McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 11 Test as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key

Question 1.
Circle the name of the shape.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 1
circle
rectangle
triangle
Answer:
Rectangle
Explanation:
A rectangle has 4 sides and 4 corners
Opposite sides are equal.

Question 2.
Circle the name of the solid figure.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 2
cube
cone
cylinder
Answer:
Cube
Explanation:
A cube has 6 faces and 8 vertices
A faces are in same size.

Question 3.
Color 3 of the 4 equal parts.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 3
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 img 25
Explanation:
The rectangle is divided into 4 equal parts
3 out of 4 is colored.

Question 4.
How many equal parts does the shape have?
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 4
Is the shape divided into halves or fourths?
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 img 26
Explanation:
The circle is divided in to 2 equal parts.
Line of symmetry a line divides the shapes into 2 equal halves.

Question 5.
Find the shape that matches. Circle it.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 5
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 img 27
Explanation:
The given shape is a triangle so, circled the triangle.

Question 6.
Color the squares.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 6
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 img 28
Explanation:
In the given shapes there are 2 squares
so, colored the squares.

Question 7.
What shape do you see? Circle the name.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 7
rectangle
square
circle
triangle
Answer:
Square
Explanation:
The face of the cube is a square, a cube has 6 faces.
All the faces are small sizes.

Question 8.
Look at the solid figure. Circle the object that has the same shape.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 8
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 img 29
Explanation:
The given shape is a cylinder.
so, circled the cylinder shape.

Question 9.
Look at the two red shapes. What new shape can you make? Circle the name of the new shape.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 9
square
triangle
cone
circle
Answer:
Square
Explanation:
The given shapes are rectangles if we join the rectangles it forms a square.

Question 10.
Color 3 of the 4 equal parts.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 10
Color 1 of the 2 equal parts.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 11 Test Answer Key 11
Circle the rectangle with the smaller parts. Tell why the parts are smaller.
Answer:
McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 img 30
McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 11 img 31
Explanation:
First rectangle is divided into 4 equal parts out of 4 3 are colored,
In second rectangle it is divided into 2 halves one of them is colored,

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top