Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 4 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key

Vocabulary

  • area
  • pattern
  • formula
  • perimeter
  • square unit (sq un)

Choose the best term from the box.

Question 1.
A ____________ is an ordered set of numbers or objects.
Answer:
Pattern
Explanation:
Math patterns are sequences that repeat based on a rule, and a rule is a set way to calculate or solve a problem.

Question 2.
A set of symbols that expresses a mathematical rule is called a _____________ .
Answer:
Formula
Explanation:
A set of symbols that expresses a mathematical rule or principle;
for example, the formula for the area of a rectangle is a = l x w,
where a is the area, l the length, and w the width.

Question 3.
The _____________ is the distance around a figure.
Answer:
Perimeter
Explanation:
The perimeter of a two-dimensional figure is the distance covered around it.
It defines the length of shape, whether it is a triangle, square, rectangle or a circle.

Concepts and Skills

Use the rule to write the first six terms in the pattern.
Describe another pattern in the numbers.

Module 12 Answer Key Grade 4 Go Math Question 4.
Rule: Add 10.             First term: 11
Answer: 

Explanation:
Rule: Add 10.             First term: 11
t = 11,12,13,14,15,16
Input = t + 10
Output = 11 + 10 = 21
Input = t + 10
Output = 12 + 10 = 22
Input = t + 10
Output = 13 + 10 = 23
Input = t + 10
Output = 14 + 10 = 24
Input = t + 10
Output = 15 + 10 = 25
Input = t + 10
Output = 16 + 10 = 26

Use the rule to complete the input/output table.

Question 5.
Rule: The output is t – 3.
Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
Rule: The output is t – 3.
Input t = 17,20,22,24
Output r = t – 3
Question 6.
Rule: The output is a + 7.
Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key 2
Answer:

Explanation:
Rule: The output is a + 7.
input a = 18 , 21, 23, 24
Output b = a + 7
Output b = 18 + 7 = 25
Output b = 21 + 7 = 28
Output b = 23 + 7 = 30
Output b = 24 + 7 = 31

Find the perimeter and area of the rectangle or square.

Question 7.
Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key 3
Answer:
Perimeter = 54 cm
Area = 169 cm
Explanation:
Perimeter of a Square = 4 × side
= 4 x 13 = 54 cm
Area of a Square = side × side
= 13 x 13 = 169 cm

Question 8.
Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key 4
Answer:
Perimeter = 48 feet
Area = 63 feet
Explanation:
Length = 3 feet; Width = 21 feet
Area of a rectangle = l × w
= 3 x 21 = 63 feet
Perimeter of a rectangle = 2 × ( l + w )
= 2 x (3 + 21)
= 2 x 24 = 48 feet

Go Math Module 12 Grade 4 Answer Key Question 9.
Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key 5
Answer:
Perimeter = 46 in
Area = 12 in
Explanation:
Length = 15 in ; Width = 8 in
Area of a rectangle = l × w
= 15 x 8 = 120 in
Perimeter of a rectangle = 2 × ( l + w )
= 2 x (15 + 8)
= 2 x 23 = 46 in

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 10.
Erica knits 18 squares on Monday. She knits 7 more squares each day for the rest of the week. How many squares does Erica have after Friday?
(A) 39
(B) 90
(C) 53
(D) 46
Answer:
Option (C)
Explanation:
Erica knits 18 squares on Monday.
She knits 7 more squares each day for the rest of the week.
Total squares does Erica have knits after Friday is 46 + 7 = 53
Rule : Add 7   First term is 18
Input = a + 7
Output b = a + 7

Question 11.
Darren wants to use a formula to find the perimeter of the figure below. Which formula should Darren use?
Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key 6
(A) P = l + w
(B) P = l + w + l + w
(C) p = l × w
(D) p = 2 x l + w + l
Answer:
Option(B)
Explanation:
The figure below Darren is in rectangle.
Perimeter of a rectangle = length + width + length + width
l = length; w = width

Question 12.
Carol wants to find the area of her rectangular garden below so she will know how much mulch to buy. Which formula should she use to find the area?
Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key 7
(A) A = l + w
(B) A = 2 × w
(C) A = l × w + l × w
(D) A = l × w
Answer:
Option(D)
Carol wants to find the area of her rectangular garden.
Area of a rectangle = l × w
length = 6 cm; width = 13 cm
A = 6 x 13 = 78 cm

Grade 4 Go Math Module 12 Answer Key Question 13.
The input-output table below shows the number of boxes, b, and the number of pillows, p, Jason is packing in the boxes. Using the rule b × 4, how many pillows would Jason pack in 7 boxes?
Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key 8
Record your answer and fill in the bubbles on the grid. Be sure to use the correct place value.
Texas Go Math Grade 4 Module 12 Assessment Answer Key 9
Answer:


Explanation:
Rule is b x4
input b = 3,4,6,7
output p = b x 4

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top