McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 2 Answer Key PDF Chapter 8 Test will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key

Measure the length of each object.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key 1
___________ inches
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key img 6

Explanation:
I measured the note using an inch ruler
It is 1 inch long.

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key 2
___________ centimeters
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key img 5

Explanation:
I measured the pen suing a ruler
It is 6 centimeters long.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key 3
___________ centimeters
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key img 4

Explanation:
I measured the paper clip using a ruler
It is 3 centimeters long.

Question 4.
Cara measures the length of her bed. It is 72 inches long. It is 6 feet long. Why are there more inches than feet? Explain.
Answer:
Inches is a shorter measurement than feet
1 feet = 12 inches
So, there are more inches than feet.

Estimate the length of the object. Then measure the length.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key 4
Estimate: about ___________ inches
Measure: ___________ inches
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key img 3

Explanation:
Estimate: about 4 inches
Measure: 2 inches
I estimated and measured the length of the pen
The pen is 3 inches long.

Write an equation to help solve the problem.

Question 6.
Greta has 20 inches of string. She uses some string on a craft project. Now she has 12 inches of string left. How much string did Greta use for her project?
Answer:
20 – 12 = 8
8 inches

Explanation:
Greta has 20 inches of string
She uses some string on a craft project
Now she has 12 inches of string left
Subtract 12 from 20 to find the answer
So, 20 – 12 = 8
Therefore, Greta used 8 inches of the string.

Question 7.
A ladybug flies 22 meters. It stops and rests. Then it flies 21 more meters. How far does the ladybug fly?
Answer:
22 + 21 = 43
43 meters

Explanation:
A ladybug flies 22 meters
It stops and rests
Then it flies 21 more meters
Add to find the answer
So, 22 + 21 = 43
Therefore, the ladybug flies 43 meters.

Use a number line to solve each problem.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key 5

Question 8.
Lisa’s puppy was 12 inches tall. Put a red dot on the number line to show how tall Lisa’s puppy was. The puppy grew 3 inches. Use the number line to count on. How tall is Lisa’s puppy now?
___________ inches
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key img 1

Explanation:
Lisa’s puppy was 12 inches tall
I kept a red dot on the number line to show how tall Lisa’s puppy was
The puppy grew 3 inches
I started at 12
I counted on 3 more using the number line
I reached at 15
So, Lisa’s puppy is now 15 inches long.

Question 9.
Mr. Martin rode his bike 11 miles on Monday. Put a blue dot on how far he rode. On Tuesday he rode 8 miles. Put a green dot on how far he rode. How many fewer miles did he ride on Tuesday? Count back on the number line.
_____________ miles
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 8 Test Answer Key img 2

Explanation:
Mr. Martin rode his bike 11 miles on Monday
I kept a blue dot on how far he rode
On Tuesday he rode 8 miles
I kept a green dot on how far he rode
I started at 11
I counted backward 3 using the number line
I reached at 8
So, Mr. Martin rode 3 miles fewer on Tuesday.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top