Go Math Grade K Answer Key Chapter 7

Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19

Build your knowledge in the learning process itself using the HMH Go Math Grade K Ch 7 Answer Key. Seek the homework help you might need and kick start your preparation. Score better grades in exams by practicing from the Go Math Grade K Answer Key Ch 7 Represent Count and Write 11 to 19 on a daily basis. Go Math Grade K Ch 7 Solution Key is prepared by subject experts adhering to Common Core Curriculum and is prepared by subject experts. For the sake of your comfort, we have aligned the HMH Go Math Ch 7 Solution Key aligned as per the Kindergarten Go Math Textbooks.

Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Represent, Count, and Write 11 to 19

Access the HMH Go Math Grade K Ch 7 Answer Key to clear all your doubts on the topics within it. Simply tap on the direct links available to learn the respective topic easily. HMH Go Math Ch 7 Represent Count and Write 11 to 19 includes Questions from Lessons, Homework & Practice, Assessment Tests, Review Tests, etc. Practicing the questions from HMH Go Math Grade K Ch 7 Answers help you score better grades in the exam. Download the Go Math Kindergarten Grade K Chapter 7 Answer Key for free of cost and take your preparation to next level.

Represent, Count, and Write 11 to 19

Lesson: 1 Model and Count 11 and 12

Lesson: 2 Count and Write 11 and 12

Lesson: 3 Model and Count 13 and 14

Lesson: 4 Count and Write 13 and 14

Lesson: 5 Model, Count, and Write 15

Lesson: 6 Problem Solving • Use Numbers to 15

Mid-Chapter Checkpoint

Lesson: 7 Model and Count 16 and 17

Lesson: 8 Count and Write 16 and 17

Lesson: 9 Model and Count 18 and 19

Lesson: 10 Count and Write 18 and 19

Represent, Count, and Write 11 to 19 Show What You Know

DIRECTIONS 1. Draw 10 oranges. 2. Draw 9 apples. 3–6. Count and tell how many. Write the number.
Draw Objects to 10
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 1.1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Show-You-Know-Question-1
Explanations :
Number of Oranges drawn are 10 and the number is written .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 1.2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Show-You-Know-Question-2
Explanations :
Number of Apples drawn are 9 and the number is written .

Write Numbers to 10
Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 1.3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Show-You-Know-Question-3
Explanations :
Number of Apples are 10 and the number is written .

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 1.4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Show-You-Know-Question-4
Explanations :
Number of Apples are 9 and the number is written .

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 1.5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Show-You-Know-Question-5
Explanations :
Number of Pears are 8 and the number is written .

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 1.6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Show-You-Know-Question-6
Explanations :
Number of Oranges are 10 and the number is written .

Represent, Count, and Write 11 to 19 Vocabulary Builder

DIRECTIONS Circle the number word that is greater than nine.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 1.7
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Vocabulary-Builder
Explanation :
Number greater than 9 is ten or 10 .

Represent, Count, and Write 11 to 19 Game Sweet and Sour Path

DIRECTIONS Play with a partner. Place game markers on START. Take turns. Toss the number cube. Move that number of spaces. If a player lands on a lemon, the player reads the number and moves back that many spaces. If a player lands on a strawberry, the player reads the number and moves forward that many spaces. The first player to reach END wins.

MATERIALS two game markers, number cube (1–6)
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 1.8

Represent, Count, and Write 11 to 19 Vocabulary Game

DIRECTIONS Players take turns. A player chooses a secret word from the Word Box and then sets the timer. The player gives hints about the secret word. If the other player guesses the secret word before time runs out, he or she puts a connecting cube in the chart. The first player who has connecting cubes in all his or her boxes is the winner.

MATERIALS timer, connecting cubes for each player
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 1.9

The Write Way
DIRECTIONS Trace 17. Draw to show what you know about 17. Reflect Be ready to tell about your drawing.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 2.1

Lesson 7.1 Model and Count 11 and 12

Essential Question How can you use objects to show 11 and 12 as ten ones and some more ones?

Listen and Draw

DIRECTIONS Use counters to show the number 11. Add more to show the number 12. Draw the counters. Tell a friend what you know about these numbers.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 1
Answer :

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Use counters to show the number 11. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew. How many ones are in the ten frame? Trace the number. How many more ones are there? Write the number.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.1-Model-and-Count-11-and-12-Share-Show-Question-1
Explanation :
Number of Apples are 11 and the number is traced .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.1-Model-and-Count-11-and-12-Share-Show-Question-2
Explanation :
11 counters are drawn and the number is written .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.1-Model-and-Count-11-and-12-Share-Show-Question-3
Explanation :
The Number 10 is traced and number of one from above question is written as 1 .

DIRECTIONS 4. Count and tell how many. Trace the number. 5. Use counters to show the number 12. Draw the counters. 6. Look at the counters you drew. How many ones are in the ten frame? Trace the number. How many more ones are there? Write the number.
Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 5
Answer:
Explanation :
Number of Oranges are 12 and the number 12 is traced .

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.1-Model-and-Count-11-and-12-Share-Show-Question-5
Explanation :
10 ones in ten frame and 2 ones are drawn to show number of counters as 12 . and the number 12 is written .

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.1-Model-and-Count-11-and-12-Share-Show-Question-6
Explanation :
The Number 10 is traced and number of one are 2 as per above question is written .

