Go Math Grade K Answer Key Chapter 5

Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition

Are you struggling to keep your kid on the right track and provide him the right homework help he might need? Then, make use of the Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key available for quick reference. Use the HMH Go Math Kindergarten Ch 5 Addition Solution Key to test your preparation standard and improve your math skills. Ace up your preparation by taking the help of these online resources for Go Math Grade K Answer Key and score better grades in exams. Download the Kindergarten Go Math Chapter 5 Addition Answer Key without paying a single penny.

HMH Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition

Go Math Kindergarten Chapter 5 Answers is created by subject experts adhering to the common core curriculum. Go Math Grade K Ch 5 Addition Answer Key includes Questions from Lessons, Homework and Practice, Review Tests, Mid-Chapter Check Point, etc. For the sake of your convenience, we have outlined the Go Math Grade K Chapter 5 Solution Key aligned as per the Go Math Textbooks. Avail whichever topic you want to prepare within the Chapter 5 Addition by simply tapping on the respective links.

Addition

Lesson: 1 Addition: Add To

Lesson: 2 Addition: Put Together

Lesson: 3 Problem Solving • Act Out Addition Problems

Lesson: 4 Algebra • Model and Draw Addition Problems

Mid-Chapter Checkpoint

Lesson: 5 Algebra • Write Addition Sentences for 10

Lesson: 6 Algebra • Write Addition Sentences

Lesson: 7 Algebra • Write More Addition Sentences

Lesson: 8 Algebra • Number Pairs to 5

Lesson: 9 Algebra • Number Pairs for 6 and 7

Lesson: 10 Algebra • Number Pairs for 8

Lesson: 11 Algebra • Number Pairs for 9

Lesson: 12 Algebra • Number Pairs for 10

Addition Show What You Know

DIRECTIONS 1–2. Count and tell how many.
Draw a set with one more counter. Write how many in each set.
3. Write the number of cubes in each set. Circle the number that
is greater than the other number.
More
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 1.1
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-1

Each set – 2, so total 4,

Explanation:
Given one set it has 2 and drawn one more
counter which has 2, So both sets has
2 each making 4 in total.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 1.2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-2

Each set – 4, so total 8,

Explanation:
Given one set it has 4 and drawn one more
counter which has 4, So both sets has
4 each making 8 in total.

Compare Numbers to 10
Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 1.3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-3
Each set 1 has 7, set 2 has 4 as 7 > 4 so circled the number
that is greater than the other number.

Explanation:
Given one set it has 7 and second one
has 4, if we compare 7 is greater than 4, So
circled it.

Addition Vocabulary Builder

DIRECTIONS Count and tell how many birds are on the ground.
Count and tell how many birds are flying. Write these numbers to
show a pair of numbers that make ten.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 1.4
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-4
7 birds are on the ground and 3 birds are flying,
Numbers that make sum ten are 7 + 3 = 10,

Explanation:
As shown in the picture 7 birds are on the ground,
3 birds are flying and pair of numbers that make ten
are 7 + 3  = 10.

Addition Game Pairs That Make 7

DIRECTIONS Play with a partner. The first player rolls the number cube and writes the number on the yellow boat. Partners determine what number makes 7 when paired with the number on the yellow boat. Players take turns rolling the number cube until that number is rolled. Write the number beside it on the green boat. Partners continue to roll the number cube finding pairs of numbers that make 7.

MATERIALS number cube (1–6)
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 1.5

Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-5
Numbers that make 7 are
2 + 5 = 7,
6 + 1 = 7,
5 + 2 = 7,
4 + 3 = 7,
1 + 6 = 7,
3 + 4 = 7.

Explanation:
Given the first player rolls the number cube and writes the number on the yellow boat. Partners determine what number makes 7 when paired with the number on the yellow boat. Players take turns rolling the number cube until that number is rolled and write the number beside it on the green boat as shown above,  Partners continue to roll the number cube finding pairs of numbers that make 7 as
2 + 5 = 7,
6 + 1 = 7,
5 + 2 = 7,
4 + 3 = 7,
1 + 6 = 7,
3 + 4 = 7.

Addition Vocabulary Game

DIRECTIONS Shuffle the Vocabulary Cards and place in a pile. A player takes the top word card from the pile and tells what they know about the word. The player puts a counter on that word on the board. Players take turns. The first player to cover all the words on his or her board says “Bingo.

MATERIALS 2 sets of Vocabulary Cards, 6 two color counters for each player
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 1.6

Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-6
Both Player 1 and Player 2 cover all the words same time so both says “Bingo.

Explanation:
Given 2 sets of Vocabulary Cards, 6 two color counters for each player, Shuffling the Vocabulary Cards and placing in a pile. A player takes the top word card from the pile and tells what they know about the word. The player puts a counter with green color on that word on the board. Players take turns. The first player to cover all the words on his or her board says “Bingo. both Player 1 and Player 2 cover all the words same time so both says “Bingo.

The Write Way
DIRECTIONS Draw and write to show how to find a number pair for 5.
Reflect Be ready to tell about your drawing.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 1.7
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-7
Number pair for 5 are (3, 2), (4, 1) and (5, 0),

Explanation:
To show a number pair for 5 we take numbers as x and y, So, x + y = 5 and we will take numbers below 5 only, as if x = 3 then y = 5 – x = 5 -3 = 2, now if x = 4 then y = 5 – 4 = 1, now if x = 5 then y = 5 – 0 = 5,
So number pair for 5 is (3, 2), (4, 1) and (5, 0).

Lesson 5.1 Addition: Add To

Essential Question How can you show addition as adding to?

Share and Show

DIRECTIONS 1. Listen to the addition word problem. Trace the number that shows how many children are sitting eating lunch. Write the number that shows how many children are being added to the group. Write the number that shows how many children are having lunch now.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.1 1
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-8
3 children are sitting eating lunch,
1 child being added to the group,
total 4 children are having lunch now.

Explanation:
Tracing the number that shows how many children are sitting and eating lunch are 3. Now the number 1 shows children are being added to the group, therefore total 3 + 1 = 4 children are having lunch now.

DIRECTIONS 2. Listen to the addition word problem. Write the number that shows how many children are playing with the soccer ball.
Write the number that shows how many children are being added to the group. Write the number that shows how many children there are now.
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.1 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-9
2 children are playing with the soccer ball,
3 children are being added to the group,
Now there are 5 children now,

Explanation:
The number 2 shows children are playing with the soccer ball. 3 shows how many children are being added to the group. The number that shows how many children are there now are 2 + 3 = 5.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 3. Two sheep are in a pen. Two sheep are added to the pen. How can you write the numbers to show the sheep in the pen and the sheep being added?
4. Write how many sheep are in the pen now.
Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.1 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-10
2 sheep in a pen and 2 sheep are added to pen,

Explanation:
Given two sheep are in a pen, two sheep are added to the pen,
So first we write number 2 and again write 2 number as shown above.

Kindergarten Go Math Chapter 5 Answer Key Question 4.
__________
_ _ _ _ _ _ _
___________
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-11
Four sheep are in the pen now,

Explanation:
Given two sheep are in a pen, two sheep are added to the pen, means 2 + 2 = 4, therefore 4 sheep are in the pen now.

HOME ACTIVITY • Show your child a set of four objects. Have him or her add one object to the set and tell how many there are now.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-12
Set of four objects and one object make 5 now,

Explanation:
Given my child has a set of four objects and added one object to the set now there are 4 + 1 = 5 now.

Addition: Add To Homework & Practice 5.1

DIRECTIONS 1. There are four red counters in the five frame. One yellow counter is added. R is for red, and Y is for yellow.
How many are there of each color counter? Write the numbers.
2. Write the number that shows how many counters are in the five frame now.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.1 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-13
R – Red-4
Y – Yellow -1,

Explanation:
Given there are four red counters in the five frame. One yellow counter is added. R is for red and Y is for yellow. There are 4 Red counters and 1 Yellow counter in the five frame.

Question 2.
__________
_ _ _ _ _ _ _
___________
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-14
There are 5 counters are in the five frame now,

Explanation:
Given there are four red counters in the five frame. One yellow counter is added, So number of counters available now are 4 + 1 = 5 counters are in the five frame.

DIRECTIONS 1. How many of each color counter? Write the numbers.
2. Count and tell how many balloons. Write the number.
3.
Count and tell how many in each set. Write the numbers.
Compare the numbers. Circle the number that is less.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.1 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-15
2 white color counters, 3 light black counters,

Explanation:
Counting in the frame there are 2 white color counters and 3 light black counters in the frame.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.1 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-16
10 balloons,
Explanation:
Counting the balloons there are 10 in number.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.1 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-17
First set 3,
Second set 2,
2 is less than 3, So circled it,

Explanation:
After counting in set 1 there are 3 in set 2 there are 2,
Now on comparing set 1 and set 2 2 is less than 3,
2 < 3, So circled the 2 as shown above.

Lesson 5.2 Addition: Put Together

Essential Question How can you show addition as putting together?
Addition as putting together :
“add to” and “put together”.
There were 6 birds and 3 more joined them.
How many birds are there now?
So on adding it will be 6 + 3 = 9 birds now.

Listen and Draw

DIRECTIONS Listen to the addition word problem. Place red and yellow counters in the ten frame as shown. Trace the numbers and the symbol to show the sets that are put together. Write the number that shows how many in all.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.2 1

Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-18
yellow – 6 and red – 1,
In all 6 + 1 = 7,

Explanation:
In the ten frame yellow counters are 6 and red counter is 1 in total there are 6 + 1 = 7 in all.

