Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates

Refer to our Texas Go Math Grade 6 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates.

Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates

Texas Go Math Grade 6 Module 7 Are You Ready? Answer Key

Write each fraction in simplest form.

Question 1.
\(\frac{6}{9}\)
Answer:
List the factors of 6 and 9.
Then circle the common factors.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 11

Go Math Grade 6 Answer Key Representing Rates Question 2.
\(\frac{4}{10}\)
Answer:
List the factors of 4 and 10.
Then circle the common factors.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 12

Question 3.
\(\frac{15}{20}\)
Answer:
Simplify \(\frac{15}{20}\)
List the factors of 15 and 20.
Then circle the common factors.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 13

Question 4.
\(\frac{20}{24}\)
Answer:
Simplify \(\frac{20}{24}\)
List the factors of 20 and 24.
Then circle the common factors.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 14

Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Question 5.
\(\frac{16}{56}\)
Answer:
Simplify \(\frac{16}{56}\)
List the factors of 16 and 56.
Then circle the common factors.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 15

Question 6.
\(\frac{45}{72}\)
Answer:
Simplify \(\frac{45}{72}\)
List the factors of 45 and 72.
Then circle the common factors.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 16

Question 7.
\(\frac{18}{60}\)
Answer:
Simplify \(\frac{18}{60}\)
List the factors of 18 and 60.
Then circle the common factors.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 17

Module 7 Go Math Grade 6 Rate and Ratio Question 8.
\(\frac{32}{72}\)
Answer:
Simplify \(\frac{32}{72}\)
List the factors of 32 and 72.
Then circle the common factors.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 18

Write the equivalent fraction.

Question 9.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 1
Answer:
Switch sides
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 19

Question 10.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 2
Answer:
Switch sides
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 20

Question 11.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 3
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 21

Question 12.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 4
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 22

Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios Question 13.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 5
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 23

Question 14.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 6
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 24

Question 15.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 7
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 25

Grade 6 Module 7 Answer Key Go Math Question 16.
Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 8
Answer:
Given expression
\(\frac{2}{7}=\frac{18}{x}\)

Multiply both sides of the equation with \(\) to isolate the variable on 1 side of the equation:
\(\frac{2}{7} \times \frac{7 x}{2}=\frac{18}{x} \times \frac{7 x}{2}\)
Evaluate:
x = 63
Therefore the equivalent fraction is:
\(\frac{2}{7}=\frac{18}{63}\)

Texas Go Math Grade 6 Module 7 Reading Start-Up Answer Key

Visualize Vocabulary
Use the ✓ words to complete the chart. Choose the review words that describe multiplication and division.

Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 9

Understand Vocabulary

Match the term on the left to the definition on the right.

Texas Go Math Grade 6 Module 7 Answer Key Representing Ratios and Rates 10
Answer:

  1. – D
  2. – B
  3. – A
  4. – C

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top