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Maria makes a bracelet with 11 beads. She starts with the blue bead on the left. Circle to show the beads Maria uses to make her bracelet. 8. Are there more blue beads or more yellow beads in those 11 beads? Circle the color bead that has more. 9. Draw a set of 11 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match.
Question 7.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.1-Model-and-Count-11-and-12-Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
Number of beads used for bracelet are 11. it starts with the blue bead on the left. The beads used for bracelet are circled as shown in above figure.
Number of blue beads = 6
Number of  Yellow Beads = 5

Question 8.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.1-Model-and-Count-11-and-12-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
Number of blue beads = 6
Number of Yellow Beads = 5
Beads which are more are circled .

Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Question 9.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.1-Model-and-Count-11-and-12-Problem-Solving-Applications-Question-9

HOME ACTIVITY • Draw a ten frame on a sheet of paper. Have your child use small objects, such as buttons, pennies, or dried beans, to show the numbers 11 and 12.

Model and Count 11 and 12 Homework & Practice 7.1

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Use counters to show the number 12. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew. How many ones are in the ten frame? Trace the number. How many more ones are there? Write the number.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-11-and-12-Homework-&-Practice-7.1-Question-1
Explanation :
Number of Triangles are 12 and the Number 12 is traced.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-11-and-12-Homework-&-Practice-7.1-Question-2

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-11-and-12-Homework-&-Practice-7.1-Question-3

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Write and trace to show the addition sentence for the sets of airplanes. 3. Count and tell how many in each set. Write the numbers. Compare the numbers. Circle the number that is less.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-11-and-12-Homework-&-Practice-7.1-Lesson-Check-Question-1

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-11-and-12-Homework-&-Practice-7.1-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of planes in set 1 are 4 and number of planes in set 2 are 1.
so total number of planes are 4 + 1 = 5
Number 4 and 5 are traced and 1 is written .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.1 16
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-11-and-12-Homework-&-Practice-7.1-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of counters in set 1 are 3 and Number of counters in set 2 are 2
2 is lesser than 3 and it is circled.

Lesson 7.2 Count and Write 11 and 12

Essential Question How can you count and write 11 and 12 with words and numbers?

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the numbers. 2. Count and tell how many. Write the number. 3. Look at the ten ones and some more ones in Exercise 2. Complete the addition sentence to match.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.2-Count-and-Write-11-and-12-Share-Show-Question-1
Explanation
Number of Flowers are 11 and the numbers 11 are traced .

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.2-Count-and-Write-11-and-12-Share-Show-Question-2

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.2-Count-and-Write-11-and-12-Share-Show-Question-3
Explanation :
We notice 10 ones and 1 more ones in the 2 exercise.

DIRECTIONS 4. Count and tell how many. Trace the numbers. 5. Count and tell how many. Write the number. 6. Look at the ten ones and some more ones in Exercise 5. Complete the addition sentence to match.
Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.2-Count-and-Write-11-and-12-Share-Show-Question-4
Explanation
Number of Flowers are 12 and the numbers 12 are traced .

Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.2-Count-and-Write-11-and-12-Share-Show-Question-5

Explanation :
10 ones in ten frame and 2 ones are drawn to show number of counters as 12 . and the number 12 is written .

Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.2-Count-and-Write-11-and-12-Share-Show-Question-6
Explanation :
We notice 10 ones and 2 more ones in the 5 exercise.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Brooke picked a number of flowers. Circle the number of flowers Brooke picked. Draw more flowers to show that number. 8. Draw a set of 12 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match.
Question 7.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.2-Count-and-Write-11-and-12-Problem-Solving-Applications-Question-7

Question 8.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.2-Count-and-Write-11-and-12-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
A set of 12 counters are drawn and 10 counters are represented in ten of frame and 2 ones are drawn . Number 12 is written .

HOME ACTIVITY • Ask your child to count and write the number for a set of 11 or 12 objects, such as coins or buttons.

Count and Write 11 and 12 Homework & Practice 7.2

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Write the number. 2. Look at the ten ones and some more ones in Exercise 1. Complete the addition sentence to match. 3. Count and tell how many. Write the number. 4. Look at the ten ones and some more ones in Exercise 3. Complete the addition sentence to match.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-11-and-12-Homework-&-Practice-7.2-Question-1

Explanation :
10 ones in ten frame and 1 ones are drawn to show number of counters as 11 . and the number 11 is written .

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-11-and-12-Homework-&-Practice-7.2-Question-2

Explanation :
The Number 10 is traced and number of one are 1 as per above question is written .

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-11-and-12-Homework-&-Practice-7.2-Question-3

Explanation :
10 ones in ten frame and 2 ones are drawn to show number of counters as 12 . and the number 12 is written .

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-11-and-12-Homework-&-Practice-7.2-Question-4

Explanation :
The Number 10 is traced and number of one are 2 as per above question is written .

DIRECTIONS 1. Look at the ten ones and some more ones. Complete the addition sentence to match. 2. Trace and write to show the subtraction sentence for the fish. 3. How many birds are there? Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-11-and-12-Homework-&-Practice-7.2-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
10 ones in ten frame and 2 ones are drawn to show number of counters as 12 . and the number 12 is written .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-11-and-12-Homework-&-Practice-7.2-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of fishes are 5
One fish is removed
Number of fishes Remaining are 5 – 1 = 4

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.2 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-11-and-12-Homework-&-Practice-7.2-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of Birds are 6 and the number 6 is written .

Lesson 7.3 Model and Count 13 and 14

Essential Question How can you use objects to show 13 and 14 as ten ones and some more ones?