Share and Show

DIRECTIONS 1. Listen to the addition word problem. Place red counters in the ten frame as shown. Place yellow counters to model the sets that are put together. Write the numbers and trace the symbol. Write the number to show how many in all.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.2 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-19
Red 7, Yellow 2, In all – 9,

Explanation:
Red counters – 7,
Yellow counters – 2,
So in all there are 7 + 2 = 9 counters in
the ten frame.

DIRECTIONS 2. Listen to the addition word problem. Place counters in the ten frame to model the sets that are put together. How many are there of each color counter? Write the numbers and trace the symbol. Write the number to show how many in all.
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.2 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-20
2 red
8 yellow,
In all 10,

Explanation:
Placed in Red counters – 2,
Yellow counters -8,
So in all there are 2 + 8 = 10 counters in the ten frame.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 3. Four red apples and two green apples are on the table. Write the numbers and trace the symbol to show the apples
being put together.
4. Write the number to show how many apples in all.
Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.2 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-21
4 red apples, 2 green apples,

Explanation:
Wrote numbers as 4 red apples, 2 green apples and traced the symbol to show the apples being put together.

Go Math Kindergarten Chapter 5 Test Answer Key Question 4.
___________
_ _ _ _ _ _ _ _
___________
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-22

6 apples in all,

Explanation:
There are four red apples and two green apples, In all there are 4 + 2 = 6 apples.

HOME ACTIVITY • Show your child two sets of four objects.
Have him or her put the sets of objects together and tell how many in all.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-23

Two sets of four objects put together makes 8 in all,

Explanation:
Given my child has 2 sets of four objects now put the sets of objects together makes 4 + 4 = 8 in all.

Addition: Put Together Homework & Practice 5.2

DIRECTIONS Roy has three yellow counters and five red counters. How many counters does he have in all? 1. Place counters in the ten frame to model the sets that are put together. Y is for yellow, and R is for red. Write the numbers and trace the symbol. Write the number to show how many in all.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.2 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-24
Roy has 3 yellow and 5 red counters,
So, 8 counters in all,

Explanation:
Given Roy has three yellow counters and five red counters. So in all Roy have 3 + 5 = 8 counters Wrote the numbers and traced the symbols, wrote the number 8 to show how many are there in all.

DIRECTIONS 1. What numbers show the sets that are put together? Write the numbers and trace the symbol. 2. Count the dots in the ten frames. Begin with 6. Write the numbers in order as you count forward. 3. Paul has a number of counters two less than seven. Draw the counters in the ten frame. Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.2 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-25
Numbers 7 and 1,

Explanation:
Numbers 7 and 1 are put together,
Wrote the numbers and traced the symbols.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.2 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-26
Beginning with 6 the numbers in order as we count forward are
6, 7, 8, 9, 10.

Explanation:
Counted the dots in the ten frames, Beginning with 6, the numbers in order as we count forward are
6, 7, 8, 9, 10.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.2 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-27
Paul has 5 number of counters,

Explanation:
Given Paul has a number of counters two less than seven, means 7 – 2 = 5, Drawn the counters in the ten frame and wrote the number 5.

Lesson 5.3 Problem Solving • Act Out Addition Problems

Essential Question How can you solve problems using the strategy act it out?
Problem Solving Strategies
a. Guess (this includes guess and check, guess and improve),
b. Act It Out (act it out and use equipment),
c. Draw (this includes drawing pictures and diagrams),
d. Make a List (this includes making a table),
e. Think (this includes using skills you know already).

Try Another Problem

DIRECTIONS 1. Listen to and act out the addition word problem. Trace the numbers and the symbols. Write the number that shows how many children in all.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.3 1
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-28
Numbers are 2, 1, 3 children in all,

Explanation:
Numbers are given as 2, 1,
therefore children in all are 2 + 1 = 3.

Share and Show

DIRECTIONS 2. Listen to and act out the addition word problem. Trace the numbers and the symbols. Write the number that shows how many children in all.
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.3 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-29
Numbers are 3, 2, 5 children in all,

Explanation:
Numbers are given as 3, 2,
therefore children in all are 3 + 2 = 5.

On Your Own

DIRECTIONS 3. Tell an addition word problem about the puppies. Trace the numbers and the symbols. Write the number that shows how many puppies there are now.
4. Draw a picture to match this addition sentence. Write how many in all. Tell a friend about your drawing.
Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.3 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-30
There are 3 puppies, 1 more puppy is added,
Tell how many puppies are there now?,
Numbers are 3 and 1,
4 puppies are there now in all,

Explanation:
An addition word problem is- There are 3 puppies,
1 more puppy is added, Tell how many puppies are there now ?,
number of puppies are 3 and 1 in total there are 3 + 1 = 4 puppies are there now  in all.

Go Math Grade K Chapter 5 Test Pdf Lesson 3 Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.3 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-31
Addition Sentence is 1 + 4 = 5,
There is 1 bird flying in the sky  again 4 birds joined,
So in all how many birds are flying now?

Explanation:
Drawn a picture of birds flying in the sky according to match this addition sentence as there is one bird flying in the sky again 4 birds joined, So in all there are 5 birds flying. I will explain my friend about my drawing by showing the picture there is 1 bird first and 4 birds joined making in total 5 birds flying.

HOME ACTIVITY • Tell your child a short word problem about adding three objects to a set of two objects. Have your child use toys to act out the word problem.

Three objects to a set of objects,
3 + 2 put together makes 5 in all,
Yes, My child uses toys to act out the
word problem,

Explanation:
Given my child has 3 objects adding to a set of two objects, now put the sets of objects together makes 3 + 2 = 5 in all.
Yes, My child uses toys to act out the word problem, Few toys names are Magna-Tiles 32-Piece Solid Colors Set, Think Fun Zingo etc.

Problem Solving • Act Out Addition Problems
Homework & Practice 5.3

DIRECTIONS 1–2. Tell an addition word problem about the children. Trace the numbers and the symbols. Write the number that shows
how many children in all.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.3 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-32

There are 4 children in the bus, 1 more child is added, Tell how many children are there now in the bus?, Numbers are 4, 1, 5 children are there now in all in the bus.

Explanation:
An addition word problem about children is – There are 4 children in the bus, 1 more child is added, Tell how many children are there now in the bus?,
Number of children are 4,1 in total there are 4 + 1 = 5 children are there now  in all in the bus.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.3 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-33
There are 3 children in the canteen to have meals, 2 more children are added, Tell how many children are there now in the canteen?,
Numbers are 3, 2, 5 children are there now in all in the canteen.

Explanation:
An addition word problem about children is –
There are 3 children in the canteen to have meals,
2 more children are added,
Number of children are 3,2 in total there are 3 + 2 = 5 children are there now  in all in the canteen to have meals.

DIRECTIONS 1. Tell an addition word problem. Trace the numbers and the symbols. Write the number that shows how many cats in all. 2. Count and tell how many tigers. Write the number. 3. Count how many bears. Write the number. Draw to show a set of counters that has the same number as the set of bears. Write the number.

Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.3 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-34
There are 3 cats sitting on the chair in the park, 2 more cats are moving near the chair, Tell how many cats are there now in the park?, Numbers are 3, 2, 5 cats are there now in all in the park.

Explanation:
An addition word problem about cats is – There are 3 cats sitting on the chair in the park, 2 more cats are added near the chair, Number of cats are 3,2 in total there are 3 + 2 = 5 cats are there now in all in the park.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.3 8
Answer: 6 tigers,
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-35
Explanation:
Counting the number of tigers there are 6 in all.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.3 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-36
2 bears,
2 bears in one set and 2 more bears in another set,
In total 2 + 2 = 4,

Explanation:
Counting 2 number of bears. Wrote 2, Drawn to show a set of counters that has the same number as the set of bears is two more bears. So in total there are 2 + 2 = 4 bears.

Lesson 5.4 Algebra • Model and Draw Addition Problems

Essential Question How can you use objects and drawings to solve addition word problems?
When we solve a word problem, look for important words. These words usually mean we need to add: altogether, total, plus, sum, make, and, overall.
1. Read the Entire Word Problem. …
2. Think About the Word Problem. …
3. Write on the Word Problem. …
4. Draw a Simple Picture and Label It. …
5.
Estimate the Answer Before Solving. …
6. Check Your Work When Done. …
7. Practice Word Problems Often.
So, objects and drawings helps us to easily solve addition word problems.

Share and Show

DIRECTIONS 1–2. Place cubes as shown. Listen to the addition word problem.
Model to show the cubes put together. Draw the cube train. Trace and write to complete the addition sentence.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 1
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-37
1 cube and 2 cubes make 3 cubes in all,

Explanation:
Placed cubes as shown above. Traced and wrote to complete the addition sentence as 1 + 2 = 3 cubes in all.

Go Math Grade K Chapter 5 Review Test Answer Key Question 2.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-38
1 cube and 3 cubes makes 4 cubes in all,

Explanation:
Placed cubes as shown above. Traced and wrote to complete the addition sentence as 1 + 3 = 4 cubes in all.

DIRECTIONS 3–4. Place cubes as shown. Listen to the addition
word problem.
Model to show the cubes put together. Draw the cube train. Trace and write to complete the addition sentence.
Question 3.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-39
4 cubes and 1 cube makes 5 cubes in all,

Explanation:
Placed cubes as shown above. Traced and wrote to complete the addition sentence as 4 + 1 = 5 cubes in all.

