Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1

Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts

Students of Grade 2 can get a strong foundation on mathematics concepts by referring to the Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key  Number concepts. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. Make the most out of the quick resources available for Go Math Grade 2 Anwer Key Chapter 1 Number Concepts and clear the exam with flying colors. Assess your preparation standard and identify the areas of need and improvise on them accordingly.

Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Number Concepts

To achieve high scores in Grade 2, students need to solve all questions and exercises included in Go Math Grade 2. So, teachers and students can find this Go Math Answer Key for Grade 2 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. With the help of Go Math Primary School Grade 2 Answer Key, you can think deeply regarding what you are learning, and you will really learn math easily just like that.

Chapter 1: Number Concepts

Lesson 1: Hands On: Algebra • Even and Odd Numbers

Lesson: 2 Algebra • Represent Even Number

Lesson: 3 Understand Place Value

Lesson: 4 Expanded Form

Lesson: 5 Different Ways to Write Numbers

Lesson: 6 Algebra • Different Names for Numbers

Lesson: 7 PROBLEM SOLVING

Lesson: 8 Counting Patterns Within 100

Lesson: 9 Counting Patterns Within 1,000

Number Concepts

Curious about Math
At a farmers’ market, many different fruits and vegetables are sold.
If there are 2 groups of 10 watermelons on a table, how many watermelons are there?

Answer:
20 watermelons are there.

Explanation:
In the above-given question,
Given that there are 2 groups of watermelons on a table.
10 + 10  = 20
In group 1 there are 10 watermelons.
in group 2 there are 10 watermelons.
so, in total there are 20 watermelons.

Number Concepts Show What You Know

Model Numbers to 20

Write the number that tells how many.

Question 1.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 1

Answer:
Thirteen.

Explanation:
In the above-given, figure,
There are 2 groups of boxes.
in group 1 the boxes all are filled.
in group 2 only 3 boxes are filled.
so in total, there are 13 boxes.
10 + 3 = 13
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1

Question 2.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 2

Answer:
Seventeen.

Explanation:
In the above-given, figure,
There are 2 groups of boxes.
in group 1 the boxes all are filled.
in group 2 only 7 boxes are filled.
so in total, there are 17 boxes.
10 + 7 = 17
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2

Use a Hundred Chart to Count
Use the hundred chart.

Question 3.
Count from 36 to 47. Which of the numbers below will you say? Circle them.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 3
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 4

Answer:
37, 39, 42.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that
count from 36 to 47.
given numbers are 42, 31, 48, 39, and 37.
so 37, 39, and 42 are included in the given numbers.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-3

Tens

Write how many tens. Write the number.

Question 4.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 5

Answer:
4 tens.
40.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that
there are 4 tens.
10 + 10 + 10 + 10 = 40
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-4

Question 5.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 6

Answer:
6 tens.
60.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that
there are 6 tens.
10 + 10 + 10 + 10 + 10 + 10 = 60

Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-5

Number Concepts Vocabulary Builder

Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 7

Visualize It

Fill in the boxes of the graphic organizer.
Write sentences about ones and tens.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 8

Answer:
There are 10 ones in 1 ten.
there are 20 ones in 2 tens.
there are 10 tens in 1 hundred.
there are 20  tens in 2 hundred.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
There are 10 ones in 1 ten.
there are 20 ones in 2 tens.
there are 10 tens in 1 hundred.
there are 20  tens in 2 hundred.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-6

Understand Vocabulary

Question 1.
Start with 1. Count on by ones.
1, —, —, —, —, —

Answer:
1, 2, 3, 4, 5, and 6.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that
start with 1. count by 1.
1, 2, 3, 4, 5, and 6.
1 + 1 = 2
2 + 1 = 3
3 + 1 = 4
4 + 1 = 5
5 + 1 = 6.

Question 2.
Start with 8. Count back by ones.
8, —, —, — , —, —

Answer:
8, 7, 6, 5, 4, and 3.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that
start with 1. count by 1.
8, 7, 6, 5, 4, and 3.
8 – 1 = 7
7 – 1 = 6
6 – 1 = 5
5 – 1 = 4
4 – 1 = 3.

Number Concepts Game: Three in a Row

Materials Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 9

Play with a partner.

Question 1.
Choose a leaf. Read the number on the leaf. Use Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 9.1 to model the number.

Question 2.
Your partner checks your model. If your model is correct, put your Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 9.2 on the leaf.

Question 3.
Take turns. Try to get 3 Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 10 in a row.

Question 4.
The first player with 3 Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 11 in a row wins.

Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 12

Number Concepts Chapter Vocabulary Cards

Chapter I Vocabulary

Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 13
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 14

Number Concepts Vocabulary Game

Going Places with GOMATH! words

Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 17

Answer:
digit = digito
doubles = dobles.
even numbers = par numbers.
is equal to (=) = es igual a.
odd numbers = impar.
ones = unidades.
plus (+) = mas.
ten = decena

Explanation:
In the above-given question,
given that
GO MATH words.
digit = digito
doubles = dobles.
even numbers = par numbers.
is equal to (=) = es igual a.
odd numbers = impar.
ones = unidades.
plus (+) = mas.
ten = decena

Going to the Farmers Market

For 2 to 4 Players

Materials
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 18

How to Play

Question 1.
Put your Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 19 in the START circle of the same color.

Answer:

Question 2.
To get your Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 19.1 out of START, you must roll a 6.
• If you do not roll a 6, wait until your next turn.
• If you roll a 6, move your Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 20 to the circle of that same color on the path.

Question 3.
Once you have a Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 21 on the path, toss the Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 21.1 to take a turn. Move your Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 22 that many.

Question 4.
If you land on a space with a question, answer the question. If your answer is correct, move ahead I space.Question 5.
To reach FINISH, you need to move your Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 22.1 up the path of the same color as the Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 23 The first player to reach FINISH wins.

Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 23.1
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 23.2

The Write Way

Reflect
Choose one idea. Write about it in the space below.

  • Explain two things you know about even numbers and odd numbers.
  • Write about all the different ways you can show 25.
  • Tell how to count on by different amounts to 1,000.

Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 23.3

Answer:
An even number is a number that can be divided into two equal groups.
An odd number is a number that cannot be divided into two equal groups.
There are different ways of writing the same number.
We can count different amounts to 1000.

Explanation:
In the above-given question,
An even number is a number that can be divided into two equal groups.
An odd number is a number that cannot be divided into two equal groups.
There are different ways of writing the same number.
for example 0.04, 1/25, 0.22.
We can count different amounts to 1000.
500 + 500 = 1000
250 + 750 = 1000

Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-7

Lesson 1.1 Hands On: Algebra • Even and Odd Numbers

Essential Question
How are even numbers and odd numbers different?

Listen Listen

Use Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 23.4 to show each number.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 23.5

Answer:
An even number is a number that can be divided into two equal groups.
An odd number is a number that cannot be divided into two equal groups.

Explanation:
In the above-given question,
given that
how odd numbers and even numbers are different.
An even number is a number that can be divided into two equal groups.
An odd number is a number that cannot be divided into two equal groups.
for example, 6 is an even number.
7 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-1

Model and Draw

Count out cubes for each number. Make pairs.
Even numbers show pairs with no cubes left over.
Odd numbers show pairs with one cube left over.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 23.6

Answer:
There are 2 pairs for each number.
yes, even numbers show pairs with no cubes left over.
yes, odd numbers show pairs with one cube leftover.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
There are 2 pairs for each number.
yes, even numbers show pairs with no cubes left over.
yes, odd numbers show pairs with one cube leftover.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-2

Share and Show

Use Cubes. Count out the number of cubes. Make pairs. Then write even or odd.

Question 1.
6 _even___________

Answer:
even.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
6 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-3

Question 2.
3 __odd__________

Answer:
odd.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
3 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-4

Question 3.
2 __even.__________

Answer:
even.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
2 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-5

Question 4.
9 __odd__________

Answer:
odd.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
9 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-6

Question 5.
4 ___even._________

Answer:
even.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
4 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-7

Question 6.
10__even.__________

Answer:
even.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
10 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-8

Question 7.
7 __odd.__________

Answer:
odd.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
7 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-9

Question 8.
13 _____odd._______

Answer:
odd.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
13 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-10

Question 9.
11 _odd___________

Answer:
odd.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
11 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-11

Question 10.
14 _even___________

Answer:
even.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
14 is an even number.

Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-12

On Your Own

Shade in the ten frames to show the number.
Circle even or odd.

