Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key Data Analysis

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key Data Analysis.

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key Data Analysis

Show What You Know

Check your understanding of important skills.

Make Tally Charts

Complete the tally chart.

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 1
Explanation:
Completed the tally chart

Question 1.
How many children chose red?
____ children
Answer: 6
Explanation:
6 children choose red

Question 2.
Which color did the fewest children choose?
Answer: Green
Explanation:
the fewest children choose green color

Sums to 10

Write the sum.

Question 3.
5 + 2 = ____
Answer: 7
Explanation:
The sum of 5 and 2 is 7

Question 4.
6 + 3 = ____
Answer: 9
Explanation:
The sum of 6 and 3 is 9

Question 5.
2 + 8 = ____
Answer: 10
Explanation:
The sum of 2 and 8 is 10

Differences to 10

Write the difference.

Question 6.
6 – 5 = __
Answer: 1
Explanation:
The difference of 6 and 5 is 1

Question 7.
5 – 3 = ___
Answer: 2
Explanation:
The difference of 5 and 3 is 2

Question 8.
10 – 7 = ___
Answer: 3
Explanation:
The difference of 10 and 7 is 3

Question 9.
9 – 2 = __
Answer: 7
Explanation:
The difference of 9 and 2 is 7

Question 10.
8 – 4 = ___
Answer: 4
Explanation:
The difference of 8 and 4 is 4

Question 11.
10 – 2 = ___
Answer: 8
Explanation:
The difference of 10 and 2 is 8

Vocabulary Builder

Visualize it

Draw tally marks to show each number.

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 2
Explanation:
Drawn tally marks in the table

Understand Vocabulary

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 3

Write a number to complete the sentence.

Question 1.
10 apples is more than _____ apples.
Answer: 2
Explanation:
The word more than is used here

Question 2.
6 bananas is fewer than ___ bananas.
Answer: 8
Explanation:
The word fewer than is used here

Texas Go Math Unit 5 Answer Key Grade 2 Question 3.
______ grapes is more than 6 grapes.
Answer: 10
Explanation:
The word more than is used here

Question 4.
___ oranges is fewer than 5 oranges.
Answer: 2
Explanation:
The word fewer than is used here

Vocabulary Reader

Field Day

written by Tim Johnson
illustrated by Lee Calderon

This Take-Home Book belongs to

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 4

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 5

The class plans a field day. They will survey 22 children to find what is liked best. They will use tally marks.

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 6

Which sport was chosen most often?
Answer:
soccer
Which sport was chosen least often?
Answer:
Running races
Which of the two sports would you have voted for?
soccer and Running races

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 7

What can you tell about the results of the food survey? What food would you have voted for?
Answer : pizza

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 8

This survey will show how many want hats or T-shirts. How many of the 22 children do you think ordered each item? Draw tally marks to show your idea. Remember there are 22 children ¡n all.

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 9

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 10
The tally marks are noted

Should the field day be in the morning or in the afternoon? Children raised hands to vote for morning. They kept their hands down to vote for afternoon. Tally the results.

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 11
The tally marks are added

Write about the Math

Write Math Write your own story about taking a survey in your class. Draw a tally chart with tally marks to show what the results might be.
Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 12

Planning a Survey

Suppose your class is going to have a party. A survey is a good way to decide what to have at the party. Plan a survey about the juices or about the foods to have at the party.

Texas Go Math Grade 2 Unit 5 Answer Key 13

Question 1.
Write the three choices for your survey at the top of the tally chart.
Answer: Pizza, Burger, French Fries
Explanation:
Pizza, Burger, French Fries 3 options are added at the top of the tally chart.

Question 2.
What question would you use for your survey?
Answer: Which was there favorite choice
Explanation:
French Fries was the kids favorite choice for  a birthday party

Math Board Ask some classmates your survey question. Tally the results and then write to describe the results.

Explanation:
Ask some classmates about our survey question.
Tally the results the results as shown below.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top