Listen and Draw

DIRECTIONS Use counters to show the number 13. Add more to show the number 14. Draw the counters. Tell a friend what you know about these numbers.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 1
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14- Listen-Draw

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Use counters to show the number 13. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew. How many ones are in the ten frame? Trace the number. How many more ones are there? Write the number.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14-Share-Show-Question-1

Explanation :
Number of Lemons are 13 and the number 13 is traced .

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14-Share-Show-Question-2

Explanation :
10 ones in ten frame and 3 ones are drawn to show number of counters as 13 . and the number 13 is written .

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14-Share-Show-Question-3

Explanation :
We notice 10 ones and 3 more ones

DIRECTIONS 4. Count and tell how many. Trace the number. 5. Use counters to show the number 14. Draw the counters. 6. Look at the counters you drew. How many ones are in the ten frame? Trace the number. How many more ones are there? Write the number.
Question 4.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14-Share-Show-Question-4
Explanation :
Number of Apples are 14. and the Number is written .

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14-Share-Show-Question-5

Explanation :
10 ones in ten frame and 4 ones are drawn to show number of counters as 14 .

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14-Share-Show-Question-6

Explanation :
We notice 10 ones and 4 more ones .

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Erika makes a bracelet with 13 beads. She starts with the blue bead on the left. Circle to show the beads Erika uses to make her bracelet. 8. Are there more blue beads or more yellow beads in those 13 beads? Circle the color bead that has more. 9. Draw a set of 13 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match.
Question 7.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14-Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
Number of Beads with Erika = 13
Starting from the blue bead on the left the 13 beads are circled as shown in the above figure.

Question 8.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
Number of blue beads = 8
Number of yellow beads = 5
Blue beads are more than Yellow beads . and the blue bead is circled .

Question 9.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.3-Model-and-Count-13-and-14-Problem-Solving-Applications-Question-9

HOME ACTIVITY • Draw a ten frame on a sheet of paper. Have your child use small objects, such as buttons, pennies, or dried beans, to show the numbers 13 and 14.

Model and Count 13 and 14 Homework & Practice 7.3

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Use counters to show the number 14. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew. How many ones are in the ten frame? Trace the number. How many more ones are there? Write the number.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-13-and-14-Homework-&-Practice-7.3-Question-1
Explanation :
Number of circles are 14 .
The Number is traced .

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-13-and-14-Homework-&-Practice-7.3-Question-2

Explanation :
10 ones in ten frame and 4 ones are drawn to show number of counters as 14

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-13-and-14-Homework-&-Practice-7.3-Question-3
Explanation :
We notice 10 ones in ten frame and 2 more ones

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Show the sets that are put together. Write the numbers and trace the symbol. 3. Trace and write to show the subtraction sentence for the set.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-13-and-14-Homework-&-Practice-7.3-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number of Counters are 13 and the Number is traced .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-13-and-14-Homework-&-Practice-7.3-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of gray counters are 6 and Number of white counters are 2.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.3 16
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-13-and-14-Homework-&-Practice-7.3-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of Tortoises = 6
Number of tortoises removed = 1
Total Number of Tortoises left = 6 – 1 = 5

Lesson 7.4 Count and Write 13 and 14

Essential Question How can you count and write 13 and 14 with words and numbers?

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the numbers. 2. Count and tell how many. Write the number. 3. Look at the ten ones and some more ones in Exercise 2. Complete the addition sentence to match.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.4-Count-and-Write-13-and-14-Share-Show-Question-1
Explanation :
Number of Flowers are 13
The Number 13 is traced

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.4-Count-and-Write-13-and-14-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of Counters are 13 and the number is written .

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.4-Count-and-Write-13-and-14-Share-Show-Question-3

Explanation :
The Number 10 is traced and number of one are 3 as per above question is written .

DIRECTIONS 4. Count and tell how many. Trace the numbers. 5. Count and tell how many. Write the number. 6. Look at the ten ones and some more ones in Exercise 5. Complete the addition sentence to match.
Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.4-Count-and-Write-13-and-14-Share-Show-Question-4
Explanation :
Number of Flowers are 14
The Number 14 is traced

Question 5.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.4-Count-and-Write-13-and-14-Share-Show-Question-5
Explanation :
Number of Counters are 14 and the number is written .

Question 6.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.4-Count-and-Write-13-and-14-Share-Show-Question-6

Explanation :
We notice 10 ones and 4 more ones in the above exercise.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Eva picked 13 flowers. Circle the number of flowers Eva picked. Draw more flowers to show that number. 8. Draw a set of 14 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match.
Question 7.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.4-Count-and-Write-13-and-14- Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
Number of given flowers are 10
Number of flowers drawn are 3 as Eva picked 13 flowers
The number is written .

Question 8.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.4-Count-and-Write-13-and-14- Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
Number of counters drawn are 14. 10 are circled remaining are 4
This forms equation as 10 + 4 = 14

HOME ACTIVITY • Ask your child to count and write the number for a set of 13 or 14 objects, such as coins or buttons.

Count and Write 13 and 14 Homework & Practice 7.4

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Write the number. 2. Look at the ten ones and some more ones in Exercise 1. Complete the addition sentence to match. 3. Count and tell how many. Write the number. 4. Look at the ten ones and some more ones in Exercise 3. Complete the addition sentence to match.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-13-and-14-Homework-&-Practice-7.4-Question-1
Explanation :
Number of counters are 10 in ten frame and 3 .
Number 13 is written .

