McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Multiplying by 2-Digit Whole Numbers

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 5 Answer Key PDF Chapter 3 Lesson 5 Multiplying by 2-Digit Whole Numbers are as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5 Multiplying by 2-Digit Whole Numbers

Multiply and then describe the strategy you used to solve each problem.

Question 1.
49 × 50 = 2450
I added 1 to 49 and multiplied 50 × 50 = 2500. Then I subtracted 50 to find the answer.

Question 2.
43 × 52 = ____
Answer:
43 × 52 = 2,236.

Explanation:
Here, we have subtracted 3 from 43 and subtracted 2 from 52 multiplied by 40 × 50 = 2,000. Then added 236.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-09

Solve.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Multiplying by 2-Digit Whole Numbers 1
Answer:
31 × 23 = 713.

Explanation:
Here, we have subtracted 1 from 31 and 3 from 23 then multiplied 30 × 20 which is 600. Then added 113.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-08

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Multiplying by 2-Digit Whole Numbers 2
Answer:
62 × 17 = 1054.

Explanation:
Here, we have subtracted 2 from 62 and added 3 to 17 then multiplied 60 × 20 which is 1200. Then subtracted 146.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-07

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Multiplying by 2-Digit Whole Numbers 3
Answer:
70 × 80 = 5,600.

Explanation:
By multiplying 70 × 80 we will get 5,600.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-06

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Multiplying by 2-Digit Whole Numbers 4
Answer:
38 × 19 = 78.

Explanation:
Here, we have added 2 to 38 and added 1 to 19 then multiplied 40 × 20 which is 800. Then subtracted 78.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-05

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Multiplying by 2-Digit Whole Numbers 5
Answer:
60 × 11 = 660.

Explanation:
Here, we have subtracted 1 from 11 and then multiplied 60 × 10 which is 600. Then added 60.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-04

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Multiplying by 2-Digit Whole Numbers 6
Answer:
85 × 70 = 350.

Explanation:
Here, we have subtracted 5 from 85 and then multiplied 80 × 70 which is 5,600. Then subtracted 350.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-02

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Multiplying by 2-Digit Whole Numbers 7
Answer:
173 × 19 = 3,287.

Explanation:
Here, we have added 1 to 19 and then multiplied 173 × 20 which is 3,460. Then subtracted 173.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-03

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Multiplying by 2-Digit Whole Numbers 8
Answer:
123 × 15 = 1,845.

Explanation:
Here, we have added 5 to 15 and then multiplied 123 × 20 which is 2,460. Then subtracted 615.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-01

Question 11.
Toni is buying peaches at the farmers’ market. She buys 12 baskets of peaches. Each basket holds 12 peaches. How many peaches does she buy?
Answer:
The number of peaches she bought is 144 peaches.

Explanation:
Given that Toni bought 12 baskets of peaches and each basket holds 12 peaches. So the number of peaches she bought is 12×12 = 144 peaches.
Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 5-10

Leave a Comment

Scroll to Top