McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 4 Test Answer Key

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 2 Answer Key PDF Chapter 4 Test will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 2 Chapter 4 Test Answer Key

Count the hundreds, tens, and ones. Write the numbers.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 4 Test Answer Key 1
There are ___ hundreds, ___ tens, and ____ ones.
Answer:
There are 2 hundreds, 0 tens, and 0 ones

Explanation:
There are 2 groups of 100’s
So, the quick picture represents 200.

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 4 Test Answer Key 2
There are ___ hundreds, ___ tens, and ___ ones.
Answer:
There are 4 hundreds, 5 tens, and 6 ones

Explanation:
There are 4 hundred blocks, 5 tens sticks and 6 ones cubes
So, the number shown is 4 hundreds, 5 tens and 6 ones.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 4 Test Answer Key 3
There are ___ hundreds, ____ tens, and ____ ones.
Answer:
There are 3 hundreds 0 tens and 7 ones

Explanation:
There are 3 hundred blocks, 0 tens sticks and 7 ones cubes
So, the number shown is 3 hundreds, 0 tens and 7 ones.

Question 4.
Skip count by 5s. Write the numbers.
440 _____ _____ _____ _____ _____ 470
Answer:
440 445 450 455 460 465 470

Explanation:
I counted by 5’s and wrote the 5 number between 440 and 470
The number increases by 5 each time.

Question 5.
Skip count by 10s. Write the numbers.
270 ______ ______ ______ ______ ______ 330
Answer:
270 280 290 300 310 320 330

Explanation:
I counted by 10’s and wrote the 5 number between 270 and 330
The number increases by 10 each time.

Question 6.
Skip count by 100s. Write the numbers.
135 235 _____ _____ _____ _____ ___
Answer:
135 235 335 435 535 635 735

Explanation:
I counted by 100’s and wrote the next 5 numbers
The number increases by 100 each time.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 4 Test Answer Key 4
Write the number shown. Say the number aloud.

_______________
Answer:
528

Explanation:
There are 5 hundreds 2 tens and 8 ones
So, the number is 528.

Question 8.
Write the number in words.
_______________
Answer:
Five hundred twenty-eight

Explanation:
The number 528 in words is five hundred twenty-eight.

Question 9.
Write the number in expanded form.
_______________
Answer:
528 = 500 + 20 + 8

Explanation:
There are 5 hundreds 2 tens and 8 ones
So, i wrote the expanded form of the number 528.

Compare each set of numbers. Write <, >, or =.

Question 10.
285 _____ 122
Answer:
285 > 122

Explanation:
The number 285 is greater than 122.

Question 11.
68 ____ 77
Answer:
68 < 77

Explanation:
The number 68 is less than 77.

Question 12.
748 ___ 748
Answer:
748 = 748

Explanation:
The number 748 is equal to 748.

Question 13.
446 ___ 546
Answer:
446 < 546

Explanation:
The number 446 is less than 546.

Question 14.
345 ____ 345
Answer:
345 = 345

Explanation:
The number 345 is equal to 345.

Question 15.
192 ___ 219
Answer:
192 < 219

Explanation:
The number 192 is less than 219.

Question 16.
462 ___ 437
Answer:
462 > 437

Explanation:
The number 462 is greater than 437.

Question 17.
552 ____ 498
Answer:
552 > 498

Explanation:
The number 552 is greater than 498.

Question 18.
267 ___ 276
Answer:
267 < 276

Explanation:
The number 267 is less than 276.

Question 19.
978 ____ 977
Answer:
978 > 977

Explanation:
The number 978 is greater than 977.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top