McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 2 Lesson 1 Answer Key Addition Properties

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 5 Answer Key PDF Chapter 2 Lesson 1 Addition Properties are as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 5 Answer Key Chapter 2 Lesson 1 Addition Properties

Add.
Use the Commutative Property to help you add.
Question 1.
54 + 73 = 127
73 + 54 = 127
Answer:
54 + 73 = 127
73 + 54 = 127

Explanation:
Addition of:
54 + 73 = 127
73 + 54 = 127

Question 2.
29 + 96 = _______________________
96 + 29 = _______________________
Answer:
29 + 96 = 125.
96 + 29 = 125.

Explanation:
Addition of:
29 + 96 = 125.
96 + 29 = 125.

Question 3.
53 + 78 = ____
78 + 53 = _____
Answer:
53 + 78 = 131.
78 + 53 = 131.

Explanation:
Addition of:
53 + 78 = 131.
78 + 53 = 131.

Question 4.
88 + 65 = _____
65 + 88 = _____
Answer:
88 + 65 = 153.
65 + 88 = 153.

Explanation:
Addition of:
88 + 65 = 153.
65 + 88 = 153.

Add. Use the Commutative or Associative Properties to help if you need to.

Question 5.
97 + 42 + 30 = ____
Answer:
97 + 42 + 30 = 169.

Explanation:
Associate property:
97 + 42 + 30
= 30 + 42 + 97
= 72 + 97
= 169.

Question 6.
44 + 57 + 44 = ____
Answer:
44 + 57 + 44 = 145.

Explanation:
Associate property:
44 + 44 + 57
= 88 + 57
= 145.

Question 7.
93 + 31 + 4 = ____
Answer:
93 + 31 + 4 = 128.

Explanation:
Associate property:
4 + 31 + 93
= 35 + 93
= 128.

Question 8.
36 + 85 + 21 = ____
Answer:
36 + 85 + 21 = 142.

Explanation:
Associate property:
21 + 36 + 85
= 57 + 85
= 142.

Question 9.
74 + 57 + 40 = ___
Answer:
74 + 57 + 40 = 171.

Explanation:
Associate property:
40 + 74 + 57
= 114 + 57
= 171.

Question 10.
61 + 79 + 16 = ____
Answer:
61 + 79 + 16 = 156.

Explanation:
Associate property:
16 + 61 + 79
= 77 + 79
= 156.

Question 11.
Ken wants to find the sum of 26 + 83 + 60. Which two numbers would be easiest to add first? Why?
Answer:
26 + 83 + 60 = 169.

Explanation:
Ken wants to find the sum of 26 + 83 + 60.
Two numbers would be easiest to add first are:
=> 60 + 26 + 83
= 86 + 83
= 169.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top