Question 11.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 24

Answer:

Answer:
odd.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
17 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-13

Question 12.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 25

Answer:
even.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
16 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-14

Question 13.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 26

Answer:
odd.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
19 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-15

Question 14.
There are an even number of boys and an odd number of girls in Lena’s class. How many boys and girls could be in her class? Show your work.
_____12 boys_______
_____15 girls———
_12 + 15 = 27 students._______

Answer:
There are 12 boys and 15 girls in the class.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
there are even a number of boys and an odd number of girls.
So I am assuming 12 boys and 15 girls.
12 + 15 = 27 students.

Question 15.
MATHEMATICAL PRACTICE
Make Arguments Which two numbers in the box
__6_ and _8__
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 27
Explain how you know that they are even numbers?
________________________________
________________________________
________________________________

Answer:
6 and 8 are even numbers in the box.

Explanation:
In the above-given figure,
given that the numbers are 3, 5, 6, and 8.
6 and 8 are even numbers.
An even number is a number that can be divided into two equal groups.
an odd number is a number that cannot be divided into two equal groups.

Problem Solving • Applications

Question 16.
THINK SMARTER
Fill in the blanks to describe the groups of numbers. Write even or odd.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 28
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 29

Write each of these numbers inside the correct loop.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 30

Answer:
In loop A there are odd numbers.
In loop B there are even numbers.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that the numbers are 5, 6, 10, 11, 24, and 25.
6, 10, 24 are even numbers.
5, 11, 25 are odd numbers.
In loop A there are odd numbers.
In loop B there are even numbers.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-16

Question 17.
THINK SMARTER
Does each ten frame show an even number ? Choose Yes or No.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 31

Answer:
No, each ten frame does not show an even number.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
each ten frame show an even number.
no.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-17

Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 32
TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child show you a number, such as 9, using small objects and explain why the number is even or odd.

Answer:
9 is an odd number.

Explanation:
In the above-given question,
given that
child shows a number that is 9.
9 is an odd number.

Hands On: Algebra • Even and Odd Numbers Homework & Practice 1.1

Algebra • Even and Odd Numbers

Shade in the ten frames to show the number. Circle even or odd.

Question 1.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 33

Answer:
odd.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
15 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-18

Question 2.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 34

Answer:
even.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
18 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-19

Question 3.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 35

Answer:
odd.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
11 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-20

Question 4.
Mr. Dell has an odd number of sheep and an even number of cows on his farm. Circle the choice that could tell about his farm.
9 sheep and 10 cows
10 sheep and 11 cows
8 sheep and 12 cows

Answer:
27 sheep and 33 cows.

Explanation:
In the above-given question,
given that
9 sheep and 10 cows.
10 sheep and 11 cows.
8 sheep and 12 cows.
so total there are 27 sheep and 33 cows.

Question 5.
WRITE Math
Write two odd numbers and two even numbers. Explain how you know which numbers are even and which are odd.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 36

Answer:
4, 6 are even numbers.
7, 9 are odd numbers.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
write 2 odd numbers and two even numbers.
so I am assuming 4 and 6 are even numbers.
7 and 9 are odd numbers.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-21

Lesson Check

Question 1.
Circle the even number.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 37

Answer:
4 is an even number.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
the numbers are 3, 4, 5, and 9.
4 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-22

Question 2.
Circle the odd number.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 38

Answer:
7 is an odd number.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
the numbers are 2, 6, 7, and 8.
7 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-24

Spiral Review

Question 3.
Circle the odd number.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 39

Answer:
3 is an odd number.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
the numbers are 10, 8, 3, and 4.
3 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-25

Question 4.
Circle the even number.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 40

Answer:
6 is an even number.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
the numbers are 7, 6, 5, and 1.
6 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-26

Question 5.
Circle the even number.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 41

Answer:
2 is an even number.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
the numbers are 9, 7, 5, and 2.
2 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-27

Question 6.
Circle the odd number.
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 42

Answer:
1 is an odd number.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
the numbers are 1, 4, 8, and 10.
1 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-28

Lesson 1.2 Algebra • Represent Even Number

Essential Question
Why can an even number be shown as the sum of two equal addends?

Listen and Draw Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 43

Answer:
5 + 5 = 10.

Explanation:
In the  above-given question,
given that
even number be shown as the sum of two equal addends.
5 + 5 = 10

Make pairs with your cubes. Draw to show the cubes. Then write the numbers you say as you count to find the number of cubes.

_10__ ___16__ cubes

Answer:
6 + 4 = 10.
7 + 9 = 16

Explanation:
In the above-given question,
given that
write the number you say as u count to find the number of cubes.
so I am assuming 6 + 4 = 10
7 + 9 = 16.

Math Talk
MATH PRACTICES

Use Reasoning
Explain how you know if a number modeled with cubes is an even number.

Share and Show

How many cubes are there in all? Complete the additon sentence to show the equal groups.

Question 1.
_4___ = 2_ + _2_
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 43.1

Answer:
2 + 2 = 4.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
4 = 2 + 2.
2 + 2 = 4.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-1

Question 2.
_8__ = _4__ + _4__
Go Math Grade 2 Chapter 1 Answer Key Pdf Number Concepts 44

Answer:
4 + 4 = 8.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
8 = 4 + 4.
4 + 4 = 8.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-2

Question 3.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 45

Answer:
6 + 6 = 12.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
12 = 6 + 6.
6 + 6 = 12.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-3

Question 4.
___ = __ + __
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 46

Answer:
7 + 7 = 14.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
14 = 7 + 7.
7 + 7 = 14.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-4

On Your Own

Shade in the frames to show two equal groups for each number. Complete the addition sentence to show the groups.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 47

Question 5.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 48

Answer:
10 = 5 + 5.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
in group 1, 5 boxes are filled.
group 2, 5 boxes are filled.
10 = 5 + 5.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-5

Question 6.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 49

Answer:
10 = 5 + 5.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
in group 1, 5 boxes are filled.
group 2, 5 boxes are filled.
10 = 5 + 5.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-6

Question 7.
Elena and José have 18 postcards together. They each have the same number of postcards. How many postcards do Elena and José each have?
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 50

Answer:
Elena and Jose each have 9 postcards.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
Elena and Jose have 18 postcards together.
They have the same number of postcards.
9 + 9 = 18
Elena and Jose each have 9 postcards.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-7

THINK SMARTER
The number 7 is an odd number. Marc showed 7 with this addition sentence. Use Marc’s way to show these odd numbers with addition sentences.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 51

Question 8.
5 = __2_ + __2__ + ___1_

Answer:
5 = 2 + 2 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number 7 is an odd number.
5 = 2 + 2 + 1
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-8

Question 9.
11 = _5__ + _5___ + __1__

Answer:
11 = 5 + 5 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number 11 is an odd number.
11 = 5 + 5 + 1
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-9

Question 10.
9 = _4__ + _4___ + _1___

Answer:
9 = 4 + 4 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number 9 is an odd number.
9 = 4 + 4 + 1
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-10

Question 11.
13 = _6__ + _6___ + __1__

Answer:
13 = 6 + 6 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the number 13 is an odd number.
13 = 6 + 6 + 1
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-11

Problem Solving • Applications 

Solve. Write or draw to explain.

Question 12.
MATHEMATICAL PRACTICE Use Reasoning Jacob and Lucas each have the same number of shells. Together they have 16 shells. How many shells do
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 52

Answer:
Jacob and Lucas have 8 shells each.

Explanation:
In the above-given question,
Given that
Jacob and Lucas each have the same number of shells.
Together they have 16 shells.
8 + 8 = 16 shells.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-12

Question 13.
THINK SMARTER
Choose an even number between 10 and 19. Draw a picture and then write a sentence to explain why it is an even number.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 53

Answer:
16 is an even number.

Explanation:
In the above-given question,
given that
choose an even number between 10 and 19.
so I am assuming 16 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-13

Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 54
TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child explain what he or she learned in this lesson

Algebra • Represent Even Number Homework & Practice 1.2

Shade in the frames to show two equal groups for each number. Complete the addition sentence to show the groups.

Question 1.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 55

Answer:
8 = 4 + 4.

Explanation:
In the above-figure,
given that
shade in the frames to show two equal groups for each number.
8 = 4 + 4 .
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-15

Question 2.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 56

Answer:
18 = 9 + 9.

Explanation:
In the above-figure,
given that
shade in the frames to show two equal groups for each number.
18 = 9 + 9 .
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-16

Question 3.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 57

Answer:
10 = 5 + 5.

Explanation:
In the above-figure,
given that
shade in the frames to show two equal groups for each number.
10 = 5 + 5.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-17

Question 4.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 58

Answer:
14 = 7 + 7.

Explanation:
In the above-figure,
given that
shade in the frames to show two equal groups for each number.
14 = 7 + 7.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-18
Question 5.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 59

Answer:
20 = 10 + 10.