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-13-and-14-Homework-&-Practice-7.4-Question-2

Explanation :
The Number 10  means ten ones in ten frame and number of one are 3 as per above question is written .

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-13-and-14-Homework-&-Practice-7.4-Question-3
Explanation :
10 ones in ten frame and 4 ones to show number of counters as 14 . and the number 14 is written .

Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-13-and-14-Homework-&-Practice-7.4-Question-4
Explanation :
The Number 10  means ten ones in ten frame and number of one are 4 as per above question is written .

DIRECTIONS 1. Look at the ten ones and some more ones. Complete the addition sentence to match. 2. Tell a subtraction word problem about the cats. Write and trace to complete the subtraction sentence. 3. Count the dots in the ten frames. Begin with 1. Write the numbers in order as you count forward.
Lesson Check
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-13-and-14-Homework-&-Practice-7.4-Lesson-Check-Question-1

Explanation :
10 ones in ten frame and 3 ones to show number of counters as 13 . and the number 13 is written .

Spiral Review
Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-13-and-14-Homework-&-Practice-7.4-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Total Number of Cats are 3
Number of cats Leaving = 1
Remaining Number of Cats = 3 – 1 = 2

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.4 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-13-and-14-Homework-&-Practice-7.4-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
The Numbers are Represented in ascending order from 1 to 5

Lesson 7.5 Model, Count, and Write 15

Essential Question How can you use objects to show 15 as ten ones and some more ones and show 15 as a number?

Listen and Draw

DIRECTIONS Use counters to show the number 15. Draw the counters. Tell a friend about the counters.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 1
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Listen-Draw
Explanation :
Number of counters drawn are 10 in ten frame and 5 ones as shown in above figure.

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Use counters to show the number 15. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew. How many ones are in the ten frame? Trace the number. How many more ones? Write the number.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Share-Show-Question-1
Explanation :
Number of Kiwi slices are 15 and the number is traced .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of counters are ten in ten frame and 5 ones as shown in above figure.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Share-Show-Question-3

DIRECTIONS 4. Count and tell how many. Trace the numbers. 5. Count and tell how many. Write the number. 6. Look at the ten ones and some more ones in Exercise 5. Complete the addition sentence to match.
Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Share-Show-Question-4
Explanation :
Number of Flowers are 15 and the numbers 15 is traced

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Share-Show-Question-5
Explanation :
Number of counters are 15, the Number is written .

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Share-Show-Question-6

Explanation :
We notice 10 ones and 5 more ones in the Above exercise.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Martha makes a necklace with 15 beads. She starts with the blue bead on the left. Circle to show the beads Martha uses to make her necklace. 8. Are there more blue beads or more yellow beads in those 15 beads? Circle the color bead that has more. 9. Draw a set of 15 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match.
Question 7.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
Number of beads in a necklace = 15
She starts with the blue bead on the left. First 15 beads from the left are circled .

Question 8.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation
Number of Blue beads = 10
Number of Yellow beads = 5
Number of blue beads are greater the number of Yellow Beads and the number is circled .

Question 9.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.5-Model-Count-and-Write-15-Problem-Solving-Applications-Question-9
Explanation :
Number of counters drawn are 15. 10 are circled remaining are 5
This forms equation as 10 + 5 = 15

HOME ACTIVITY • Have your child use two different kinds of objects to show all the ways he or she can make 15, such as 8 coins and 7 buttons.

Model, Count, and Write 15 Homework & Practice 7.5

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Use counters to show the number 15. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew. How many ones are in the ten frame? Trace the number. How many more ones? Write the number.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Count-and-Write-15-Homework-&-Practice-7.5-Question-1

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Count-and-Write-15-Homework-&-Practice-7.5-Question-2

Explanation :
10 ones in ten frame and 5 ones are drawn to show number of counters as 15 . and the number 15 is written .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Count-and-Write-15-Homework-&-Practice-7.5-Question-3
Explanation :
We notice 10 ones and 2 more ones in the 5 exercise.

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Draw to solve this problem. The number of plates on the shelf is two less than 8. How many plates are on the shelf? Draw the plates. Write the number. 3. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Count-and-Write-15-Homework-&-Practice-7.5-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number of counters are 15 and number 15 is traced .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Count-and-Write-15-Homework-&-Practice-7.5-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of plates on shelf = two less than 8 = 8 – 2 = 6
plates are drawn and number is written .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.5 16
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Count-and-Write-15-Homework-&-Practice-7.5-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of Gray cubes = 2
Number of white cubes = 3
Total Number of cubes = 2 + 3 = 5

Lesson 7.6 Problem Solving • Use Numbers to 15

Essential Question How can you solve problems using the strategy draw a picture?

Unlock the Problem

DIRECTIONS There are 14 children sitting on chairs. There is one chair with no child on it. How many chairs are there? Draw to show how you solved the problem.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 1
Answer :
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Lesson-7.6-Problem-Solving-Use-Numbers-to-15-Unlock-the-Problem
Explanation :
Number of children sitting on chairs = 14
one chair with no child on it. it means one more chair is added .
Total Number of chairs = 14 + 1 = 15 chairs .

