McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 3.1 Dividing Whole Numbers will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 3.1 Dividing Whole Numbers

Exercises
Divide

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 1
Answer:
Dividing 627 by 89, we get the quotient 7.04.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-1

Explanation:
627 ÷ 89 = 7.04.

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 2
Answer:
Dividing 341 by 14, we get the quotient 24.35.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-2

Explanation:
Division of 341 ÷ 14 = 24.35.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 3
Answer:
Dividing 346 by 15,we get the quotient 23.06.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-3

Explanation:
Division of 346 ÷ 15 = 23.06.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 4
Answer:
Dividing 2814 by 36, we get the quotient 78.16.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-4

Explanation:
Division of 2814 ÷ 36 = 78.16.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 5
Answer:
Dividing 182 by 12, we get  the quotient 15.16.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-5

Explanation:
Division of 182 ÷ 12 = 15.16.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 6
Answer:
Dividing 84 by 9, we get the quotient 9.33.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-6

Explanation:
Division of 84 ÷ 9 = 9.33.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 7
Answer:
Dividing 7499 by 96, we get the quotient 78.11.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-7

Explanation:
Division of 7499 ÷ 96 = 78.11.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 8
Answer:
Dividing 22220 by 18, we get the quotient 1234.44.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-8

Explanation:
Division of 22220 ÷ 18 = 1234.44.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 9
Answer:
Dividing 17330 by 38, we get the quotient 456.05.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-9

Explanation:
Division of 17330 ÷ 38 = 456.05.

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 10.
Answer:
Dividing 23270 by 55, we get the quotient 423.09.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-10

Explanation:
Division of 23270 ÷ 55 = 423.09.

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 11
Answer:
Dividing 3647 by 5, we get the quotient 729.4.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-11

Explanation:
Division of 3647 ÷ 5 = 729.4.

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 12
Answer:
Dividing 1399 by 82, we get the quotient 17.06.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-12

Explanation:
Division of 1399 ÷ 82 = 17.06.

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 13
Answer:
Dividing 6621 by 45, we get the quotient 147.13.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-13

Explanation:
Division of 6621 ÷ 45 = 147.13.

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 14
Answer:
Dividing 1111 by 13, we get the quotient 85.46.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-14

Explanation:
Division of 1111 ÷ 13 = 85.46.

Question 15.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 15
Answer:
Dividing 257 by 14, we get the quotient 18.35.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-15

Explanation:
Division of 257 ÷ 14 = 18.35.

Question 16.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 16
Answer:
Dividing 456 by 7, we get  the quotient 65.14.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-16

Explanation:
Division of 456 ÷ 7 = 65.14.

Question 17.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 17
Answer:
Dividing 803 by 9, we get the quotient 89.22.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-17

Explanation:
Division of 803 ÷ 9 = 89.22.

Question 18.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 18
Answer:
Dividing 499 by 11, we get the quotient 45.36.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-18

Explanation:
Division of 499 ÷ 11 = 45.36.

Question 19.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 19
Answer:
Dividing 3332 by 6, we get the quotient 555.33.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-19

Explanation:
Division of 3332 ÷ 6 = 555.33.

Question 20.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 20
Answer:
Dividing 85 by 7, we get the quotient 12.14.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-20

Explanation:
Division of 85 ÷ 7 = 12.14.

Question 21.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 21
Answer:
Dividing 157 by 12, we get the quotient 13.08.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-21

Explanation:
Division of 157 ÷ 12 = 13.08.

Question 22.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 22
Answer:
Dividing 3944 by 7, we get the quotient 563.42.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-22

Explanation:
Division of 3944 ÷ 7 = 563.42.

Question 23.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 23
Answer:
Dividing 1115 by 4, we get the quotient 278.75.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-23

Explanation:
Division of 1,115 ÷ 4 = 278.75.

Question 24.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 24
Answer:
Dividing 1517 by 17, we get the quotient 89.23.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-24

Explanation:
Division of 1,517 ÷ 7 = 89.23.

Question 25.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 25
Answer:
Dividing 777 by 9, we get the quotient 86.33.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-25

Explanation:
Division of 777 ÷ 9 = 86.33.

Question 26.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 26
Answer:
Dividing 38460 by 54, we get  the quotient 712.22.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-26

Explanation:
Division of 38460 ÷ 54 = 712.22.

Question 27.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 27
Answer:
Dividing 3830 by 45, we get the quotient 85.11.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-27

Explanation:
Division of 3,830 ÷ 45 = 85.11.

Question 28.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 3 Lesson 3.1 Answer Key Dividing Whole Numbers 28
Answer:
Dividing 452 by 8, we get the quotient 56.5.
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-3.1-Dividing-Whole-Numbers-Exercises-Divide-28

Explanation:
Division of 452 ÷ 8 = 56.5.

Question 29.
Post office workers are placing envelopes in boxes. Each worker can place 625 envelopes per day. How many days will it take one worker to place 2,500 envelopes?
Answer:
Number of days it takes one worker to place all envelopes = 4.

Explanation:
Number of envelopes each worker can place per day = 625.
Number of envelopes = 2,500.
Number of days it takes one worker to place all envelopes = Number of envelopes ÷ Number of envelopes each worker can place per day
= 2,500 ÷ 625
= 4.

Question 30.
Mr. Romanski is making information packets for all his new students. Each packet is 19 pages long. If he uses 342 sheets of paper, how many new students are in his class?
Answer:
Number of students in the class = 18.

Explanation:
Number of pages each packet has = 19.
Number of sheets of paper he uses = 342.
Number of students in the class = Number of sheets of paper he uses ÷ Number of pages each packet has
= 342 ÷ 19
= 18.

Leave a Comment

Scroll to Top