Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers

Go Math Answer Key for Grade 1 aids teachers to differentiate instruction, building, and reinforcing foundational mathematics skills that alter from the classroom to real life. With the help of Go Math Primary School Grade 1 Answer Key, you can think deeply regarding what you are learning, and you will really learn math easily just like that. Go Math Grade 1 Answer Key Ch 6 Count and Model Numbers is prepared by experts adhering to the Latest Common Core State Standards Curriculum.

Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Count and Model Numbers

To achieve high scores in Grade 1, students need to solve all questions and exercises included in the Go Math Book considers both the content and problems. Students of Grade 1 can get a strong foundation on mathematics concepts by referring to the Go Math First Grade Ch 6 Solutions. Elementary School HMH Go Math 1st Grade Answer Key has questions sequenced as per the Go Math Grade 1 Textbooks. Kick start your preparation using the Go Math Grade 1 Ch 6 Count and Model Numbers Answers and attempt the exam with utmost confidence.

Count and Model Numbers

Lesson: 1 Count by Ones to 120

Lesson: 2 Count by Tens to 120

Lesson: 3 Understand Tens and Ones

Lesson: 4 Make Tens and Ones

Lesson: 5 Tens

Mid-Chapter Checkpoint

Lesson: 6 Tens and Ones to 50

Lesson: 7 Tens and Ones to 100

Lesson: 8 Problem Solving • Show Numbers in Different Ways

Lesson: 9 Model, Read, and Write Numbers from 100 to 110

Lesson: 10 Model, Read, and Write Numbers from 110 to 120

Count and Model Numbers Show What You Know

Explore Numbers 6 to 9
Count how many. Circle the number.
Question 1.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 1.1

Answer:
The number of pears = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 7 pears.
so, the number of pears = 7.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-1

Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 1.2

Answer:

The number of strawberries = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 8 strawberries.
so, the number of strawberries = 8.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-2

Count Groups to 20
Circle groups of 10. Write how many.
Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 1.3
__15_____

Answer:
The number of teddybears = 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 15 teddybears.
so, the number of teddybears = 15.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-3

Question 4.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 1.4
__20_____

Answer:

The number of teddybears = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 20 teddybears.
so, the number of teddybears = 20.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-4

Make Groups of 10
Use ◯. Draw to show a group of 10 in two different ways.
Question 5.

Answer:
The number of objects = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 10 objects.
so, the number of objects = 10.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-5

Question 6.

Answer:
The number of objects = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 10 objects.
so, the number of objects = 10.

Count and Model Numbers Vocabulary Builder

1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 1.5
Visualize It
Draw pictures in the box to show the number.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 1.6

Answer:
The number of objects = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 2 objects.
so, the number of objects = 2.

Answer:
The number of objects = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 9 objects.
so, the number of objects = 9.

Answer:
The number of objects = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 5 object.
so, the number of objects = 5.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6

Understand Vocabulary
Write a review word to name the number.
Question 1.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 1.7 ____10____

Answer:
The number of pink crayons = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 10 pink crayons.
so, the number of pink crayons = 10.

Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 1.8 ___4____

Answer:
The number of yellow crayons = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 4 yellow crayons.
so, the number of yellow crayons = 4.

Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 1.9 ___6______

Answer:
The number of blue crayons = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 6 blue crayons.
so, the number of blue crayons = 6.

Count and Model Numbers Game Show the Numbers

Materials
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.1
Play with a partner.

  1. Put your 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.2 on START.
  2. Spin the 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.3 Move you 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.2 that many spaces.
  3. Read the number. Use 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.4 to show the number on a ten frame.
  4. Have your partner count the 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.4 to check your answer. If you are not correct, lose a turn.
  5. The first player to get to END wins
  6. 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.5

Count and Model Numbers Vocabulary Game

Going to Town
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.6
For 2 players
Materials
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.7
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.8
• clue cards
How to Play

  1. Put your 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.9 on START.
  2. Toss the 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.8 to take a turn. Move that many spaces.
  3. If you land on one of these spaces:
    Red Space Take a Clue Card. Answer the question. If you are correct, move ahead 1. Return the Clue Card to the bottom of the pile.
    Blue Space Read the word. Tell what it means, or give an example. If you are correct, move ahead 1.
    Green Space Follow the directions in the space.
  4. The first player to reach FINISH wins.

DIRECTIONS 2 players. Take turns to play. • To take a turn, toss the 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.8. Move that many spaces • Follow the directions for the space where you land. • First player to reach FINISH wins.
MATERIALS • 1 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.9 per player • 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 2.8 • 1 set of clue cards
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 3.1

Answer:
The word is a sum.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1st player through the dice.
2 + 3 = 5.
The word is the sum.

1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 3.2

Answer:
The word is a difference.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2nd player through the dice.
3 – 2 = 1.
The word is the difference.

The Write Way
Reflect
Choose one idea. Draw and write about it.

  • Tell how you can use a counting chart to solve problems.
  • Explain two ways that you can show a number as tens and ones.

Lesson 6.1 Count by Ones to 120

Essential Question How can knowing a counting pattern help you count to 120?

Listen and Draw

Write the missing numbers.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.1 1

Answer:
The missing numbers is = 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, and 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers from 21 to 100.
The missing numbers is = 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, and 20.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-7

MATHEMATICAL PRACTICES
Look for Structure Explain how you know which numbers are missing.

Answer:
The missing numbers is = 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, and 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers from 21 to 100.
The missing numbers is = 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, and 20.

Model and Draw

Count forward. Write the numbers.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.1 2

Answer:
The numbers are 11, 12, 13, and 14.
The numbers are 101, 102, 103, and 104.
The numbers are 111, 112, 113, and 114.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 11, 12, 13, and 14.
The numbers are 101, 102, 103, and 104.
The numbers are 111, 112, 113, and 114.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-8

Share and Show

Use a Counting Chart. Count forward. Write the numbers.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.1 3
Question 1.
114, 115___, __116__, __117__, _118___, __119__, _200___

Answer:
The numbers are 114, 115, 116, and 117.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 114, 115, 116, and 117.

Question 2.
51, _52__, __53__, __54__, __55__, __56__, __57__

Answer:
The numbers are 51, 52, 53, 54, 55, 56, and 57.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 51, 52, 53, 54, 55, 56, and 57.

Question 3.
94, _95__, __96__, _97___, __98__, __99__, __100__

Answer:
The numbers are 94, 95, 96, 97, 98, 99, and 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 94, 95, 96, 97, 98, 99, and 100.

Question 4.
78, _79__, _80___, _81___, __82__, __83__, _84___

Answer:
The numbers are 78, 79, 80, 81, 82, 83, and 84.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 78, 79, 80, 81, 82, 83, and 84.

Question 5.
35, _36__, _37___, _38___, __39__, __40__, _41___

Answer:
The numbers are 35, 36, 37, 38, 39, 40, and 41.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 35, 36, 37, 38, 39, 40, and 41.

Question 6.
104, _105__, _106___, _107___, __108__, _109___, _200___

Answer:
The numbers are 104, 105, 106, 107, 108, 109, and 110.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 104, 105, 106, 107, 108, 109, and 110.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Look for a Pattern Use a Counting Chart. Count forward. Write the numbers.
Question 7.
19, _20__, _21___, __22__, _23___, __24__, __25__, _26___, _27___

Answer:
The numbers are 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, and 27.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 9, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, and 27.

Question 8.
98, _99__, _100___, _101___, _102___, _103___, _104___, _105___, _106___

Answer:
The numbers are 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, and 106.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, and 106.

Question 9.
60, _61__, _62___, _63___, _64___, __65__, __66__, _67___, _68___

Answer:
The numbers are 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, and 68.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, and 68.

question 10.

27, _28__, _29___, __30__, __31__, __32__, __33__, _34___, __35__

Answer:
The numbers are 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, and 35.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, and 35.

Question 11.
107, _108__, _109___, __110__, _111___, _112___, __113__, __114__, __115__

Answer:
The numbers are 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, and 115.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, and 115.

Question 12.
THINK SMARTER
Use a Counting Chart to write the numbers counting forward.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.1 4
_115__, _116___, _117___, __118__, _119___, 120

Answer:
The numbers are 115, 116, 117, 118, 119.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
write the numbers counting forward.
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 115, 116, 117, 118, 119.