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-40
1 cube and 4 cubes makes 5 cubes in all,

Explanation:
Placed cubes as shown above. Traced and wrote to complete the addition sentence as 1 + 4 = 5 cubes in all.

Algebra • Model and Draw Addition Problems Homework & Practice 5.4

DIRECTIONS 1–2. Place cubes as shown. B is for blue, and Y is for yellow.
Tell an addition word problem. Model to show the cubes put together.
Draw the cube train. Trace and write the numbers to complete the addition sentence.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-41
2 B- Blue cubes and 1 Y – Yellow  cube makes 3 cubes in all,

Explanation:
Placed cubes as shown above. 2 Blue and 1 Yellow cubes together, Traced and wrote to complete the addition sentence as 2 + 1 = 3 cubes in all.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-42

1 B- Blue cubes and 3 Y – Yellow  cube makes 4 cubes in all,

Explanation:
Placed cubes as shown above. 1 Blue and 3 Yellow cubes together, Traced and wrote to complete the addition sentence as 1 + 3 = 4 cubes in all.

DIRECTIONS 1. Look at the cube train. Tell an addition word problem. Trace and write to complete the addition sentence.
2. How many more counters would you place to model a way to make 7? Draw the counters. 3. Draw counters to make a set that shows the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-43
A child has 3 cubes with him, his friend gave him 1 more cube in total how many cubes the child have?
3, 1 in total makes 4 cubes,

Explanation:
Looking at the cube train wrote one addition problem as A child has 3 cubes with him, his friend gave him 1 more cube in total how many cubes the child have?
Traced and wrote to complete the addition sentence as 1 + 3 = 4 cubes in all.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-44
5 more counters I would place to model a way to make 7, 2 + 5 =7.

Explanation:
Already there are 2 counters, to make 7 in all we need 7 – 2 = 5 more counters, So 2 + 5 = 7,Drawn 5 more counters.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-45
4 = 2 + 2,

Explanation:
To make a set that shows the number 4 is 2 + 2 = 4.

Addition Mid-Chapter Checkpoint

Concepts and Skills

DIRECTIONS 1. Write the number that shows how many puppies are sitting.
Write the number that shows how many puppies are being added to them. (K.OA.A.1)
2. Write the numbers and trace the symbol to show the sets that are put together. (K.OA.A.1)
3.
Circle all the ways that show how many in all. (K.OA.A.1)
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-46
2 puppies are sitting,
1 puppy is being added,

Explanation:
2 number of puppies are sitting.
1 number of puppy is being added to them.
shown in the picture above.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 11
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-47
5 yellow and 3 red numbers respectively,

Explanation:
As shown in the frame the numbers are 5 yellow and 3 red numbers traced the symbol to the sets that are put together.

Question 3.
THINK SMARTER
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.4 12
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-48
1. 1 + 2,
2. 1 plus 2

Explanation:
Given 1 blue cube and 2 orange cubes, So circled all the ways that showed how many in all as 1 + 2 and 1 plus 2.

Lesson 5.5 Algebra • Write Addition Sentences for 10

Essential Question How can you use a drawing to find the number that makes a ten from a given number?
Counting the given number in the drawing and checking so that it is a ten.

Share and Show

DIRECTIONS 1–3. Look at the cube train. How many red cubes do you see? How many blue cubes do you need to add to make 10?
Use blue to color those cubes. Write and trace to show this as an addition sentence.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 1
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-49
8 red cubes, 2 blue cubes, addition sentence – 10 cubes in all,

Explanation:
Looking at the cube train, 8 red cubes I can see, 2 blue cubes I need to add to make 10, Wrote and traced to show this as an addition sentence as 8 + 2 = 10.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 2
Answer:

Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-50
7 red cubes, 3 blue cubes, addition sentence – 10 cubes in all,

Explanation:
Looking at the cube train, 7 red cubes I can see, 3 blue cubes I need to add to make 10, Wrote and traced to show this as an addition sentence as 7 + 3 = 10.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-51
6 red cubes, 4 blue cubes, addition sentence – 10 cubes in all,

Explanation:
Looking at the cube train, 6 red cubes I can see, 4 blue cubes I need to add to make 10,
Wrote and traced to show this as an addition sentence as 6 + 4 = 10.

DIRECTIONS 4–6. Look at the cube train. How many red cubes do you see? How many blue cubes do you need to add to make 10?
Use blue to draw those cubes. Write and trace to show this as an addition sentence.
Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-52
5 red cubes, 5 blue cubes, addition sentence – 10 cubes in all,

Explanation:
Looking at the cube train, 5 red cubes I can see, 5 blue cubes I need to add to make 10, Used blue to draw 5 cubes, Wrote and traced to show this as an addition sentence as 5 + 5 = 10.

Question 5.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-53
4 red cubes, 6 blue cubes, addition sentence – 10 cubes in all,

Explanation:
Looking at the cube train, 4 red cubes I can see, 6 blue cubes I need to add to make 10,
Used blue to draw 6 cubes, Wrote and traced to show this as an addition sentence as 4 + 6 = 10.

Question 6.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-54
3 red cubes, 7 blue cubes, addition sentence – 10 cubes in all,

Explanation:
Looking at the cube train, 3 red cubes I have see, 7 blue cubes I need to make 10,
Used blue to draw 7 cubes, Wrote and traced to show this as an addition sentence as 3 + 7 = 10.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Troy has 2 ducks. How many more ducks does he need to get to have 10 ducks in all? Draw to solve the problem. Trace and write to show this as an addition sentence. 8. Draw to find the number that makes 10 when put together with the given number. Trace and write to show this as an
addition sentence.
Question 7.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-56
Troy need 8 more ducks, addition sentence – 2 + 8 = 10 ducks in all,

Explanation:
Given Troy has 2 ducks, Troy needs 8 more ducks to get to have 10 ducks in all, Drawn to solve the problem, Traced and wrote to show this as an addition sentence as 2 + 8 = 10.

Question 8.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-57

The number that makes 10 when put together with the given number 1 is 9, addition sentence – 1 + 9 = 10,

Explanation:
Drawn the number that makes 10 when put together with the given number 1 is 9 (10 – 1 = 9). Traced and wrote to show this as an addition sentence as 1 + 9 = 10.

HOME ACTIVITY
Show your child a number from 1 to 9. Ask him or her to find the number that makes 10 when put together with that number. Then have him or her tell a story to go with the problem.

5 is the number that makes 10 when put together with that number,

Explanation:
Shown few numbers 1 to 9 to find the number that makes 10 when put together with that number, The child says 5 number because let us take the number as x, x + x = 10, 2x = 10, therefore x = 10 ÷ 2 = 5.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-55

Story:
I have 10 cards from 2 pack of cards, When each pack is put together it makes 10,
So tell me how many number of cards are there in in each pack of cards?

Algebra • Write Addition Sentences for 10 Homework & Practice 5.5

DIRECTIONS 1–3. Look at the cube train. How many gray cubes do you see? How many blue cubes do you need to add to make 10? Use blue to color those cubes. Write and trace to show this as an addition sentence.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-58
7 gray cubes, I need 3 blue cubes to make 10, addition sentence –  7 + 3 = 10,

Explanation:
7 gray cubes I can see, I need 3 blue cubes to add to make 10, Used blue to color those cubes, Wrote and traced to show this as an addition sentence as 7 + 3 = 10.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-59
8 gray cubes, I need 2 blue cubes to make 10, addition sentence –  8 + 2 = 10,

Explanation:
8 gray cubes I can see, I need 2 blue cubes to add to make 10, Used blue to color those cubes, Wrote and traced to show this as an addition sentence as 8 + 2 = 10.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 11
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-60
9 gray cubes, I need 1 blue cubes to make 10, addition sentence – 9 + 1 = 10,

Explanation:
9 gray cubes I can see, I need 1 blue cubes to add to make 10, Used blue to color those cubes, Wrote and traced to show this as an addition sentence as 9 + 1 = 10.

DIRECTIONS 1. Look at the cube train. How many white cubes are added to the gray cubes to make 10? Write and trace to show this as an addition sentence.
2. Which number is less? Circle the number. 3. How many cubes are there? Write the number.
Model a cube train that has the same number of cubes. Draw the cube train. Write how many.
Lesson Check
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 12
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-61
2 white cubes, addition sentence – 8 + 2 = 10,

Explanation:
Looking at the cube train, there are 2 white cubes added to the gray cubes to make 10? Wrote and traced to show this as an addition sentence as 8 + 2 = 10.

Spiral Review
Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 13
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-62

4 is less, So circled it,

Explanation:
Given numbers are 5 and 4 , as 4 is less than 5, 4 < 5,
Therefore circled the number 4.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.5 14
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-63
4 cubes are there,
Added same number of 4 cubes, Now in total there are 8 cubes in all,

Explanation:
There are 4 cubes, Wrote the number. Added the same number of cubes.
Drawn the cube train. Now we have 4 + 4 = 8 cubes now in all.

Lesson 5.6 Algebra • Write Addition Sentences

Essential Question How can you solve addition word problems and complete the addition sentence?
To solve addition word problems the main components of addition word problems include:
a. The Relationship of the Numbers – Know the problem type and help to solve for the action in the problem,
b. Differentiate the Numbers – Take just the right numbers so that it can read the problem without getting bogged down with the computation,
c. Use Academic Vocabulary – And be consistent in what we are using,
d. Stop Searching for the “Answer” – it’s not about the answer; it’s about the process,
e. Differentiate between the Models and the Strategies – one has to do with the relationship between the numbers and the other has to “solve” or compute the problem.

