McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 3 Answer Key PDF Chapter 8 Test existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key

What fraction of each shape is colored? Write the fraction.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 1
Answer:
The name of the shape is a triangle.
It is divided into three equal parts. The name of the shaded fraction is one-third.

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 2
Answer:
The name of the shape is a rectangle.
It is divided into six equal parts. The name of the shaded fraction is half.
3/6 = 1/2

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 3
Answer:
The name of the shape is a circle.
It is divided into two equal parts. The name of the shaded fraction is half.

Shade part of the set to show the fraction.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 4
\(\frac{2}{3}\) are shaded
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-3-Chapter-8-Test-Answer-Key-4

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 5
\(\frac{1}{4}\) is shaded
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-3-Chapter-8-Test-Answer-Key-5

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 6
\(\frac{3}{8}\) are shaded
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-3-Chapter-8-Test-Answer-Key-6

Use the information on the number line to answer the question.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 7

Question 7.
Erik hikes I mile along a nature trail. He sees birds along the way. He stops \(\frac{1}{4}\) of the way through the trail. What color bird does Erik see?
Label the number line with the correct number of equal parts. Then draw a dot where Erik stops.
Answer:
Given,
Erik hikes I mile along a nature trail. He sees birds along the way.
He stops \(\frac{1}{4}\) of the way through the trail.
McGraw-Hill-Math-Grade-3-Chapter-8-Test-Answer-Key-7

Write the missing fractions in the boxes.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 8
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-3-Chapter-8-Test-Answer-Key-8

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 9
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-3-Chapter-8-Test-Answer-Key-9

Look at the fraction strips or number lines. Compare the fractions. Place a check mark next to equivalent or not equivalent.

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 10
\(\frac{1}{2}\) and \(\frac{2}{4}\)
_____________ equivalent
_____________ not equivalent
Answer:
\(\frac{1}{2}\) and \(\frac{2}{4}\) are equivalent fractions

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 11
\(\frac{2}{6}\) and \(\frac{3}{8}\)
_____________ equivalent
_____________ not equivalent
Answer:
\(\frac{2}{6}\) and \(\frac{3}{8}\) are not equivalent fractions.

Write the fraction that equals a whole number. Then write the whole number that the fraction equals. Draw number lines to help if you need to.

Question 12.
\(\frac{4}{1}\) \(\frac{2}{4}\) \(\frac{1}{4}\) __________ = ___________
Answer: \(\frac{4}{1}\) \(\frac{2}{4}\) \(\frac{1}{4}\) \(\frac{3}{4}\) = 4

Question 13.
\(\frac{1}{3}\) \(\frac{2}{3}\) \(\frac{3}{3}\) ____________ = ____________
Answer: 1

Complete the fraction in each number sentence.

Question 14.
1 = \(\frac{}{2}\)
Answer: 1 = \(\frac{2}{2}\)

Question 15.
1 = \(\frac{8}{}\)
Answer: 1 = \(\frac{8}{8}\)

Question 16.
6 = \(\frac{}{1}\)
Answer: 6 = \(\frac{6}{1}\)

Question 17.
2 = \(\frac{2}{}\)
Answer: 2 = \(\frac{2}{1}\)

Compare the fractions. Write >, <, or = in the McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 12.

Question 18.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 13
\(\frac{1}{8}\) McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 12 \(\frac{1}{8}\)
Answer: \(\frac{1}{8}\) = \(\frac{1}{8}\)

Question 19.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 14
\(\frac{2}{3}\) McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 8 Test Answer Key 12 \(\frac{2}{6}\)
Answer: \(\frac{2}{3}\) > \(\frac{2}{6}\)

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top