Try Another Problem

DIRECTIONS 1. There are 15 flowers. Ten flowers have 1 bee on them. How many more bees would you need to have one bee on each flower? Draw to solve the problem. Write how many more bees.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Lesson-7.6-Problem-Solving-Use-Numbers-to-15-Try-Another-Problem-Question-1
Explanation :
Number of Flowers  = 15
Ten flowers have 1 bee on them.
Each flower have one bee on them  = 10 bees
Number of more bees required = 15 – 10 = 5 bees

Share and Show

DIRECTIONS 2. There are 15 children in Miss Sully’s class. There are 5 children in each row. There are 3 boys and 2 girls in each row. How many boys are in the class? Draw to solve the problem.
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Lesson-7.6-Problem-Solving-Use-Numbers-to-15-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of children in Miss sully’s class = 15
Number of children in each row = 5
Number of boys in each row = 3
Number of girls in each row = 2
Number of rows = 15 ÷ 5 = 3 rows
Number of boys in 3 rows = 3 × 3 = 9
Number of girls in each row = 3 × 2 = 6

HOME ACTIVITY • Draw a ten frame on a sheet of paper. Have your child use small objects, such as buttons, pennies, or dried beans, to show the number 15.

Problem Solving • Use Numbers to 15 Homework & Practice 7.6

DIRECTIONS There are 15 vegetables in the garden. They are planted in rows of 3. There are 2 carrot plants and 3 potato plants in each row. How many carrot plants are in the garden? Draw to solve the problem.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Problem-Solving-Use-Numbers-to-15-Homework-&-Practice-7.6
Explanation :
Number of vegetables = 15
Number of rows = 3
Number of carrot plants in each row = 2
Number of carrot plants = 2 × 3 = 6 plants

DIRECTIONS 1. There are 15 children. Ten children are each wearing 1 cap. How many more caps would you need to have one cap on each child?. Draw to solve the problem. Write how many more caps. 2. Trace and write to show the subtraction sentence for the penguins. 3. Look at the cube train. How many white cubes are added to the gray cubes to make 10? Write and trace to show this as an addition sentence.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Problem-Solving-Use-Numbers-to-15-Homework-&-Practice-7.6-Lesson-Check-Question-1
Explanation:
Number of children = 15
Number of children wearing each = 1 cap
Number of children wearing cap = 10
Number of caps = 10
Number of more caps required = 15 – 10 = 5  more caps for 5 more children

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Problem-Solving-Use-Numbers-to-15-Homework-&-Practice-7.6-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Total Number of penguins = 8
Number of penguins left = 5
Remaining Number of Penguins = 8 – 5 = 3

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-Problem-Solving-Use-Numbers-to-15-Homework-&-Practice-7.6-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of gray cubes = 6
Total Number of cubes = 10
Number of white cubes required to make 10 cube train = 6 + 4 = 10 that means 4 white cubes are required .

Represent, Count, and Write 11 to 19 Mid-Chapter Checkpoint

Concepts and Skills

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Write the number. (K.CC.A.3) 2. Draw a set of 14 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match. (K.CC.A.3) 3–4. Count and tell how many. Write the number. (K.NBT.A.1) 5. Write the number that shows how many flowers. (K.CC.A.3)
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Mid-Chapter Checkpoint-Concepts-and-Skills-Question-1
Explanation :
Number of counters given are 12
Number 12 is written .

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Mid-Chapter Checkpoint-Concepts-and-Skills-Question-2
Explanation :
Number of counters drawn = 14
Number of counters circled =10
Number of remaining counters = 4
so, equation = 10 + 4 = 14.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Mid-Chapter Checkpoint-Concepts-and-Skills-Question-3
Explanation :
Number of Apples = 11 and the number is written

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Mid-Chapter Checkpoint-Concepts-and-Skills-Question-4
Explanation :
Number of Lemons = 15 and the number is written

Question 5.
THINK SMARTER
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.6 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Mid-Chapter Checkpoint-Concepts-and-Skills-Question-5
Explanation :
Number of Flowers = 13 and the number is written

Lesson 7.7 Model and Count 16 and 17

Essential Question How can you use objects to show 16 and 17 as ten ones and some more ones?

Listen and Draw

DIRECTIONS Use counters to show the number 16. Add more to show the number 17. Draw the counters. Tell a friend what you know about these numbers.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 1
Explanation :
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Listen-and-Draw
Explanation :
Number of counters drawn are 16 and one more is represented with one circle as shown in above figure to represent 17 .

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Place counters in the ten frames to show the number 16. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew in the ten frames. How many ones are in the top ten frame? Trace the number. How many ones are in the bottom ten frame? Write the number.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Share-and-Show-Question-1
Explanation :
Number of apples are 16 and the number is written .

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Share-and-Show-Question-2

Explanation :
10 ones in ten frame and 6 ones are drawn to show number of counters as 16 .

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Share-and-Show-Question-3

Explanation :
We notice 10 ones and 6 more ones in the above Question.

DIRECTIONS 4. Count and tell how many. Trace the number. 5. Place counters in the ten frames to show the number 17. Draw the counters. 6. Look at the counters you drew in the ten frames. How many ones are in the top ten frame? Trace the number. How many ones are in the bottom ten frame? Write the number.
Question 4.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Share-and-Show-Question-4
Explanation :
Number of Apples are 17 and the number 17 is traced .

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Share-and-Show-Question-5
Explanation :
10 ones in ten frame and 7 ones are drawn to show number of counters as 17 .

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Share-and-Show-Question-6
Explanation :
We notice 10 ones and 7 more ones in the above question.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Chloe makes a necklace with 16 beads. She starts with the blue bead on the left. Circle to show the beads Chloe uses to make her necklace. 8. Are there more blue beads or more yellow beads in those 16 beads? Circle the color bead that has more. 9. Draw a set of 16 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match.
Question 7.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
Number of 16 beads are circled from the left as shown in above figure .

