McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key Dividing by 4

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 3 Answer Key PDF Chapter 5 Lesson 3 Dividing by 4 existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 3 Answer Key Chapter 5 Lesson 3 Dividing by 4

Solve

Divide. You can use objects to help.

Question 1.
12 ÷ 4 = 3

Question 2.
8 ÷ 4 = ________
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key img 1

Explanation:
8 ÷ 4 = 2
Eight divided by four is two.

Question 3.
28 ÷ 4 = ___
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key img 2

Explanation:
28 ÷ 4 = 7
Twenty eight divided by four is seven.

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key Dividing by 4 1
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key img 3

Explanation:
36 ÷ 4 = 9
Thirty six  divided by four is nine.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key Dividing by 4 2
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key img 4

Explanation:
4 ÷ 4 = 1
Four divided by four is one.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key Dividing by 4 3
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key img 5

Explanation:
0 ÷ 4 = 0
Zero divided by any number is 0.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key Dividing by 4 4
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key img 6

Explanation:
32 ÷ 4 = 8
Thirty two divided by four is eight.

Question 8.
Tell which numbers are the dividend, divisor, and quotient in Exercise 4.
Dividend: ________ Divisor: ________ Quotient:
Answer:
Dividend: 36
Divisor: 4
Quotient: 9

Explanation:
In exercise 4 the dividend is 36, divisor is 4 and the quotient is 9.

Question 9.
Evan has 16 eggs. He needs 4 eggs to make a batch of muffins. Does he have enough eggs to make 5 batches? Explain.
_____ ÷ ___ = ________ batches
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 5 Lesson 3 Answer Key img 7

Explanation:
Evan has 16 eggs
He needs 4 eggs to make a batch of muffins
5 batches needs 5 x 4 eggs each bag = 20
He need 20 eggs to make 5 batches
16 ÷ 4 = 4 batches
So, Evan does not have enough eggs to make 5 batches of muffins.

Leave a Comment

Scroll to Top