McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 4 Answer Key PDF Chapter 13 Test to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key

Write each missing number.

Question 1.
2 right angles = _____________
Answer:
180

Explanation:
1 right angle = 90
2 right angles = 2 x 90 = 180
So, 2 right angles = 180.

Question 2.
3 right angles = _____________
Answer:
270

Explanation:
1 right angle = 90
3 right angles = 3 x 90 = 270
So, 3 right angles = 270.

Use a protractor to measure each angle.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key 1
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key img 1

Explanation:
The measure of the angle is 120-degrees.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key 2
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key img 2

Explanation:
The measure of the angle is 175-degrees.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key 3
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key img 3

Explanation:
The measure of the angle is 35-degrees.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key 4
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key img 4

Explanation:
The measure of the angle is 80-degrees.

Solve. Write an equation for each.

Question 7.
∠ABC measures 34°.
∠CBD measures 113°.
What is the measure of ∠ABD?
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key 5
Answer:
147°

Explanation:
∠ABC measures 34°
∠CBD measures 113°
34 + 113 = x
Add to find
34 + 113 = 147
So, ∠ABD measures 147°

Question 8.
A wheel is turned 141° one way and then 49° the other way. At what degree measure does the wheel stop?
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key 6
Answer:
92°

Explanation:
A wheel is turned 141° one way and then 49° the other way
141 – 49 = x
Subtract to find
141 – 49 = 92°
The wheel stops at 92° .

Draw an angle with each measure. Use a protractor.

Question 9.
50°
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key img 5

Explanation:
The measure of the angle is 50-degrees.

Question 10.
145°
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key img 6

Explanation:
The measure of the angle is 145-degrees.

Question 11.
97°
Answer:
McGraw Hill Math Grade 4 Chapter 13 Test Answer Key img 7

Explanation:
The measure of the angle is 97-degrees.

Solve. Tell whether you used mental math, paper and pencil, or a calculator. Explain why.

Question 12.
Connor has a roll of tape. He uses 2\(\frac{1}{7}\) ft to tape one present. He uses 4\(\frac{2}{7}\) ft to tape another present. Then he uses 3\(\frac{2}{7}\) feet to tape a third present. He has 14\(\frac{1}{7}\) ft of tape left over. How many feet of tape did he begin with?
Answer:
23\(\frac{6}{7}\) ft

Explanation:
Connor has a roll of tape
He uses 2\(\frac{1}{7}\) ft to tape one present
He uses 4\(\frac{2}{7}\) ft to tape another present
Then he uses 3\(\frac{2}{7}\) feet to tape a third present
He has 14\(\frac{1}{7}\) ft of tape left over
Add to find
2\(\frac{1}{7}\) + 4\(\frac{2}{7}\) + 3\(\frac{2}{7}\) + 14\(\frac{1}{7}\) = 23\(\frac{6}{7}\)
So, Connor begin with 23\(\frac{6}{7}\) ft of tape.

Question 13.
A school group goes on a field trip to the Grand Canyon. 140 people ride 7 buses. If each bus holds the same number of people, how many people are on each bus?
Answer:
20

Explanation:
A school group goes on a field trip to the Grand Canyon
140 people ride 7 buses
Each bus holds the same number of people
I use mental math to solve
I divide 140 by 7
140 / 7 = 20
So, 20 people are on each bus.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top