Question 13.
THINK SMARTER
There is an unknown number in the sequence counting forward. The number is greater than 51. The number is less than 53. What is the unknown number?
__52_______

Answer:
The unknown number is 52.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The number is greater than 51.
The number is less than 53.
The unknown number is 52.

Problem Solving • Applications

Use a Counting Chart. Draw and write numbers to solve.
Question 14.
GO DEEPER
The bag has 99 buttons. Draw more buttons so there are 105 buttons in all. Write the numbers as you count.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.1 5

Answer:
The numbers are 100, 101, 102, 103, 104, and 105.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The bags have 99 buttons.
Draw more buttons so there are 105 buttons in all.
The numbers are 100, 101, 102, 103, 104, and 105.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.1-1

Question 15.
THINK SMARTER
The bag has 56 buttons. How many more buttons do you need to add to the bag to have 64 buttons?
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.1 6
____8___ buttons

Answer:
The numbers are 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, and 64.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The bags have 56 buttons.
Draw more buttons so there are 105 buttons in all.
we need to add 8 buttons.
Question 16.
THINK SMARTER
Tito counts 105 cubes. Then he counts forward some more cubes. Write the numbers.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.1 7
105, _106__, _107___, __108__, _109___, _110___, _111.____

Answer:
The some-more cubes are 106, 107, 108, 109, 110, and 111.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Tito counts 105 cubes.
Then he counts forward some more cubes.
The some-more cubes are 106, 107, 108, 109, 110, and 111.

TAKE HOME ACTIVITY • Take a walk with your child. Count aloud together as you take 120 steps.

Count by Ones to 120 Homework & Practice 6.1

Use a Counting Chart. Count forward. Write the numbers.
Question 1.
40, __41_, __42__, __43__, _44___, __45__, __46__, __47__, __48__

Answer:
The numbers are 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, and 48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, and 48.

Question 2.
55, _56__, __57__, __58__, __59__, __60__, _61___, _62___, __63__

Answer:
The numbers are 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, and 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, and 63.

Question 3.
37, _38__, _39___, _40___, __41__, __42__, _43___, _44___, _45___

Answer:
The numbers are 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, and 45.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, and 45.

Question 4.
98, _99__, _100___, __101__, __102__, __103__, __104__, __105__, __106__

Answer:
The numbers are 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, and 106.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 1 to 120.
The numbers are 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, and 106.

Problem Solving
Use a Counting Chart. Draw and write numbers to solve.
Question 5.
The bag has 111 marbles. Draw more marbles so there are 117 marbles in all. Write the numbers as you count.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.1 8

Answer:
The numbers are 112, 113, 114, 115, and 116.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The bags have 111 marbles.
Draw more marbles so there are 117 marbles in all.
The numbers are 112, 113, 114, 115, and 116.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.1-2

Question 6.
WRITE
Choose a number between 90 and 110. Write the number. Then count forward to write the next 5 numbers.

Answer:
The number is 116.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
choose a number between 90 and 110.
Then count forward to write the next 5 numbers.
the numbers are 116, 117, 118, 119, and 120.

Lesson Check
Question 1.
Count forward. Write the missing number.
110, 111, 112, _113___, 114

Answer:
The missing number is 113.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The numbers are 110, 111, 112, and 114.
The missing number is 113.

Spiral Review
Question 2.
Solve. Write the number. There are 6 bees. 2 bees fly away. How many bees are there now?
___4__ bees

Answer:
The number of bees = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 6 bees.
2 bees fly away.
The number of bees = 4.

Question 3.
Solve. Draw a model to explain. There are 8 children. 6 children are boys. The rest are girls. How many children are girls?
_____ girls

Answer:
The number of girls = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 8 children.
The rest are girls.
8 – 6 = 2.
The number of girls = 2.

Lesson 6.2 Count by Tens to 120

Essential Question How do numbers change as you count by tens to 120?

Listen and Draw

Start on 10. Count forward by tens. Color each number as you say it.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 1

Answer:
The numbers are 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, and 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 10. count forward by tens.
The numbers are 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, and 100.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.2-1

MATHEMATICAL PRACTICES
Generalize Which numbers in the hundred chart did you color? Explain.

Answer:
The numbers I colored is = 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, and 100.

Explanation:
In the above- given question,
given that,
the numbers in 100 chart.
The numbers are 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, and 100.

Model and Draw

Start on 3. Count by tens.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 2
3, 13, 23, 33, _43__, __53__, __63__, __73__, ___83_, __93__, _103___, __113_

Answer:
The numbers are 43, 53, 63, 73, 83, 93, and 103.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 3. count forward by tens.
The numbers are 43, 53, 63, 73, 83, 93, and 103.

Share and Show

Use a Counting Chart to count by tens. Write the numbers.
Question 1.
Start on 17.
17, _27__, _37___, __47__, __57__, __67__, _77___, _87___, __97__

Answer:
The numbers are 27, 37, 47, 57, 67, 77, 87, and 97.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 17. count forward by tens.
The numbers are 27, 37, 47, 57, 67, 77, 87, and 97.

Question 2.
Start on 1.
1, _11__, __21__, __31__, __41__, __51__, __61__, __71__, __81__

Answer:
The numbers are 11, 21, 31, 41, 51, 61, 71, and 81.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 1. count forward by tens.
The numbers are 11, 21, 31, 41, 51, 61, 71, and 81.

Question 3.
Start on 39.
39, _49__, __59__, __69__, _79___, _89___, __99__, __109__, __119__

Answer:
The numbers are 49, 59, 69, 79, 89, 99, 109, and 119.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 39. count forward by tens.
The numbers are 49, 59, 69, 79, 89, 99, 109, and 119.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Use Patterns Use a Counting Chart. Count by tens. Write the numbers.
Question 4.
40, _50__, _60___, _70___, _80___, __90__, __100__, __110__, __120__

Answer:
The numbers are 50, 60, 70 80, 90, 100, 110, 120.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 40. count forward by tens.
The numbers are 50, 60, 70 80, 90, 100, 110, 120.

Question 5.
15, _25__, _35___, _45___, _55___, _65___, __75__, __85__, __95__

Answer:
The numbers are 25, 35, 45, 55, 65, 75, 85, and 95.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 15. count forward by tens.
The numbers are 25, 35, 45, 55, 65, 75, 85, and 95.

Question 6.
28, _38__, __48__, __58__, __68__, _78___, _88___, __98__, __108__

Answer:
The numbers are 38, 48, 58, 68, 78, 88, 98, and 108.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 28. count forward by tens.
The numbers are 38, 48, 58, 68, 78, 88, 98, and 108.

Question 7.
6, _16__, __26__, _36___, __46__, _56___, __66__, __76__, __86__

Answer:
The numbers are 16, 26, 36, 46, 56, 66, 76, and 86.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 6. count forward by tens.
The numbers are 16, 26, 36, 46, 56, 66, 76, and 86.

Question 8.
14, _24__, _34___, __44__, _54___, __64__, __74__, __84__, _94___

Answer:
The numbers are 24, 34, 54, 64, 74, 84, 94, and 104.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 14. count forward by tens.
The numbers are 24, 34, 54, 64, 74, 84, 94, and 104.

Question 9.
32, _42__, _52___, _62___, __72__, __82__, __92__, __102__, __112__

Answer:
The numbers are 42, 52, 62, 72, 82, 92, 102, and 112.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 32. count forward by tens.
The numbers are 42, 52, 62, 72, 82, 92, 102, and 112.

Question 10.
THINK SMARTER
If you start on 43 and count by tens, what number is after 73 and before 93?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 3

Answer:
The number is 83.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
if you start on 43 and count by tens.
the number is after 73 and before 93.
The number is 83.

Question 11.
You say me when you start on 21 and count by tens. I am after 91. I am before 111. What number am I?
___101_____

Answer:
The number is 101.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
you say me when you start on 21 and count by tens.
I am before 111 and after 91.
The number is 101.

Problem Solving • Applications

GO DEEPER Use what you know about a Counting Chart to write the missing numbers.
Question 12.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 4

Answer:
The missing numbers are 7, 17, 27, 28, and 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The missing numbers are 6, 16, 7, 17, 27, 28, and 29.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.2-2

Question 13.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 5

Answer:
The missing numbers are 53, 63, and 73.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The missing numbers are 53, 63, and 73.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.2-3

Question 14.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 6

Answer:
The missing numbers are 14, 23, 24, 33, and 34.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The missing numbers are 14, 23, 24, 33, and 34.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.2-4

Question 15.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 7

Answer:
The missing numbers are  99, 109, 110, 119, and 120.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The missing numbers are 99, 109, 110, 119, and 120.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.2-5

Question 16.
THINK SMARTER
Use a Counting Chart. Count by tens. Match each number on the left to a number that is 10 more.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 8

Answer:
The numbers are 57-67.
The numbers are 73-83.
The numbers are 77-87.
The numbers are 93-103.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 57, 73, 77, and 93.
count by tens 67, 83, 87, and 103.

