Texas Go Math Grade 7 Module 1 Answer Key Rational Numbers

Refer to our Texas Go Math Grade 7 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 7 Module 1 Answer Key Rational Numbers.

Texas Go Math Grade 7 Module 1 Answer Key Rational Numbers

Texas Go Math Grade 7 Module 1 Are You Ready? Answer Key

Multiply. Write the product in simplest form.

Question 1.
\(\frac{9}{14}\) × \(\frac{7}{6}\) ____________
Answer:
Start with dividing by the common factors:
\(\frac{9}{14}\) × \(\frac{7}{6}\)
= \(\frac{3}{4}\)

Question 2.
\(\frac{3}{5}\) × \(\frac{4}{7}\) ____________
Answer:
We do not have any common factors here to divide with.
Simplify:
= \(\frac{12}{35}\)

Grade 7 Go Math Texas Module 1 Answer Key Question 3.
\(\frac{11}{8}\) × \(\frac{10}{33}\) ____________
Answer:
Start with dividing by the common factors:
\(\frac{11}{8}\) × \(\frac{10}{33}\)
= \(\frac{5}{12}\)

Question 4.
\(\frac{4}{9}\) × 3 ____________
Answer:
Start with dividing by the common factors:
Write 3 as \(\frac{3}{1}\)
\(\frac{4}{9}\) × \(\frac{3}{1}\)
= \(\frac{4}{3}\)

Divide.

Question 5.
\(\frac{1}{2}\) ÷ \(\frac{1}{4}\) ____________
Answer:
= \(\frac{1}{2}\) × \(\frac{4}{1}\) Multiply by the reciprocal of the divisor.
= \(\frac{1}{2}\) × \(\frac{4}{1}\) Divide by the common factors.
= \(\frac{2}{1}\) = 2 Simplify
= 2

Question 6.
\(\frac{3}{8}\) ÷ \(\frac{13}{16}\) ____________
Answer:
= \(\frac{3}{8}\) × \(\frac{16}{13}\) Multiply by the reciprocal of the divisor.
= \(\frac{3}{8}\) × \(\frac{16}{12}\) Divide by the common factors.
= \(\frac{6}{13}\) Simplify
= \(\frac{6}{13}\)

Question 7.
\(\frac{2}{5}\) ÷ \(\frac{14}{15}\) ____________
Answer:
= \(\frac{2}{5}\) × \(\frac{15}{14}\) Multiply by the reciprocal of the divisor.
= \(\frac{2}{5}\) × \(\frac{15}{15}\) Divide by the common factors.
= \(\frac{3}{7}\) Simplify
= \(\frac{3}{7}\)

Module 1 Grade 7 Answer Key Texas Go Math Question 8.
\(\frac{4}{9}\) ÷ \(\frac{16}{27}\) ____________
Answer:
= \(\frac{4}{9}\) × \(\frac{27}{16}\) Multiply by the reciprocal of the divisor.
= \(\frac{4}{9}\) × \(\frac{27}{16}\) Divide by the common factors.
= \(\frac{3}{4}\) Simplify
= \(\frac{3}{4}\)

Question 9.
\(\frac{3}{5}\) ÷ \(\frac{5}{6}\) ____________
Answer:
= \(\frac{3}{5}\) × \(\frac{6}{5}\) Multiply by the reciprocal of the divisor.
= \(\frac{18}{25}\) No common factors. Simplify
= \(\frac{18}{25}\)

Question 10.
\(\frac{1}{4}\) ÷ \(\frac{23}{24}\) ____________
Answer:
= \(\frac{1}{4}\) × \(\frac{24}{23}\) Multiply by the reciprocal of the divisor.
= \(\frac{1}{4}\) × \(\frac{24}{23}\) Divide by the common factors.
= \(\frac{6}{23}\) Simplify
= \(\frac{6}{23}\)

Question 11.
6 ÷ \(\frac{3}{5}\) ____________
Answer:
Write 6 as \(\frac{6}{1}\)
= \(\frac{6}{1}\) × \(\frac{5}{3}\) Multiply by the reciprocal of the divisor.
= \(\frac{6}{1}\) × \(\frac{5}{3}\) Divide by the common factors.
= \(\frac{10}{1}\) = 10 Simplify
= 10

Texas Go Math Grade 7 Module 1 Answer Key Pdf Question 12.
\(\frac{4}{5}\) ÷ 10 ____________
Answer:
Write 10 as \(\frac{10}{1}\)
= \(\frac{4}{5}\) × \(\frac{10}{1}\) Multiply by the reciprocal of the divisor.
= \(\frac{4}{5}\) × \(\frac{10}{1}\) Divide by the common factors.
= \(\frac{8}{1}\) = 8 Simplify
= 8

Evaluate each expression.

Question 13.
21 – 6 ÷ 3 _________
Answer:
= 21 – 2 MultipLy and divide from Left to right.
= 19 Add and substract from left to right
= 19

Question 14.
18 + (7 – 4) × 3 _________
Answer:
If first step get rid of parentheses to obtain:
18 + (7 – 3) • 3 = 18 + 3 • 3
In second step multiply from left to right.
18 + 3 • = 18 + 9
Third step is where we add from left to right.
18 + 9 = 27
= 27

Question 15.
5 + (8 – 3)2 ___________
Answer:
= 5 + (5)2 Operate within parenthesis.
= 5 + 25 SimpLify exponents
= 30 Add and subtract from Left to right.
= 30

Texas Go Math Rational Numbers Test Grade 7 Pdf with Answers Question 16.
9 + 18 ÷ 3 + 10 ________
Answer:
= 9 + 6 + 10 MuLtiply and divide from Left to right
= 15 + 10 Add and subtract from Left to right.
= 25

Question 17.
60 – (3 – 1)4 × 3 _________
Answer:
= 60 – (2)4 × 3 Operate within parenthesis.
= 60 – 16 × 3 SimpLify exponents
= 60 – 48 MuLtiply and divide from Left to right
= 12 Add and subtract from left to right.
= 12

Grade 7 Texas Go Math Module 1 Answer Key Question 18.
10 – 16 ÷ 4 × 2 + 6 _________
Answer:
= 10 – 4 × 2 + 6 MuLtipLy and divide from Left to right
= 10 – 8 + 6 Add and subtract from Left to right.
= 2 + 6
= 8

Texas Go Math Grade 7 Module 1 Reading Start-Up Answer Key

Visualize Vocabulary
Use the ✓ words to complete the graphic. You can put more than one word in each section of the triangle.
Texas Go Math Grade 7 Module 1 Answer Key 30

Understand Vocabulary

Complete the sentences using the preview words.

Question 1.
A group of items is a __________. A set contained within another set is a __________.
Answer:
set, subset

Texas Go Math Grade 7 Answer Key Pdf Module 1 Question 2.
The ___________ of a number is the same distance from 0 on a number line as the original number but on the other side of 0.
Answer:
opposite

Question 3.
A ___________ can be expressed as a ratio of two integers.
Answer:
rational number

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top