McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 23.2 Quadrilaterals will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 23.2 Quadrilaterals

Exercises

IDENTIFY

Determine what type of shape the figure is: square, rectangle, rhombus, trapezoid, or kite.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals 1
Answer: Square
The plane figure with four equal sides is called a square.

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals 2
Answer: Kite
The name of the above shape is kite

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals 3
Answer:
18 + 14 = 32
18 + 15 = 33
14 + 10 + 9 = 33
15 + 8 + 9 = 32
The name of the above figure is rectangle.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals 4
Answer: Rectangle
A Rectangle is a four sided-polygon, having all the internal angles equal to 90 degrees.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals 5
Answer: Trapezium
The trapezium is a flat shape or two-dimensional shape with 4 straight sides.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals 6
Answer: Rhombus
The name of the shape is a rhombus with equal sides.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals 7
Answer: Trapezium
The trapezium is a flat shape or two-dimensional shape with 4 straight sides.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals 8
Answer: Kite
The name of the above shape is kite

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 23.2 Answer Key Quadrilaterals 9
Answer: Parallelogram
The name of the above figure is a parallelogram with equal sides.

Leave a Comment

Scroll to Top