Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key Wants and Needs

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key Wants and Needs.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key Wants and Needs

Explore

Draw to show goods the family might purchase.
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key Wants and Needs

Draw to show a service the family might purchase.
Answer:
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key Wants and Needs a

FOR THE TEACHER • Read the following problem. Samantha’s family uses the money they earn to purchase goods and services. What are some ways they might use their income? Draw to show your answers.
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key Wants and NeedsTexas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key Wants and Needs a

Math Talk
Mathematical Processes

How are goods and services alike? How are they different?
Answer:
Goods and services are an essential part of an economy, and these two terms are used in most of the important economic discussions.
There are many products that a consumer purchases in order to fulfill their certain requirements. These products can be either in the form of goods or services.
Goods are tangible, as in these have a physical presence and they can be touched, while services are intangible in nature.
The purpose of both goods and services is to provide utility and satisfaction to the consumer.

Model and Draw

Kent uses his income first to buy things he needs. If he has money left, he buys things he wants.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 1
Find the total cost of Kent’s needs. _______ + ________ = ________
Answer: 75¢.
Total cost of Kent’s needs = 25¢ + 50¢ = 75¢.

Share and Show

Carla is going to eat breakfast.

Question 1.
Circle two things Carla needs. Cross out one thing that is a want. Find the total cost of the things she needs. Use coins.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 2
_______ + ________ = ________
Answer: 15¢.
She needs 45¢ and 20¢ = 75 ¢
That she want is 15¢.

Question 2.
Describe how something you want is different from something you need.
Answer: something you want is that which is not need in your daily life but you buy it for your comfort and happiness
Need is something that is required in daily life and without which you cant have your life going

Problem Solving

Question 3.
H.O.T. Sophia is going to eat lunch. Circle two things Sophia needs. Cross out one thing that is a want. Find the total cost of the things she needs. Use coins.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 3
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 4
_______ + ________ = ________
Answer: 59¢
Sophia needs bread and milk so 41¢ + 18¢ = 59¢
Total cost of things she need = 59¢
Sophia wants chocolate bar.

Question 4.
H.O.T. Multi-Step Circle needs or wants for these services. Explain your choice.
eat dinner at a restaurant
need
want
Answer:
Eat dinner at a restaurant is a want.
have someone fix a broken window
need
want
Answer:
Have some one fix a broken window is need.
have someone wash your pet dog
need
want
Answer:
Have someone wash your pet dog is want.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer. You may use coins.

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 5
Apply Chloe is getting dressed for school. What is the total cost of the two things above that she might need?
(A) 90¢
(B) 80¢
(C) 50¢
Answer: (A) 90¢
Given that,
Chloe is getting dressed for school.
The cost of two things is 30¢ + 60¢ = 90¢.
Option A is correct answer.

Question 6.
Draw or write to show something else Chloe might need when she is getting dressed for school. Tell why it is a need.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-20.2-Answer-Key-11
For Chloe to go to school a school bag is a need where she can carry her books

Question 7.
Draw or write to show something Chloe might want, but does not need, when she is getting dressed for school. Tell why it is a want.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-20.2-Answer-Key-13
A bicycle is a want as its not required in daily life Chloe can go to school by walk also but as its a desire it comes under want.

Question 8.
Texas Test Prep
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 6
Nia is making a salad. What is the total cost of the two things above that she might need for the salad?
(A) 70¢
(B) 49¢
(C) 39¢
Answer: 39¢ (C)
Given that
Nia is making a salad
The cost of two things is 30¢ + 9¢ = 39¢
Option C is the correct answer.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Homework and Practice Answer Key

Question 1.
Madison is going to eat breakfast. Circle two things Madison needs. Cross out one thing that is a want. Find the total cost of the things she needs. Use coins.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 7
_________ + __________ = ____________
Answer: 64¢
Given that
Madison is going to eat breakfast.
Milk and rice cereal is the two things
The cost of two things are 40¢ + 24¢ = 64¢

Problem Solving

Question 2.
Draw or write to show something Madison might want, but does not need, when she is eating breakfast. Tell why it is a want.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-20.2-Answer-Key-12
Chocolate is not a need during breakfast but its a want which comes with extra expenditure

Lesson Check

Choose the correct answer. You may use coins.

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 8
Eve is going on a hike. What is the total cost of the two things above that she might need?
(A) 70¢
(B) 65¢
(C) 55¢
Answer:70¢
Eve is going on hike
the total cost of two things = 40¢ + 30¢ = 70¢
Option A is the correct answer.

Question 4.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 9
Andy is making blueberry muffins. What is the total cost of the two things above that he needs?
(A) 50¢
(B) 37¢
(C) 57¢
Answer: 37¢
Explanation:
To make blueberry muffins Andy needs blueberries and eggs
blueberries cost is 30¢
And eggs cost is 7¢
by adding both we get
30¢ + 7¢ =37¢

Question 5.
Draw or write to show a service people need. Tell why it is a need. Then draw or write to show a service people want. Tell why it is a want.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.2 Answer Key 10
Answer:
education is a needed services as it is used for settling for feature but car loan or buying a car is a want as its not mandatory to have a car at house
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-20.2-Answer-Key-10

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top