Explanation:
In the above-figure,
given that
shade in the frames to show two equal groups for each number.
20 = 10 + 10.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-19

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 6.
The seats in a van are in pairs. There are 16 seats. How many pairs of seats are there?
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 60

Answer:
2 pairs of seats are there.

Explanation:
In the above-given question,
given that there are 16 seats.
the seats in a van are in pairs.
2 pairs of seats are there.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-20

Question 7.
WRITE Math
Draw or write to show that the number 18 is an even number.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 61

Answer:
9 + 9 = 18.

Explanation:
Given that 18 is an even number.
9 + 9 = 18.

Lesson Check

Circle the sum that is an even number.
9 + 9 = 18
9 + 8 = 17
8 + 7 = 15
6 + 5 = 11

Answer:
9 + 9 = 18.

Explanation:
In the above-given question,
given that sum is an even number.
9 + 9 = 18.
18 is an even number.
17, 15, and 11 are odd numbers.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-21

Question 2.
Circle the sum that is an even number.
1 + 2 = 3
3 + 3 = 6
2 + 5 = 7
4 + 7 = 11

Answer:
3 + 3 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that sum is an even number.
3 + 3 = 6.
6 is an even number.
3, 7, and 11 are odd numbers.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-22

Spiral Review

Question 3.
Circle the even number.
7
9
10
13

Answer;
10 is an even number.

Explanation:
In the above-given question,
given that circle the even number.
given numbers are 7, 9, 10, and 13.
10 is an even number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-23

Question 4.
Circle the odd number.
4
11
16
20

Answer;
11 is an odd number.

Explanation:
In the above-given question,
given that circle the odd number.
given numbers are 4, 11, 16, and 20.
11 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-24

Question 5.
Ray has an odd number of cats. He also has an even number of dogs. Complete the sentence.
Ray has _5_ cats and _6_ dogs.

Answer:
Ray has 5 cats and 6 dogs.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Ray has an odd number of cats and also has an even number of dogs.
Ray has 5 cats and 6 dogs.

Question 6.
Circle the sum that is an even number.
2 + 3 = 5
3 + 4 = 7
4 + 4 = 8
7 + 8 = 15

Answer:
4 + 4 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that sum is an even number.
4 + 4 = 8.
8 is an even number.
5, 7, and 15 are odd numbers.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.1-25

Lesson 1.3 Understand Place Value

Essential Question
How do you know the value of a digit?

Listen and Draw

Write the numbers. Then choose a way to show the numbers.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 62

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Explain why the value of 5 is different in the two numbers

Share and Show

Circle the value of the red digit.

Question 1.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 63

Question 2.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 64

Answer:
The red digit is 5.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
8 ones and 5 tens.
so the value is 58.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.2-1

Question 3.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 65

Answer:
The red digit is 4.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
0 ones and 4 tens.
so the value is 40.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.2-3

Question 4.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 66

Answer:
The red digit is 3.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
3 ones and 7 tens.
so the value is 73.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.2-4

Question 5.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 67

Answer:
The red digit is 2.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
4 ones and 2 tens.
so the value is 24.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.2-5

Question 6.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 68

Answer:
The red digit is 1.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
1 one and 6 tens.
so the value is 61.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.2-6

On Your Own

Question 7.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 69

Answer:
The red digit is 1.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
1 one and 5 tens.
so the value is 51.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.2-7

Question 8.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 70

Answer:
The red digit is 9.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
9 ones and 4 tens.
so the value is 49
.Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.2-8

Question 9.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 71

Answer:
The red digit is 7.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
0 one and 7 tens.
so the value is 70.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.2-9

Question 10.
Phillip bought a puzzle. The number of puzzle pieces has the digit 6 in the ones place and the digit 3 in the tens place. How many puzzle pieces are in Phillip’s puzzle?
_36_ puzzle pieces

Answer:
There are 36 puzzle pieces in Phillip’s puzzle.

Explanation:
In the above-given question,
given that
The number of puzzle pieces has the digit 6 in one place and the digit 3 in the tens place.
3 in the tens place.
6 in one place.
There are 36 puzzle pieces in Phillip’s puzzle.

Question 11.
Noah baked apple pies. The number of apples he used has the digit 1 in the tens place and an even number less than 5 in the ones place. How many apples could Noah have used to bake apple pies?
_14_ apples

Answer:
Noah used to bake apple pies is 14 apples.

Explanation:
In the above-given question,
given that
The number of apples he used has the digit 5 in one place and the digit 1 in the tens place.
1 in the tens place.
4 in one place.
There are 14 baked apple pies.

Question 12.
THINK SMARTER Look at the digits of the numbers. Draw quick pictures for the missing blocks.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 72

Answer:
The number is 47.
The number is 52.

Explanation:
In the above-given figure,
given that only a few digits.
so we have to draw quick pictures.
the number is 47, 52.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-2.2-10

Problem Solving • Applications

Write the 2-digit number that matches the clues.

Question 13.
My number has 8 tens. The digit in the one place is greater than the digit in the tens place.
My number is __9_.

Answer:
My number is 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
my number has 8 tens.
the digit in the one place is greater than the digit in the tens place.
the number greater than 8 is 9.

Question 14.
In my number, the digit in the ones place is double the digit in the tens place. The sum of the digits is 3. My number is _21_.

Answer:
My number is 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
my number has 2 tens and one ones.
The sum of the digits is 3.
My number is 21.
Question 15.
MATHEMATICAL PRACTICE
Make Sense of Problems
In my number, both digits are even numbers. The digit in the tens place is less than the digit in the ones place. The sum of the digits is 6.
My number is _24_.
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 73

Answer:
My number is 24.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
my number has 2 tens and 4 ones.
The sum of the digits is 6.
The digit in the tens place is less than the digit in the ones place.
My number is 24.

Question 16.
THINK SMARTER What is the value of the digit 4 in the number 43?
Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 74

Answer:
The value of digit 4 is in the tens place.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
the value of the digit 4 in the number 43.
digit 4 is in tens place.

Go Math Grade 2 Answer Key Chapter 1 Number Concepts 75
TAKE HOME ACTIVITY
• Write the number 56. Have your child tell you which digit is in the tens place, which digit is in the ones place, and the value of each digit.

Answer:
The value of digit 5 is in the tens place.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
the value of the digit 5 in the number 56.
the value of the digit 6 in ones place.

Understand Place Value Homework & Practice 1.3

Circle the value of the underlined digit.

Question 1.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 76

Answer:
The value of an underlined digit is 2.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
3 one and 2 tens.
so the value is 23.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-11

Question 2.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 77

Answer:
The value of an underlined digit is 8.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
8 one and 4 tens.
so the value is 48.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-12

Question 3.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 78

Answer:
The value of an underlined digit is 1.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
8 one and 1 tens.
so the value is 18.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-13

Question 4.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 79

Answer:
The value of an underlined digit is 4.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
3 one and 4 tens.
so the value is 43.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-14

Question 5.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 80

Answer:
The value of an underlined digit is 5.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
4 one and 5 tens.
so the value is 54.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-15

Question 6.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 81

Answer:
The value of an underlined digit is 5.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
5 one and 6 tens.
so the value is 65.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-16

Problem Solving

Write the 2-digit number that matches the clues.

Question 7.
My number has a tens digit that is 8 more than the ones digit. Zero is not one of my digits. My number is _3_

Answer:
My number is 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that
the number has a tens digit that is 8 more than the ones digit.
Zero is not one of my digits.
my number is 3.

Question 8.
Write Math
Draw a quick picture to show the number 76. Describe the value of each digit in this number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 82

Answer:
The number is 76.

Explanation:
In the above-given figure,
given that the number is 76.
so we have to draw quick pictures.
the number is 76.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-17

Lesson Check

Question 1.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 83

Answer:
The value of an underlined digit is 2.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
2 one and 3 tens.
so the value is 32.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-18

Question 2.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 84

Answer:
The value of an underlined digit is 2.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
8 one and 2 tens.
so the value is 28.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-19

Spiral Review

Question 3.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 85

Answer:
The value of an underlined digit is 5.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
3 one and 5 tens.
so the value is 53.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-20

Question 4.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 86

Answer:
The value of an underlined digit is 4.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
4 one and 2 tens.
so the value is 24.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-21

Question 5.
Is the number of pens and pencils together even or odd? Write the number. Circle even or odd.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 87

Answer:
The number of pencils is odd.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
a number of pens and pencils together even or odd.
2 pens and 3 pencils.
2 + 3 = 5
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-22

Question 6.
Circle the sum that is an even number.
5 + 2 = _7__
6 + 3 = _9__
7 + 4 = _11__
7 + 7 = _14__

Answer:
7 + 7 = 14.