Addition sentence is a number sentence used or simply an equation used to express addition.
For example:

I have 2 cars, I purchased 3 more, how many cars do I have now in all?
The addition sentence is 2 + 3 = 5,

So after solving addition word problems, completing it with a addition sentence.

Share and Show

DIRECTIONS 1. Listen to the addition word problem. Trace the circle around the set you start with. How many are being added to the set? How many are there now? Trace the addition sentence.
2–3. Listen to the addition word problem. Circle the set you start with. How many are being added to the set?
How many are there now? Write and trace the numbers to complete the addition sentence.

Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 1
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-64
Circled the set which I have started with. Traced the numbers, 2 numbers and 3 more numbers added, Total 5 are there now, addition sentence is 2 + 3 = 5,

Explanation:
Circled the set which I have started with. 3 more numbers are added to the set 2 numbers, there are 5 in all now, Traced the addition sentence as 2 + 3 = 5.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-65
Circled the set which I have started with. Traced the numbers, 1 number and 3 more numbers added, Total 4 are there now, addition sentence is 1 + 3 = 4,

Explanation:
Traced the circle around the set which I have started with. 3 more numbers are added to the set 1 number, there are 4 in all now, Traced the addition sentence as 1 + 3 = 4.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-66
Circled the set which I have started with. Traced the numbers, 3 numbers and 2 more numbers added, Total 5 are there now, addition sentence is 3 + 2 = 5,

Explanation:
Traced the circle around the set which I have started with. 2 more numbers are added to the set 3 numbers, there are 5 in all now, Traced the addition sentence as 3 + 2 = 5.

DIRECTIONS 4–6. Tell an addition word problem about the sets. Circle the set you start with. How many are being added to the set?
How many are there now? Write and trace the numbers to complete the addition sentence.
Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-67

Circled the set which I have started with. Traced the numbers, 1 number and 4 more numbers added,
Total 5 are there now, addition sentence is 1 + 4 = 5,

Explanation:
Traced the circle around the set which I have started with.
4 more numbers are added to the set 1 number, there are 5 in all now,
Traced the addition sentence as 1 + 4 = 5.

Question 5.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-68

Circled the set which I have started with.
Traced the numbers, 3 numbers and 1 more numbers added, Total 4 are there now, addition sentence is 3 + 1 = 4,

Explanation:
Traced the circle around the set which I have started with.
1 more number is added to the set 3 numbers, there are 4 in all now,
Traced the addition sentence as 3 + 1 = 4.

Question 6.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-69
Circled the set which I have started with. Traced the numbers, 2 numbers and 3 more numbers are added, Total 5 are there now, addition sentence is 2 + 3 = 5,

Explanation:
Traced the circle around the set which I have started with. 3 more numbers are added to the set 2 numbers, there are 5 in all now, Traced the addition sentence as 2 + 3 = 5.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Bill catches two fish. Jake catches some fish. They catch four fish in all. How many fish does Jake catch? Draw to show the fish. Trace and write to complete the addition sentence.
8. Tell a different addition word problem about fish. Draw to show the fish. Tell about your drawing.
Complete the addition sentence.
Question 7.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-70
Jake catches 2 fish, addition sentence : 2 + 2 = 4,

Explanation:
Given Bill catches two fish. Jake catches some fish. They catch four fish in all. So number of fishes Jake catch are 4 – 2 = 2, Drawn to show the fish. Traced and wrote to complete the addition sentence as 2 + 2 = 4.

Question 8.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-71

I catch 2 fish, My friend catch 2 fish, In all 4 fish, addition sentence 2 + 2 = 4,

Explanation:
I and my friend went for fishing, I catch 2 fishes by afternoon, My friend also catch fish by evening, Both catch four fish in all,
So my friend has catch 4 – 2 = 2 fish, Drawn to show the fish. The drawing tells us about I had 2 fish plus my friend has 2 fish in all total both have 4 number of fish as shown, the addition sentence is 2 + 2 = 4.

HOME ACTIVITY • Have your child show three fingers. Have him or her show more fingers to make five fingers in all. Then have him or her tell how many more fingers he or she showed.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-72
3 fingers, He showed 2 more fingers to make five fingers in all,

Explanation:
My child shows three fingers, asked him or her show more fingers to make five fingers in all. Then asked him or her to tell how many more
fingers he or she showed. (So that 3 + 2 = 5 fingers in all).

Algebra • Write Addition Sentences Homework & Practice 5.6

DIRECTIONS 1–3. Tell an addition word problem about the sets. Circle the set you start with. How many are being added to the set? How many are there now? Write and trace to complete the addition sentence.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-73
Addition word problem about the sets is 3 boats were their in the lake, 2 more joined, How many boats are there now in all?
Circled the 3 numbers which I started with, 2 more are added, 5 in total, addition sentence – 3 + 2 = 5,

Explanation:
Addition word problem about the sets is 3 boats were their in the lake, 2 more joined,
How many boats are there now in all? Circled the set 3 numbers which I started with. 2 more are added to the set, there are now 5 boats in all, Wrote and traced to complete the addition sentence as
3 + 2 = 5.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-74
Addition word problem about the sets is 1 helicopter is their on the ground, 3 more joined,
How many helicopters are there now in all? Circled the 1 number which I started with, 3 more are added,  4 in total, addition sentence – 1 + 3 = 4,

Explanation:
Addition word problem about the sets is 1 helicopter is their on the ground, 3 more joined,
How many helicopters are there now in all? Circled the set 1 number which I started with. 3 more are added to the set, there are now 5 helicopters in all, Wrote and traced to complete the addition sentence as
1 + 3 = 4.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 11
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-75
Addition word problem about the sets is 4 steamers are their in the river, 1 more joined,
How many steamers are there now in all? Circled the 4 numbers which I started with, 1 more is added, 5 in total, addition sentence – 4 + 1 = 5,

Explanation:
Addition word problem about the sets is 4 steamers are their in the river, 1 more joined,
How many steamers are there now in all? Circled the set 4 numbers which I started with. 1 more is added to the set, there are now 5 steamers in all, Wrote and traced to complete the addition sentence as
4 + 1 = 5.

DIRECTIONS 1. Tell an addition word problem about the sets. Write and trace to complete the addition sentence.
2. How many more counters would you place to model a way to make 8? Draw the counters. 3. How many paintbrushes are there? Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 12
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-76
Addition word problem about the sets is 3 planes are their, 2 more are added,
How many in all now?
In all 5 planes now, addition sentence- 3 + 2 = 5,

Explanation:
Addition word problem about the sets is 3 planes are their, 2 more are added to them,
How many in all now? In all 5 planes now, Wrote and traced to complete the addition sentence as 3 + 2 = 5.

Spiral Review
Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 13
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-77
3 more counters, drawn the counters,

Explanation:
Given 5 counters, more 3 counters we would place to model a way to make 8 ,(8 – 5 = 3),
So that 3 + 5 = 8, Drawn the counters.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.6 14
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-78
3 paintbrushes are there, wrote the number,

Explanation:
3 paintbrushes are there, Wrote the number 3 as shown above.

Lesson 5.7 Algebra • Write More Addition Sentences

Essential Question How can you solve addition word problems and complete the addition sentence?

To solve addition word problems the main components of addition word problems include:
a. The Relationship of the Numbers – Know the problem type and help to solve for the action in the problem,
b. Differentiate the Numbers – Take just the right numbers so that it can read the problem without getting bogged down with the computation,
c. Use Academic Vocabulary – And be consistent in what we are using,
d. Stop Searching for the “Answer” – it’s not about the answer; it’s about the process,
e. Differentiate between the Models and the Strategies – one has to do with the relationship between the numbers and the other has to “solve” or compute the problem.

Addition sentence is a number sentence used or simply an equation used to express addition.
For example:
I have 4 story books with me, I bought 3 more story books, how many story books do I have in all now? So, 4 + 3 = 7 is the addition sentence.

So after solving addition word problems, completing it with addition sentence.

Share and Show

DIRECTIONS 1. Listen to the addition word problem. Circle the set being added. How many are in the set to start with? Trace to complete the addition sentence.
2–3. Listen to the addition word problem. Circle the set being added. How many are in the set to start with?
Write and trace to complete the addition sentence.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 1
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-79
Circled the set 3 numbers being added.
We start with 4, addition sentence – 4 + 3 = 7,

Explanation:
Circled the set 3 numbers being added, There are 4 numbers in the set to start with, traced to complete the addition sentence as 4 + 3 = 7.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-80
Circled the set 7 numbers being added.
We start with 2, addition sentence – 2 + 7 = 9,

Explanation:
Circled the set 7 numbers being added,
There are 2 numbers in the set to start with,
Wrote and traced to complete the addition sentences 2 + 7 = 9.

Go Math Pre K Lesson 5.7 Answer Key Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-81
Circled the set 4 numbers being added.
We start with 6, addition sentence – 6 + 4 = 10,

Explanation:
Circled the set 4 numbers being added,
There are 6 numbers in the set to start with,
Wrote and traced to complete the addition sentence as 6 + 4 = 10.

