Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key Number and Operations: Addition and Subtraction Strategies, Money

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key Number and Operations: Addition and Subtraction Strategies, Money.

Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key Number and Operations: Addition and Subtraction Strategies, Money

Show What You Knów
Check your understanding of important skills.

Model Subtraction

Use Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 1 to show each number.
Take away. Write how many are left.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
The difference of 5 and 2 is 3

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The difference of 3 and 1 = 2

Use Pictures to Subtract

Use the picture. Write the subtraction sentence.

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The difference of 6 and 2 is 4

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The difference of 4 and 1 is 3

Use Symbols to Subtract

Write how many are left.

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The difference of 3 and 0 is 3

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The difference of 4 and 4 is 0

Family Note:
This page checks your child’s understanding of important skills needed for success in Unit 2.

Vocabulary Builder

Visualize it

Complete the chart. Mark each row with a ✓.

Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 13


Explanation:
The kid answered as the chart shows

Understand Vocabulary

Complete the sentences with review words.

Question 1.
3 is the ___ for 5 – 2 = 3.
Answer:  Difference
Explanation:
The difference of 5 and 2 is 3

Question 2.
7 – 4 = 3 is a ___.
Answer: Subtraction Sentence.
Explanation:
7 -4 = 3 is a subtraction sentence

Question 3.
You ___ to solve 5 – 1.
Answer: Take away
Explanation:
you have to take away 4 from 5 to get 1

Question 4.
You can ___ 2 Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 14 from 6 Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 14.
Answer: Subtract
Explanation:
we can subtract 2 from 6
6 – 2 = 4

Vocabulary Reader

Friendship Soup
written by Mary Crobles
illustrated by Chris Simpson
This Take-Home Book belongs to
Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 15

Reading and Writing Math
This take-home book will help you review addition facts through 12.

Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 16

All summer the friends worked hard Growing yummy vegetables to eat. Planting, hoeing, watering, weeding Keeping garden rows nice and neat.

Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 17
“Look at this,” cried Hen, seeing her tomatoes.
“Two on the left side and two on the right. Such beautiful tomatoes!
Shall I pick them? I might!”
___ + ___ = ____ tomatoes
2 + 2 = 4 Tomatoes

Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 18

“Oh my,” cried Pig.
“Beans are ready to pick.
A week ago they were so little,
But look! They’ve grown so quick!”

How many beans on each plant?
How many in all?
____ + ____ = ____ in all
4 + 4 = 8 in all

Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 19
Sheep dug up two potato plants,
“My potatoes look just right.
I dug up two hills of potatoes
And what a beautiful sight!”
____ + ____ = ____ in all
5 + 5 = 10 potatoes

Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 20

“Oh my!” said Dog.
“Onions, big and round.
I don’t think nicer onions
Could be pulled out from the ground!”
___ + ___ = ___ in all
3 + 2 = 5 Onions

Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 21

Cat was the last to notice
The garden had grown wide and tall.
She marveled to see orange pumpkins
Were the biggest veggie of all!

How many big and small pumpkins?
___ + -__ = ___ in all
6 + 6 = 12
6 big and 6 small pumpkins total = 12

Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 22

Here are some of the many things the friends grew in their friendship garden. Color ¡n some of the groups of vegetables. Write an addition sentence to tell how you would add the groups.
___ + ___ = ___
10 + 7 = 17
Pees and tomatoes as one group
Pumpkins and potatoes as the second group
There are 17 in all

Write about Math
Write Math Look at the picture. Draw and write your own story about the number of friends and their tools.
Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 23
Explanation:
There 5 friends and 5 tools
Each friend has 1 tool
5 + 5 = 10

How Many Vegetables?

Look at the picture. Complete the addition sentences.
Texas Go Math Grade 1 Unit 2 Answer Key 24

Question 1.
How many pumpkins and onions are there?
__ + ___ = ____
Answer:
3 + 2 = 5
Explanation:
Three pumpkins and 2 onions total is 5

Question 2.
How many tomatoes and potatoes are there?
__ + ___ = ____
Answer:
4 + 5 = 9
Explanation:
4 tomatoes and 5 potatoes 9 in all

Question 3.
How many onions and tomatoes are there?
__ + ___ = ____
Answer:
4 + 2 = 6
4 onions and 2 tomatoes they are 6 in all

Math Board Write an addition story problem about vegetables in a garden. Have a classmate solve the problem.
Answer:
How many pumpkins and onions are there? and How many tomatoes and potatoes are there? and altogether how many vegetables are there
Explanation:
3 + 2 = 5
4 + 5 = 9
5 + 9 = 14 Vegetables in all

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top