Explanation:
In the above-given question,
given that sum is an even number.
7 + 7 = 14.
14 is an even number.
7, 9, and 11 are odd numbers
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.3-23

Lesson 1.4 Expanded Form

Expanded Form

Essential Question
How do you describe a 2-digit number as tens and ones?

Listen

Use Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 88 or i Tools to model each number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 88.1

Math Talk

MATHEMATICAL PRACTICES 6

Explain how you know how many tens and ones are in the number 29.

Answer:
There are 2 tens and 9 ones in 29.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 2 tens and 9 ones in 29.

Share and Show

Question 1.
37
__3_ tens _7__ ones _3__ + _7___

Answer:
There are 3 tens and 7 ones in 37.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 3 tens and 7 ones in 37.

Question 2.
54
_5__ tens _4__ ones __5_ + _4___

Answer:
There are 5 tens and 4 ones in 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 5 tens and 4 ones in 54.

Question 3.
16
__1_ tens _6__ ones _1__ + _6___

Answer:
There are 1 tens and 6 ones in 16.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 1 tens and 6 ones in 16.

Question 4.
60
_6__ tens _0__ ones _6__ + __0__

Answer:
There are 6 tens and 0 ones in 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 6 tens and 0 ones in 60.

On Your Own

Draw a quick picture to show the number. Describe the number in two ways.

Question 5.
48
__4_ tens _8__ ones _4__ + __8__

Answer:
There are 4 tens and 8 ones in 48.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 4 tens and 8 ones in 48.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-1

Question 6.
31
___ tens ___ ones ___ + ____

Answer:
There are  3 tens and 1 ones in 31.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are  3 tens and 1 ones in 31.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-2

Question 7.
Riley has some toy dinosaurs. The number she has is one less than 50. Describe the number of toy dinosaurs in two ways
__4___tens____9___ones.
__4 + 9_

Solve. Write or draw to explain.

Answer:
The number of toy dinosaurs = 49.

Explanation:
In the above-given question,
given that
Riley has some toy dinosaurs.
The number she  has is one less than 50.
49
4 tens and 9 ones.

Question 8.
THINK SMARTER
Eric has 4 bags of 10 marbles and 6 single marbles. How many marbles does Eric have?
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 89
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 90
_106___ marbles.

Answer:
There are 106 marbles.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
Eric has 4 bags of 10 marbles and 6 single marbles.
10 in tens place and 6 in ones place.
There are 106 marbles in Eric bags.

Make Connections
Use crayons. Follow the steps.

Question 9.
Start at 51 and draw a green line to 43.

Answer:
draw a line from 51 to 43.

Question 10.
Draw a blue line from 43 to 34.

Answer:
Draw a line from 43 to 34.

Question 11.
Draw a red line from 34 to 29.

Answer:
Draw a line from 34 to 29

Question 12.
Then draw a yellow line from 29 to 72.

Answer:
Draw a line from 29 to 72.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 91
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 92

Explanation:
In the above-given figure,
draw a  line from 51 to 43.
draw a  line from 43 to 34.
draw a  line from 34 to 29.
draw a  line from 29 to 72.

Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-3

Question 13.
Draw a picture to show the number 26. Describe the number 26 in two ways
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 93
_2__ tens _6__ ones _20__ + __6_

Answer:
There are  2 tens and 6 ones in 26.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 2 tens and 6 ones in 26.

TAKE HOME ACTIVITY

Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 93.1
• Ask your child to write 89 as tens plus ones. Then have him or her write 25 as tens plus ones.

Expanded Form Homework & Practice 1.4

Draw a quick picture to show the number. Describe the number in two ways.

Question 1.
68
_6__ tens _8__ ones _60__ + __8_

Answer:
There are 6 tens and 8 ones in 68.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 6 tens and 8 ones in 68.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-4

Question 2.
21
__2_ tens _1__ ones __20_ + _1__

Answer:
There are 2 tens and 1 ones in 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 2 tens and 1 ones in 21.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-5

Question 3.
70
_7__ tens __0_ ones __70_ + 0___

Answer:
There are 7 tens and 0 ones in 70.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 7 tens and 0 ones in 70.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-6

Question 4.
53
__5_ tens __3_ ones _50__ + _4__

Answer:
There are 5 tens and 3 ones in 53.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 5 tens and 3 ones in 53.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-7

Problem Solving

Question 5.
Circle the ways to write the number shown by the model.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 94

Answer:
40 + 6
60 + 4

Explanation:
In the above-given question,
given that 4 tens and 6 ones.
6 tens and 4 ones.
40 + 6 = 64
60 + 4 = 46
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-8

Question 6.
WRITE Math
Explain how you know the values of the digits in the number 58.
______________________________
______________________________
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 95

Answer:
50 + 8

Explanation:
In the above-given question,
given that 5 tens and 8 ones.
50 + 8 = 58
80 + 5 = 85
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-9
Lesson Check

Question 1.
Describe the number 92 in tens and ones.
_9_ tens _2_ ones

Answer:
There are 9 tens and 2 ones in 92.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 9 tens and 2 ones in 92.

Question 2.
Describe the number 45 in tens and ones.
_4_ tens _5__ ones

Answer:
There are 4 tens and 5 ones in 45.

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 4 tens and 5 ones in 45.

Spiral Review

Question 3.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 96

Answer:
The value of an underlined digit is 4.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
9 one and 4 tens.
so the value is 49.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-10

Question 4.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 97

Answer:
The value of an underlined digit is 4.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
4 one and 3 tens.
so the value is 34.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-11

Question 5.
Describe the number 76 in another way.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 98

Answer:
The value of an underlined digit is 76.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
6 one and 7 tens.
so the value is 76.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.4-12

Question 6.
Describe the number 52 in another way
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 99

Answer:
The value of an underlined digit is 52.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
2 one and 5 tens.
so the value is 52.

Lesson 1.5 Different Ways to Write Numbers

Essential Question
What are different ways to write a 2-digit number?

Write the number. Then write it as tens and ones.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 100

Answer:
79
54

Explanation:
for example, i am assuming number 79.
7 tens and 9 ones.
5 tens and 4 ones.
70 + 9 = 79
50 + 4 = 54
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.5-1

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Analyze
In 44, do both digits have the same value? Explain.

Share and Show MATH BOARD

Look at the examples above. Then write the number another way.

Question 1.
thirty-two
____32___

Answer:
There are 3 tens and 2 ones in 32.
30 + 2 = 32

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 3 tens and 2 ones in 32.
30 + 2 = 32

Question 2.
20 + 7
___27____

Answer:
There are 2 tens and 7 ones in 27.
20 + 7 = 27

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 2 tens and  7 ones in 27.
20 + 7 = 27

Question 3.
63
_6_ tens _3__ ones

Answer:
There are 6 tens and 3 ones in 63.
60 + 3 = 63

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 6 tens and  3 ones in 63.
60 + 3 = 63

Question 4.
ninety-five
_90__ + _5__

Answer:
There are 9 tens and 5 ones in 95.
90 + 5 = 95

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 9 tens and  5 ones in 95.
90 + 5 = 95

Question 5.
5 tens 1 one
_____51_______

Answer:
There are 5 tens and 1 ones in 51.
50 + 1 = 51

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 5 tens and  1 ones in 51.
50 + 1 = 51

Question 6.
seventy-six
__70_ + __6__

Answer:
There are  7 tens and 6 ones in 76.
70 + 6 = 76

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 7 tens and  6 ones in 76.
70 + 6 = 76

Question 7.
twenty-eight
_2__ tens __8_ ones

Answer:
There are 2 tens and 8 ones in 28.
20 + 8 = 28

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 2 tens and  8 ones in 28.
20 + 8 = 28

Question 8.
8 tens 0 ones
___Eighty_________

Answer:
There are 8 tens and 0 ones in 80.
20 + 0 = 80

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 8 tens and  0 ones in 80.
80 + 0 = 80

On Your Own

Write the number another way.

