?
Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key 7
(A) \(\frac{8}{24}\) quart
(B) \(\frac{6}{12}\) quart
(C) \(\frac{8}{12}\) quart
(D) \(\frac{12}{12}\) quart
Answer: C
Explanation:
\(\frac{7}{12}\) + \(\frac{1}{12}\) = \(\frac{8}{12}\) quart paint that Tyrone have in the mixture.

Go Math Grade 4 Module 5 Answer Key Pdf Question 14.
Jorge lives \(\frac{6}{8}\) mile from school and \(\frac{2}{8}\) mile from a ballpark. How much farther does Jorge live from school than from the ballpark?
Texas Go Math Grade 4 Module 5 Assessment Answer Key 8
(A) \(\frac{4}{16}\) miles
(B) \(\frac{4}{8}\) miles
(C) \(\frac{8}{8}\) miles
(D) 8 miles
Answer: B
Explanation:
\(\frac{6}{8}\) – \(\frac{2}{8}\) = \(\frac{4}{8}\) miles farther that Jorge live from school than from the ballpark

Question 15.
Eloise hung artwork on \(\frac{2}{5}\) of a bulletin board. She hung math papers on \(\frac{1}{5}\) of the same bulletin board. What part of the bulletin hoard does not have artwork or math papers? Use models to help.
(A) \(\frac{1}{10}\)
(B) \(\frac{3}{5}\)
(C) \(\frac{3}{10}\)
(D) \(\frac{2}{5}\)
Answer: D
Explanation:
\(\frac{2}{5}\) + \(\frac{1}{5}\) = \(\frac{3}{5}\)
1 – \(\frac{3}{5}\)
= \(\frac{2}{5}\) part of the bulletin board  not have artwork or math papers

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top