Question 8.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
Number of Blue Beads = 10
Number of Yellow beads = 6

Question 9.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.7-Model-and-Count-16-and-17-Problem-Solving-Applications-Question-9
Explanation :
10 counters are circled remaining 6 ones left.
So, the equation is 10 + 6 = 16 .

HOME ACTIVITY • Draw two ten frames on a sheet of paper. Have your child use small objects, such as buttons, pennies, or dried beans, to show the numbers 16 and 17.

Model and Count 16 and 17 Homework & Practice 7.7

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Place counters in the ten frames to show the number 17. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew in the ten frames. How many ones are in the top ten frame? Trace the number. How many ones are in the bottom ten frame? Write the number.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-16-and-17-Homework-&-Practice-7.7-Question-1
Explanation :
Number of triangles are 17 and the number is written .

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-16-and-17-Homework-&-Practice-7.7-Question-2
Explanation :
Number of counters drawn are 17
Number of counters drawn in ten frame are 10 and another 7 ones are drawn in below ten frame

Go Math Pre K Lesson 7 Problem-Solving Practice Answer Key Question 3.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-16-and-17-Homework-&-Practice-7.7-Question-3
Explanation :
Number of counters drawn in ten frame are 10 and another 7 ones are drawn in below ten frame
so, 10 ones and 7 ones are written.

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Tell an addition word problem about the dogs. Write and trace to complete the addition sentence. 3. How many counters would you place in the five frame to show the number? Draw the counters.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-16-and-17-Homework-&-Practice-7.7-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number of counters are 16 and the number is traced .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-16-and-17-Homework-&-Practice-7.7-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of dogs are 2
Number of dogs joined are 1
Total number of dogs now = 2 + 1 = 3

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 7.7 16
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-16-and-17-Homework-&-Practice-7.7-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number 5 is given so, 5 counters are drawn to represent that number .

Lesson 7.8 Count and Write 16 and 17

Essential Question How can you count and write 16 and 17 with words and numbers?

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the numbers. 2. Count and tell how many. Write the number. 3. Look at the ten frames in Exercise 2. Complete the addition sentence to match.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.8-Count-and-Write-16-and-17-Share-Show-Question-1
Explanation :
Number of flowers are 16 and the numbers 16 are traced.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.8-Count-and-Write-16-and-17-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of counters shown are 16

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.8-Count-and-Write-16-and-17-Share-Show-Question-3
Explanation :
Number of counters drawn in ten frame are 10 and another 6 ones are drawn in another ten frame
so, 10 ones and 6 ones are written .

DIRECTIONS 4. Count and tell how many. Trace the numbers. 5. Count and tell how many. Write the number. 6. Look at the ten frames in Exercise 5. Complete the addition sentence to match.
Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.8-Count-and-Write-16-and-17-Share-Show-Question-4
Explanation :
Number of flowers are 17 and the numbers 17 are traced.

Question 5.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.8-Count-and-Write-16-and-17-Share-Show-Question-5
Explanation :
Number of counters shown are 17

Question 6.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.8-Count-and-Write-16-and-17-Share-Show-Question-6
Number of counters drawn in ten frame are 10 and another 7 ones are drawn in below ten frame
so, 10 ones and 7 ones are written .

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Emily picked 10 flowers. Then she picked 7 more flowers. Circle the number of flowers Emily picked. Draw more flowers to show that number. Explain how you know. 8. Draw a set of 17 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match.
Question 7.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.8-Count-and-Write-16-and-17-Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
Number of Flowers Emily picked = 10
Number of flowers Emily picked later = 7
Total Numbers of Flowers = 10 + 7 = 17

Question 8.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.8-Count-and-Write-16-and-17-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
Total Number of objects are 17
If set of 10 objects are circled so, remaining objects are 7

HOME ACTIVITY • Ask your child to count and write the number for a set of 16 or 17 objects, such as coins or buttos.

Count and Write 16 and 17 Homework & Practice 7.8

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Write the number. 2. Look at the ten frames in Exercise 1. Complete the addition sentence to match. 3. Count and tell how many. Write the number. 4. Look at the ten frames in Exercise 3. Complete the addition sentence to match.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-16-and-17-Homework-&-Practice-7.8-Question-1n
Explanation :
Number of counters drawn are 16 and the number is written.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-16-and-17-Homework-&-Practice-7.8-Question-2
Explanation :
Number of counters drawn in ten frame are 10 and another 6 ones are drawn in another ten frame
so, 10 ones and 6 ones are written .

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-16-and-17-Homework-&-Practice-7.8-Question-3
Explanation :
Number of counters drawn are 16 and the number is written.

Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 12.1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-16-and-17-Homework-&-Practice-7.8-Question-3
Number of counters drawn in ten frame are 10 and another 7 ones are drawn in another ten frame
so, 10 ones and 7 ones are written .

DIRECTIONS 1. Look at the ten frames. Complete the addition sentence to match. 2. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train. 3. How many bicycles are there? Write the number
Lesson Check
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-16-and-17-Homework-&-Practice-7.8-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number of counters drawn in ten frame are 10 and another 6 ones are drawn in another ten frame
so, 10 ones and 6 ones are written

Spiral Review
Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-16-and-17-Homework-&-Practice-7.8-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of cubes are 9
Number of gray cubes are 2
Number of white cubes are 7
SO, 9 = 2 + 7

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.8 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-16-and-17-Homework-&-Practice-7.8-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of bicycles are 1 and the number is written .

