Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key Nonproportional Relationships

Refer to our Texas Go Math Grade 8 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key Nonproportional Relationships.

Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key Nonproportional Relationships

Essential Question
How can you use non proportional relationships to solve real-world problems?
Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key 1

Texas Go Math Grade 8 Module 4 Are You Ready? Answer Key

Complete these exercises to review skills you will need for this chapter.

Find each difference.

Question 1.
3 – (-5) _______
Answer:
3 – (-5) Given
3 + 5 To subtract an integer, add its opposite.
|3| + |-5| Since the signs are same, so find the sum of the absolute values
3 + 5 = 8
8 Use the sign of the number with the greater absolute value.

Question 2.
-4 – 5 _______
Answer:
-4 – 5 Given
-4 + (-5) The signs are the same, so find the sum of the absolute values.
|-4| + |-5|
4 + 5 = 9
-9 Use the sign of the number with the greater absolute value

Question 3.
6 – 10 _____
Answer:
6 – 10 Given
6 + (-10) The signs are different so find the difference of the absolute values.
(-10) + (6)
|-10| – |6|
10 – 6 = 4
-4 Use the sign of the number with the greater absolute value.

Question 4.
-5 – (-3) ________
Answer:
-5 – (-3) Given
-5 + 3 To subtract an integer, add its opposite.
|-5| – |3| Since the signs are different, so find the difference of the absolute values
5 – 3 = 2
-2 Use the sign of the number with the greater absolute value

Question 5.
8 – (-8) ________
Answer:
8 – (-8) Given
8 + 8 To subtract an integer, add its opposite.
|8| + |8| Since the signs are different, so find the difference of the absolute values
8 + 8 = 16
16 Use the sign of the number with the greater absolute value

Question 6.
9 – 5 = _____
Answer:
9 – 5 Given
9 + (-5) To subtract an integer, add its opposite.
|9| – |5| Since the signs are different, so find the difference of the absolute values
9 – 5 = 4
4 Use the sign of the number with the greater absolute value

Question 7.
-3 – 9 ______
Answer:
-3 – 9 Given
-3 + (-9) The signs are the same, so find the sum of the absolute values.
|-3| + |-9|
3 + 9 = 12
-12 Use the sign of the number with the greater absolute value
-12

Question 8.
0 – (-6) _____
Answer:
0 – (-6) Given
0 + 6 To subtract an integer, add its opposite.
|0| + |6| Since the signs are different, so find the difference of the absolute values
0 + 6 = 6
6 Use the sign of the number with the greater absolute value
6

Question 9.
12 – (-9) _____
Answer:
12 – (-9) Given
12 + 9 To subtract an integer, add its opposite.
|12| + |9| Since the signs are same, so find the difference of the absolute values
12 + 9 = 21
21 Use the sign of the number with the greater absolute value
21

Question 10.
-6 – (-4) _______
Answer:
-6 – (-4) Given
-6 + 4 To subtract an integer, add its opposite.
|-6| – |4| Since the signs are different, so find the difference of the absolute values
6 – 4 = 2
-2 Use the sign of the number with the greater absolute value

Question 11.
-7 – 10 _______
Answer:
-7 – 10 Given
-7 + (-10) To subtract an integer, add its opposite.
|-7| + |-10| Since the signs are same, so find the difference of the absolute values
7 + 10 = 17
-17 Use the sign of the number with the greater absolute value
-17

Question 12.
5 – 14 = ___
Answer:
5 – 14 Given
5 + (-14) The signs are different, so find the difference of the absolute values
(-14) + (5)
|-14| – |5|
14 – 5 = 11
-11 Use the sign of the number with the greater absolute value
-11

Graph each point on the coordinate grid.

Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key 2

Question 13.
B (0, 5)
Answer:
To graph a point at (0, 5) start at origin.
Then move 5 points up.
Graph point B(0, 5).
Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key 4
To graph a point at (0, 5) start at origin.
Then move 5 points up.

Question 14.
C (8, 0)
Answer:
Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key 5

Question 15.
D (5, 7)
Answer:
Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key 6

Question 16.
E(2, 3)
Answer:
Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key 7

Texas Go Math Grade 8 Module 4 Reading Start-Up Answer Key
Visualize Vocabulary
Use the ✓ words to complete the diagram. You can put more than one word in each box.

Texas Go Math Grade 8 Module 4 Answer Key 3

Understand Vocabulary

Complete the sentences using the preview words.

Question 1.
Any ordered pair that satisfies all the equations in a system is a _____
Answer:
Any ordered pair that satisfies all the equations in a system is a Solution

Question 2.
A _________________________ is an equation whose solutions form a straight line on a coordinate plane.
Answer:
A ‘linear equation” is an equation whose solutions form a straight line on a coordinate plane

Question 3.
A ________________________ is a set of two or more equations that contain two or more variables.
Answer:
A Systems of Equations is a set of two or more equations that contain two or more variables.

Leave a Comment

Scroll to Top