TAKE HOME ACTIVITY • Write these numbers: 2, 12, 22, 32, 42. Ask your child to tell you the next 5 numbers.

Count by Tens to 120 Homework & Practice 6.2

Use a Counting Chart. Count by tens. Write the numbers.
Question 1.
1, _11__, __21_, _31___, __41__, __51__, __61__, _71__, _81___

Answer:
The numbers are 11, 21, 31, 41, 51, 61, 71, 81, and 91.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 1. count forward by tens.
The numbers are 11, 21, 31, 41, 51, 61, 71, 81, and 91.

Question 2.
14, _24__, __34__, __44__, __54__, __64__, __74__, __84__, __94_, _104___

Answer:
The numbers are 24, 34, 54, 64, 74, 84, 94, 104, and 114.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 14. count forward by tens.
The numbers are 24, 34, 54, 64, 74, 84, 94, 104, and 114.

Question 3.
7, _17__, __27__, __37__, __47__, __57__, _67___, _77___, _87__, __97__

Answer:
The numbers are 17, 27, 37, 47, 57, 67, 77, 87, 97, 107, and 117.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 7. count forward by tens.
The numbers are 17, 27, 37, 47, 57, 67, 77, 87, 97, 107, and 117.

Question 4.
29, _39__, _49___, _59___, _69___, _79___, __89__, _99___, _109__, _119___

Answer:
The numbers are 39, 49, 59, 69, 79, 89, 99, 109, 119.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 29. count forward by tens.
The numbers are 39, 49, 59, 69, 79, 89, 99, 109, 119.

Question 5.
5, _15__, __25__, _35___, __45__, _55___, _65___, __75__, _85__, __95__

Answer:
The numbers are 15, 25, 35, 45, 55, 65, 75, 85, 95, 105, and 115.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 5. count forward by tens.
The numbers are 15, 25, 35, 45, 55, 65, 75, 85, 95, 105, and 115.

Question 6.
12, _22__, __32__, _42___, __52__, _62___, _72___, _82___, __92_, _102___

Answer:
The numbers are 12, 22, 32, 42, 52, 62, 72, 82, 92, 102, and 112.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 12. count forward by tens.
The numbers are 12, 22, 32, 42, 52, 62, 72, 82, 92, 102, and 112.

Question 7.
26, _36__, _46___, __56__, _66___, _76___, __86__, _96___, _106__, __116__

Answer:
The numbers are 36, 46, 56, 66, 76, 86, 96, 106, 116.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
start on 12. count forward by tens.
The numbers are 36, 46, 56, 66, 76, 86, 96, 106, 116.

Problem Solving
Solve.
Question 8.
I am after 70.
I am before 90.
You say me when you count by tens.
What number am I? ___80___

Answer:
The number is 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
I am after 70.
I am before 90.
70, 80, and 90.
The number is 80.

Question 9.
WRITE
Use numbers to explain the pattern you see when you count forward by tens.

Answer:
The numbers are 70, 80, 90, 100, 110, and 120.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number is 70, forward by 10.
70. 80, 90, 100, 110, and 120.

Lesson Check
Question 1.
Count by tens. Write the missing numbers.
44, 54, 64, __74___, _84___, 94

Answer:
The missing numbers are 74 and 84.

Explanation:
In the above-given question,
Given that,
the numbers are 44, 54, 64, and 94.
The numbers are 44, 54, 64, 74, 84, and 94.

Spiral Review
Question 2.
Use the model. Write to show how you make a ten. Then add.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 9
__13__ + _11___ + __24__
__8__ + _8___ = __16___
So, _5___ + _3___ = __8__

Answer:
The number is 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 5 + 3 = 8.
3 + 5 = 8.
10 + 8 = 18.

Question 3.
Write a number sentence to complete the related facts.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.2 10

Answer:
The numbers is = 15 – 9 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 9 + 6 = 15.
6 + 9 = 15.
the numbers is 15 – 6 = 9.
the numbers is 15 – 6 = 9.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.2-6

Lesson 6.3 Understand Tens and Ones

Essential Question How can you use different ways to write a number as ten and ones?

Listen and Draw

Use Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 1 to model the problem. Draw the Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 1 to show your work.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 2

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 ones.
10 + 4 = 14.
the number is 14.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.3-1

MATHEMATICAL PRACTICES
Use Tools How does your picture show the books Tim has?

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 ones.
10 + 4 = 14.
the number is 14.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.3-1

Share and Show

Use the model. Write the number three different ways.
Question 1.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 3
__1__ tens _5___ ones
_10___ + __5__
__15___

Answer:
The number is 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 5 ones.
10 + 5 = 15.
the number is 15.

Question 2.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 4
__1__ tens ___2_ ones
__10__ + 2
__12___

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 2 ones.
10 + 2 = 12.
the number is 12.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Make Connections Use the model. Write the number three different ways.
Question 3.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 5
__1__ tens __7__ ones
__10__ + __7__
__17___

Answer:
The number is 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 7 ones.
10 + 7 = 17.
the number is 17.

Question 4.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 6
__1__ tens __9__ ones
_10___ + __9__
__19___

Answer:
The number is 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 9 ones.
10 + 9 = 19.
the number is 19.

Question 5.
GO DEEPER
Draw cubes to show the number. Write the missing numbers.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 7
__1__ tens __8__ ones
__10__ + __8__
___18__

Answer:
The number is 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 8 ones.
10 + 8 = 18.
the number is 18.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.3-2

Problem Solving • Applications

Draw cubes to show the number. Write the number three different ways.
Question 6.
David has 1 ten and 3 ones. Abby has 6 ones. They put all their tens and ones together. What number did they make?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 8
__1__ tens ___9_ ones
__10__ + _9___
__19___

Answer:
The number is 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
David has 1 ten and 3 ones.
Abby has 6 ones.
10 + 9 = 19.
the number is 19.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.3-3

Question 7.
THINK SMARTER
Karen has 7 ones. Jimmy has 9 ones. They put all their ones together. What number did they make?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 9
__0__ tens __16__ ones
__0__ + _16___
__16__

Answer:
The number is 16.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Karen has 7 ones. Jimmy has 9 ones.
10 + 6 = 16.
the number is 16.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.3-4

Question 8.
THINK SMARTER
Does the number match the model?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 10

Answer:
No, the number does not match the model.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 + 5 = 15.
1 ten 5 ones = 15.
no, the number does not match the model.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.3-5
TAKE HOME ACTIVITY • Show your child one group of 10 small objects and one group of 8 small objects. Ask your child to tell how many tens and ones there are and say the number. Repeat with other numbers from 11 to 19.

Answer:
The number is 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 8 ones.
10 + 8 = 18.
the number is 18.

Understand Ten and Ones Homework & Practice 6.3

Use the model. Write the number three different ways.
Question 1.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 11
__1__ tens __8__ ones
_10___ + __8__
__18__

Answer:
The number is 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 8 ones.
10 + 8 = 18.
the number is 18.

Problem Solving
Draw cubes to show the number. Write the number different ways.
Rob has 7 ones. Nick has 5 ones. They put all their ones together. What number did they make?
Question 2.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 12
__0__ tens _12___ ones
___0_ + __12__
__12__

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Rob has 7 ones. Nick has 5 ones.
10 + 2 = 12.
the number is 12.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.3-6

Question 3.
WRITE
Show twelve in four different ways. Use words, pictures, and numbers.

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 2 ones.
10 + 2 = 12.
the number is 12.

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 0nes and 4 ones.
8 + 4 = 12.
the number is 12.

Answer:
The number is 12.

In the above-given question,
given that,
6 ones and 6 ones.
6 + 6 = 12.
the number is 12.

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ones and 7 ones.
5 + 7 = 12.
the number is 12.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.3-6

Lesson Check
Question 1.
Use the model. Write the number three different ways.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 13
__1__ tens _4___ ones
__10__ + __4__ = __14___
__14__

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 ones.
10 + 4 = 14.
the number is 14.

