Texas Go Math Grade 4 Module 4 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 4 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 4 Module 4 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 4 Module 4 Assessment Answer Key

vocabulary

  • benchmark
  • numerator
  • simplest form

Choose the best term from the box.

Question 1.
A ________________ is a known size or amount that you understand another size or amount.
Answer: benchmark
Explanation:
A benchmark is a known size or amount that helps you understand a different size or amount. You can use 1/2 as a benchmark to help you compare fractions.

Concepts and skills

Compare. Write <, > or =.

Question 2.
\(\frac{7}{8}\) _____________ \(\frac{7}{12}\)
Answer: \(\frac{7}{8}\) > \(\frac{7}{12}\)
Explanation:
\(\frac{7}{8}\) = 0.87
\(\frac{7}{12}\) =0.58
So 0.87>0.58

Question 3.
\(\frac{10}{12}\) _____________ \(\frac{5}{6}\)
Answer: \(\frac{10}{12}\) = \(\frac{5}{6}\)
Explanation:
\(\frac{10}{12}\) simplest form is \(\frac{5}{6}\)
So \(\frac{10}{12}\) and \(\frac{5}{6}\) are equal

Go Math Grade 4 Module 4 Answer Key Pdf Question 4.
\(\frac{1}{2}\) _____________ \(\frac{3}{10}\)
Answer: \(\frac{1}{2}\)> \(\frac{3}{10}\)
Explanation:
\(\frac{1}{2}\) =0.5
\(\frac{3}{10}\) =0.3
so 0.5>0.3
Question 5.
\(\frac{1}{4}\) _____________ \(\frac{2}{3}\)
Answer: \(\frac{1}{4}\) < \(\frac{2}{3}\)
Explanation:
\(\frac{1}{4}\) = 0.25
\(\frac{2}{3}\) =0.73
So 0.25 <0.73

Question 6.
\(\frac{2}{3}\) _____________ \(\frac{4}{7}\)
Answer: \(\frac{2}{3}\) >\(\frac{4}{7}\)
Explanation:
\(\frac{2}{3}\) = 0.65
\(\frac{4}{7}\) = 0.57
So 0.65 > 0.57

Question 7.
\(\frac{5}{14}\) _____________ \(\frac{10}{14}\)
Answer: \(\frac{5}{14}\) <\(\frac{10}{14}\)
Explanation:
\(\frac{5}{14}\) = 0.35
\(\frac{10}{14}\) = 0.71
So 0.35 < 0.71

Question 8.
\(\frac{1}{4}\) _____________ \(\frac{4}{7}\)
Answer: \(\frac{1}{4}\) < \(\frac{4}{7}\)
Explanation:
\(\frac{1}{4}\) = 0.25
\(\frac{4}{7}\) = 0.57
So 0.25 < 0.57

Question 9.
\(\frac{6}{8}\) _____________ \(\frac{1}{3}\)
Answer: \(\frac{6}{8}\)> \(\frac{1}{3}\)
Explanation:
\(\frac{6}{8}\) = 0.75
\(\frac{1}{3}\) = 0.33
So 0.75 > 0.33

Write the fractions in order from least to greatest.

Question 10.
\(\frac{2}{3}, \frac{3}{4}, \frac{1}{6}\)
Answer: \(\frac{1}{6}\), \(\frac{2}{3}\), \(\frac{3}{4}\)
Explanation:
\(\frac{2}{3}\)= 0.66
\(\frac{3}{4}\) = 0.75
\(\frac{1}{6}\) = 0.16
So order from least to greatest is \(\frac{1}{6}\), \(\frac{2}{3}\), \(\frac{3}{4}\)

Go Math Grade 4 Module 4 Assessment Answer Key Question 11.
\(\frac{7}{10}, \frac{4}{5}, \frac{1}{2}, \frac{4}{12}\)
Answer: \(\frac{4}{12}\), \(\frac{1}{2}\), \(\frac{7}{10}\), \(\frac{4}{5}\)
Explanation:
\(\frac{7}{10}\)= 0.7
\(\frac{4}{5}\) = 0.8
\(\frac{1}{2}\) = 0.5
\(\frac{4}{12}\) = 0.33
So order from least to greatest is \(\frac{4}{12}\), \(\frac{1}{2}\), \(\frac{7}{10}\), \(\frac{4}{5}\)

Write the fraction or decimal to show their distances from zero.

Question 12.
Texas Go Math Grade 4 Module 4 Assessment Answer Key 1
Answer:

Question 13.
Texas Go Math Grade 4 Module 4 Assessment Answer Key 2
Answer:

Fill in the bubble completely to show your answer.

Texas Go Math Grade 4 Pdf Module 4 Answer Key Question 14.
Paco needs more than \(\frac{3}{8}\) yard of twine to build a model ship. How much twine could he buy?
(A) \(\frac{3}{10}\)yard
(B) \(\frac{1}{4}\)yard
(C) \(\frac{3}{5}\)yard
(D) \(\frac{1}{8}\)yard
Answer: (C) \(\frac{3}{5}\)yard
Explanation
\(\frac{3}{8}\) =0.38
\(\frac{3}{10}\) =0.33
\(\frac{1}{4}\) =0.25
\(\frac{3}{5}\) =0.6
latex]\frac{1}{8}[/latex]=0.12
Paco needs more than 0.38 yard of twine to build a model ship. So he needs to buy \(\frac{3}{5}\) yards which is 0.6

Question 15.
Rachel, Nancy, and Diego were in a fishing competition. Rachel’s
fish was \(\frac{7}{8}\) foot long, Nancy’s fish was \(\frac{1}{4}\) foot long, and Diego’s fish was \(\frac{1}{2}\) foot long. Which shows the correct comparison of the lengths of Rachel and Diego’s fish?
(A) \(\frac{1}{4}\) foot = \(\frac{7}{8}\)foot
(B) \(\frac{1}{2}\) foot > \(\frac{7}{8}\)foot
(C) \(\frac{1}{2}\) foot = \(\frac{7}{8}\)foot
(D) \(\frac{1}{2}\) foot < \(\frac{7}{8}\)foot
Answer: (D) \(\frac{1}{2}\) foot < \(\frac{7}{8}\)foot
Explanation:
\(\frac{7}{8}\) = 0.88
\(\frac{1}{4}\) = 0.25
\(\frac{1}{2}\) =0.5
So \(\frac{1}{2}\) foot < \(\frac{7}{8}\)foot is correcct

Texas Go Math Grade 4 Answer Key Module 4 Assessment Question 16.
Amy needs \(\frac{6}{8}\) gallon of fruit juice to make punch. She needs an equal amount of sparkling water. How much sparkling water does she need?
(A) \(\frac{2}{3}\) gallon
(B) \(\frac{1}{2}\) gallon
(C) \(\frac{2}{8}\) gallon
(D) \(\frac{3}{4}\) gallon
Answer:

Question 17.
Bill has enough money to buy less than a pound of cheese. How much cheese could Bill buy?
(A) \(\frac{4}{6}\) pound
(B) \(\frac{5}{8}\) pound
(C) \(\frac{1}{3}\) pound
(D) \(\frac{3}{4}\) pound
Answer: (D) \(\frac{3}{4}\) pound
Explanation:
\(\frac{4}{6}\) pound = 0.66
\(\frac{5}{8}\) pound = 0.62
latex]\frac{1}{3}[/latex] pound = 0.33
\(\frac{3}{4}\) pound = 0.74
So Bill can buy \(\frac{3}{4}\) pound

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top