Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key Volume and Surface Area

Refer to our Texas Go Math Grade 7 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key Volume and Surface Area.

Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key Volume and Surface Area

Essential Question
How can you use volume and surface area to solve real-world problems?

Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 1

Texas Go Math Grade 7 Module 10 Are You Ready? Answer Key

Complete these exercises to review skills you will need for this chapter.

Write a Mixed Number as an Improper Fraction

Example
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 2

Write each mixed number as an improper fraction.

Texas Go Math Grade 7 Answers Module 10 Answer Key Question 1.
1\(\frac{9}{10}\) ____
Answer:
Write mixed number as sum of one and his fraction.
1\(\frac{9}{10}\) = 1 + \(\frac{9}{10}\)
centering Write one as
1 + \(\frac{9}{10}\) = \(\frac{10}{10}\) + \(\frac{9}{10}\)
For a sum of this two fractions: Denominator is the same for this two fractions so rewrite it. Numerator is a sum of
both numerators.
\(\frac{10}{10}\) + \(\frac{9}{10}\) = \(\frac{10+9}{10}\) = \(\frac{19}{10}\)

Question 2.
2\(\frac{3}{4}\) ____
Answer:
Write mixed number as a sum of ones and his fraction.
2\(\frac{3}{4}\) = 1 + 1 + \(\frac{3}{4}\)
centering Write one like \(\frac{4}{4}\)
1 + 1 + \(\frac{3}{4}\) = \(\frac{4}{4}\) + \(\frac{4}{4}\) + \(\frac{3}{4}\)
Denominator is the same of this four fractions so rewrite it. Numerator is a sum of numerators of this four fractions.
\(\frac{4}{4}\) + \(\frac{4}{4}\) + \(\frac{3}{4}\) = \(\frac{4+4+3}{4}\)
= \(\frac{11}{4}\)

Question 3.
4\(\frac{1}{6}\) ____
Answer:
Write mixed number as sum of ones and his fraction
4\(\frac{1}{6}\) = 1 + 1 + 1 + 1 + \(\frac{1}{6}\)
centering Write one like \(\frac{6}{6}\).
1 + 1 + 1 + 1 + \(\frac{1}{6}\) = \(\frac{6}{6}\) + \(\frac{6}{6}\) + \(\frac{6}{6}\) + \(\frac{6}{6}\) + \(\frac{1}{6}\)
Denominator is the same for this five fractions so rewrite it Numerator is a sum of numerators for this five fractions.
\(\frac{6}{6}\) + \(\frac{6}{6}\) + \(\frac{6}{6}\) + \(\frac{6}{6}\) + \(\frac{1}{6}\) = \(\frac{6+6+6+6+1}{6}\)
= \(\frac{25}{6}\)

Module 10 Form A Module Test Answer Key Question 4.
7\(\frac{2}{9}\) ____
Answer:
Mixed number write like sum of ones and his fraction
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 8

Use Repeated Multiplication
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 3

Find each product.

Question 5.
8 × 8 × 8
Answer:
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 9
centering Find a product of two numbers on the box
8 . 8 = 64
centering Multiply the result by the third number
64 . 8 = 512

Question 6.
5 × 5 × 5
Answer:
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 10
centering Multiply the first two numbers.
5 . 5 = 25
centering Multiply the result by the third number
25 . 5 = 125

Surface Area Texas Module 10 Go Math Question 7.
5.1 × 5.1 × 5.1
Answer:
Multiply the first two numbers
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 11
Multiply the result by the third number.
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 12

132.651 ≈ 132.7

Question 8.
4 × 4 × 4 × 4
Answer:
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 13
centering Find a product of two number on the box.
4 . 4 = 16
centering Multiply the result by the third number
16 . 4 = 64

Multiply Fractions

Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 4

Multiply. Write each product in simplest form.

Question 9.
\(\frac{1}{2}\) × \(\frac{1}{3}\)
Answer:
Multiply numerator with numerator and denominator with denominator.
\(\frac{1}{2}\) . \(\frac{1}{3}\) = \(\frac{1 \cdot 1}{2 \cdot 3}\)
= \(\frac{1}{6}\)

Question 10.
\(\frac{3}{4}\) × \(\frac{5}{6}\)
Answer:
Multiply numerator with numerator and denominator with denominator.
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 14

Module 10 Form B Module Test Answer Key Question 11.
\(\frac{9}{10}\) × \(\frac{15}{16}\)
Answer:
Multiply numerator with numerator and denominator with denominator.
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 15

Question 12.
\(\frac{2}{5}\) × \(\frac{5}{12}\)
Answer:
Multiply numerator with numerator and denominator with denominator.
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 16

Question 13.
\(\frac{4}{7}\) × \(\frac{3}{16}\)
Answer:
Multiply numerator with numerator and denominator with denominator.
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 17

Question 14.
\(\frac{5}{12}\) × \(\frac{3}{20}\)
Answer:
Multiply numerator with numerator and denominator with denominator.
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 18

Question 15.
\(\frac{3}{8}\) × \(\frac{3}{5}\)
Answer:
Multiply numerator with numerator and denominator with denominator
\(\frac{3}{8}\) . \(\frac{3}{5}\) = \(\frac{3 \cdot 3}{8 \cdot 5}\)
= \(\frac{9}{40}\)

Module 10 Mathematics Grade 7 Answer Key Question 16.
\(\frac{5}{9}\) × \(\frac{7}{10}\)
Answer:
Multiply numerator with numerator and denominator with denominator.
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 19

Texas Go Math Grade 7 Module 10 Reading Start-Up Answer Key

Visualize Vocabulary
Use the ✓’ words to complete the graphic. You will put one word in each oval.

Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 5

Understand Vocabulary

Match the term on the left to the correct expression on the right.

Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 7
Answer:
1. Lateral faces – Parallelograms that form the sides of a prism and connect the bases.
2. Surface area – The sum of alt of the areas of all of faces of a prism.
3. Lateral area – The sum of the areas of all lateral faces in a prism.

Active Reading

Booklet Before beginning the module, create a booklet to help you learn the concepts in this module. Write the main idea of each lesson on one page of the booklet. As you study each lesson, write important details that support the main idea, such as vocabulary and formulas. Refer to your finished booklet as you work on assignments and study for tests.
Texas Go Math Grade 7 Module 10 Answer Key 6

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top