Lesson 7.9 Model and Count 18 and 19

Essential Question How can you use objects to show 18 and 19 as ten ones and some more ones?

Listen and Draw

DIRECTIONS Use counters to show the number 18. Add more to show the number 19. Draw the counters. Tell a friend what you know about these numbers.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Listen-Draw
Explanation :
Number of counters drawn are 18 in the first ten frame 10 ones are drawn and in another ten frame below 8 counters are drawn .

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Place counters in the ten frames to show the number 18. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew in the ten frames. How many ones are in the top ten frame? Trace the number. How many ones are in the bottom ten frame? Write the number.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Share-Show-Question-1
Explanation :
Number of Apples are 18 and the number is written .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of counters drawn are 18 in the first ten frame 10 ones are drawn and in another ten frame below 8 counters are drawn .

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Share-Show-Question-3
Explanation :
In the first ten frame 10 ones are drawn and in another ten frame below 8 counters are drawn .

DIRECTIONS 4. Count and tell how many. Trace the number. 5. Place counters in the ten frames to show the number 19. Draw the counters. 6. Look at the counters you drew in the ten frames. How many ones are in the top ten frame? Trace the number. How many ones are in the bottom ten frame? Write the number.
Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Share-Show-Question-4
Explanation :
Number of Pears are 19 and the number is written .

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Share-Show-Question-5
Explanation :
Number of counters drawn are 18 in the first ten frame 10 ones are drawn and in another ten frame below 9 counters are drawn .

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Share-Show-Question-6
Explanation :
In the first ten frame 10 ones are drawn and in another ten frame below 9 counters are drawn .

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Kaylyn makes a necklace with 18 beads. She starts with the blue bead on the left. Circle to show the beads Kaylyn uses to make her necklace. 8. Are there more blue beads or more yellow beads in those 18 beads? Circle the color bead that has more. 9. Draw a set of 18 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match.
Question 7.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
Number of 18 beads are circled from the left as shown in above figure .

Question 8.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
Number of Blue Beads = 10
Number of Yellow beads = 8
Blue beads are more than Yellow Beads and the Blue Bead is circled .

Question 9.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.9-Model-and-Count-18-and-19-Problem-Solving-Applications-Question-9
Explanation :
10 counters are circled remaining 8 ones left .
So, the equation is 10 + 8 = 18 .

HOME ACTIVITY • Draw two ten frames on a sheet of paper. Have your child use small objects, such as buttons, pennies, or dried beans, to model the numbers 18 and 19.

Model and Count 18 and 19 Homework & Practice 7.9

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Place counters in the ten frame to show the number 19. Draw the counters. 3. Look at the counters you drew in the ten frames. How many ones are in the top ten frame? Trace the number. How many ones are in the bottom ten frame? Write the number.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-18-and-19-Homework-&-Practice-7.9-Question-1
Explanation :
Number of counters drawn are 19 and the number 19 is written .

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-18-and-19-Homework-&-Practice-7.9-Question-2
Explanation :
Number of counters drawn are 19

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-18-and-19-Homework-&-Practice-7.9-Question-3

Explanation :
10 ones in ten frame and 9 ones are drawn in another ten frame to show number of counters as 19 .

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the number. 2. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train. 3. Tell a subtraction word problem about the birds. Write the number that shows how many birds are left.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-18-and-19-Homework-&-Practice-7.9-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
Number of counters drawn are 18 and the number 18 is written .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 15
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-18-and-19-Homework-&-Practice-7.9-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Total Number of cubes = 10
Number of gray cubes = 5
Number of white cubes = 5

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.9 16
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Model-and-Count-18-and-19-Homework-&-Practice-7.9-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Total Number of Birds are 4
Number of birds taken away = 2
Remaining number of birds = 4 – 2 = 2

Lesson 7.10 Count and Write 18 and 19

Essential Question How can you count and write 18 and 19 with words and numbers?

Share and Show

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Trace the numbers. 2. Count and tell how many. Write the number. 3. Look at the ten frames in Exercise 2. Complete the addition sentence to match.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.10-Count-and-Write-18-and-19-Share-Show-Question-1

Explanation :
Number of Flowers are 18 and the numbers 18 is traced .

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.10-Count-and-Write-18-and-19-Share-Show-Question-2
Explanation :
Number of counters are 18 and the number is written .

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.10-Count-and-Write-18-and-19-Share-Show-Question-3

Explanation :
We notice 10 ones and 8 more ones in the above exercise.

DIRECTIONS 4. Count and tell how many. Trace the numbers. 5. Count and tell how many. Write the number. 6. Look at the ten frames in Exercise 5. Complete the addition sentence to match.
Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.10-Count-and-Write-18-and-19-Share-Show-Question-4
Explanation :
Number of Flowers are 19 and the numbers 19 is traced .

Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.10-Count-and-Write-18-and-19-Share-Show-Question-5
Explanation :
Number of counters are 19 and the number is written .

Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.10-Count-and-Write-18-and-19-Share-Show-Question-6
Explanation :
We notice 10 ones and 8 more ones in the above exercise.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Grace picked a number of flowers 1 more than 17. Circle the number of flowers Grace picked. Draw more flowers to show that number. 8. Draw a set of 19 objects. If you circle 10 of the objects, how many more objects are there? Complete the addition sentence to match.
Question 7.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.10-Count-and-Write-18-and-19-Problem-Solving-Applications-Question-7
Explanation :
Number of flowers picked by grace =1 more than 17 = 17 + 1 = 18
More 8 flowers are drawn and number 18 is circled .