Spiral Review
Question 2.
Use the model. Write the addition sentence. What number sentence does this model show?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.3 14
__10_ + __8___ = _18___

Answer:
The number is 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 8 ones.
10 + 8 = 18.
the number is 18.

Question 3.
Write two subtraction facts related to 7 + 5 = 12.
_12___ – __5__ = __7__
__12__ – _7___ = __5__

Answer:
The numbers is = 12 – 5 = 7.
The numbers is = 12 – 7 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 7 + 5 = 12.
5 + 7 = 12.
the numbers is 12 – 5 = 7.
the numbers is 12 – 7 = 5.

Lesson 6.4 Make Tens and Ones

Essential Question How can you show a number as ten and ones?

Listen and Draw

Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 1 to model the problem. Draw Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 1 to show your work.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 2
Draw to show the group of ten another way.

Answer:
The number is 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 8 ones.
10 + 8 = 18.
the number is 18.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-1

MATHEMATICAL PRACTICES
Compare How are the pictures the same? How are the pictures different?

Answer:
If the numbers are the same, the pictures are the same.
If the numbers are different, the pictures are different.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
if the values are the same, the pictures are the same.
if the values are different, the pictures are different.
If the numbers are the same, the pictures are the same.
If the numbers are different, the pictures are different.
Share and Show

Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 1. Make groups of ten and ones. Draw your work. Write how many.
Question 1.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 3

Answer:
The number is 11.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 1 one.
10 + 1 = 11.
the number is 11.

Question 2.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 4
__1_ ten _2___ ones

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 2 one.
10 + 2 = 12.
the number is 12.

Question 3.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 5
__1__ ten _3__ ones

Answer:
The number is 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 3 one.
10 + 3 = 13.
the number is 13.

Question 4.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 6
__1__ ten _4__ ones

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 one.
10 + 4 = 14.
the number is 14.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Compare Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 1. Make groups of ten and ones. Draw your work. Write how many.
Question 5.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 7 __1_ ten __5__ ones

Answer:
The number is 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 5 one.
10 + 5 = 15.
the number is 15.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-2

Question 6.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 8 _1__ ten __6__ ones

Answer:
The number is 16.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 6 one.
10 + 6 = 16.
the number is 16.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-3

Question 7.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 9 __1__ ten __7__ ones

Answer:
The number is 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 7 one.
10 + 7 = 17.
the number is 17.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-4

Question 8.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 10 __1__ ten __8__ ones

Answer:
The number is 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 8 one.
10 + 8 = 18.
the number is 18.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-5

Question 9.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 11 __1__ ten __9__ ones

Answer:
The number is 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 9 one.
10 + 9 = 19.
the number is 19.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-6

Problem Solving • Applications

Solve.
Question 10.
THINK SMARTER
Emily wants to write ten and ones to show 20. What does Emily write?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 12
__1__ ten _10__ ones

Answer:
The number is 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 10 one.
10 + 10 = 20.
the number is 20.

Question 11.
GO DEEPER
Gina thinks of a number that has 7 ones and 1 ten. What is the number? Draw to show your work.
___17___

Answer:
The number is 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 7 one.
10 + 7 = 17.
the number is 17.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-7

Question 12.
Ben drew this picture to show a number. What is the number?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 13
___15___

Answer:
The number is 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 5 one.
10 + 5 = 15.
the number is 15.

Question 13.
THINK SMARTER
Circle the numbers that make the sentence true.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 14
__1___ ten __4__ ones

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 one.
10 + 4 = 14.
the number is 14.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-8

TAKE HOME ACTIVITY • Give your child numbers from 11 to 19. Have your child work with small objects to show a group of ten and a group of ones for each number.

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 one.
10 + 4 = 14.
the number is 14.

Make Ten and Ones Homework & Practice 6.4

Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 15. Make groups of ten and ones. Draw your work. Write how many.
Question 1.
14
fourteen
__1__ ten _4___ ones

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 one.
10 + 4 = 14.
the number is 14.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-9

Question 2.
12
twelve
__1__ ten _2___ ones

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 2 one.
10 + 2 = 12.
the number is 12.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-10

Question 3.
15
fifteen
__1__ ten __5__ ones

Answer:
The number is 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 5 one.
10 + 5 = 15.
the number is 15.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-11

Question 4.
18
eighteen
__1__ ten __8__ ones

Answer:
The number is 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 8 one.
10 + 8 = 18.
the number is 18.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-12

Problem Solving
Solve.
Question 5.
Tina thinks of a number that has 3 ones and 1 ten. What is the number?
____13__

Answer:
The number is 13.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 3 one.
10 + 3 = 13.
the number is 13.

Question 6.
WRITE
Choose a number from 11 to 19. Write the number and number word. Use words and pictures to show how many tens and ones.

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 one.
10 + 4 = 14.
the number is 14.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-13

Lesson Check
Question 1.
How many tens and ones make 17? Write the numbers.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 16
__1___ ten __7__ ones

Answer:
The number is 17.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 7 one.
10 + 7 = 17.
the number is 17.

Spiral Review
Question 2.
Use the model. Write the addition sentence. What number sentence does this model show?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.4 17
_1___ + __4__ = _14___

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 one.
10 + 4 = 14.
the number is 14.

Question 3.
Choose a way to solve. Draw or write to explain. Ben has 17 books. He gives some away. He has 8 left. How many books does he give away?
___9____ books

Answer:
The books he give = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Ben has 17 books.
He has 8 left.
17 – 9 = 8.
The books he give = 9.

Lesson 6.5 Tens

Essential Question How can you model and name groups of ten?

Listen and Draw

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 1 to solve the riddle. Draw and write to show your work.

MATHEMATICAL PRACTICES
Look for Structure What did you do to solve the first riddle?

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 one.
10 + 4 = 14.
the number is 14.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-1

Share and Show

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 1. Make groups of ten. Write the tens and ones.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 2
Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 3

Answer:
The number is 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 tens
10 + 10 + 10 = 30.
the number is 30.

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 4

Answer:
The number is 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 tens
10 + 10 + 10 + 10 = 40.
the number is 40.

On Your Own

Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 2
MATHEMATICAL PRACTICE Use Repeated Reasoning Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 1. Make groups of ten. Write the tens and ones.
Question 3.
50 ones
__0__ tens __50__ ones
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 5

Answer:
The number is 50.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
50 ones
10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 50.
the number is 50.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-2

Question 4.
60 ones
__0__ tens __60__ ones
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 6

Answer:
The number is 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
60 ones
10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 60.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-3

Question 5.
70 ones
_0___ tens _70___ ones
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 7

Answer:
The number is 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
70 ones
10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 70.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-4

Question 6.
80 ones
__0__ tens _80___ ones
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 8

Answer:
The number is 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
80 ones
10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 80.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-5

Question 7.
90 ones
__0__ tens _90___ ones
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 9

Answer:
The number is 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
90 ones
10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 90.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-6

Question 8.
THINK SMARTER
100 ones
__0__ tens _100___ ones
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 10

Answer:
The number is 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
100 ones
10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 100.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-7

Mid-Chapter Checkpoint

Concepts and Skills
Use a Counting Chart. Count forward. Write the numbers.
Question 1.
63, 64, _65__, __66__, _67___

Answer:
The numbers are 65, 66, and 67.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 63, 64.
The numbers are 65, 66, and 67.

Question 2.
108, 109, _110___, _111___, _112.___

Answer:
The numbers are 110, 111, and 112.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 108, 109.
The numbers are 110, 111, and 112.

Use a Counting Chart. Count by tens. Write the numbers.
Question 3.
42, 52, _62___, __72__, __82__

Answer:
The numbers are 62, 72, and 82.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 42, 52.
The numbers are 62, 72, and 82.

Question 4.
79, 89, _99___, _109___, __119__

Answer:
The numbers are 99, 109, and 119.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 79, 89.
The numbers are 99, 109, and 119.

Question 5.
Use the model. Write the number three different ways.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 11
___1_ tens __2__ ones
_10___ + __2__
__12__

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 tens and 2 ones.
10 + 2 = 20.
the number is 12.

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 1. Make groups of ten and ones. Draw your work. Write how many.
Question 6.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 12
__1__ ten _5__ ones

Answer:
The number is 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 5 one.
10 + 5 = 15.
the number is 15.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-2

Question 7.
THINK SMARTER
Choose all the ways that name the model.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 13

Answer:
The number is 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
60 one.
0 + 60 = 60.
the number is 60.

