Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions

Refer to our Texas Go Math Grade 6 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions.

Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions

Texas Go Math Grade 6 Module 10 Are You Ready? Answer Key

Find the product.

Question 1.
992 × 16
Answer:
Given expression = 992 × 16
Rewrite the given expression as a product of a number and a difference, therefore = 16(1000 – 8)
Apply distributive property to expand the parenthesis = 16000 – 128

Evaluate = 15872
9920 × 16 = 15872

Question 2.
578 × 27
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions 2
Final Solution = 15,606

Question 3.
839 × 65
Answer:
Given expression = 839 × 65
Rewrite the given expression as a product of a number and a difference, therefore = 65(800 + 39)
Apply distributive property to expand the parenthesis = 52000 + 2535

Evaluate = 54535
839 × 65 = 54535

Question 4.
367 × 23
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions 3
Final Solution = 8,441

Find the product.

Question 5.
7 × 7 × 7
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions 4

Question 6.
3 × 3 × 3 × 3
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions 5

Question 7.
6 × 6 × 6 × 6 × 6
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions 6

Question 8.
2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2
Answer:
Solution to this example is given below
Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions 7

Divide.

Question 9.
20 ÷ 4
Answer:
Solution to this example is given below
20 ÷ 4 = ?
Think: 4 times what number equals 20?
⇒ 4 × 5 = 20
⇒ 20 ÷ 4 = 5
So, 20 ÷ 4 = 5.

Question 10.
21 ÷ 7
Answer:
Solution to this example is given below
21 ÷ 7 = ?
Think: 7 times what number equals 20?
⇒ 7 × 3 = 21
⇒ 21 ÷ 7 = 3
So, 21 ÷ 7 = 3.

Question 11.
42 ÷ 7
Answer:
Solution to this example is given below
42 ÷ 7 = ?
Think: 7 times what number equals 20?
⇒ 7 × 6 = 42
⇒ 42 ÷ 7 = 6
So, 42 ÷ 7 = 6.

Question 12.
56 ÷ 8
Answer:
Solution to this example is given below
56 ÷ 8 = ?
Think: 8 times what number equals 20?
⇒ 8 × 7 = 56
⇒ 56 ÷ 8 = 7
So, 56 ÷ 8 = 7.

Texas Go Math Grade 6 Module 9 Reading Start-Up Answer Key

Visualize Vocabulary
Use the words to complete the graphic. You may put more than one word in each box.

Texas Go Math Grade 6 Module 10 Answer Key Generating Equivalent Numerical Expressions 1

Understand Vocabulary

Complete the sentences using the preview words.

Question 1.
A number that is formed by repeated multiplication by the same factor is a _________________ .
Answer:
Power

Question 2.
A rule for simplifying expressions is _____________________
Answer:
Order of Operations.
It can consists of multiple operations but follow a certain order.

Question 3.
The _________________ is a number that is multiplied. The number that indicates how many times this number is used as a factor is the ____________ .
Answer:
base and exponent.

Leave a Comment

Scroll to Top