McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 10 Test as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key

Use paper clips or other objects and a ruler to measure. Write your answers.

Question 1.
Find a shoe. How long is the shoe? Use paper clips. The shoe is __________ paper clips long.
Answer: The shoe is 5 paper clips long.

Question 2.
Use the same shoe. How long is the shoe? Use a ruler. The shoe is ___________ inches long.
Answer: The shoe is 6 inches long.

Question 3.
Complete this pattern:
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key 1
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-10-Test-Answer-Key-1
The next pattern is square.

Question 4.
Name this coin. What is the value of this coin?
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key 2
Name _____________
Value _____________
Answer:
The name of the coin is dime
The value of the coin is $0.10 or 0.1 dollars

Question 5.
Circle the object that is heavier.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key 3
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-10-Test-Answer-Key-3
The container is heavier than a spoon.

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key 4

Question 6.
Which crayon is longest? Color it red.
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-10-Test-Answer-Key-4
3rd crayon is longest among the three.

Question 7.
Which crayon is shortest? Color it yellow.
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-10-Test-Answer-Key-4

Question 8.
Circle the container you think holds more.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key 5
Answer:
Glass holds more quantity than a spoon.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-10-Test-Answer-Key-5

Question 9.
What time does the clock show? Write the time.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key 6
Answer:
The hour hand is on 10 and the minute hand is on 6.
So, the time is 10:30.

Question 10.
It is nine thirty. Write the time in the clock.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key 7
Answer: The time is 9:30
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-10-Test-Answer-Key-7

Question 11.
Sort the shapes into two groups by color. Draw the groups in the boxes. Count the number of shapes in each box. Write the number under the box.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 10 Test Answer Key 8
Answer:
There are 5 figures.
Among them 3 are blue and 2 are yellow.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-10-Test-Answer-Key-8

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top