Answer:
The number is 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
60 tens and 0 one.
60 + 0 = 60.
the number is 60.

Answer:
The number is 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 10 one.
50 + 10 = 60.
the number is 60.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-8

Tens Homework & Practice 6.5

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 14. Make groups of ten. Write the tens and ones.
Question 1.
90 ones
___0__ tens _90___ ones
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 15.1

Answer:
The number is 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 ten and 90 one.
0 + 90 = 90.
the number is 90.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-6

Question 2.
50 ones
__0__ tens _50___ ones
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 15

Answer:
The number is 50.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 ten and 50 one.
0 + 50 = 50.
the number is 50.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-2

Question 3.
40 ones
__0__ tens __40__ ones
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 16

Answer:
The number is 40.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 ten and 40 one.
0 + 40 = 40.
the number is 40.

Problem Solving
Look at the model. Write the number.
Question 4.
What number does the model show?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 17 __60____

Answer:
The number is 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 ten and 60 one.
0 + 60 = 60.
the number is 60.

Question 5.
WRITE
Draw a quick picture and write a number to show thirty.

Answer:
The number is 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 ten and 30 one.
0 + 30 = 30.
the number is 30.

Lesson Check
Question 1.
What number does the model show? Write the number.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 18
__5___ tens = _50___

Answer:
The number is 50.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 0 one.
50 + 0 = 50.
the number is 50.

Question 2.
What number does the model show? Write the number.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 19
__8__ tens = _80___

Answer:
The number is 80.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 ten and 0 one.
80 + 0 = 80.
the number is 80.

Spiral Review
Question 3.
Write the missing number.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 20

Answer:
The missing number = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 + 9 = 13.
13 – 6 = 9.
the missing number is 9.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-9

Question 4.
What is the sum for 3 + 3 + 4?
__10___

Answer:
The number is 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers is 3, 3, and 4.
the sum for 3 + 3 + 4 = 10.
the number is 10.

Count and Model Numbers Mid-Chapter Checkpoint

Concepts and Skills

Use a Counting Chart. Count forward. Write the numbers.
Question 1.
63, 64, _65__, _66___, _67___

Answer:
The numbers are 65, 66, and 67.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 63, 64.
The numbers are 65, 66, and 67.

Question 2.
108, 109, _110___, __111__, __112__

Answer:
The numbers are 110,111, and 112.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 108, 109.
The numbers are 110, 111, and 112.

Use a Counting Chart. Count by tens. Write the numbers.
Question 3.
42, 52, _62___, __72__, __82__

Answer:
The numbers are 62, 72, and 82.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
count by tens.
The numbers are 62, 72, and 82.

Question 4.
79, 89, __99__, ___109_, _119___

Answer:
The numbers are 99, 109, and 119.

Explanation:

In the above-given question,
given that,
count by tens.
The numbers are 99, 109, and 119.

Question 5.
Use the model. Write the number three different ways.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 11
___1_ tens ___2_ ones
__10__ + _2___
_12___

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 2 one.
10 + 2 = 12.
the number is 12.

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 1. Make groups of ten and ones. Draw your work. Write how many.
Question 6.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 12
__1__ ten _5__ ones

Answer:
The number is 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 5 one.
1 + 5 = 15.
the number is 15.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.4-2

Question 7.
THINK SMARTER
Choose all the ways that name the model.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.5 13

Answer:
The number is 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
60 one.
0 + 60 = 60.
the number is 60.

Answer:
The number is 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
60 tens and 0 one.
60 + 0 = 60.
the number is 60.

Answer:
The number is 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 10 one.
50 + 10 = 60.
the number is 60.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.5-8

Lesson 6.6 Tens and Ones to 50

Essential Question How can you group cubes to show a number as tens and ones?

Listen and Draw

Use Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 1 to model the number. Draw Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 1 to show your work.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 2

Answer:
The number is 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 10 one.
50 + 10 = 60.
the number is 60.

MATHEMATICAL PRACTICES
Model How did you figure out how many tens and ones are in 23?

Answer:
The number is 23.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 3 one.
20 + 3 = 23.
the number is 23.

Share and Show

Use your MathBoard and
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 3 to show the tens and ones. Write the numbers.
Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 4
___3___ tens ___5__ ones = ___35__

Answer:
The number is 35.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 5 one.
30 + 5 = 35.
the number is 35.

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 5
___2___ tens __9___ ones = ___29__

Answer:
The number is 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 9 one.
20 + 9 = 29.
the number is 29.

Question 3.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 6
___4___ tens __3___ ones = _43____

Answer:
The number is 43.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 ten and 3 one.
40 + 3 = 43.
the number is 43.

Question 4.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 7
__1____ tens ___4__ ones = ___14__

Answer:
The number is 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 4 one.
10 + 4 = 14.
the number is 14.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Make Connections Write the numbers.
Question 5.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 8
___3___ tens ___3__ ones = __33___

Answer:
The number is 32.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 2 one.
30 + 2 = 32.
the number is 32.

Question 6.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 9
______ tens _____ ones = _____

Answer:
The number is 46.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 ten and 6 one.
40 + 6 = 46.
the number is 46.

Question 7.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 10
__5____ tens __0___ ones = __50___

Answer:
The number is 50.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 0 one.
50 + 0 = 50.
the number is 50.

Question 8.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 11
___0___ tens __5___ ones = ___5__

Answer:
The number is 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 ten and 5 one.
0 + 5 = 5.
the number is 5.

Question 9.
GO DEEPER
Mary drew tens and ones to show 32. She made a mistake. Draw a correct quick picture to show 32. Write the numbers.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 12

Answer:
The number is 32.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 2 one.
30 + 2 = 32.
the number is 32.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.6-1

Problem Solving • Applications

Solve. Write the numbers.
Question 10.
I have 46 cubes. How many tens and ones can I make?
___4___ tens __6___ ones

Answer:
The number is 46.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 ten and 6 one.
40 + 6 = 46.
the number is 46.

Question 11.
I have 32 cubes. How many tens and ones can I make?
___3___ tens __2___ ones

Answer:
The number is 32.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 2 one.
30 + 2 = 32.
the number is 32.

Question 12.
I have 28 cubes. How many tens and ones can I make?
___2___ tens __8___ ones

Answer:
The number is 28.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 8 one.
20 + 8 = 28.
the number is 28.

Question 13.
THINK SMARTER
I am a number less than 50. I have 8 ones and some tens. What numbers could I be?
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 13

Answer:
The number is 48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 ten and 8 one.
40 + 8 = 48.
the number is 48.

Question 14.
THINK SMARTER+
There are 35 Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 1. Jun says that there are 3 ones and 5 tens. Rob says that there are 3 tens and 5 ones. Who is correct? Circle the name.
Jun
Rob
How can you draw to show 35?

Answer:
The number is 35.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Rob is correct.
3 ten and 5 one.
30 + 5 = 35.
the number is 35.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.6-2

TAKE HOME ACTIVITY • Write a two-digit number from 20 to 50, such as 26. Ask your child to tell which digit names the tens and which digit names the ones. Repeat with different numbers.

Answer:
The number is 26.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 6 one.
20 + 6 = 26.
the number is 26.

Tens and Ones to 50 Homework & Practice 6.6

Write the numbers.
Question 1.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 14
___3___ tens __6___ ones = __36___

Answer:
The number is 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 6 one.
30 + 6 = 36.
the number is 36.

Question 2.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 15
____0__ tens __8___ ones = __8___

Answer:
The number is 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 ten and 8 one.
0 + 8 = 8.
the number is 8.

Problem Solving
Solve. Write the numbers.
Question 3.
I have 43 cubes. How many tens and ones can I make?
___4___ tens __3___ ones

Answer:
The number is 43.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 ten and 3 one.
40 + 3 = 43.
the number is 43.

Question 4.
WRITE
Write a number from 20 to 50 that has both tens and ones. Use pictures and words to show the tens and ones.

Answer:
The number is 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 9 one.
20 + 9 = 29.
the number is 29.

Lesson Check
Question 1.
What number does the model show? Write the numbers.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 16
___2___ tens ___9__ ones = __29___

Answer:
The number is 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 9 one.
20 + 9 = 29.
the number is 29.

Question 2.
What number does the model show? Write the numbers.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 17
___4___ tens ___7__ ones = __47___

Answer:
The number is 47.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 ten and 7 one.
40 + 7 = 47.
the number is 47.

