Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key

Vocabulary

Match each shape to its name. (pp. 514, 520)

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 1
Answer: The answer is shown below.
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q1
Explanation about hexagon:

  • The first and most important property of a regular hexagon is that it has six sides. Hexa means six and therefore a hexagon is supposed to have six sides.

  • The next property is in continuation of the first property. As there are six sides, there are also six angles in a hexagon. 

  • The lengths of each side of a regular hexagon are equal.

  • The angles of each side of a regular hexagon are equal.

 

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q2
Explanation:

  • The sum of all the angles of a triangle (of all types) is equal to 180°.
  • The sum of the length of the two sides of a triangle is greater than the length of the third side.
  • In the same way, the difference between the two sides of a triangle is less than the length of the third side.
  • The side opposite the greater angle is the longest side of all the three sides of a triangle.

 

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q3
Explanation:

  • A rectangle is a quadrilateral
  • The opposite sides are parallel and equal to each other
  • Each interior angle is equal to 90 degrees
  • The sum of all the interior angles is equal to 360 degrees
  • The diagonals bisect each other
  • Both the diagonals have the same length.

 

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q4
Explanation:

  • Opposite angles are congruent or equal.
  • The opposite sides are equal and parallel.
  • Diagonals bisect each other.
  • The Sum of any two adjacent or consecutive angles is 180°.

 

Concepts and Skills

Question 5.
Circle the shapes that have only 3 vertices (corners). (1.6.A)
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q5
Explanation about the triangle:

  • The sum of all the angles of a triangle (of all types) is equal to 180°.
  • The sum of the length of the two sides of a triangle is greater than the length of the third side.
  • In the same way, the difference between the two sides of a triangle is less than the length of the third side.
  • The side opposite the greater angle is the longest side of all the three sides of a triangle.

 

Use pattern blocks. Draw to show the blocks. Write how many blocks you use. (1.6.C, 1.6.F)

Question 6.
________ Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 6 make a Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 7.
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q6
Explanation: The representation has shown in the above diagram. I divided the hexagon with an outline.

Question 7.
_________ Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 8 make a Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 9.
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q7
Explanation: The representation has shown in the above diagram. I divided the rhombus with an outline.

Question 8.
How many straight sides does a rhombus have? (1.6.D)
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 10
(A) 5
(B) 4
(C) 6
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q8
Explanation about rhombus:
A rhombus is a diamond-shaped quadrilateral that has all four sides equal. We can see rhombus-shaped figures in our day-to-day lives. Some of the real-life examples of a rhombus are shown in the below-given figure: a diamond, a kite, and an earring, etc.

Question 9.
Which shapes can combine to make this new shape? (1.6.F)
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q9
Explanation:
The total representation has shown in the above diagram with filled colours.

Question 10.
Which shapes can combine to make this new shape? (1.6.F)
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q10
Explanation:
The total representation has shown in the above diagram with filled colours.

Question 11.
Which new shape could you make? (1.6C, 1.6.F)
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key 13
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Module 14 Assessment Answer Key q11
Explanation about circle:
The collection of all the points in a plane, which are at a fixed distance from a fixed point in the plane, is called a circle.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top