Question 9.
2 tens 4 ones
__Twentyfour__________

Answer:
There are 2 tens and 4 ones in 24.
20 + 4 = 24

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 2 tens and  4 ones in 24.
20 + 4 = 24

Question 10.
thirty
_3_ tens _0__ ones

Answer:
There are 3 tens and 0 ones in 30.
30 + 0  = 30

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 3 tens and  0 ones in 30.
30 + 0 = 30

Question 11.
eighty-five
___80_+__5______

Answer:
There are 8 tens and 5 ones in 85.
80 + 5 = 85

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 8 tens and  5 ones in 85.
80 + 5 = 85

Question 12.
54
_50__ + __4_

Answer:
There are 5 tens and 4 ones in 54.
50 + 4 = 54

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 5 tens and  4 ones in 54.
50 + 4 = 54

Question 13.
Lee has a favorite number. The number has the digit 3 in the ones place and the digit 9 in the tens place. What is another way to write this number?
_Ninety____Three_______

Answer:
There are 9 tens and 3 ones in 93.
90 + 3 = 93

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 9 tens and  3 ones in 93.
90 + 3 = 93

Question 14.
Dan’s number has a digit greater than 5 in the ones place and a digit less than 5 in the tens place. What could be Dan’s number?
_Fifty five___________

Answer:
There are 5 tens and 5 ones in 55.
50 + 5 = 55

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 5 tens and  5 ones in 55.
50 + 5 = 55

THINK SMARTER

Fill in the blanks to make the sentence true.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 101

Question 15.
Sixty-seven is the same as _6__ tens _7__ ones.

Answer:
There are 6 tens and 7 ones in 67.
60 + 7 = 67

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 6 tens and  7 ones in 67.
60 + 7 = 67

Question 16.
4 tens _0__ ones is the same as _40__ + _0__

Answer:
There are 4 tens and 0 ones in 40.
40 + 0 = 40

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 4 tens and  0 ones in 40.
40 + 0 = 40

Question 17.
20 + _4_ is the same as _24__

Answer:
There are 2 tens and 4 ones in 24.
20 + 4 = 24

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 2 tens and  4 ones in 24.
20 + 4 = 24

Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 102
TAKE HOME ACTIVITY
• Write 20 + 6 on a sheet of paper. Have your child write the 2-digit number. Repeat for 4 tens 9 ones.

Different Ways to Write Numbers Homework & Practice 1.5

Different Ways to Write Numbers

Write the number another way.

Question 1.
32
_3_ tens _2_ ones

Answer:
There are 3 tens and 2 ones in 32.
30 + 2 = 32

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 3 tens and  2 ones in 32.
30 + 2 = 32

Question 2.
forty-one
__40__+_2__

Answer:
There are 4 tens and 2 ones in 42.
40 + 2 = 42

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 4 tens and  2 ones in 42.
40 + 2 = 42

Question 3.
9 tens 5 ones
__Ninety___Five__________

Answer:
There are  9 tens and 5 ones in 95.
90 + 5 = 95

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 9 tens and  5 ones in 95.
90 + 5 = 95

Question 4.
80 + 3
_Eightythree_____

Answer:
There are 8 tens and  3 ones in 83.
80 + 3 = 83

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 8 tens and  3 ones in 83.
80 + 3 = 83

Question 5.
57
_5__ tens _7__ ones

Answer:
There are 5 tens and 7 ones in 57.
50 + 7 = 57

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 5 tens and  7 ones in 57.
50 + 7 = 57

Question 6.
seventy-two
70_ + _6__

Answer:
There are 7 tens and 6 ones in 76.
70 + 6 = 76

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 7 tens and  6 ones in 76.
70 + 6 = 76

Question 7.
60 + 4
_sixtyfour___

Answer:
There are 6 tens and 4 ones in 64.
60 + 4 = 64

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 6 tens and  4 ones in 64.
60 + 4 = 64

Question 8.
4 tens 8 ones
_Fourtyeight______

Answer:
There are 4 tens and 8 ones in 48.
40 + 8 = 48

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 4 tens and  8 ones in 48.
40 + 8 = 48

Question 9.
A number has the digit 3 in the ones place and the digit 4 in the tens place. Which of these is another way to write this number? Circle it.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 103

Answer:
40 + 3

Explanation:
In the above-given question,
given that,
A number has the digit 3 in the ones place and the digit 4 in tens place.
40 + 3

Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.5-2

Question 10.
Write Math
Write the number 63 in four different ways.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 104

Answer:
Sixty-three.
60 + 3
30 + 6
6 tens and 3 ones.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
the number 63 in four different ways.
Sixty-three.
60 + 3
30 + 6
6 tens and 3 ones.

Lesson Check

Question 1.
Write 3 tens 9 ones in another way.
Thirty-_nine______

Answer:
There are 3 tens and 9 ones in 39.
30 + 9 = 39

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 3 tens and  9 ones in 39.
30 + 9 = 39

Question 2.
Write the number eighteen in another way.
_______

Answer:
There are 1 ten and 8 ones in 18.
10 + 8 = 18

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 1 ten and  8 ones in 18.
10 + 8 = 18

Spiral Review

Question 3.
Write the number 47 in tens and ones.
_4_ tens _7__ ones

Answer:
There are 4 tens and 7 ones in 47.
40 + 7 = 47

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 4 tens and  7 ones in 47.
40 + 7 = 47

Question 4.
Write the number 95 in words.
_Ninty-five___________

Answer:
There are 9 tens and 5 ones in 95.
90 + 5 = 95

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 9 tens and  5 ones in 95.
90 + 5 = 95

Question 5.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 105

Answer:
The value of an underlined digit is 1.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
1 one and 6 tens.
so the value is 61.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.5-3

Question 6.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 106

Answer:
The value of an underlined digit is 1.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
7 one and 1 tens.
so the value is 17.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.5-4

Lesson 1.6 Algebra • Different Names for Numbers

Essential Question
How can you show the value of a number in different ways?

Listen and Draw

Use Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 107 to show the number different ways.
Record the tens and ones.

Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 107.1

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES

Describe how you can use addition to write the number 26.

Answer:
20 + 6 = 26

Explanation:
In the above-given figure,
given that
26
20 + 6 = 26.

Share and Show

The blocks show the numbers in different ways. Describe the blocks in two ways.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 108

Question 1.
28
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 109

Answer:
a.2 tens and 8 ones.
20 + 8
b. 1 ten and 18 ones.
1 + 18
c. 0 tens and 28 ones.
028

Explanation:
In the above-given figures,
given that,
a.2 tens and 8 ones.
20 + 8
b. 1 ten and 18 ones.
1 + 18
c. 0 tens and 28 ones.
028
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-1

Question 2.
35
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 110

Answer:
a.3 tens and 5 ones.
30 + 5
b. 2 ten and 15 ones.
20 + 15
c. 0 tens and 35 ones.
035

Explanation:
In the above-given figures,
given that,
a.3 tens and 5 ones.
30 + 5
b. 2 ten and 15 ones.
20 + 15
c. 0 tens and 35 ones.
035
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-2

On Your Own

The blocks show the numbers in different ways. Describe the blocks in two ways.

Question 3.
43
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 111

Answer:
a.4 tens and 3 ones.
40 + 3
b. 2 ten and 23 ones.
20 + 23
c. 3 tens and 13 ones.
30 + 13

Explanation:
In the above-given figures,
given that,
a.4 tens and 3 ones.
40 + 3
b. 2 ten and 23 ones.
20 + 23
c. 3 tens and 13 ones.
30 + 13
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-3

Question 4.
Roderick has 7 boxes of 10 cards and 4 single cards. How many cards does Roderick have?
_14__ cards

Answer:
14 cards.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
14
10 + 4 = 14.

Question 5.
THINK SMARTER
I have 2 bags of 10 oranges. I also have 24 single oranges. How many oranges do I have?
I have _34__ oranges.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 112

Answer:
34 oranges.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
34
30 + 4 = 34.

Draw a quick picture to show the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 113

Question 6.
Make Connections Fill in the blanks to make each sentence true.
__ tens __ ones is the same as 90 + 3.
2 tens 18 ones is the same as ___ + __
5 tens __ ones is the same as ___ + 17.

Answer:
9 tens 3 ones.
20 + 18
50 + 17

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 tens 3 ones is the same as 90 + 3.
2 tens 18 ones is the same as 20 + 18
5 tens 17 ones is the same as 50 + 17.
9 tens 3 ones.
20 + 18
50 + 17

Question 7.
GO DEEPER
A number has the digit 4 in the ones place and the digit 7 in the tens place. Which of these show ways to write this number? Circle them.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 114

Answer:
There are 7 tens and 4 ones in 74.
70 + 4 = 74

Explanation:
In the above-given question,
given that
there are 7 tens and  4 ones in 74.
70 + 4 = 74
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-4

Question 8.
THINK SMARTER
Which of these is another way to show the number 42? Choose Yes or No for each.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 115

Answer:
a.No.
b. Yes.
c. Yes
d. No

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
1 ten 42 ones.
30 + 12
2 tens 22 ones.
3 tens 2 ones.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-5

Algebra • Different Names for Numbers Homework & Practice 1.6

The blocks show the number in different ways. Describe the blocks in two ways.