Spiral Review
Question 3.
Write the sum?
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 18

Answer:
The number is 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 6, 3.
6 + 3 = 9.
the number is 9.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.6-3

Question 4.
Show taking from. Circle the part you take from the group. Then cross it out. Write the difference.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers 6.6 19
6 – 4 = __2____

Answer:
The number is 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 6, 4.
6 – 4 = 2.
the number is 2.

Lesson 6.7 Tens and Ones to 100

Essential Question How can you show numbers to 100 as tens and ones?

Listen and Draw

Use 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 1 to model the number. Draw a quick picture to show your work.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 2

Answer:
The number is 25.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 5 one.
20 + 5 = 25.
the number is 25.

Answer:
The number is 50.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 0 one.
50 + 0 = 50.
the number is 50.

Answer:
The number is 52.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 2 one.
50 + 2 = 52.
the number is 52.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.7-1

MATHEMATICAL PRACTICES
Reasoning How did you figure out how many tens and ones are in 52?

Answer:
The number is 52.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 2 one.
50 + 2 = 52.
the number is 52.

Share and Show

Use your MathBoard and 1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 1 to show the tens and ones. Write the numbers.
Question 1.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 3
___7___ tens __9___ ones = __79__

Answer:
The number is 79.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 ten and 9 one.
70 + 9 = 79.
the number is 79.

Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 4
____5__ tens __4___ ones = __54___

Answer:
The number is 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 4 one.
50 + 4 = 54.
the number is 54.

Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 5
______ tens _____ ones = _____

Answer:
The number is 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 ten and 3 one.
60 + 3 = 63.
the number is 63.

Question 4.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 6
___8___ tens ___7__ ones = __87___

Answer:
The number is 87.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 ten and 7 one.
80 + 7 = 87.
the number is 87.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Reason Quantitatively Write the numbers.
Question 5.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 7 __9____ tens __6___ ones = _96____

Answer:
The number is 96.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 ten and 6 one.
90 + 6 = 96.
the number is 96.

Question 6.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 8 ______ tens _____ ones = _____

Answer:
The number is 69.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 ten and 9 one.
60 + 9 = 69.
the number is 69.

Question 7.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 9 ___8___ tens __4___ ones = __84___

Answer:
The number is 84.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 ten and 4 one.
80 + 4 = 84.
the number is 84.

Question 8.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 10 ______ tens _____ ones = _____

Answer:
The number is 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 ten and 2 one.
70 + 2 = 72.
the number is 72.

Question 9.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 11 ____100__ tens __0___ ones = __100___

Answer:
The number is 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 ten and 0 one.
100 + 0 = 100.
the number is 100.

Question 10.
GO DEEPER
What number is the same as 7 tens and 20 ones? __90___

Answer:
The number is 90.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 ten and 20 one.
70 + 20 = 90.
the number is 90.

Question 11.
GO DEEPER
What number is the same as 5 tens and 13 ones? _____

Answer:
The number is 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 ten and 3 one.
60 + 3 = 63.
the number is 63.

Problem Solving • Applications

Draw a quick picture to show the number. Write how many tens and ones there are.
Question 12.
Edna has 82 stamps.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 12 __8___ tens __2___ ones

Answer:
The number is 82.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Edna has 82 stamps.
8 ten and 2 one.
80 + 2 = 82.
the number is 82.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.7-2

Question 13.
Amy has 79 beads.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 13 __7__ tens __9___ ones

Answer:
The number is 79.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Amy has 79 beads.
7 ten and 9 one.
70 + 9 = 79.
the number is 79.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.7-3

Question 14.
THINK SMARTER
Moe has a group of 70 red feathers and 30 brown feathers.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 14
___7 tens __30___ ones

Answer:
The number is 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 ten and 30 one.
70 + 30 = 100.
the number is 100.

Question 15.
THINK SMARTER
Read the problem. Write a number to solve.
I am greater than 14.
I am less than 20.
I have 6 ones. __16____

Answer:
The number is 16.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
I am greater than 14.
I am less than 20.
10 + 6 = 16.
the number is 16.

TAKE HOME ACTIVITY • Give your child numbers from 50 to 100. Ask your child to draw a picture to show the tens and the ones in each number and then write the number.

Tens and Ones to 100 Homework & Practice 6.7

Write the numbers.
Question 1.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 15 ____9__ tens ___8__ ones = ___98__

Answer:
The number is 98.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 ten and 8 one.
90 + 8 = 98.
the number is 98.

Question 2.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 16 ____8__ tens __9___ ones = __89___

Answer:
The number is 89.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 ten and 9 one.
80 + 9 = 89.
the number is 89.

Question 3.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 17 ___7___ tens __5___ ones = __75___

Answer:
The number is 75.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 ten and 5 one.
70 + 5 = 75.
the number is 75.

Problem Solving
Draw a quick picture to show the number. Write how many tens and ones there are.
Question 4.
Inez has 57 shells.
____5__ tens __7___ ones

Answer:
The number is 57.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Inez has 57 shells.
5 ten and 7 one.
50 + 7 = 57.
the number is 57.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.7-4

Question 5.
WRITE
Use words and pictures to show 59 and 95.

Answer:
The number is 59.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 9 one.
50 + 9 = 59.
the number is 59.

Answer:
The number is 95.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 ten and 5 one.
90 + 5 = 95.
the number is 95.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.7-5

Lesson Check
Question 1.
What number has 10 tens 0 ones? _100_____

Answer:
The number is 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 ten and 0 one.
100 + 0 = 100.
the number is 100.

Question 2.
What number does the model show? Write the numbers.
1st Grade Go Math Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.7 18 __7___ tens __4___ ones = __74___

Answer:
The number is 74.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 ten and 4 one.
70 + 4 = 74.
the number is 74.

Spiral Review
Question 3.
Barry knows that 6 + 5 = 11. What other addition fact does he know? Write the new fact.
__5___ + __6___ = __11__

Answer:
The number is 11.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 4, 7.
4 + 7 = 11.
the number is 11.

Question 4.
Count on to solve 2 + 6. Write the sum.
2 + 6 = ___8__

Answer:
The number is 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 2, 6.
2 + 6 = 8.
the number is 8.

Lesson 6.8 Problem Solving • Show Numbers in Different Ways

Essential Question How can making a model help you show a number in different ways?

Gary and Jill both want 23 stickers for a class project. There are 3 sheets of 10 stickers and 30 single stickers on the table. How could Gary and Jill each take 23 stickers?

HOME CONNECTION • Showing the number with base-ten blocks helps your child explore different ways to combine tens and ones.

Try Another Problem

Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 1
Use Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 2 to show the number two different ways. Draw both ways.
Question 1.
46
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 3

Answer:
The number is 46.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 ten and 6 one.
40 + 6 = 46.
the number is 46.

Answer:
The number is 46.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 16 one.
30 + 16 = 46.
the number is 46.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-1

Question 2.
71
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 4

Answer:
The number is 71.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 ten and 1 one.
70 + 1 = 71.
the number is 71.

Answer:
The number is 71.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 ten and 11 one.
60 + 11 = 71.
the number is 71.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-2

Question 3.
65
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 5

Answer:
The number is 65.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 ten and 5 one.
60 + 5 = 65.
the number is 65.

Answer:
The number is 65.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 15 one.
50 + 15 = 65.
the number is 65.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-3

MATHEMATICAL PRACTICES
Look at Exercise 3. Explain why both ways show 65.

Answer:
The number is 65.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 ten and 5 one.
60 + 5 = 65.
the number is 65.

Answer:
The number is 65.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 15 one.
50 + 15 = 65.
the number is 65.

Share and Show

Use Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 2 to show the number two different ways. Draw both ways.
Question 4.
59
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 6

Answer:
The number is 59.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 9 one.
50 + 9 = 59.
the number is 59.

Answer:
The number is 59.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 ten and 19 one.
40 + 19 = 59.
the number is 59.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-4

Question 5.
34
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 7

Answer:
The number is 34.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 4 one.
30 + 4 = 34.
the number is 34.

Answer:
The number is 34.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 14 one.
20 + 14 = 34.
the number is 34.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-5

Question 6.
THINK SMARTER
Show 31 three ways.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 8

Answer:
The number is 31.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 1 one.
30 + 1 = 31.
the number is 31.

Answer:
The number is 31.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 11 one.
20 + 11 = 31.
the number is 31.

