Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key Add or Subtract

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key Add or Subtract.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key Add or Subtract

Unlock the Problem

Nicole sees 16 turtles on the beach. Some turtles swim away. There are 9 turtles still on the beach. How many turtles swim away?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 1
Answer:

Read

What information am I given?
_________ turtles
_________ swim away
__________ turtles still on the beach

Plan

What is my plan or strategy?
I can _____________

Solve

Show how you solve the problem.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 2
16 turtles ______ swim away
9 turtles still on the beach
Answer:
Seven
Texas Go Math Grade 1 Module 11 Assessment Answer Key img_10
Given,
There are sixteen turtles on the beach, some of them swim away
Now there are nine turtles still on the beach
By subtracting nine from sixteen we get seven,
So, seven number of turtles swim away.

HOME CONNECTION • Your child made o model to visualize the problem. The model helps your child see what part of the problem to find.
Answer:

Model and Draw

Make a model to solve. Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 3 to help you.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 4

Question 1.
There are 4 rabbits in the field. Some more rabbits come. Now there are 12 rabbits. How many rabbits come to the field?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 5
4 rabbits __________ rabbits come
12 rabbits in the field
Answer:
Given,
There are 4 rabbits in the field, Some rabbits come to join the field
Now there are total of 12 rabbits in the field
We know that,
By subtracting four from twelve we get eight,
So eight number of rabbits come to join the field.
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_2

Question 2.
There are 14 birds in a tree. Some birds fly away. There are q birds still in the tree. How many birds fly away?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 6
14 birds __________ birds fly away
9 birds still in the tree
Answer:
Given,
There are fourteen birds in a tree and some birds fly away.
Now there are nine birds still in the tree.
We know that,
By subtracting nine with fourteen we get five,
So five number of birds fly away from the tree.
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_3

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how to find the unknown number.
Answer:

Share and Show

Make a model to solve. Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 7 to help you.

Question 3.
There are 20 ducks in the pond. Then 10 ducks swim away. A How many ducks are still in the pond?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 8
20 ducks
10 swim away
_________ ducks still in the pond
Answer:
Given,
There are twenty ducks in the pond,
Ten ducks in the pond swim away,
By subtracting ten from twenty then we get ten,
So there are ten ducks still in the pond.
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_4

Problem Solving

Question 4.
H.O.T. 3 eagles land in the trees. Now 12 eagles are in the trees. How many eagles were in the trees to start?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 9
________ eagles
3 eagles land
12 eagles in the trees
Answer:
Given,
Three eagles landed on the tree,
Now there are twelve eagles on the tree,
By subtracting three from twelve we get nine,
So there are nine eagles to start to fly.
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_5

Question 5.
H.O.T. Multi-Step 8 squirrels are in the park. The same number of squirrels join them. How many squirrels are ¡n the park now?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 10
8 squirrels __________ squirrels join them ___________ squirrels in the park
Answer:
Given,
There are eight squirrels in the park,
Same number of squirrels join the park,
By adding eight with eight we get sixteen
That means, there are eighteen squirrels in the park
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_6

Daily Assessment Task

Use objects to solve the problem. Choose the correct answer.

Question 6.
There are 6 children at the big tree. More children come to the tree. Now there are 14 children. How many children come to the tree?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 11
(A) 9
(B) 6
(C) 8
Answer:
Given,
There are six children at the big tree, more children came to the tree
Now there are fourteen children at the big tree
By subtracting six from fourteen we get eight
So eight children came to the tree to join
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_7

Question 7.
Use Diagrams There are 15 birds in the tree. 7 birds are blue. The other birds are brown. How many birds are brown?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 12
(A) 8
(B) 6
(C) 7
Answer:
Given,
There are fifteen birds in the tree,
Seven of them are blue andd the remaining birds are brown,
By subtracting seven from fifteen we get eight,
So there are eight number of brown birds in the tree
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_8

Question 8.
There are 4 more blue birds than red birds. There are 12 blue birds. How many red birds are there?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 13
(A) 9
(B) 16
(C) 8
Answer:
Given,
There are four more blue birds than red birds
There are total of twelve blue birds
By subtracting four from twelve we get eight
So there are eight red birds

Question 9.
Texas Test Prep There are 13 fish in the tank. Some fish swim behind the rock. There are 8 fish in front of the rock. How many fish are behind the rock?
(A) 4
(B) 6
(C) 5
Answer:
Given,
There are thirteen fishes in the tank, some fishes are behind the rock
There are eight fishes in front of the rock,
By subtracting, eight from thirteen we get five,
So there are five fishes behind the rock.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to tell you how he or she solved o problem on this page.
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Homework and Practice Answer Key

Make a model to solve.

Question 1.
There are 13 frogs by the pond. 6 frogs hop away. How many frogs are still by the pond?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 14
13 frogs
6 hop away
__________ frogs still by the pond
Answer:
Given,
There are thirteen frogs by the pond,
Six frogs hop away,
By subtracting six from thirteen we get seven,
So there are seven frogs still by the pond.
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_9

Question 2.
Ginny blows up 9 balloons. Now there are 18 balloons. How many balloons were there before?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 15
___________ balloons before
9 balloons
18 balloons now
Answer:
Given,
Ginny blows up nine ballons
Now there are eighteen ballons,
By subtracting nine from eighteen we get nine,
There were nine ballons before.
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_10

Problem Solving

Question 3.
Multi-Step 6 friends play ball in the park. The same number of friends join them. How many friends are in the park now?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 16
6 friends
friends join them
________ friends now
Answer:
Given,
There are six friends playing ball in the park,
The same number of friends joined them
By adding six with six we get twelve,
So there are total of twelve friends in the park.
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_11

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
There are 9 desks in the room. The teacher brings in more desks. Now there are 12 desks. How many desks did the teacher bring in?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 17
(A) 4
(B) 6
(C) 3
Answer:
Given,
There are 9 desks in the room,
Teacher brings in more desks,
Now there are twelve desks in the rooms,
So by subtracting three from twelve we get three,
So it means, three more desks were brought by the teacher.
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_12

Question 5.
A house has 9 more small windows than big windows. The house has 13 windows. How many big windows does it have?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 18
(A) 4
(B) 5
(C) 6
Answer:
Given,
There are thirteen windows, nine of them are small windows
By subtracting nine from thirteen we get four,
So there are four big windows.
Texas Go Math Grade 1 Module 11.4 Answer Key img_13

Question 6.
7 worms are in the garden. 6 more worms crawl over. How many worms are in the garden now?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 19
(A) 14
(B) 12
(C) 13
Answer:
Given,
There are seven worms in the garden,
Six more worms crawl over in the garden,
By adding seven with six we get thirteen,
So there are total of thirteen worms in the garden.

Question 7.
There are 16 birds in a tree. Some birds fly away. There are 9 birds left in the tree. How many birds flew away?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 11.4 Answer Key 20
(A) 9
(B) 7
(C) 8
Answer:
Given,
There are sixteen birds in a tree,
Some birds fly away,
There are nine birds left in the tree,
By subtracting nine from sixteen we get seven,
So there are seven birds that flew away.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top