Question 1.
24
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 116

Answer:
a.2 tens and 4 ones.
20 + 4
b. 1 ten and 14 ones.
10 + 14
c. 0 tens and 24 ones.
24

Explanation:
In the above-given figures,
given that,
a.2 tens and 4 ones.
20 + 4
b. 1 ten and 14 ones.
10 + 14
c. 0 tens and 24 ones.
024
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-6

Question 2.
36
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 117

Answer:
a.2 tens and 16 ones.
20 + 16
b. 1 ten and 26 ones.
10 + 26
c. 3 tens and 6 ones.
30 + 6

Explanation:
In the above-given figures,
given that,
a.2 tens and 16 ones.
20 + 16
b. 1 ten and 26 ones.
10 + 26
c. 3 tens and 6 ones.
30 + 6
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-7

Problem Solving

Question 3.
Toni has these blocks. Circle the blocks that she could use to show 34.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 118

Question 4.
WRITE Math
Draw quick pictures to show the number 38 in three different ways
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 119

Lesson Check

Question 1.
What number is shown with the blocks? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 120

Answer:
The number is 33.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
13 one and 2 tens.
so the value is 33.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-8

Question 2.
What number is shown with the blocks? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 121

Answer:
The number is 26.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
16 one and 2 tens.
so the value is 26.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-9

Spiral Review

Question 3.
What number is shown with the blocks? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 122

Answer:
The number is 27.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
17 one and 1 tens.
so the value is 27.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-10

Question 4.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 123

Answer:
The value of an underlined digit is 1.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
1 one and 6 tens.
so the value is 61.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-11

Question 5.
Which is another way to write 9 tens 3 ones? Write the number.
__93___

Answer:
The number is 93.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
3 one and 9 tens.
so the value is 93.

Question 6.
Describe the number 50 in tens and ones.
__5_ tens __0_ ones

Answer:
The number is 50.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
0 one and 5 tens.
so the value is 50.

Lesson 1.7 PROBLEM SOLVING

Essential Question
How does finding a pattern help you find all the ways to show a number with tens and ones?

Show how to solve the problem.
Draw quick pictures for 32. Complete the chart.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 124

Answer:
The number is 32.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
2 one and 3 tens.
so the value is 32.

Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-12

Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 125
HOME CONNECTION

• Your child found a pattern in the different combinations of tens and ones. Using a pattern helps to make an organized list.

Try Another Problem

  • What do I need to find?
  • What information do I need to use?

Find a pattern to solve.

Question 1.
Sara has 36 crayons. She can pack them in boxes of 10 crayons or as single crayons. What are all of the ways Sara can pack the crayons?
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 127

Answer:
The number is 36.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
6 one and 3 tens.
so the value is 36.

Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-13

Question 2.
Mr. Winter is putting away 48 chairs. He can put away the chairs in stacks of 10 or as single chairs. What are all of the ways Mr. Winter can put away the chairs?
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 128

Answer:
The number is 48.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
8 one and 4 tens.
so the value is 48.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-14

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES

Look for Structure
Describe the pattern you can use to write the number 32.

Answer:
The number is 32.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
2 one and 3 tens.
so the value is 32
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-15.

Share and Show

Find a pattern to solve.

Question 3.
Philip is putting 25 markers into a bag. He can put the markers in the bag as bundles of 10 or as single markers. What are all of the ways Philip can put the markers in the bag?
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 129

Answer:
The number is 25.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
5 one and 2 tens.
so the value is 25.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-16

Question 4.
Stickers are sold in packs of 10 stickers or as single stickers. Miss Allen wants to buy 33 stickers. What are all of the ways she can buy the stickers?
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 130

Answer:
The number is 33.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
3 one and 3 tens.
so the value is 33.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-17

Question 5.
THINK SMARTER
Devin had 32 baseball cards. He gets 7 more cards. He can pack them in boxes of 10 cards or as single cards. What are all of the ways Devin can sort the cards?
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 131

Answer:
The number is 32.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
2 one and 3 tens.
so the value is 32.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-18

On Your Own

Solve. Write or draw to explain.

Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 132

Question 6.
MATHEMATICAL PRACTICE
Look for Structure
Lee can pack her toy cars in boxes of 10 cars or as single cars. Which of these is a way that she can pack her 24 toy cars? Circle your answer.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 133

Answer:
The number is 24.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
4 one and 2 tens.
so the value is 24.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-20

Question 7.
THINK SMARTER Mr. Link needs 30 cups. He can buy them in packs of 10 cups or as single cups. What are all of the different ways he can buy the cups? Find a pattern to solve.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 134

Answer:
The number is 30.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
0 one and 3 tens.
so the value is 30.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-21

Choose two of the ways from the chart. Explain how these two ways show the same number of cups.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 135

Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 135.1
TAKE HOME ACTIVITY
• Have your child explain how he or she solved one of the exercises in this lesson.

PROBLEM SOLVING Homework & Practice 1.7

Find a pattern to solve.

Question 1.
Ann is grouping 38 rocks. She can put them into groups of 10 rocks or as single rocks. What are the different ways Ann can group the rocks?
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 136

Answer:
The number is 38.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
8 one and 3 tens.
so the value is 38.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-22

Question 2.
Mr. Grant needs 30 pieces of felt. He can buy them in packs of 10 or as single pieces. What are the different ways Mr. Grant can buy the felt?
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 137

Answer:
The number is 30.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
0 one and 3 tens.
so the value is 30.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-23

Question 3.
WRITE Math Choose one of the problems above. Describe how you organized the answers.
___________________________________________
___________________________________________
___________________________________________
___________________________________________
___________________________________________
___________________________________________

Answer:
The number is 30.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
0 one and 3 tens.
so the value is 30.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-23

Lesson Check

Question 1.
Mrs. Chang is packing 38 apples. She can pack them in bags of 10 or as single apples. Complete the table to show another way Mrs. Chang can pack the apples.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 138

Answer:
The number is 38.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
3 one and 8 tens.
so the value is 38
.Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-24

Spiral Review

Question 2.
What is the value of the underlined digit? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 139

Answer:
The value of an underlined digit is 5.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
4 one and 5 tens.
so the value is 54.
___5________

Question 3.
What number is shown with the blocks? Write the number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 140
thirtynine__.

Answer:
The number is 39.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
9 one and 3 tens.
so the value is 39.

Question 4.
Write the number 62 in words.
_Sixtytwo.___

Answer:
The number is 62.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
2 one and 6 tens.
so the value is 62.

Question 5.
What number can be written as 8 tens and 6 ones? Write the number.
_Eighty Six___

Answer:
The number is 86.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
6 one and 8 tens.
so the value is 86.

Lesson 1.8 Counting Patterns Within 100

Counting Patterns Within 100
Essential Question
How do you count by 1s, 5s, and 10s with numbers less than 100?

Listen and Draw
Look at the hundred chart. Write the missing numbers.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 141

Answer:
4, 7, 9, 12, 17, 21, 25, 33, 37, 40, 42, 48, 52, 54, 56, 58,61, 63, 69, 75, 77, 80, 82, 84, 91, 93,97, and 99.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that 100 charts.
the missing numbers are 4, 7, 9, 12, 17, 21, 25, 33, 37, 40, 42, 48, 52, 54, 56, 58,61, 63, 69, 75, 77, 80, 82, 84, 91, 93,97, and 99.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.7-25

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Describe some different ways to find the missing numbers in the chart.

Model and Draw
You can count on by different amounts.
You can start counting with different numbers.
Count by ones.

Question 1.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 142
Count by fives.
5, 10, 15, 20, ___, ___, ___, ____
50, 55, 60, 65, __, ___, __, ___

Answer:
The missing numbers are25, 30, 35, 40.
70, 75, 80, 85.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are
25, 30, 35, 40.
70, 75, 80, 85.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.8-2

Share and Show

Count by ones.

Question 1.
15, 16, 17, _18__, 19__, _20__, _21__, _22___

Answer:
The missing numbers are 18, 19, 20, 21, and 22.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are
18, 19, 20, 21, and 22.
Count by fives

Question 3.
60, 65, ___, __, ___, ___, ____

Answer:
The missing numbers are 70, 75, 80, 85, and 90.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 70, 75, 80, 85, and 90.

Count by tens.

Question 4.
10, 20, ___, __, ___, ___, ____

Answer:
The missing numbers are 30, 40, 50, 60, and 70.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 30, 40, 50, 60, and 70.