DIRECTIONS 4–6. Tell an addition word problem. Circle the set being added. Draw to show how many are in the set to start with. Write and trace to complete the addition sentence.
Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-82
In a class room chart there are 3 butterflies in the chart, My friend added 5 more to it, How many are there on the chart in all now? Circled the set 5 numbers being added.
We start with 3, addition sentence – 3 + 5 = 8,

Explanation:
Addition Problem:
In a class room chart there are 3 butterflies in the chart, My friend added 5 more to it, How many are there on the chart in all now?
Circled the set 5 numbers being added, There are 3 numbers in the set to start with, Wrote and traced to complete the addition sentence
as 3 + 5 = 8.

Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-83

In my home there are 6 cockroaches in the kitchen, 3 more are added,
How many are cockroaches are there in all now?
Circled the set 3 numbers being added.
We start with 6, addition sentence – 6 + 3 = 9,

Explanation:
Addition Problem:
In my home there are 6 cockroaches in the kitchen, 3 more are added,
How many are cockroaches are there in all now?
Circled the set 3 numbers being added,
There are 6 numbers in the set to start with,
Wrote and traced to complete the addition sentence as 6 + 3 = 9.

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-84
In a park 2 butterflies are flying, 8 more are added,
How many are butterflies are there in all now?
Circled the set 8 numbers being added.
We start with 2, addition sentence – 2 + 8 = 10,

Explanation:
Addition Problem:
In a park 2 butterflies are flying, 8 more are added,
How many are butterflies are there in all now?
Circled the set 8 numbers being added,
There are 2 numbers in the set to start with,
Wrote and traced to complete the addition sentence as 2 + 8 = 10.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 7. Tell an addition word problem. Complete the addition sentence. Draw a picture of real objects to show the problem. Tell a friend about your drawing.
Question 7.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-85
I had 3 pens with me, My father gave me 2 more,
How many pens do I have now in all?
3 + 2 = 5 addition sentence,
Drawn a picture of objects as shown above,

Explanation:
Addition word problem:
I had  3 pens with me, My father gave me 2 more,
How many pens do I have now in all?
Addition sentence:
3 + 2 = 5, Drawn a picture of real objects to show the problem, Telling my friend about my drawing as starting see how many pens are there now It is added with 2, now if we count It’s 5 means I have 5 pens now.

HOME ACTIVITY • Tell your child an addition word
problem such as:
There are some socks in the drawer. I added four more socks. Now there are ten socks in the drawer. How many socks were in the drawer to start with?

Yesterday, there were some socks in the drawer, I added four more socks today, Now there are ten socks in the drawer, So how many socks were in the drawer to start with, to make 10 socks in all?.

Algebra • Write More Addition Sentences Homework & Practice 5.7

DIRECTIONS 1–4. Tell an addition word problem.
Circle the set being added. How many are in the set to start with? Write and trace to complete the addition sentence.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-86
There are 5 ducks in the pond, 4 more joined, how many ducks are there now in all?
Circled the set 4 numbers being added. 5 numbers are in the set to start with, 4 + 5 = 9 is the addition sentence,

Explanation:
Addition word problem:
There are 5 ducks in the pond, 4 more joined, how many ducks are there now in all?
Circled the set 4 numbers being added. 5 numbers are in the set to start with,
Wrote and traced to complete the addition sentence as 4 + 5 = 9.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-87
4 honey bees were there near honeycomb,
6 more joined, Now how many honeybees are there in all?
Circled the set 6 numbers being added.
4 numbers are in the set to start with, 6 + 4 = 10 is the addition sentence,

Explanation:
Addition word problem:
4 honey bees were there near honeycomb,
6 more joined, Now how many honeybees are there in all?
Circled the set 6 numbers being added.
4 numbers are in the set to start with,
Wrote and traced to complete the addition sentence as 6 + 4 = 10.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-88
4 planes were flying in the sky,
3 more joined, Now how many planes are there in all?
Circled the set 3 numbers being added.
4 numbers are in the set to start with,
3 + 4 = 7 is the addition sentence,

Explanation:
Addition word problem:
4 planes were flying in the sky,
3 more joined, Now how many planes are there in all?
Circled the set 3 numbers being added.
4 numbers are in the set to start with,
Wrote and traced to complete the addition sentence as 3 + 4 = 7.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 11
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-89
3 ducks are swimming in the pond,
5 more joined them, Now how many ducks are
there in all?
Circled the set 5 numbers being added.
3 numbers are in the set to start with,
5 + 3 = 8 is the addition sentence,

DIRECTIONS 1. Tell an addition word problem about the sets. Write and trace to complete the addition sentence.
2. How many more counters would you place to model a way to make 9? Draw the counters.
3. Count and tell how many trumpets. Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 12
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-90
3 puppies set were lying on the ground in the park, 6 puppies set  joined them, how many puppies are there now in all?
wrote and traced 6 + 3 = 9 addition sentence,

Explanation:
3 puppies set were lying on the ground in the park,
6 puppies set joined them, how many puppies are there now in all?
wrote and traced to complete addition sentence as 6 + 3 = 9.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 13
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-91
1 more counter,
8 + 1 = 9,

Explanation:
Given 8 counters to make 9, I would place 1 counter (9 – 8 = 1) to model a way, Drawn the counter.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.7 14
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-92
5 number of trumpets,

Explanation:
Counted there are 5 number of trumpets. Wrote the number 5.

Lesson 5.8 Algebra • Number Pairs to 5

Essential Question How can you model and write
addition sentences for number pairs for sums to 5?

By using models of cubes,
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-93
1 cube and 4 cubes makes 5 cubes in all,
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-94
2 cubes and 3 cubes makes 5 cubes in all,

Explanation:
By using models of cubes,
The addition sentence for number pairs (1, 4) for sums to 5 is 1 + 4 = 5 cubes in all.
The addition sentence for number pairs (2, 3) for sums to 5 is 2 + 3 = 5 cubes in all.

Share and Show

Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 1.1

DIRECTIONS Place two colors of cubes on the cube train to show the number pairs that make 4.
1. Trace the addition sentence to show one of the pairs.
2–3. Complete the addition sentence to show another number pair.
Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 3.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 1
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-95

Addition sentence : 4 = 3 + 1 ,

Explanation:
Traced the addition sentence to show one of the pairs that make 4, 4 = 3 + 1.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-96
Another addition sentence : 4 = 2 + 2 ,

Explanation:
The addition sentence to show another pairs that make 4, 4 = 2 + 2.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-97
Another addition sentence : 4 = 1 + 3,

Explanation:
The addition sentence to show another pairs that make 4, 4 = 1 + 3.
Colored the cube train with green 1 cube and 3 blue cubes to match the addition sentence as 4 = 1 + 3,

Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 3

DIRECTIONS Place two colors of cubes on the cube train to show the number pairs that make 5.
4–7. Complete the addition sentence to show a number pair. Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 7.
Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-98
4 cubes and 1 cube make 5 in all,
Addition sentence : 5 = 4 + 1 ,

Explanation:
4 cubes and 1 cube make 5 in all, So the addition sentence to show one of the pair that make 5 is 5 = 4 + 1.

Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-99
1 cube and 4 cubes make 5 in all,
Addition sentence : 5 = 1 + 4 ,

Explanation:
1 cube and 4 cubes make 5 in all, So the addition sentence to show one of the pair that make 5 is 5 = 1 + 4.

Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-100
2 cubes and 3 cubes make 5 in all,
Addition sentence : 5 = 2 + 3,

Explanation:
2 cubes and 3 cubes make 5 in all, So, the addition sentence to show pair that make 5 is 5 = 2 + 3.

Question 7.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-101
3 cubes and 2 cubes make 5 in all,
Addition sentence : 5 = 3 + 2,

Explanation:
3 cubes and 2 cubes make 5 in all, So, the addition sentence to show pair that make 5, 5 = 3 + 2.
Colored the cube train with yellow 3 cubes and 2 red cubes to match the addition sentence as 5 = 3 + 2.

DIRECTIONS 8. Peyton and Ashley have five red apples. Peyton is holding five of the apples. How many is Ashley holding? Color the cube train to show the number pair.
Complete the addition sentence.
9.
Draw to show what you know about a number pair to 5.

Question 8.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-102
Ashley is holding 0 apples,
Addition sentence : 5 = 5 + 0,

Explanation:
Given Peyton and Ashley have five red apples. Peyton is holding five of the apples. So Ashley is holding(5 – 5 = 0) 0 apples,
Colored the cube train to show the number pair (5,0),
Completed the addition sentence as 5 = 5 + 0.

Question 9.
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-103
Number Pair of 5 : Two numbers when added makes 5 in all,
then the two numbers are called number pair,
Drawn to show about a number pair to 5 using cubes,

Explanation:
Numbers that are pair of 5 are,
5 = 0 + 5,
5 = 5 + 0,
5 = 1 + 4,
5 = 4 + 1,
5 = 2 + 3,
5 = 3 + 2,
Drawn to show about a number pair to 5 using cubes.

HOME ACTIVITY • Have your child tell you the number pairs for a set of objects up to five. Have him or her tell an addition sentence for one of the number pairs.

Yes, my child told the number pairs for a set of objects up to five. Yes, He or she told an addition sentence for one of the number pairs.
Example: 2 pencils added to 3 pencils made a number pair (2, 3) to make 5 in all,
Addition sentence : 2 + 3 = 5.

