McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 4.3 Answer Key Absolute Value

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 4.3 Absolute Value will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 4.3 Absolute Value

Exercises
Solve

Question 1.
|-3| = ____
Answer:
The absolute value of |-3| = 0.

Explanation:
The absolute value is the distance between a number and zero.
The distance between −3 and 0 is 3 .

Question 2.
|-26| = ____
Answer:
The absolute value  of |-26| = 26.

Explanation:
The absolute value is the distance between a number and zero.
The distance between -26 and 0 is 26. .

Question 3.
|423| = ____
Answer:
The absolute value of |423| = 423.

Explanation:
The absolute value is the distance between a number and zero.
The distance between 423  and 0 is 423 .

Question 4.
|-.7| = ____
Answer:
The absolute value of |-.7| = .7.

Explanation:
The absolute value is the distance between a number and zero.
The distance between -.7 and 0 = .7.

Question 5.
|-\(\frac{5}{6}\)| = ____
Answer:
The absolute value of |-\(\frac{5}{6}\)| = \(\frac{5}{6}\).

Explanation:
The absolute value is the distance between a number and zero.
The distance between –\(\frac{5}{6}\) and 0 = \(\frac{5}{6}\) .

Question 6.
|\(\frac{2}{3}\)| = ____
Answer:
The absolute value of |\(\frac{2}{3}\)| = \(\frac{2}{3}\).

Explanation:
The absolute value is the distance between a number and zero.
The distance between \(\frac{2}{3}\) and 0 =  \(\frac{2}{3}\).

Compare using <, >, or =.

Question 7.
|—6| ____ |—7|
Answer:
|—6| < |—7|

Explanation:
|—6| = 6.
|—7| = 7.
6 is lesser than 7.

Question 8.
|21| ___ |—21|
Answer:
|21| = |—21|

Explanation:
|21| = 21.
|—21| = 21.
|21| is equal to  |—21|.

Question 9.
|—8| ___ |—4|
Answer:
|—8| > |—4|

Explanation:
|—8| = 8.
|—4| = 4.
8 is greater than 4.

Question 10.
|—5| ___ |7|
Answer:
|—5| < |7|

Explanation:
|—5| = 5.
|7| = 7.
5 is lesser than 7.

Question 11.
|10| ______ |—12|
Answer:
|10| < |—12|

Explanation:
|10| = 10.
|—12| = 12.
10 is lesser than 12.

Question 12.
|423| ______ |425|
Answer:
|423| < |425|

Explanation:
|423| = 423.
|425| = 425.
423 is lesser than 425.

Question 13.
If Elena’s bank account balance is -$53.86, how much would she need to deposit in order to bring her balance to $10.00? ________
Answer:
$63.86 she needs to deposit in order to bring her balance to $10.00.

Explanation:
Amount of Elena’s bank account = -$53.86.
Amount of Elena’s needs to get the balance to $10.00:
-$53.86 + ?? = $10.
=> ?? = $10 + $53.86
=> ?? = $63.86.

Question 14.
If the temperature was 4 degrees lower than normal on Tuesday and 6 degrees higher than normal on Wednesday, which day’s temperature was more different than normal?
Answer:
Tuesday’s temperature was more different than normal because its decreasing than normal temperature.

Explanation:
Let the normal temperature be x.
Temperature on Tuesday = x – 4.
Temperature on Wednesday = x  + 6.

Question 15.
Vivian’s bank account balance is -$3.46. Evelyn’s bank account balance is -$2.98. Who has the greater debt? _______________________
Answer:
Amount of Vivian’s bank account has greater debt than Amount of Evelyn’s bank account which say his debt are more.

Explanation:
Amount of Vivian’s bank account = -$3.46.
Amount of Evelyn’s bank account = -$2.98.

Leave a Comment

Scroll to Top