Question 5.
30, 40, ___, __, ___, ___, ____

Answer:
The missing numbers are 50, 60,70, 80, and 90.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 50, 60, 70, 80, and 90.

On Your Own

Count by ones.

Question 6.
77, 78, ___, __, ___, ___, ____

Answer:
The missing numbers are 79, 80, 81, 82, and 83.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 79, 80, 81, 82, and 83.

Count by fives.

Question 7.
35, 40, ___, __, ___, ___, ____

Answer:
The missing numbers are 45, 50, 55, 60, and 65.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 45, 50, 55, 60, and 65.

Count by tens.

Question 8.
20, 30, ___, __, ___, ___, ____

Answer:
The missing numbers are 40, 50, 60, 70, and 80.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 40, 50, 60, 70, and 80.

Question 9.
Amber counts by fives to 50. How many numbers will she say?
10___ numbers

Question 10.
THINK SMARTER
Dinesh counts by fives to 100. Gwen counts by tens to 100. Who will say more numbers? Explain.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 143

Answer:
Dinesh will say more numbers.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Dinesh counts by fives to 100, Gwen counts by tens to 100.
so, Dinesh counts by fives to 100.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.8-3

Problem Solving • Applications

MATHEMATICAL PRACTICE
Analyze

Question 11.
Andy counts by ones. He starts at 29 and stops at 45. Which of these numbers will he say? Circle them.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 144

Answer:
The numbers are 31, 35, 39, 40.

Explanation:
In the above-given figure,
given numbers are 31, 40, 47, 20, 46, 39, 35.
He starts at 29 and stops at 45.
numbers are 31, 35, 39, 40.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.8-4

Question 12.
Camila counts by fives. She starts at 5 and stops at 50. Which of these numbers will she say? Circle them.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 145

Answer:
The numbers are 6, 10, 18, 25, 40, 45.

Explanation:
In the above-given figure,
given numbers are 6, 10, 18, 25, 40, 45.
He starts at 5 and stops at 50.
numbers are 6, 10, 18, 40, 45.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.8-5

Question 13.
THINK SMARTER
Grace starts at the number 40 and counts three different ways. Write to show how Grace counts.
Count by ones. 40, ___, __, ___, ___, ____, ___
Count by fives. 40, ___, __, ___, ___, ____, ___
Count by tens. 40, ___, __, ___, ___, ____, ___

Answer:
The missing numbers are 41, 42, 43, 44, 45, and 46.
45, 50, 55, 60, 65, and 70.
50, 60, 70, 80, 90, and 100.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are
41, 42, 43, 44, 45, and 46.
45, 50, 55, 60, 65, and 70.
50, 60, 70, 80, 90, and 100.

Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 146

TAKE HOME ACTIVITY

• With your child, practice counting by ones to 100, starting with numbers such as 58 or 62.

Counting Patterns Within 100 Homework & Practice 1.8

Counting Patterns Within 100

Count by ones.

Question 1.
58, 59, ___, __, ___, ___, ____,

Answer:
The missing numbers are 60, 61, 62, 63, and 64.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 60, 61, 62, 63, and 64.

Count by fives.

Question 2.
45, 50, ___, __, ___, ___, ____,

Answer:
The missing numbers are 55, 60, 65, 70, and 75.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 55, 60, 65, 70, and 75.

Question 3.
20, 25, ___, __, ___, ___, ____,

Answer:
The missing numbers are 30, 35, 40, 45, and 50.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 30, 35, 40, 45, and 50.

Count by tens.

Question 4.
20, ___, __, ___, ___, ____, ___

Answer:
The missing numbers are 30, 40, 50, 60, 70, and 80.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 30, 40, 50, 60, 70, and 80.

Count back by ones.

Question 5.
87, 86, 85, ___, __, ___, ___, ____

Answer:
The missing numbers are 84, 83, 82, 81, and 80.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 84, 83, 82, 81, and 80.

Problem Solving

Question 6.
Tim counts his friends’ fingers by fives. He counts six hands. What numbers does he say?
5, ___, __, ___, ___, ____

Answer:
The missing numbers are 10, 15, 20, 25, and 30.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 10, 15, 20, 25, and 30.

Question 7.
WRITE Math Count by 1s or 5s. Write the first five numbers you would count, starting at 15.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 147

Answer:
Count by 1s = 16, 17, 18, 19, and 20.
count by 5s = 20, 25, 30, 35, 40, and 45.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the first five numbers you would count, starting at 15.
Count by 1s = 16, 17, 18, 19, and 20.
count by 5s = 20, 25, 30, 35, 40, and 45.

Lesson Check

Question 1.
Count by fives.
70, ___, __, ___, ___

Answer:
The missing numbers are 75, 80, 85, and 90.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 75, 80, 85, and 90.

Question 2.
Count by fives.
60, ___, __, ___, ___

Answer:
The missing numbers are 65, 70, 75, and 80.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 65, 70, 75, and 80.

Spiral Review

Question 3.
Count by ones.
21, ___, __, ___, ___

Answer:
The missing numbers are 22, 23, 24, and 25.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 22, 23, 24, and 25.

Question 4.
A number has 2 tens and 15 ones. Write the number in words.

Answer:
The number is 35.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
5 one and 3 tens.
so the value is 35.

Question 5.
Describe the number 72 in tens and ones.
_7_ tens _2_ ones

Answer:
The number is 72.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
2 one and 7 tens.
so the value is 72.

Question 6.
Find the sum. Is the sum even or odd? Write even or odd.
9 + 9 = _18_
___even________

Answer:
The number is 18.
even.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
8 one and 1 tens.
so the value is 18.

Lesson 1.9 Counting Patterns Within 1,000

Essential Question
How do you count by 1s, 5s, 10s, and 100s with numbers less than 1,000?

Listen and Draw

Write the missing numbers in the chart
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 148

Answer:
The missing numbers are 402, 405, 409, 412, 413, 414, 420, 426, 431, 433, 439, 440, 445, 448, 451, 452, 453, 463, 464, 465, 467, 471, 478, 483, 487, 488, 489, 491, 494, 499, and 500.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that 1000 charts.
the missing numbers are 402, 405, 409, 412, 413, 414, 420, 426, 431, 433, 439, 440, 445, 448, 451, 452, 453, 463, 464, 465, 467, 471, 478, 483, 487, 488, 489, 491, 494, 499, and 500.

Math Talk
MATHEMATICAL PRACTICES
Look for Structure
What counting patterns could you use to complete the chart?

Model and Draw

Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 149

Counting can be done in different ways. Use patterns to count on.
Count by fives.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 150

Count by tens.
300, 310, 320, __330_, __340_, _350_, __360_
470, 480, 490, _500__, _510__, _520_, __530_

Answer:
The missing numbers are 330, 340, 350, and 360.
500, 510, 520, and 530.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 330, 340, 350, and 360.
500, 510, 520, and 530.

Share and Show Math Board

Count by fives.

Question 1.
745, 750, 755, _760_, 765__, _770_, __775._

Answer:
The missing numbers are 760, 765, 770, and 775.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 760, 765, 770, 775.

Count by tens.

Question 2.
520, 530, 540, _550_, _560_, _570_, _580__

Answer:
The missing numbers are 550, 560, 570, and 580.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 550, 560, 570, and 580.

Question 3.
600, 610, _620_, _630_, _640_, _650__, _660__

Answer:
The missing numbers are 620, 630, 640, 650, and 660.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 620, 630, 640, 650, and 660.

Count by hundreds.

Question 4.
100, 200, _300_, _400_, _500_, _600__, _700__

Answer:
The missing numbers are 300, 400, 500, 600, and 700

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 300, 400, 500, 600, and 700.

Question 5.
300, 400, _500_, _600_, _700_, __800_, _900_

Answer:
The missing numbers are 500, 600, 700, 800, and 900.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 500, 600, 700, 800, and 900.

On Your Own

Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 150.1

Count by fives.

Question 6.
215, 220, 225, __, __, __, ___

Answer:
The missing numbers are 230, 235, 240, and 245.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 230, 235, 240, and 245.

Question 7.
905, 910, __915, _920_, _925_, __930_, _935__

Answer:
The missing numbers are 915, 920, 925, 930, and 935.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 915, 920, 925, 930, and 935.

Count by tens.

Question 8.
730, 740, 750, _760_, _770_, __780, _790_

Answer:
The missing numbers are 760, 770, 780, 790.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 760, 770, 780, and 790.

Question 9.
160, 170, _180_, __190, _200_, _210__, _220__

Answer:
The missing numbers are 180, 190, 200, 210, 220.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 180, 190, 200, 210, 220.

Count by hundreds.

