Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key Personal Financial Literacy

Refer to our Texas Go Math Grade 3 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key Personal Financial Literacy.

Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key Personal Financial Literacy

Show What You Know

Check your understanding of important skills

Practice Multiplication Facts: Find the product.

Question 1.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 1
Answer:

Explanation:
The product of 7 and 6 is 42

Question 2.
4 × 8 = _________
Answer: 32
Explanation:
The product of 4 and 8  is 32

Go Math Grade 3 Answer Key Financial Literacy Question 3.
10 × 5 = __________
Answer: 50
Explanation:
The product of 10 and 5 is 50

Question 4.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
The product of 9 and 3 is 27

Question 5.
_______ = 0 × 6
Answer: 0
Explanation:
The product of 0 and 6 is 0
When some thing is multiplied with 0 the answer is 0

Record 2-Digit Addition and Subtraction: Find the sum or difference.

Question 6.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The sum of
Two digit addition by using borrow

Question 7.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The difference of
Two digit subtraction by using borrow

Go Math 3rd Grade Financial Literacy Answer Key Question 8.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The sum of
Two digit addition by using borrow

Question 9.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The difference of
Two digit subtraction by using borrow

Question 10.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The sum of
Two digit addition by using borrow

3-Digit Addition and Subtraction with Regrouping: Find the sum or difference.

Question 11.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
The sum of
Three digit addition by using borrow

Question 12.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
The difference of
Three digit subtraction by using borrow

Go Math Grade 3 Answer Key Pdf Unit 6 Question 13.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
The difference of
Three digit subtraction by using borrow

Question 14.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
The sum of
Three digit addition by using borrow

Question 15.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
The difference of
Three digit subtraction by using borrow

Question 16.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
The difference of
Three digit subtraction by using borrow

Question 17.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
The sum of
Three digit addition by using borrow

Question 18.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 15
Answer:

Explanation:
The sum of
Three digit addition by using borrow

Vocabulary Builder

Visualize It ……………..

Use the checked words to complete the word map.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 16


Explanation:
The word map is completed by using preview words
When we get income we have 2 options either to save or spend
in spending we have 2 options planned and unplanned spending’s.

Understand Vocabulary

Complete the sentences by using the preview words.

Question 1.
You ___________ something when you obtain it by paying money for an item or a service.
Answer:  purchase
Explanation:
The action of buying something. A thing that has been bought

Question 2.
Money earned is called _____________.
Answer: Income
income is the money we use to fund our day-to-day expenditures. The income may be received in the form of wages, salary, freelance payments, or the receipts of a small business. Investments, pensions, Social Security, and other government benefits programs may also be sources of income.

Go Math Answer Key Grade 3 Unit 6 Question 3.
You ___________ money when another person gives you money that you will need to pay back.
Answer: borrow
Explanation:
Take and use (something belonging to someone else) with the intention of returning it.
“he had borrowed a car from one of his colleagues”

Question 4.
When you _____________ money, you give it to someone else in exchange for something.
Answer: Spend
Explanation:
Give (money) to pay for goods, services, or so as to benefit someone or something.

Question 5.
A ______________ will help you save money regularly so you can reach your goals.
Answer:  Savings plan
Explanation:
Savings plans are financial products designed to enable disciplined savings while delivering steady returns that help you achieve your financial goals. As they are primarily a life insurance product, these plans also ensure the financial security of your loved ones in case something happens to you.

Question 6.
You _____________  money to someone else by giving money that needs to he paid back.
Answer:  lend
Explanation:
Grant to (someone) the use of (something) on the understanding that it will be returned.
“Stewart asked me to lend him my car”

Reading & Writing Math

Vocabulary

You can use coins to model problems about buying and spending.

On the way home from school, Jan inc spends 25 cents to buy a banana. She gives the grocer a $1 bill. The change is the amount of money she gets back. How much change should she get back?

Look at the coins in each box. Would Jan me get the correct change if the grocer gave her these coins?

Write exactly correct, not enough change, or too much change.

Question 1.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 17
Answer: Too much change

Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 18

Question 2.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 19
Answer:

Go Math 3rd Grade Answer Key Financial Literacy Question 3.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 20
Answer:

Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 18

Question 4.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 21
Answer:

Writing Write about what you might spend money on.

Reading Look for this book in the library. Jelly Beans for Sale, by Bruce McMillan
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 22
Answer: Mostly we spend money on shopping

Get Ready Game

Count It Up!
Object of the Game Practice counting money amounts.

Materials

  • set of 20 index cards with random money amounts up to one dollar
  • play money (5 half-dollars, 5 quarters, 10 dimes, 15 nickels, and 50 or more pennies)
  • clock or timer

Set Up
Divide students into pairs or small groups. Each pair or small group receives the same amount of play money.
Number of Players 2 teams of 2-4 players

How to Play

1. Place index cards facedown. Team 1 chooses an index card and announces the target amount.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 23

2. Team 1 gets 3 minutes to make as many different combinations of coins that equal the target amount as possible. Team 1 records the number of different combinations made.

3. Team 2 chooses a card and follows the directions in Step 2. The team to make the most correct different combinations of coins scores 1 point.

4. Continue until all the index cards are used. The team with the greatest number of points wins.
Texas Go Math Grade 3 Unit 6 Answer Key 24
Answer: This is a mind game with the coins
Through this type of games, children get to know the coins and their values

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top