Algebra • Number Pairs to 5 Homework & Practice 5.8

DIRECTIONS 1–3. Look at the number at the beginning of the addition sentence. Place two colors of cubes on the cube train to show a number pair for that number.
Complete the addition sentence to show a number pair.
Color the cube train to match the addition sentence.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-104
Addition sentence : 3 = 1 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors of  1 cube of blue color,
2 cubes of green color on the cube train to show a number pair for the number 3,
Completed the addition sentence to show a number pair as 3 = 1 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-105
Addition sentence : 4 = 2 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors of 2 cubes of blue color,
2 cubes of green color on the cube train to show a number pair for the number 4,
Completed the addition sentence to show a number pair as 4 = 2 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 11
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-106
Addition sentence : 5 = 2 + 3,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 2 cubes of blue color,
3 cubes of green color on the cube train to show a number pair for the number 5,
Completed the addition sentence to show a number pair as 5 = 2 + 3,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

DIRECTIONS 1. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train. 2. Count the number of turtles in each set. Circle the set that has the greater number of turtles. 3. How many more counters would you place to model a way to make 6? Draw the counters.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 12
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-107
Addition sentence : 5 = 3 + 2,

Explanation:
Completed the addition sentence to show the numbers that matches the cube train as 5 = 3 + 2.
Spiral Review

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 13
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-108
The number of turtles in each set is set 1 – 7, set 2 – 8, 8 > 7, So circled number 8 turtles,

Explanation:
Counted the number of turtles in each set,
set 1 – 7, set 2 – 8, Now comparing 8 is greater than 7 turtles, So circled the set 8 number of turtles.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.8 14
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-109
4 more counters,
Drawn the counters,

Explanation:
Given 2 counters to make 6, I need to place (6 – 2 = 4) 4 more number of counters to model a way to make 6 as 2 + 4 = 6, Drawn the counters as shown above in the picture.

Lesson 5.9 Algebra • Number Pairs for 6 and 7

Essential Question How can you model and write addition sentences for number pairs for each sum of 6 and 7?

With the help of objects images, I can write additionsentences for number pairs for each sum of 6 and 7.

Explanation:
With the help of objects images, I can write addition
sentences for number pairs for each sum of 6 and 7.
Example :
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-110
Number pair for 6 is 2 + 4,
I had 2 puppies with me, my friend gave me 4 more puppies make in all 6 puppies
Addition sentence : 2 + 4 = 6,
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-111
Number pair for 7 is 4 + 3,
My friend have 4 balloons and I have 3 balloons in total make in all 7 balloons,
Addition sentence : 4 + 3 = 7.

Share and Show

Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 1
DIRECTIONS Place two colors of cubes on the cube train to show the number pairs that make 6.
1. Trace the addition sentence to show one of the pairs. 2–5. Complete the addition sentence to show a number pair for 6. Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 5.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-112

1 cube and 5 cubes make 6 in all,
Addition sentence : 6 = 1 + 5,

Explanation:
1 cube and 5 cubes make 6 in all, So traced the addition sentence to show one of the pair that make 6 is 6 = 1 + 5.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-113
3 cubes and 3 cubes make 6 in all,
Addition sentence : 6 = 3 + 3,

Explanation:
3 cubes and 3 cubes make 6 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 6 is 6 = 3 + 3.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-114
2 cubes and 4 cubes make 6 in all,
Addition sentence : 6 = 2 + 4,

Explanation:
2 cubes and 4 cubes make 6 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 6 is 6 = 2 + 4.

Question 4.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-115
5 cubes and 1 cube make 6 in all,
Addition sentence : 6 = 5 + 1,

Explanation:
5 cubes and 1 cube make 6 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 6 is 6 = 5 + 1.

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-116
Addition sentence : 6 = 4 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 4 cubes of pink color,
2 cubes of green color on the cube train to show a number pair for the number 6,
Completed the addition sentence to show a number pair as 6 = 4 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 4
DIRECTIONS Place two colors of cubes on the cube train to show the number pairs that make 7.
6–10. Complete the addition sentence to show a number pair for 7. Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 10.
Question 6.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-117
3 cubes and 4 cubes make 7 in all,
Addition sentence : 7 = 3 + 4,

Explanation:
3 cubes and 4 cubes make 7 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 7 is 7 = 3 + 4.

Question 7.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-118
2 cubes and 5 cubes make 7 in all,
Addition sentence : 7 = 2 + 5,

Explanation:
2 cubes and 5 cubes make 7 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 7 is 7 = 2 + 5.

Question 8.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-119

1 cube and 6 cubes make 7 in all,
Addition sentence : 7 = 1 + 6,

Explanation:
1 cube and 6 cubes make 7 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 7 is 7 = 1 + 6.

Question 9.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-120
4 cubes and 3 cubes make 7 in all,
Addition sentence : 7 = 4 + 3,

Explanation:
4 cubes and 3 cubes make 7 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 7 is 7 = 4 + 3.

Question 10.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-121
Addition sentence : 7 = 5 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 5 cubes of brown color, 2 cubes of purple color on the cube train to show a number pair for the number 7,
Completed the addition sentence to show a number pair as 7 = 5 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 11. Peter and Grant have six toy cars. Peter has no cars. How many cars does Grant have? Color the cube train to show the number pair. Complete the addition sentence. 12. Draw to show what you know about a number pair for 7 when one number is 0. Complete the addition sentence.
Question 11.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-122

Peter is having 0 cars,
Grant have 6 cars,
Addition sentence : 6 = 0 + 6,

Explanation:
Given Peter and Grant have six toy cars.
Peter has no cars. So Grant have (6 = 6-0)
6 toy cars,
Colored the cube train to show the number pair (0, 6), as Peter nil color and Grant with purple color.
Completed the addition sentence as 6 = 0 + 6.

Question 12.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-123
Number pair for 7 is 7, 0,
Addition sentence is 7 = 7 + 0,

Explanation:
Drawn cubes to show about a number pair for 7 when one number is 0 as 7,0 and 7 number with green color, The addition sentence is 7 = 7 + 0.

HOME ACTIVITY • Have your child use his or her fingers on two hands to show a number pair for 6.

Yes, My child has used his or her fingers on two hands to show a number pair (3,3) for 6 as 3 + 3 = 6.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-124

Algebra • Number Pairs for 6 and 7 Homework & Practice 5.9

DIRECTIONS 1–2. Look at the number at the beginning of the addition sentence.
Place two colors of cubes on the cube train to show a number pair for that number.
Complete the addition sentence to show a number pair. Color the cube train to match the addition sentence.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-125
Addition sentence : 6 = 4 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 4 cubes of yellow color, 2 cubes of green color on the cube train to show a number pair for the number 6,
Completed the addition sentence to show a number pair as 6 = 4 + 2,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-126
Addition sentence : 7 = 6 + 1,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 6 cubes of yellow color, 1 cube of purple color on the cube train to show a number pair for the number 7, Completed the addition sentence to show a number pair as 7 = 6 + 1,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

DIRECTIONS 1. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train.
2.
How many more counters would you place to model a way to make 10? Draw the counters. 3. Count and tell how many hats. Write the number.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-127
Addition sentence : 7 = 1 + 6,

Explanation:
Completed the addition sentence to show the numbers that matches the cube train as 7 = 1 + 6.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 11
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-128
2 more counters,
Drawn the counters,

Explanation:
Given 8 counters to make 10, I need  to place (10 – 8 = 2), 2 more number of counters to model a way to make 10 as 8 + 2 = 10, Drawn the counters as shown above in the picture.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition 5.9 12
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-129
7 number of hats,

Explanation:
Counted there are 7 hats.
Wrote the number 7.

Lesson 5.10 Algebra • Number Pairs for 8

Essential Question How can you model and write addition sentences for number pairs for sums of 8?

With the help of objects images, I can write addition sentences for number pairs for sum of 8.

Explanation:
With the help of objects images, I can write additio sentences for number pairs for sum of 8.
Example :
Number pair for 8 is 5 + 3,
I have 5 pencils and my grandma gave me 3 more pencils in total I have 8 pencils in all,
Addition sentence : 5 + 3 = 8.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-130

Share and Show

Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 1
DIRECTIONS Use two colors of cubes to make a cube train to show the number pairs that make 8.
1. Trace the addition sentence to show one of the pairs. 2–4. Complete the addition sentence to show a number pair for 8.
Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 4.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-131
1 cube and 7 cubes make 8 in all,
Addition sentence : 8 = 1 + 7,

Explanation:
1 cube and 7 cubes make 8 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 8 is 8 = 1 + 7.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-132

3 cubes and 5 cubes make 8 in all,
Addition sentence : 8 = 3 + 5,

Explanation:
3 cubes and 5 cubes make 8 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 8 is 8 = 3 + 5.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-133
4 cubes and 4 cubes make 8 in all,
Addition sentence : 8 = 4 + 4,

Explanation:
4 cubes and 4 cubes make 8 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 8 is 8 = 4 + 4.

Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-134
Addition sentence : 8 = 2 + 6,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 2 cubes of blue color, 6 cubes of pink color on the cube train to show a number pair for the number 8,
Completed the addition sentence to show a number pair as 8 = 2 + 6,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 4
DIRECTIONS Use two colors of cubes to make a cube train to show the number pairs that make 8.
5–7. Complete the addition sentence to show a number pair for 8. Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 7.
Question 5.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-135
7 cubes and 1 cube make 8 in all,
Addition sentence : 8 = 7 + 1,

Explanation:
7 cubes and 1 cube make 8 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 8 is 8 = 7 + 1.

Question 6.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-136
6 cubes and 2 cubes make 8 in all, Addition sentence : 8 = 6 + 2,

Explanation:
6 cubes and 2 cubes make 8 in all, the addition sentence to show one of the
number pair that make 8 is 8 = 6 + 2.