Answer:
The number is 31.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 21 one.
10 + 21 = 31.
the number is 31.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-6

On Your Own

Write a number sentence to solve. Draw to explain.
Question 7.
MATHEMATICAL PRACTICE Write an Equation Felix invites 15 friends to his party. Some friends are girls. 8 friends are boys. How many friends are girls?
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 9

Answer:
The number of girls = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Felix invites 15 friends to his party.
8 friends are boys.
7 + 8 = 15.
the number is 15.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-7

GO DEEPER Solve. Write the numbers.
Question 8.
I am a number less than 35. I have 3 tens and some ones. What numbers can I be?
_____34______

Answer:
The number is 34.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
I am less than 35.
30 + 4 = 34.
the number is 34.

Question 9.
THINK SMARTER+
Choose all the ways that show the same number.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 10

Answer:
The number is 63,53,53,73,73.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 tens and 3 ones.
50 + 3 = 53.
the number is 53.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-8

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child draw quick pictures to show the number 56 two ways.

Problem Solving • Show Numbers in Different Ways Homework & Practice 6.8

Use Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 11 to show the number two different ways. Draw both ways.
Question 1.
62
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 12

Answer:
The number is 62.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 ten and 2 one.
60 + 2 = 62.
the number is 62.

Answer:
The number is 62.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 12 one.
50 + 12 = 62.
the number is 62.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-9

Question 2.
38
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 13

Answer:
The number is 38.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 8 one.
30 + 8 = 38.
the number is 38.

Answer:
The number is 38.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 ten and 18 one.
20 + 18 = 38.
the number is 38.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-10

Question 3.
WRITE
Draw to show 55 three different ways.

Answer:
The number is 55.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 5 one.
50 + 5 = 55.
the number is 55.

Answer:
The number is 55.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 ten and 15 one.
40 + 15 = 55.
the number is 55.

Answer:
The number is 55.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 ten and 25 one.
30 + 25 = 55.
the number is 55.

Lesson Check
Question 1.
What number does each model show? Write the numbers.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 14

Answer:
The number is 53.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 ten and 3 one.
50 + 3 = 53.
the number is 53.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-11

Question 2.
What number does the model show? Write the number.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 15 __82____

Answer:
The number is 82.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 ten and 12 one.
70 + 12 = 82.
the number is 82.

Spiral Review
Question 3.
Subtract to solve. Then add to check your answer.
Go Math 1st Grade Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.8 16

Answer:
The number is 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12 – 4 = 8.
8 + 4 = 12
the number is 8.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.8-12

Question 4.
Write two ways to make 15.
15 = __10___ + _5_____
15 = __0___ + __15____

Answer:
The number is 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 ten and 5 one.
10 + 5 = 15.
the number is 15.

Answer:
The number is 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
0 ten and 15 one.
0 + 15 = 15.
the number is 15.

Lesson 6.9 Model, Read, and Write Numbers from 100 to 110

Essential Question How can you model, read, and write numbers from 100 to 110?

Listen and Draw

Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 1. Circle a number to answer the question.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 2

MATHEMATICAL PRACTICES
Look for Structure Why is 100 to the right of 99 on the hundred chart? Why is 100 below 90?

Answer:
The 100 is to the right of 99 because 100 comes after 99.
100 is below 90 because 90 comes before 100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers from 0 to 100.
The 100 is to the right of 99 because 100 comes after 99.
100 is below 90 because 90 comes before 100.

Share and Show

Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 3 to model the number. Write the number.
Question 1.
10 tens and 1 more
___101__

Answer:
The number is 101.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 1 more.
100 + 1 = 101.
the number is 101.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-1
Question 2.
10 tens and 2 more
__102___

Answer:
The number is 102.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 2 more.
100 + 2 = 102.
the number is 102.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-2

Question 3.
10 tens and 3 more
_103______

Answer:
The number is 103.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 3 more.
100 + 3 = 103.
the number is 103.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-3

Question 4.
10 tens and 4 more
__104____

Answer:
The number is 104.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 4 more.
100 + 4 = 104.
the number is 104.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-4

Question 5.
10 tens and 5 more
___105___

Answer:
The number is 105.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 5 more.
100 + 5 = 105.
the number is 105.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-5

Question 6.
10 tens and 6 more
__106____

Answer:
The number is 106.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 6 more.
100 + 6 = 106.
the number is 106.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-6

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Model Mathematics Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 3 to model the number. Write the number
Question 7.
10 tens and 7 more
__107_____

Answer:
The number is 107.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 7 more.
100 + 7 = 107.
the number is 107.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-7

Question 8.
10 tens and 8 more
_108____

Answer:
The number is 108.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 8 more.
100 + 8 = 108.
the number is 108.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-8

Question 9.
10 tens and 9 more
____109___

Answer:
The number is 109.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 9 more.
100 + 9 = 109.
the number is 109.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-9

Question 10.
10 tens and 10 more
__110_____

Answer:
The number is 110.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 10 more.
100 + 10 = 110.
the number is 110.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-10

Question 11.
THINK SMARTER
11 tens
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 4
___110____

Answer:
The number is 110.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens
110 + 0 = 110.
the number is 110.

Write the number.
Question 12.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 5

Answer:
The number is 109.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 9 ones.
100 + 9 = 109.
the number is 109.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-11

Question 13.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 6

Answer:
The number is 101.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 1 ones.
100 + 1 = 101.
the number is 101.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-12

Question 14.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 7

Answer:
The number is 104.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 4 ones.
100 + 4 = 104.
the number is 104.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-13

Question 15.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 8

Answer:
The number is 105.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 5 ones.
100 + 5 = 105.
the number is 105.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-14

Problem Solving • Applications

GO DEEPER Solve to find the number of apples.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 9
Question 16.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 10
There are __103____ apples.

Answer:
The number of apples 103.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 apples sets and 3 apples.
100 + 3 = 103.
the number is 103.

Question 17.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 11
There are _108_____ apples.

Answer:
The number of apples 108.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 apples sets and 8 apples.
100 + 8 = 108.
the number is 108.

Question 18.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 12
There are ___102___ apples.

Answer:
The number of apples 102.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 apples sets and 2 apples.
100 + 2 = 102.
the number is 102.

Question 19.
THINK SMARTER
What number does the model show?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 13 _105______

Answer:
The number is 105.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 5 ones.
100 + 5 = 105.
the number is 105.

TAKE HOME ACTIVITY • Give your child a group of 100 to 110 small objects. Ask him or her to make as many groups of ten as possible, then tell you the total number of small objects.

Model, Read, and Write Numbers from 100 to 110 Homework & Practice 6.9

Use Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 14 to show the number. Write the number.
Question 1.
10 tens and 6 more
_106____

Answer:
The number is 106.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 6 more.
100 + 6 = 106.
the number is 106.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-16

Question 2.
10 tens and 1 more
__101___

Answer:
The number is 101.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 1 more.
100 + 1 = 101.
the number is 101.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-15

Question 3.
10 tens and 10 more
__110____

Answer:
The number is 110.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 10 more.
100 + 10 = 110.
the number is 110.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-17

Problem Solving
Question 4.
Solve to find the number of pens.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 15
There are ___104__ pens.

Answer:
The number of pens 104.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 4 more.
100 + 4 = 104.
the number is 104..

Question 5.
WRITE
Choose a number from 101 to 110. Write it. Draw a picture to show it as 10 tens and more.

Answer:
The number is 104.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 4 more.
100 + 4 = 104.
the number is 104.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-16

Lesson Check
Question 1.
What number does the model show? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 16

Answer:
The number is 104.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 4 more.
100 + 4 = 104.
the number is 104.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-18

Spiral Review
Question 2.
Show taking from. Circle the part you take from the group. Then cross it out. Write the difference.
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 17
4 – 3 = __1___

Answer:
The number is 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 – 3 = 1.
the number is 1.

Question 3.
Use the model to solve. Ken has 8 toy trains. Ron has 3 toy trains. How many fewer toy trains does Ron have than Ken?
Go Math Answer Key Grade 1 Chapter 6 Count and Model Numbers 6.9 18

Answer:
The number is 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 – 3 = 5.
the number is 5.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.9-19

Lesson 6.10 Model, Read, and Write Numbers from 110 to 120

Essential Question How can you model, read, and write numbers from 110 to 120?

Listen and Draw

How many shells are there?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 1
There are _104____ shells

Answer:
The number of shells is 104.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 4 ones.
100 + 4 = 104.
the number is 104.

