McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 2 Answer Key PDF Chapter 3 Test will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key

Is the number odd or even? Circle your answer. Use small objects to help.

Question 1.
3 odd even
Answer:McGraw-Hill Math Grade 2 Answer Key Chapter 3 Lesson 1 Even and Odd Numbers
3 is an odd number because it is not divisible by 2.

Question 2.
14 odd even
Answer: Even
14 is an even number because it is divisible by 2 and leaves the remainder 0.

Question 3.
10 odd even
Answer: Even
10 is an even number because it is divisible by 2 and leaves the remainder 0.

Question 4.
17 odd even
Answer: McGraw-Hill Math Grade 2 Answer Key Chapter 3 Lesson 1 Even and Odd Numbers
17 is an odd number because it is not divisible by 2.

Add. Write the sum. Tell if the sum ¡s even or odd. Circle your answer.

Question 5.
9 + 10 = ____
odd even
Answer: McGraw-Hill Math Grade 2 Answer Key Chapter 3 Lesson 1 Even and Odd Numbers
9 + 10 = 19
So, 19 is an odd number.

Question 6.
11 + 5 = _____
odd even
Answer: Even
11 + 5 = 16
16 is an even number.

Use the pictures to count by 2s. Write the numbers.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key 1
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-2-Chapter-3-Test-Answer-Key-1
Count the number by 2s and find the number of cherries
2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 10 cherries

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key 2
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-2-Chapter-3-Test-Answer-Key-2
Count the bananas by 2s
2 × 7 = 14
Thus there are 14 bananas.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key 3
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-2-Chapter-3-Test-Answer-Key-3
Count by 2s
2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 12
6 × 2 = 12

Use the pictures to count by 5s. Write the numbers.

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key 4
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-2-Chapter-3-Test-Answer-Key-4
Count each group by 5s.
5 + 5 + 5 + 5 = 20

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key 5
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-2-Chapter-3-Test-Answer-Key-5
Count each group by 5s.
5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 = 30

Look at the array. Write the sum.

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key 6
3 + 3 + 3 + 3 = _____ cars
Answer:
There are 4 rows and 3 columns of cars.
3 + 3 + 3 + 3 = 12 cars

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key 7
5 + 5 + 5 = ____ stars
Answer:
There are 3 rows and 5 columns of stars
5 + 5 + 5 = 15 stars

Write a number sentence that tells what the array shows.

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key 8
____ + ___ + ____ + ____ = ____ airplanes
Answer:
There are 4 rows and 3 columns of airplanes
3 + 3 + 3 + 3 = 12 airplanes

Question 15.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 3 Test Answer Key 9
____ + ___ + ___ = ____ carrots
Answer:
There are 3 rows and 4 columns of carrots.
4 + 4 + 4 = 12 carrots

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top