Question 10.
200, 300, _400_, _500_, 600__, __700_,

Answer:
The missing numbers are 400, 500, 600, and 700.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are  400, 500, 600, and 700.

Question 11.
THINK SMARTER Martin starts at 300 and counts by fives to 420. What are the last 6 numbers Martin will say?
_395_, _400_, _405_, __410_, _415_, _420.__

Question 12.
The book fair has 390 books. They have 5 more boxes with 10 books in each box. Count by tens. How many books are at the book fair.
__ books.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 151

Problem Solving • Applications

Question 13.
Lisa counts by fives. She starts at 120 and stops at 175. Which of these numbers will she say? Circle them.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 152

Answer:
The numbers are 135, 151, 155, 170.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
Lisa counts by five. she starts at 120 and stops at 175.
The numbers are 135, 151, 155, 170.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-1

Question 14.
George counts by tens. He starts at 750 and stops at 830. Which of these numbers will he say? Circle them.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 153

Answer:
The numbers are 755, 760, 780, 795, 810.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
Lisa counts by five. she starts at 750 and stops at 830.
The numbers are 755, 760, 780, 795, 810.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-2

Question 15.
THINK SMARTER
Carl counts by hundreds. Which of these show ways that Carl could count? Choose Yes or No for each.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 144.1

Answer:
100, 200, 300, 400, and 500.
500, 600, 700, 800, and 900.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that,
Carl counts by hundreds.
100, 200, 300, 400, and 500.
500, 600, 700, 800, and 900
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-3

Counting Patterns Within 1,000 Homework & Practice 1.9

Count by fives.

Question 1.
415, 420, _425_, _430_, _435__, _440_

Answer:
The missing numbers are 425, 430, 435, and 440.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 425, 430, 435, and 440.

Question 2.
675, 680, _685_, _690_, _695__, _700_, _705_

Answer:
The missing numbers are 685, 690, 695, 700, 705.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 685, 690, 695, 700, 705.

Count by tens.

Question 3.
210, 220, _225_, _230_, _235__, _240_, _245_

Answer:
The missing numbers are 225, 230, 230, 235, 240, and  245.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 225, 230, 230, 235, 240, and  245.

Count by hundreds.

Question 4.
300, 400, _500_, _600_, _700__, _800_, _900_

Answer:
The missing numbers are 500, 600, 700, 800, and 900.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 500, 600, 700, 800, and 900.

Count back by ones.

Question 5.
953, 952, __, __, ___, __, __

Answer:
The missing numbers are 951, 950, 949, 948, and 947.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 951, 950, 949, 948, and 947.

Problem Solving

Question 6.
Lee has a jar of 100 pennies. She adds groups of 10 pennies to the jar. She adds 5 groups. What numbers does she say?
__, __, ___, __, __

Answer:
The numbers  50.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
Lee has a jar of 100 pennies.
The numbers are 50.

Question 7.
WRITE Math
Count by fives from 135 to 175. Write these numbers and describe the pattern.
______________________________
______________________________
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 155

Answer:
The numbers are 135, 140, 145, 150, 155, 160, 165, 170, 175.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the numbers are 135, 140, 145, 150, 155, 160, 165, 170, and 175.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-4

Lesson Check

Question 1.
Count by tens.
160, _170_, _180_, _190_, __200_

Answer:
The missing numbers are 170, 180, 190, and 200.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 170, 180, 190, and 200.

Question 2.
Count by hundreds.
400, _500_, _600_, _700_, _800__

Answer:
The missing numbers are 500, 600, 700, and 800.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 500, 600, 700, and 800.

Spiral Review

Question 3.
Count by fives.
245, _250_, __255, _260_, _265.__

Answer:
The missing numbers are 250, 255, 260, and 265.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 250, 255, 260, 265.

Question 4.
Count back by ones.
71, _70_, _69_, _68_, _67__

Answer:
The missing numbers are 70, 69, 68, and 67.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 70, 69, 68, and 67.

Question 5.
Describe 45 in another way.
__4 tens _5_ ones.

Answer:
The number is 45.
40 + 5 = 45

Explanation:
In the above-given figure,
given that
5 one and 4 tens.
so the value is 45.

Question 6.
Describe 7 tens 9 ones in another way.
__seventynine_________

Answer:
The number is 79.
70 + 9 = 79

Explanation:
In the above-given figure,
given that
9 one and 7 tens.
so the value is 79.

Number Concepts Review Test

Chapter 1 Review/Test

Question 1.
Does the ten frame show an even number? Choose Yes or No.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 156

Answer:
5 + 5 = 10
4 + 3 = 7

Explanation:
In the above-given figure,
given that
10 = 5 + 5
4 + 3 = 7.
10 is an even number.
7 is an odd number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-5

Question 2.
Write an even number between 7 and 16. Draw a picture and then write a sentence to explain why it is an odd number.
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 157

Question 3.
What is the value of the digit 5 in the number 75?
Go Math Answer Key Grade 2 Chapter 1 Number Concepts 158

Answer:
The value of the digit 5 in the number 75 is ones.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the value of the digit 5 in the number 75 is ones.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-6

Question 4.
GO DEEPER
Ted has an even number of yellow markers and an odd number of green markers. Choose all the groups of markers that could belong to Ted.
2nd Grade Go Math Answer Key Chapter 1 Number Concepts 159

Answer:
8 yellow markers and 3 green markers.
6 yellow markers and 7 green markers.

Explanation:
In the above-given figure,
Given that,
Ted has an even number of yellow markers and an odd number of green markers.
8 yellow markers and 3 green markers.
3 yellow markers and 6 green markers.
4 yellow markers and 2 green markers.
6 yellow markers and 7 green markers.

Question 5.
Jeff starts at 190 and counts by tens. What are the next 6 numbers Jeff will say?
190, 200__, _210_, _220_, _230__, _240_, __250_

Answer:
The missing numbers are 200, 210, 220, 230, 240, and 250.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
the missing numbers are 200, 210, 220, 230, 240, and 250.

Question 6.
Megan counts by ones to 10. Lee counts by fives to 20. Who will say more numbers? Explain.
______________________________
______________________________
______________________________

Answer:
Megan count more numbers than lee.

Explanation:
In the above-given question,
Megan count by ones to 10.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, and 10.
Lee count by fives to 20.
5, 10, 15, and 20.
Question 7.
Draw a picture to show the number 43.
2nd Grade Go Math Answer Key Chapter 1 Number Concepts 160

Answer:
The number is 43.

Explanation:
In the above-given question,
given that 43.
4 in the tens place and 3 in one’s place.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-7

Describe the number 43 in two ways.
2nd Grade Go Math Answer Key Chapter 1 Number Concepts 161

Answer:
The number is 43.
40 + 3 = 43

Explanation:
In the above-given question,
given that 43.
4 in the tens place and 3 in one’s place.
40 + 3 = 43.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-8

Question 8.
Jo lives on Maple Road. Her address has the digit 2 in the ones place and the digit 4 in the tens place. What is Jo’s address?
__42__ Maple Road

Answer:
The number is 42.
40 + 2 = 42

Explanation:
In the above-given question,
given that 42.
4 in the tens place and 2 in one’s place.
40 + 2 = 42.

Question 9.
Do the numbers show counting by fives? Choose Yes or No.
2nd Grade Go Math Answer Key Chapter 1 Number Concepts 162

Answer:
70, 75, 80, 85, and 90.
35, 40, 45, 50, and 55.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
Numbers show counting by 5.
70, 75, 80, 85, and 90.
35, 40, 45, 50, and 55.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-9

Question 10.
THINK SMARTER
Mrs. Payne needs 35 notepads. She can buy them in packs of 10 notepads or as single pads. What are all the different ways Mrs. Payne
can buy the notepads? Find a pattern to solve.
2nd Grade Go Math Answer Key Chapter 1 Number Concepts 163
2nd Grade Go Math Answer Key Chapter 1 Number Concepts 164

Answer:
The number is 35.

Explanation:
In the above-given figure,
given that
5 one and 3 tens.
so the value is 35.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-10

Question 11.
Ann has a favorite number. It has a digit less than 4 in the tens place. It has a digit greater than 6 in the ones place. Could the number be Ann’s number? Choose Yes or No.
2nd Grade Go Math Answer Key Chapter 1 Number Concepts 165
Write another number that could be Ann’s favourite.

Answer:
30 + 9 = 39
2 tens 8 ones.

Explanation:
In the above-given figure,
given that,
Ann has a favorite number.
It has a digit less than 4 in the tens place.
It has a digit greater than 6 in one place.
Yes, the number be ann’s number.
Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.9-11

Leave a Comment

Scroll to Top