Question 7.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-137
Addition sentence : 8 = 5 + 3,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 5 cubes of blue color, 3 cubes of pink color on the cube train to show a number pair for the number 8, Completed the addition sentence to show a number pair as 8 = 5 + 3, Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 8. There are eight crayons in a packet. Eight of the crayons are red. How many are not red?
Draw and color to show how you solved. Complete the addition sentence.
9. Draw to show what you know about a different number pair for 8. Complete the addition sentence.
Question 8.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-138
0 are not red,

Explanation:
Given there are eight crayons in a packet.
Eight of the crayons are red. So number that are not red are (8= 8 – 0) 0.
Drawn and colored to show all 8 are red by using cubes 1 cube means one crayon so I solved,
Completed the addition sentence as 8 = 8 + 0.

Question 9.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-139

0 cube and 8 cubes make 8 in all,
Addition sentence : 8 = 0 + 8,

Explanation:
0 cube and 8 cubes make 8 in all, means no color cubes and 8 cubes are there in total also make 8, the addition sentence to show one of the different number pair that make 8 is 8 = 0 + 8.

HOME ACTIVITY • Have your child tell you the number pairs for a set of eight objects. Have him or her tell the addition sentence to match one of the number pairs.

Yes, my child tells me about the number pairs for a set of eight objects. The addition sentence to match one of the number pairs is 3 and 5, 3 + 5 = 8.

Explanation:
Yes my child tells me about the number pairs for a set of eight objects.
Example:
My child tells me he had 3 erasers with him,
His friend gave him 5 more, in all he have 8 erasers with him.
The addition sentence to match one of the number pair is 3 and 5, So 3 + 5 = 8.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-140

Algebra • Number Pairs for 8 Homework & Practice 5.10

DIRECTIONS Use two colors of cubes to make a cube train to show the number pairs that make 8.
1–4. Complete the addition sentence to show a number pair for 8. Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 4.
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-141
4 cubes and 4 cubes make 8 in all,
Addition sentence : 8 = 4 + 4,

Explanation:
4 cubes and 4 cubes make 8 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 8 is 8 = 4 + 4.

Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-142
7 cubes and 1 cube make 8 in all,
Addition sentence : 8 = 7 + 1,

Explanation:
7 cubes and 1 cube make 8 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 8 is 8 = 7 + 1.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-143
2 cubes and 6 cubes make 8 in all,
Addition sentence : 8 = 2 + 6,

Explanation:
2 cubes and 6 cubes make 8 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 8 is 8 = 2 + 6.

Question 4.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-144
Addition sentence : 8 = 3 + 5,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 3 cubes of green color, 5 cubes of pink color on the cube train to show a number pair for the number 8,
Completed the addition sentence to show a number pair as 8 = 3 + 5,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

DIRECTIONS 1. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train.
2. Count and tell how many in each set. Write the numbers. Compare the numbers. Circle the number that is greater.
3. How many more counters would you place in the five frame to show a way to make 5? Draw the counters.
Lesson Check
Question 1.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-145
Addition sentence : 8 = 1 + 7,

Explanation:
Completed the addition sentence to show the numbers that matches the cube train as 8 = 1 + 7.

Spiral Review
Question 2.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-146
Each set, set 1 has 4 numbers, set 2 has 3 numbers, 4 is greater than 3, So circled 4 numbers.

Explanation:
Counted each set, Set 1 has 4 numbers, set 2 has 3 numbers, Wrote the numbers,
Comparing the numbers 4 is greater than 3, 4 > 3,  So circled the numbers 4 which is greater.

Question 3.
Grade K Go Math Answer Key Chapter 5 Addition 5.10 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-147
1 more counter,
Drawn the counter,

Explanation:
Given 4 counters to make 5, I need  to place (5 – 4 = 1), 1 more number of counter to model a way to make 5 as 4 + 1 = 5,
Drawn the counters as shown above in the picture.

Lesson 5.11 Algebra • Number Pairs for 9

Essential Question How can you model and write addition sentences for number pairs for sums of 9?

With the help of objects images, I can write addition sentences for number pairs for sum of 9.

Explanation:
With the help of objects images, I can write addition sentences for number pairs for sum of 9.
Example :
Number pair for 9 is 4 + 5,
A shopkeeper has 4 caps and he purchased
5 more caps in total he has 9 caps overall,
Addition sentence : 4 + 5 = 9.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-148

Share and Show

Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 1
DIRECTIONS Use two colors of cubes to make a cube train to show the number pairs that make 9.
1. Trace the addition sentence to show one of the pairs. 2–4. Complete the addition sentence to show a number pair for 9. Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 4.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-149
1 cube and 8 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 1 + 8,

Explanation:
1 cube and 8 cubes make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 1 + 8.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-150
3 cubes and 6 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 3 + 6,

Explanation:
3 cubes and 6 cubes make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 3 + 6.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-151
2 cubes and 7 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 2 + 7,

Explanation:
2 cubes and 7 cubes make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 2 + 7.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-152
Addition sentence : 9 = 8 + 1, Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 8 cubes of brown color, 1 cube of yellow color on the cube train to show a number pair for the number 9,
Completed the addition sentence to show a number pair as 9 = 8 + 1,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 4
DIRECTIONS Use two colors of cubes to make a cube train to show the number pairs that make 9.
5–8. Complete the addition sentence to show a number pair for 9.Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 8.
Question 5.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-153
7 cubes and 2 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 7 + 2,

Explanation:
7 cubes and 2 cubes make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 7 + 2.

Question 6.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-154
5 cubes and 4 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 5 + 4,

Explanation:
5 cubes and 4 cubes make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 5 + 4.

Question 7.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-155
0 cube and 9 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 0 + 9,

Explanation:
0 cube and 9 cubes make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 0 + 9.

Question 8.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-156
Addition sentence : 9 = 6 + 3,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 6 cubes of brown color,
3 cubes of yellow color on the cube train to show a number pair for the number 9,
Completed the addition sentence to show a number pair as 9 = 6 + 3,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 9. Shelby has nine friends. None of them are boys. How many are girls? Complete the addition sentence to show the number pair. 10. Draw to show what you know about a different number pair for 9.
Complete the addition sentence.
Question 9.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-157
Shelby have 9 girl friends,
Addition sentence : 9 = 9 + 0,

Explanation:
Given Shelby has nine friends and none of them are boys.
So number of girls are (9 = 9 – 0) = 9,
Completed the addition sentence to show number pair as 9 = 9 + 0.

Question 10.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-158
7 cubes and 2 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 7 + 2,

Explanation:
7 cubes and 2 cubes make 9 in all,
Drawn to show one of the different number pair that make 9 is 9 = 7 + 2.
Completed the addition sentence to show number pair as 9 = 7 + 2.

HOME ACTIVITY • Have your child use his or her fingers on two hands to show a number pair for 9.

Yes, My child has used his or her fingers on two hands to show a number pair (4, 5) for 9 as 4 + 5 = 9.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-159

Algebra • Number Pairs for 9 Homework & Practice 5.11

DIRECTIONS Use two colors of cubes to make a cube train to show the number pairs that make 9.
1–4. Complete the addition sentence to show a number pair for 9. Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 4.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-160
3 cubes and 6 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 3 + 6,

Explanation:
3 cubes and 6 cubes make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 3 + 6.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-161
9 cubes and 0 cube make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 9 + 0,

Explanation:
9 cubes and 0 cube make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 9 + 0.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-162
1 cube and 8 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 1 + 8,

Explanation:
1 cube and 8 cubes make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 1 + 8.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-163
Addition sentence : 9 = 2 + 7,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 2 cubes of violet color, 7 cubes of orange color on the cube train to show a number pair for the number 9,
Completed the addition sentence to show a number pair as 9 = 2 + 7,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

DIRECTIONS 1. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train.
2. Count how many birds. Write the number. 3. Count and tell how many in each set. Write the numbers. Compare the numbers. Circle the number that is less.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-164
5 cubes and 4 cubes make 9 in all,
Addition sentence : 9 = 5 + 4,

Explanation:
5 cubes and 4 cubes make 9 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 9 is 9 = 5 + 4.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-165
8 number of birds,

Explanation:
Counted there are 8 birds.
Wrote the number 8.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade K Chapter 5 Addition 5.11 11
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-166
Each set, set 1 has 3 numbers, set 2 has 2 numbers,
2 is less than 3, So circled 2 numbers.

Explanation:
Counted each set, Set 1 has 3 numbers,
set 2 has 2 numbers, Wrote the numbers,
Comparing the numbers 2 is less than 3,
2 < 3,  So circled the numbers 2 which is lesser.

Lesson 5.12 Algebra • Number Pairs for 10

Essential Question How can you model and write addition
sentences for number pairs for sums of 10?

With the help of objects images, I can write addition sentences for number pairs for sum of 10.

Explanation:
With the help of objects images, I can write addition sentences for number pairs for sum of 10.
Example :
Number pair for 10 is 8 + 2,
I have 8 oranges with me and my uncle gave me 2 more oranges in total I have 10 oranges in all,
Addition sentence : 8 + 2 = 10.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-167

Share and Show

Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 1
DIRECTIONS Use two colors of cubes to build a cube train to show the number pairs that make 10.
1. Trace the addition sentence to show one of the pairs. 2–4. Complete the addition sentence to show a number pair for 10. Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 4.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-168
1 cube and 9 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 1 + 9,

Explanation:
1 cube and 9 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 1 + 9.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-169

5 cubes and 5 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 5 + 5,

Explanation:
5 cubes and 5 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 5 + 5.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-171
3 cubes and 7 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 3 + 7,

Explanation:
3 cubes and 7 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 3 + 7.