MATHEMATICAL PRACTICES
Reasoning How did you decide how many shells there are? Explain.

Answer:
The number of shells is 104.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and 4 ones.
100 + 4 = 104.
the number is 104.

Share and Show

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 2 to model the number. Write the number.
Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 3

Answer:
The number is 111

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 1 more.
110 + 1 = 111.
the number is 111.

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 4
__112___

Answer:
The number is 112

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 2 more.
110 + 2 = 112.
the number is 112.

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 5
__113___

Answer:
The number is 113.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 3 more.
110 + 3 = 113.
the number is 113.

Question 4.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 6
___114___

Answer:
The number is 114.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 4 more.
110 + 4 = 114.
the number is 114.

On Your Own

MATHEMATICAL PRACTICE Model Mathematics Use 6.10 imgg 2 to model the number. Write the number.
Question 5.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 7
__115___

Answer:
The number is 115

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 5 more.
110 + 5 = 115.
the number is 115.

Question 6.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 8
__116___

Answer:
The number is 116.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 6 more.
110 + 6 = 116.
the number is 116.

Question 7.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 9
___117___

Answer:
The number is 117.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 7 more.
110 + 7 = 117.
the number is 117.

Question 8.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 10
___118___

Answer:
The number is 118.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 8 more.
110 + 8 = 118.
the number is 118.

Question 9.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 11

Answer:
The number is 119

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 9 more.
110 + 9 = 119.
the number is 119.

Question 10.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 12

Answer:
The number is 120.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12 tens and 0 more.
120 + 0 = 120.
the number is 120.

THINK SMARTER Write the number
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 13
Question 11.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 14
___114__

Answer:
The number is 104.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 4 more.
110 + 4 = 104.
the number is 104.

Question 12.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 15
__111__

Answer:
The number is 111.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 1 more.
110 + 1 = 111.
the number is 111.

Question 13.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 16
____113__

Answer:
The number is 113.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 3 more.
110 + 3 = 113.
the number is 113.

Problem Solving • Applications

GO DEEPER Choose a way to solve. Draw or write to explain.
Question 14.
Joe collects toy cars. He can make 11 groups of 10 toy cars. How many toy cars does Joe have?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 17
_110____ toy cars

The number of toy cars = 110.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
He can make 11 groups of 10 toy cars.
so, the number of toy cars = 110.

Question 15.
Cindy collects buttons. She can make 11 groups of 10 buttons and one more group of 7 buttons. How many buttons does Cindy have?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 18
____117__ buttons

The number of buttons = 117.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 117 buttons
so, the number of teddybears = 117.

Question 16.
Lee collects marbles. He can make 11 groups of 10 marbles and has 2 marbles left over. How many marbles does Lee have?
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 19
___112____ marbles

The number of marbles = 112.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
there are 112 marbles.
so, the number of marbles = 112.

Question 17.
THINK SMARTER
Finish the drawing to show 119.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 20
Write to explain.

Answer:
The number is 116.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 6 more.
110 + 6 = 116.
the number is 116.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-1

TAKE HOME ACTIVITY • Give your child a group of 100 to 120 small objects. Ask him or her to make as many groups of ten as possible and then tell you the total number of small objects.

Model, Read, and Write Numbers from 110 to 120 Homework & Practice 6.10

Use Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 21 to model the number. Write the number.
Question 1.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 22
___111__

Answer:
The number is 111.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 0 more.
110 + 0 = 110.
the number is 110.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-2

Question 2.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 23
___119__

Answer:
The number is 119.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 9 more.
110 + 9 = 119
the number is 119.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-3

Question 3.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 24

Answer:
The number is 114.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 4 more.
110 + 4 = 114.
the number is 114.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-4

Problem Solving
Choose a way to solve. Draw or write to explain.
Question 4.
Dave collects rocks. He makes 12 groups of 10 rocks and has none left over. How many rocks does Dave have?
_____120__ rocks

Answer:
The number is 120.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12 tens and 0 more.
120 + 0 = 120.
the number is 120.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-5

Question 5.
WRITE
Choose a number from 111 to 120. Write the number. Draw a picture to show it as tens and ones.

Answer:
The number is 119.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 9 more.
110 + 9 = 119.
the number is 119.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-6

Lesson Check
Question 1.
What number does the model show? Write the number.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 25
__117____

Answer:
The number is 117.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 7 more.
110 + 7 = 117.
the number is 117.

Spiral Review
Question 2.
Show how to make a ten to solve 13 − 7. Write the number sentence.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 26
_13___ – _7___ – __6__
__10__ – __4___ = __6____
So, 13 – 7 = ____.

Answer:
The numbers is 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
13 – 7 = 6.
10 – 4 = 6.
Question 3.
What is the difference? Write the number.
Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers 6.10 27

Answer:
The number is 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the numbers are 9, 4.
9 – 4 = 5.
so, the number is 5.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-7

Count and Model Numbers Review/Test

Question 1.
Felix counts 46 cubes. Then he counts forward some more cubes. Write the numbers.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 1
46, _47__, __48__, _49___, __50__, ___51__, __52__, __53__

Answer:
The numbers are 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number is 46.
The numbers are 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53.

Question 2.
Count by tens. Match each number on the left to a number that is 10 more.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 2

Answer:
The numbers are 35, 49, 59, 65, 57.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number is 35, 49, 59, 65, 57.
The numbers are 45, 59, 69, 75, and 67.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-8

Question 3.
Does the number match the model? Choose Yes or No.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 3

Answer:
The number is 15.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 tens and 5 more.
10 + 5 = 15.
the number is 15.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-9

Question 4.
Circle the numbers that make the sentence true.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 4

Answer:
The number is 12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 tens and 2 more.
10 + 2 = 12.
the number is 12.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-10

Question 5.
Choose all the ways that name the model.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 5

Answer:
The number is 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 tens and 0 more.
30 + 0 = 30.
the number is 30.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-11

Question 6.
There are 42 Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 6. Lisa says that there are 4 tens and 2 ones. Elena says there are 2 tens and 4 ones. Who is correct? Circle the name.
Lisa
Elena
How can you draw to show 42?

Answer:
Lisa is correct.

Explanation:
In the above-given  question,
given that,
Lisa says that there are 4 tens and 2 ones.
Elena says there are 2 tens and 4 ones.
4 tens and 2 ones.
Lisa is correct.

Question 7.
Read the problem. Write a number to solve.
I am greater than 27.
I am less than 30.
I have 9 ones.

Answer:
The number is 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
I am less than 30.
20 + 9 = 29.
the number is 29.

Question 8.
THINK SMARTER+
Choose all the ways that show the same number.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 8

Answer:
The number is 35.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3 tens and 5 more.
30 + 5 = 35.
the number is 35.

Answer:
The number is 35.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 tens and 15 more.
20 + 15 = 35.
the number is 35

Answer:
The number is 35.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1 tens and 25 more.
10 + 25 = 35.
the number is 35.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-12

Question 9.
What number does the model show?
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 9 _110_____

Answer:
The number is 110.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
10 tens and  10 more.
100+ 10 = 110.
the number is 110.

Question 10.
GO DEEPER
Finish the drawing to show 118.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 10

Answer:
The number is 118.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
11 tens and 8 more.
111 + 18 = 118.
the number is 118.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-13

Write to explain.
Question 11.
Count the Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 11. Write the numbers.
Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 12
How many tens? __2____ tens
How many Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 11? _20____
__20___ Go Math Grade 1 Chapter 6 Answer Key Pdf Count and Model Numbers rt 11

Answer:
The number is 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2 tens and 0 more.
20 + 0 = 20.
the number is 20.

Question 12.
Draw a quick picture to show 54 in two ways. Then write the number of tens and ones in each picture.
____5_ tens ___4__ ones
__4___ tens __14____ ones

Answer:
The number is 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 tens and 4 ones.
50 + 4 = 54.
the number is 54.

Answer:
The number is 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4 tens and 14 ones.
40 + 14 = 54.
the number is 54.
Go-Math-Grade-1-Chapter-6-Answer-Key-Count and Model Numbers-6.10-14

Conclusion:

Click on the above attached links and solve all the problems and prove yourself in the exams. Overcome all your weak areas and fill up the knowledge gap by practicing the problems from Go Math Grade 1 Answer Key Chapter 6 Count and Model Numbers.

Leave a Comment

Scroll to Top