Question 8.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Lesson-7.10-Count-and-Write-18-and-19-Problem-Solving-Applications-Question-8
Explanation :
10 counters are circled remaining 9 ones left .
So, the equation is 10 + 9 = 19 .

HOME ACTIVITY • Ask your child to count and write the number for a set of 18 or 19 objects, such as coins or buttons.

Count and Write 18 and 19 Homework & Practice 7.10

DIRECTIONS 1. Count and tell how many. Write the number. 2. Look at the ten frames in Exercise 1. Complete the addition sentence to match. 3. Count and tell how many. Write the number. 4. Look at the ten frames in Exercise 3. Complete the addition sentence to match.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-18-and-19-Homework-&-Practice-7.10-Question-1
Explanation :
Number of counters are 18 and number is written

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-18-and-19-Homework-&-Practice-7.10-Question-2
Explanation :
10 ones in ten frame and 8 ones are drawn in another ten frame to show number of counters as 18.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-18-and-19-Homework-&-Practice-7.10-Question-3
Explanation :
Number of counters are 19 and number is written

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 12.1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-18-and-19-Homework-&-Practice-7.10-Question-4

Explanation :
10 ones in ten frame and 9 ones are drawn in another ten frame to show number of counters as 19.

DIRECTIONS 1. Look at the ten frames. Complete the addition sentence to match. 2. How many more counters would you place to model a way to make 8? Draw the counters. 3. How many pencils are there? Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-18-and-19-Homework-&-Practice-7.10-Lesson-Check-Question-1
Explanation :
10 ones in ten frame and 9 ones are drawn in another ten frame to show number of counters as 19.
Number 19 is written .

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-18-and-19-Homework-&-Practice-7.10-Spiral-Review-Question-2
Explanation :
Number of given counters are 4
Number of counters required to draw to make 8 is 4
so, 4 counters are drawn .

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 7 Represent, Count, and Write 11 to 19 7.10 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Count-and-Write-18-and-19-Homework-&-Practice-7.10-Spiral-Review-Question-3
Explanation :
Number of pencils are 7 and the number is written .

Represent, Count, and Write 11 to 19 Review/Test

DIRECTIONS 1–2. How many counters are there? Write the number. 3. Choose all the ways that show 12. 4. Is this a way to write the number of flowers in the set? Choose Yes or No.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 1
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-1
Explanation :
Number of counters are 11 and number is written

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 2
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-2
Explanation :
Number of counters are 14 and number is written

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 3
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-3

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 4
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-4

DIRECTIONS 5–6. Count how many. Write the number. Complete the addition sentence. 7. Draw lines to match the ten frames to the numbers they show. 8. Draw 8 yellow flowers and 7 red flowers. Circle a group of 10. How many flowers are there in all?
Question 5.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 5
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-5

Explanation :
10 ones in ten frame and 6 ones are drawn to show number of counters as 16 . and the number 16 is written .

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 6
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-6
Explanation :
Number of Cubes are 10 in ten frame and Number of cubes are 5
So, Total Number of cubes are 10 + 5 = 15

Question 7.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 7
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-7

Question 8.
THINK SMARTER+
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 8
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-8
Explanation :
Number of red flowers =7
Number of Yellow flowers = 8
10 flowers are circled and 5 flowers are left .

DIRECTIONS 9. How many more ones are needed to show the number of peaches? Circle the number. 10. Look at the ten frames. Complete the addition sentence. 11. Ten people are sitting at one table. There are two extra people. How many people are there in all? Draw the table and the people. Complete the addition sentence.
Question 9.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 9
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-9
Explanation :
Number of apples are 19
19 = 10 ones and 9 ones so, 9 is circled .

Question 10.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 10
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-10
Explanation :
Number of counters are 19.
10 ones in ten frame and 9 ones are in another ten frame to show number of counters as 19

Question 11.
THINK SMARTER+
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 11
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-11
Explanation :
Number of people on table = 10
Number of people are extra = 2
Total Number of people are 10 + 2 = 12

DIRECTIONS 12. What number do the ten frames show? Complete the addition sentence to show the number. 13. Draw a set of 11 objects. Circle 10 of the objects. How many more objects are there? Complete the addition sentence to match. 14. Carrie picked 14 apples. Draw the apples. Circle a group of 10 apples. Count the remaining apples. Complete the addition sentence.
Question 12.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 12
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-12
Explanation :
Number of Counters are 19 and the equation is represented .

Question 13.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 13
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-13
Explanation :
Number of counters are 11
Number of counters circled = 10
Remaining Number of counters = 11 – 10 = 1

Question 14.
Go Math Grade K Chapter 7 Answer Key Pdf Represent, Count, and Write 11 to 19 rt 14
Answer:
Go-Math-Grade-K-Chapter-7-Answer-Key-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Represent-Count-and-Write-11-to-19-Review-Test-Question-14
Explanation :
Total Number of Apples = 14
Number of apples circled =10
Number of remaining Apples = 14 – 10 = 4

Final Words

We believe the information shared has shed some light on you. If you have any queries do reach us via comment box and our expert team will guide you in a matter of seconds. Stay connected to avail latest updates on Go Math Solution Key for all Grades in a matter of seconds.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top