Texas Go Math Grade 8 Module 5 Answer Key Writing Linear Equations

Refer to our Texas Go Math Grade 8 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 8 Module 5 Answer Key Writing Linear Equations.

Texas Go Math Grade 8 Module 5 Answer Key Writing Linear Equations

Essential Question
How can you use linear equations to solve real world problems?

Texas Go Math Grade 8 Module 5 Answer Key 1

Texas Go Math Grade 8 Module 5 Are You Ready? Answer Key

Complete these exercises to review skills you will need for this chapter.

Write each fraction as a decimal.

Question 1.
\(\frac{1}{8}\) ________
Answer:

Question 2.
\(\frac{0.3}{0.5}\) ________
Answer:

Question 3.
\(\frac{0.13}{0.8}\) ________
Answer:

Question 4.
\(\frac{0.39}{0.52}\) ________
Answer:

Solve each equation using the inverse operation.

Question 5.
7p = 28 __________________
Answer:
7p = 28 p is multiplied by 7

\(\frac{7 p}{7}\) = \(\frac{28}{7}\) To solve the equation, use the inverse operation, division.
p = 4

Question 6.
h – 13 = 5 ________
Answer:
h – 3 = 13 is subtracted from h

h – 13 + 13 = 5 + 13 To solve the equation, use the inverse operation, addition.
h = 18

Question 7.
\(\frac{y}{3}\) = -6 ______
Answer:
\(\frac{y}{3}\) = -6 y is divided by 3
\(\frac{y}{3}\) * 3 = -6 * 3 To solve the equation, use the inverse operation, multiplication.
y = -18

Question 8.
b + 9 = 21 _________
Answer:
b + 9 = 21 9 is added to b
b + 9 – 9 = To solve the equation, use the inverse operation, subtraction.
b = 12

Question 9.
c – 8 = -8 ________________
Answer:
c – 8 = 8 8 is subtracted from c
c – 8 + 8 = -8 + 8 To solve the equation, use the inverse operation, addition
c = 0

Question 10.
3n = -12 _______
Answer:
3n = -12
n is multiplied by 3
\(\frac{3 n}{3}\) = \(\frac{-12}{3}\) To solve the equation, use the inverse operation, division.
n = -4

Question 11.
-16 = m + 7 _______
Answer:
-16 = m + 7 7 is added to m

-16 – 7 = m + 7 To solve the equation, use the inverse operation, subtraction.
m = -23

Question 12.
\(\frac{t}{-5}\) = -5 ____
Answer:
\(\frac{t}{-5}\) = -5
As we can see t is divided by (-5), so to solve the equation, we use the inverse operation: muLtiplication.
\(\frac{t}{-5}\) . (-5) = (-5) . (-5)
t = 25

Texas Go Math Grade 8 Module 5 Reading Start-Up Answer Key

Visualize Vocabulary

Use the ✓ words to complete the diagram. You can put more than one word in each bubble.
Texas Go Math Grade 8 Module 5 Answer Key 2

Understand Vocabulary

Complete the sentences using the preview words.

Question 1.
A set of data that is made up of two paired variables is ____
Answer:
A set of data that is made up of two paired variables is Bivariate data

Bivariate data is defined as a set of data that is made up of two o paired variables. Each value of one of the variables is paired with a value of the other variable.

By definition, a set of data that is made up of two variables is bivariate data.

Thus, the blank part of the statement is bivariate data.

Question 2.
When the rate of change varies from point to point, the relationship is a ____.
Answer:
When the rate of change varies from point to point, the relationship is a nonlinear

A nonlinear relationship is a type of relationship between two points in which change in one point does not correspond with change in other point. It is shown when the rate of change varies between pairs of points.

By description, when the rate of change varies from point to point the relationship is nonlinear.

Thus, the blank part of the statement is nonlinear.

Leave a Comment

Scroll to Top