Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key Personal Financial Literacy

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key Personal Financial Literacy.

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key Personal Financial Literacy

Show What You Know
Check your understanding of important skills.

Pennies and Dimes

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 3

Write the total value of the coins.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 1
Answer: 3 pennies

Explanation:
3 x 1 penny = 3
The total value of the coins is 3

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 2
Answer: 2 dimes
Explanation:
2 x 1dime = 3
The total value of the coins is 2 dimes

One Dollar
Circle coins to make $1.00. Cross out the coins you do not use.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
3 x 25 = 75
2 x 10 = 20
1 x 5 = 5
75 + 20 + 5 = 100 cents = $1.
Explanation:
Circled which are used and crossed out which are not used

Model and Record 2-Digit Subtraction

Draw a quick picture to solve. Write the difference.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The given problem is converted as tens and ones
so we can find the difference easy

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The given problem is converted as tens and ones
so we can find the difference easy

Vocabulary Builder

Visualize it

Fill in the boxes of the graphic organizer with the name for each coin.

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
Written the names for the coins

Understand Vocabulary

Write a review word to complete each sentence.

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 8

Question 1.
A ____________________ has a value of 10 cents.
Answer: Dime
Explanation:
A Dime  has a value of 10 cents.

Question 2.
A __________________ has a value of I cent.
Answer: Penny
Explanation:
A Penny has a value of I cent.

Question 3.
A ____________________ has a value of 25 cents.
Answer: Quarter Dollar
Explanation:
A Quarter Dollar has a value of 25 cents.

Question 4.
A _____________________ has a value of 5 cents.
Answer: Nickel
Explanation:
A Nickel has a value of 5 cents.

Vocabulary Reader

Ten Eggs in a Basket

written by J. D. McDonnell
illustrated by Sofia Baizola

This Take-Home Book belongs to

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 9

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 10
Ben’s hens lay eggs a great amount.
So many eggs that you can count.

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 11

Ben sells eggs in baskets of ten.
Each one laid by a noisy hen.

How many eggs are on the top shelf?
Answer: 20 eggs
How many eggs are on the bottom shelf?
Answer: 30 eggs
How many eggs are for sale in all?
Answer: 30 + 20 = 50 eggs are in sale

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 12

Each day Ben collects eggs.
He puts them in baskets of ten.
Baskets of eggs hell sell.
To women and men.

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 13

Draw lines around groups of ten eggs.

How many baskets will Ben need? ____
Answer:
Ben needs 10 baskets

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 18

One night a fox came to the henhouse door.
It worried the hens.
Fewer eggs were laid than the day before.
How many eggs were laid that day? ____
17 eggs were laid that day.

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 14


Price for each basket is written

But the fox never returned, And so relieved were Ben’s hens, That they soon laid huge numbers of eggs Eggs by the tens!

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 15

Three of Ben’s hens laid lots of eggs.
Let’s make a count.
Circle groups of tens to find out.
How many eggs did each lay?
Lisa __ Penny ___ Helen ___
Answer:
Lisa lays 10 eggs
Penny lays 30 eggs
Helen lays 20 eggs

Write about the Math

Write Math Look at the picture of Ben and the eggs he sells. Draw and write your own story about selling something in groups of tens.

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 16

Groups of Tens
Use the picture to answer the questions.

Texas Go Math Grade 2 Unit 6 Answer Key 17

Question 1.
Circle groups of 10 eggs on the tables. How many groups of 10 eggs are there?
___ groups of 10 eggs
Answer:

Explanation:
10 groups of 10 eggs.
Circled groups of 10 eggs on the tables

Question 2.
How many eggs are there in all?
____ eggs
Answer:
10 x 10 = 100 eggs
Explanation:
circled group of 10 eggs 10 times

Question 3.
How many eggs are on each table?
_____ eggs
Answer: 50 eggs
Explanation:
Circled 5 times
5 x 10 = 50

Question 4.
If you were to skip count by 10s to find the total number of eggs on the tables, what counting pattern would you say?
Answer:
10 x 10 = 100
10 +10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 100

Math Board Write a story problem about selling eggs. Use $1 as the selling price for each group of 10 eggs in your story. Have a classmate solve your problem.
Explanation:
Mrs. Jim had 100 eggs. he sells the eggs $1 for 10 eggs if they buy 50
Kate want to buy 50
5 sets of ten eggs
5 x 1 = $5 Kate want to spend to buy 50 eggs.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top