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-172
Addition sentence : 10 = 4 + 6,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 4 cubes of green color,
6 cubes of orange color on the cube train to show a number pair for the number 10,
Completed the addition sentence to show a number pair as 10 = 4 + 6,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 4
DIRECTIONS Use two colors of cubes to build a cube train to show the number pairs that make 10. 5–8. Complete the addition sentence to show a number pair for 10. Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 8.
Question 5.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-173
1 cube and 9 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 1 + 9,

Explanation:
1 cube and 9 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 1 + 9.

Question 6.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-174
5 cubes and 5 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 5 + 5,

Explanation:
5 cubes and 5 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 5 + 5.

Question 7.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-175
2 cubes and 8 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 2 + 8,

Explanation:
2 cubes and 8 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 2 + 8.

Question 8.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-176
Addition sentence : 10 = 7 + 3,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 7 cubes of green color,
3 cubes of orange color on the cube train to show a number pair for the number 10,
Completed the addition sentence to show a number pair as 10 = 7 + 3,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

Problem Solving • Applications

DIRECTIONS 9. There are ten children in the cafeteria. Ten of them are drinking water. How many children are drinking milk? Complete the addition sentence to show the number pair. 10. Draw to show what you know about a different number pair for 10. Complete the addition sentence.
Question 9.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-177
10 children are drinking milk,
Addition sentence : 10 = 10 + 0,

Explanation:
Given there are ten children in the cafeteria. Ten of them are drinking water. So children drinking milk are (10 = 10 -0)  10, Completed the addition sentence to show the number pair as 10 = 10 + 0.

Question 10.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-178
8 cubes and 2 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 8 + 2,

Explanation:
8 cubes and 2 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 8 + 2.

HOME ACTIVITY • Have your child tell you the number pairs for a set of ten objects. Have him or her tell the addition sentence to match one of the number pairs.

Yes, my child told the number pairs for a set of ten objects.
Yes, He or she told an addition sentence for one of the number pairs of 5 and 5 makes 10 as 5 + 5 = 10.
Example: My child prepared 5 glass of lemon juice,
I prepared 5 glass of lemon juices for guests. In total makes 10 glasses of lemon juice.
Addition sentence : 5 + 5 = 10.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-179

Algebra • Number Pairs for 10 Homework & Practice 5.12

Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 7
DIRECTIONS Use two colors of cubes to build a cube train to show the number pairs that make 10.
1–4. Complete the addition sentence to show a number pair for 10.
Color the cube train to match the addition sentence in Exercise 4.
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-180
6 cubes and 4 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 6 + 4,

Explanation:
6 cubes and 4 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 6 + 4.

Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-181
3 cubes and 7 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 3 + 7,

Explanation:
3 cubes and 7 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 3 + 7.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-182
2 cubes and 8 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 2 + 8,

Explanation:
2 cubes and 8 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 2 + 8.

Question 4.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-183
Addition sentence : 10 = 9 + 1,
Colored the cube train to match the addition sentence as above.

Explanation:
Placed two colors 9 cubes of yellow color, 1 cube of orange color on the cube train to show a number pair for the number 10,
Completed the addition sentence to show a number pair as 10 = 9 + 1,
Colored the cube train to match the addition sentence as shown in the picture.

DIRECTIONS 1. Complete the addition sentence to show the numbers that match the cube train.
2. Count the dots in the ten frames. Trace the number. Write the numbers in order as you count forward from the dashed number.
3. Use blue and red to color the cubes to show a way to make 10.
Lesson Check
Question 1.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-184
7 cubes and 3 cubes make 10 in all,
Addition sentence : 10 = 7 + 3,

Explanation:
7 cubes and 3 cubes make 10 in all, the addition sentence to show one of the number pair that make 10 is 10 = 7 + 3.

Spiral Review
Question 2.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-185
Counted the dots in the ten frames, Number traced as 1, Wrote the numbers in order as I count forward from the dashed number 1 as 1, 2, 3, 4, 5,

Explanation:
Counted the dots in the ten frames, Traced the given number as 1,
Wrote the numbers in order as I count forward from the dashed number 1 as 1, 2, 3, 4, 5.

Question 3.
Go Math Grade K Answer Key Chapter 5 Addition 5.12 11
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-186
Used 5 blue and 5 red to color cubes to show a way to make 10,

Explanation:
Used 5 blue and 5 red to color cubes to show a way to make 10 as 10 = 5 + 5.

Addition Review/Test

DIRECTIONS 1. How many puppies are sitting? How many puppies are being added to the group? Write the numbers.
2.
Sonja put 4 red counters in the ten frame. Then she put 3 yellow counters in the ten frame. Choose all the ways that show the counters being put together. 3. How many of each color cube is being added? Trace the numbers and symbols. Write the number that shows how many cubes in all.
Question 1.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 1
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-187
There are 3 puppies are sitting, 1 more puppy is being added to the group,
Numbers are 3, 1,

Explanation:
There are 3 puppies are sitting, 1 more puppy is being added to the group, So numbers are 3, 1.

Question 2.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 2
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-188
All the ways that show the counters being put together are 4 plus 3,
4 + 3, So circled them,

Explanation:
Given Sonja put 4 red counters in the ten frame and then she put 3 yellow counters in the ten frame.
All the ways that show the counters being put together are 4 plus 3 and 4 + 3, So circled them as shown above.

Question 3.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 3
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-189
Each orange 2, green 2 color cubes are being added,
In all there are 2 + 2 = 4 cubes,

Explanation:
Each of orange 2 color cubes and green 2 color cubes are being added, Traced the numbers and symbols, Wrote the number that shows how many cubes in all as 2 + 2 = 4.

DIRECTIONS 4. Annabelle has 2 red cubes. She has 2 yellow cubes. How many cubes does she have? Draw the cubes. Trace the numbers and symbols. Write how many in all. 5. Look at the cube train. How many red cubes do you see? How many more cubes do you need to add to make 10? Draw the cubes. Color them blue. Write and trace to show this as an addition sentence. 6. Write and trace the numbers to complete the addition sentence.
Question 4.
THINK SMARTER+
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 4
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-190
Annabelle has 4 cubes in all,

Explanation:
Annabelle has 2 red cubes and she has 2 yellow cubes, In all she has 2 + 2 = 4, Drawn the cubes. Traced the numbers and symbols, Wrote how many in all as 2 + 2 = 4.

Question 5.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 5
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-191
Red cubes I can see are 7, 3 more cubes are needed,
Addition sentence = 7 + 3 = 10.

Explanation:
Looking at the cube train 7 red cubes I can see, 3  more cubes I do need to add to make 10 as 10 -7 = 3.
Drawn the cubes. Colored them as blue. Wrote and traced to show addition sentence as 7 + 3 = 10.

Question 6.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 6
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-192
Addition sentence : 3 + 2 = 5.

Explanation:
Wrote and traced the numbers to complete the addition sentence as 3 + 2 = 5,

DIRECTIONS 7. Trace and write the numbers and trace the symbols to complete the addition sentence. 8. Nora has 1 green crayon. Gary has some red crayons. Together they have 5 crayons. Draw to show how many red crayons Gary has. Complete the number pair. 9. Does this show a number pair for 7? Choose Yes or No.
Question 7.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 7
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-193
Addition sentence : 4 + 2 = 6,

Explanation:
Traced and wrote the numbers and trace the symbols to complete the addition sentence as 4 + 2 = 6.

Question 8.
THINK SMARTER+
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 8
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-194
Gary has 4 red crayons,
Number pair 1, 4, 5 = 1 + 4,

Explanation:
Given Nora has 1 green crayon and Gary has some red crayons.
Together they have 5 crayons. Drawn and showed how many red crayons Gary has 4  red crayons. (5 – 1 = 4),  Completed the number pair as 1, 4 makes 5 = 1 + 4.

Question 9.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 9
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-195
Yes, 4 + 3 makes 7,

Explanation:
Yes, 4 + 3 shows a number pair for 7.

DIRECTIONS 10. Circle all the number pairs for 8.
11. Larry counted out 9 cubes. The cubes were either red or blue. How many red and blue cubes could he have? Color the cubes to show the number of red and blue cubes. Write the numbers to complete the addition sentence. 12. Complete the addition sentence to show a number pair for 10.
Question 10.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 10
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-196
Circled 2+6 and 1 + 7,

Explanation:
Circled all the number pairs for 8, 2 + 6 and 1 + 7.

Question 11.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 11
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-197
Larry can have 4 red, 5 blue cubes,
Addition sentence : 9 = 4 + 5,

Explanation:
Given Larry counted out 9 cubes, The cubes were either red or blue. Larry can have 4 red and 5 blue cubes, Colored the cubes to show the number of red and blue cubes. Wrote the numbers to complete the addition sentence as 9 = 4 + 5.

Question 12.
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Pdf Addition rt 12
Answer:
Go Math Grade K Chapter 5 Answer Key Addition-198
Addition sentence : 10 = 2 + 8,

Explanation:
Completed the addition sentence to show a number pair for 10 as 10 = 2 + 8.

Final Words

We believe the information shared regarding the Go Math Grade K Answer Key is true and reliable as far as our knowledge is concerned. In case of any suggestions do reach us via the comment section so that we can get back to you at the soonest possibility. Stay connected to our site to avail latest updates on the Gradewise Go Math Answer Key in no time.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top