Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key More Two-Dimensional Shapes

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key More Two-Dimensional Shapes.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key More Two-Dimensional Shapes

Explore

Use a ruler. Draw the shape. Write the numbers.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 1
FOR THE TEACHER • Read the following problem. Levi wants to draw a hexagon and a pentagon. What shapes could Levi draw? How many sides and vertices do each of Levis shapes have? Have children use rulers as straight edges for drawing the sides of the shapes.
Answer:

Explanation:
Levi drew a hexagon which has 6 sides and 6 vertices and a pentagon which has 5 sides and 5 vertices.

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how the two shapes are the same and how they are different.
Answer:
The two shapes are polygons and the number of sides and vetices of these two shapes are different.

Model and Draw

A polygon is any closed, two-dimensional shape with only straight sides.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 2

An octagon has 8 sides
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 3
__________ sides
__________ vertices
Answer:
8 sides
8 vertices

Explanation:
The above shape has 8 sides and 8 vertices.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 4
__________ sides
__________ vertices
Answer:
10 sides
10 vertices

Explanation:
The above shape has 10 sides and 10 vertices.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 5
__________ sides
__________ vertices
Answer:
12 sides
12 vertices

Explanation:
The above shape has 12 sides and 12 vertices.

Share and Show

Write the number of sides and the number of vertices for each polygon.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 6
__________ sides
__________ vertices
Answer:
9 sides
9 vertices

Explanation:
The above shape has 9 sides and 9 vertices.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 7
__________ sides
__________ vertices
Answer:
6 sides
6 vertices

Explanation:
The above shape has 6 sides and 6 vertices.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 8
__________ sides
__________ vertices
Answer:
8 sides
8 vertices

Explanation:
The above shape has 8 sides and 8 vertices.

Problem Solving

Write the number of sides and the number of vertices for each polygon.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 9
__________ sides
__________ vertices
Answer:
7 sides
7 vertices

Explanation:
The above shape has 7 sides and 7 vertices.

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 10
__________ sides
__________ vertices
Answer:
11 sides
11 vertices

Explanation:
The above shape has 11 sides and 11 vertices.

Two Dimensional Figures Lesson 14.2 Question 6.
H.O.T. Kelt drew these three shapes. She says they are all polygons. Is Kat correct? Explain.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
No Kelt is wrong as the shapes that are circled are only polygons but the shape circle is not a polygon.

Question 7.
H.O.T. Multi-Step Tim wants to draw a polygon with more than 9 sides but fewer than 13 sides. Draw more sides to show a polygon Tim could draw.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 12
The polygon has __________ sides.
Answer:

Explanation:
I drew the leftover polygon.The polygon above has 10 sides.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 13
Question 8.
Use Diagrams Which shape has exactly 10 sides?
(A) B
(B) C
(C) A
Answer:
Shape (C) has exactly 10 sides.

Question 9.
Which shape has exactly 8 vertices?
(A) D
(B) A
(C) C
Answer:
Shape (B) has exactly 8 vertices.

Question 10.
Multi-Step Which shapes have fewer than 10 sides?
(A) A and B
(B) C and D
(C) B and D
Answer:
Shapes B and D have fewer than 10 sides.

Question 11.
Texas Test Prep How many sides does this polygon have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 14
(A) 11 sides
(B) 12 sides
(C) 8 sides
Answer:
12 sides

Explanation:
The above shape has 12 sides.

TAKE HOME ACTIVITY • Hove your child explain how he or she solved one of the problems in this lesson.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Homework and Practice Answer Key

Write the number of sides and the number of vertices for each polygon.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 15
__________ sides
__________ vertices
Answer:
6 sides
6 vertices

Explanation:
The above shape has 6 sides and 6 vertices.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 16
__________ sides
__________ vertices
Answer:
9 sides
9 vertices

Explanation:
The above shape has 9 sides and 9 vertices.

Problem Solving

Question 3.
Cheryl drew these three shapes. She says they are all polygons. Is Cheryl correct? Explain.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 17
Answer:

Explanation:
Cheryl is wrong as the shape that is marked X is not a polygon as it donot have any sides.

Question 4.
Multi-Step Ethan starts to draw a polygon that looks like a house. Draw more sides for the polygon. How many sides does the polygon have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 18
The polygon has __________ sides.
Answer:
The polygon has 5 sides.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
Which shape has more than 10 sides?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 19
(A) C
(B) B
(C) A
Answer:
(C)

Explanation:
The shape A has more than 10 sides.

Question 6.
How many sides does a hexagon have?
(A) 8
(B) 6
(C) 10
Answer:
(B) 6

Explanation:
A hexagon has 6 sides.

Lesson 14.2 Two Dimensional Figures Answer Key Question 7.
Which shape is a pentagon?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 20
Answer:

Explanation:
A pentagon has 5 sides.I marked the shape that has 5 sides.

Question 8.
Which shape is an octagon?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.2 Answer Key 21
Answer:

Explanation:
A octagon has 8 sides.I marked the shape that has 8 sides.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top