McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 9 Test as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key

Look at each picture. Count the tens and ones. Write the number.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 1
Answer:
15
Explanation:
The basket holds ten apples
and there are 5 more apples
10 + 5 = 15

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 2
Answer:
35
Explanation:
3 cube sticks of ten cubes
3 tens = 30 and 5 ones
= 30 + 5 = 35

Count the cubes. Write the numbers.

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 3
The number is ___________
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 19
Explanation:
The number is 27
2 tens and 7 ones = 27

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 4
The number is ___________
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 20
Explanation:
The number is 41
4 tens and 1 ones = 41

Add. Write the sum. Regroup if you need to.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 5
32 + 25 = _____________
Answer:
32 + 25 = 57
Explanation:
3 tens and 2 ones, 2 tens and 5 ones
adding tens and ones separately
3 tens + 2 tens =  5 tens
2 ones + 5 ones = 7 ones

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 6
27 + 16 = ______________
Answer:
27 + 16 = 43
Explanation:
2 tens and 7 ones, 1 tens and 6 ones
adding tens and ones separately
2 tens + 1 tens =  3 tens
7 ones + 6 ones = 13 ones

Use objects to count. Write your answer.

Question 7.
24
10 more than 24 is _____________
10 less than 24 is _____________
Answer:
10 more than 24 is 34
10 less than 24 is 14
Explanation:
24 – 10 = 14
24 + 10 = 34

Question 8.
81
10 more than 81 is _____________
10 less than 81 is _____________
Answer:
10 more than 81 is 91
10 less than 81 is 71
Explanation:
81 + 10 = 91
81 – 10 = 71

Add or subtract. Write the sum or difference.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 7
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 21
Explanation:
The sum of 35 and 4 is 39
35 + 4 = 39

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 8
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 22
Explanation:
The sum of 52 and 5 is 57
52 + 5 = 57

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 9
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 23
Explanation:
The sum of 23 and 60 is 83
23 + 60 = 83

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 10
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 24
Explanation:
The difference of 36 and 30 is 6
36 – 30 = 6

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 11
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 25
Explanation:
The difference of 30 and 20 is 10
30 – 20 = 10

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 12
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 26
Explanation:
The difference of 70 and 50 is 20
70 – 50 = 20

Question 15.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 13
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 26
Explanation:
The sum of 40 and 30 is 70
40 + 30 = 70

Question 16.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 14
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 27
Explanation:
The sum of 28 and 20 is 48
28 + 20 = 48

Question 17.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 9 Test Answer Key 15
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 5 img 28
Explanation:
The sum of 18 and 50 is 68.
18 + 50 = 68

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top