Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key Tally Marks

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key Tally Marks.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key Tally Marks

Explore

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 1 to solve the problem Draw to show your work. Write how many.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 2

FOR THE TEACHER • Read the following problem. Jane is sorting her crayons. Draw to show how she can sort the crayons into two groups.
Answer:

Explanation:
Jane can sort her crayons into 2 groups by seperating the crayons based on their colors.

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how you sorted the counters.
Answer:

I sorted the counters by seperating the color crayons in the box.

Model and Draw

Use the T-chart about food children like to answer the questions.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 3
You can use a T-chart to collect information.

Each | is a tally mark. It stands for 1 child. Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 4 stands for 5 children.
More children like __________.
Answer:
More children like pizza

Explanation:
3 children like chicken
8 children like pizza
8 is more than 3
So, more children like pizza.

Share and Show

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 5
Use the T-chart about boys and girls in our class to answer the questions.

Question 1.
How many girls are in the class?
________ girls
Answer:
6 girls

Explanation:
There are 5 and 1 tally marks against girls in the T-chart So, there are 6 girls in the class.

Question 2.
How many boys are in the class?
___________ boys
Answer:
9 boys

Explanation:
There are 5 and 3 tally marks against boys in the T-chart So, there are 8 boys in the class.

Question 3.
How many children are in the class in all?
_________ children
Answer:
14 children

Explanation:
There are 8 boys in the class
There are 6 girls in the class
8+6=14
So, there are 14 children in the class in all.

Question 4.
Are there more boys or girls in the class?
Answer:
There are more boys in the class

Explanation:
There are 8 boys in the class
There are 6 girls in the class
8 is more than 6
So, there are more boys than girls in the class.

Problem Solving

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 6
Use the T-chart about which sports children like to answer the questions.

Question 5.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 7?
__________ children
Answer:
7 children

Explanation:
There are 5 and 2 tally marks against Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 7
5+2= 7
7 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 7.

Question 6.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8?
__________ children
Answer:
3 children

Explanation:
There are 3 tally marks against Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8
So, 3 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8.

Question 7.
How many more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 7 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8?
_________ more children
Answer:
4 more children

Explanation:
7 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 7 and 3 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8
7-3=4
So, 4 more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 7 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8.

Question 8.
Which sport did the most children choose? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
I drew a circle aound Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 7 as it is chosen by most numbe rof children as their favourite sport.

Question 9.
H.O.T. Write your own question about the T-chart.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 10
Ask 12 children if they like stars or moon and make a T-chart with the information collected.

Answer:

Explanation:
5 children like stars and 7 children like moon.

Question 10.
H.O.T. Multi-Step Sam asked some other children which sport they like. They all chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8. Now the most children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8. How many children did Sam ask?
_________ children
Answer:
Sam asked 5 children

Explanation:
7 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 7 and 3 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8
7-3=4
So, if 5 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8 as their favourite sport then Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 8 will be the most liked sport.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Use the T-chart about which season children like better to answer the questions.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 11

Question 11.
Use Diagrams How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 12?
(A) 5 children
(B) 9 children
(C) 6 children
Answer:
(B) 9 children

Explanation:
There are 9 tally marks for Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 12. So, 9 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 12.

Question 12.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 13?
(A) 6 children
(B) 5 children
(C) 8 children
Answer:
(A) 6 children

Explanation:
There are 6 tally marks for Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 13. So, 6 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 13.

Question 13.
How many more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 12 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 13?
(A) 6 children
(B) 9 children
(C) 3 children
Answer:
(C) 3 children

Explanation:
9 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 12
6 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 13
9-6=3
So, 3 more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 12 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 13.

Question 14.
Texas Test Prep Which tally marks show the number 10?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
I marked the tally mark that shows the number 10.

TAKE HOME ACTIVITY • Together with your child, make a T-chart showing how many times the two of you soy the word “eat” during a meal. Then have your child say the number.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Homework and Practice Answer Key

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 15
Use the T-chart about vegetables children like to answer the questions.

Question 1.
How many children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 16?
___________ children
Answer:
8 children

Explanation:
There are 8 tally marks for brocoli so, 8 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 16.

Question 2.
How many more children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 16 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17?
__________ more child
Answer:
1 mor child

Explanation:
8 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 16
7 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17
8-7=1
So, 1 child more like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 16 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17.

Question 3.
How many children in all eat Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 16 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17?
__________ children
Answer:
15 children

Explanation:
8 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 16
7 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17
8+7=15
Therfore, 15 children in all eat Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 16 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17.

Problem Solving

Question 4.
Multi-Step Brendan asked some more children which vegetable they like. 5 more children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17. Now how many children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17?
____________ children
Answer:
12 children

Explanation:
Brendan asked some more children which vegetable they like
Already 7 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17, if 5 more children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17 then 7+5=12
Therefore 12 children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 17.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Use the T-chart about stickers children like to answer questions 5-7.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 18
Question 5.
How many children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 19?
(A) 5
(B) 9
(C) 8
Answer:
(B) 9

Explanation:
There are 9 tally marks for Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 19. So, 9 children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 19 stickers.

Question 6.
How many children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 20?
(A) 9
(B) 4
(C) 5
Answer:
(B) 4

Explanation:
There are 4 tally marks for Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 20. So, 4 children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 20 stickers.

Question 7.
How many more children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 19 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 20?
(A) 4
(B) 7
(C) 5
Answer:
(C) 5

Explanation:
9 children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 19 stickers
4 children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 20 stickers
9-4=5
Therefore, 5 more children like Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 19 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 20.

Question 8.
Which tally marks show the number 7?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.5 Answer Key 21
Answer:

Explanation:
I marked the option that shows 7 tally marks.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top