McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles: Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 20.1 Triangles: Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 20.1 Triangles: Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene

Exercises

IDENTIFY

Identity as acute, right, or obtuse.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene 1
Answer:
Acute Triangle,

Explanation:
An acute angle triangle (or acute-angled triangle) is a triangle in which all the interior angles are acute angles or an acute angle is an angle that is less than 90°.
Given triangle has all interior angles, so it is acute triangle.

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene 2
Answer:
Obtuse Triangle,

Explanation:
An obtuse-angled triangle is a triangle in which one of the interior angles measures more than 90° degrees. Given triangle one of interior angle measures
more than 90° degrees, so it is obtuse triangle.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene 3
Answer:
Right Triangle,

Explanation:
A right angled triangle is a triangle with one of the angles as 90 degrees.
As given triangle has one angle 90 degress so it is right triangle.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene 4
Answer:
Acute Triangle,

Explanation:
An acute angle triangle (or acute-angled triangle) is a triangle in which all the interior angles are acute angles or an acute angle is an angle that is less than 90°.
Given triangle has interior angles less than 90 degress so it is acute triangle.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene 5
Answer:
Right Triangle,

Explanation:
A right angled triangle is a triangle with one of the angles as 90 degrees.
As given triangle has one angle 90 degress, so it is right triangle.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene 6
Answer:
Acute Triangle,

Explanation:
An acute angle triangle (or acute-angled triangle) is a triangle in which all the interior angles are acute angles or an acute angle is an angle that is less than 90°.
Given triangle has all interior angles are acute.

Identify as isosceles, scalene, or equilateral.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene 7
Answer:
Equilateral Triangle,

Explanation:
All the given sides are 4 and equal so given triangle is equilateral triangle.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene 8
Answer:
Isosceles Triangle,

Explanation:
As given triangle has 2 sides with 8 and one side with 4 lengths so it is an isosceles triangle. As an isosceles triangle is a triangle that has any two sides equal in length and angles opposite to equal sides are equal in measure.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 20.1 Answer Key Triangles Acute, Right, Obtuse, Equilateral, Isosceles, and Scalene 9
Answer:
Scalene Triangle,

Explanation:
Given triangle is a scalene triangle as it has different side lengths so it is
scalene triangle, A scalene triangle is a triangle in which all three sides are in different lengths, and all three angles are of different measures. However, the sum of all the interior angles is always equal to 180 degrees.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top