Refer to our Texas Go Math Grade 5 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 5 Module 3 Assessment Answer Key.

## Texas Go Math Grade 5 Module 3 Assessment Answer Key

**Concepts and Skills**

Question 1.

Explain how you can use a quick picture to find 3 Ã— 2.7. (TEKS 5.3.D)

Answer:

3 X 2.7 = 8.1,

Explanation:

**Use models or strategies to find the product. Show your work. (TEKS 5.3.D, 5.3.E)**

**Go Math Answer Key Grade 5 Module 3 Assessment Question 2.**

5 Ã— 0.89 = ______4.45___

Answer:

5 X 0.89 = 4.45,

Explanation:

Given to multiply 5 X 0.89

4

0.89

XÂ Â 5

4.45

therefore, 5 X 0.89 = 4.45.

Question 3.

9 Ã— 2.35 = ____21.15_____

Answer:

9 X 2.35 = 21.15,

Explanation:

Given to multiply 9 X 2.35

34

2.35

X 9

21.15,

therefore 9 X 2.35 = 21.15.

Question 4.

23 Ã— 8.6 = ____197.8______

Answer:

23 X 8.6 = 197.8,

Explanation:

Given to multiply 23 X 8.6

1

1

8.6

X 23

025.8

172.0

197.8

therefore 23 X 8.6 = 197.8.

**Go Math Grade 5 Module 3 Answer Key Question 5.**

0.09 Ã— 0.7 = ____0.063___

Answer:

0.09 X 0.7 = 0.063,

Explanation:

Given to multiply 0.09 X 0.7

6

0.09

X 0.7

0.063

Question 6.

0.8 Ã— $0.40 = ___$0.32________

Answer:

0.8 X $0.40 = $0.32,

Explanation:

Given to multiply 0.8 X $0.40

3

$0.40

X 0.8

0.32

Question 7.

0.75 Ã— $2.60 = ____$1.95____

Answer:

0.75 X $2.60 = $1.95,

Explanation:

Given to multiply 0.75 X $2.60 we get

0

0.75

X2.60

0.450

1.500

1.950

**Draw a diagram to solve. (TEKS 5.3.D, 5.3.E)**

**Texas Go Math Grade 5 Answer Key Module 3 Question 8.**

Julie spends $5.62 at the store. Micah spends 5 times as much as Julie.

Jeremy spends $6.72 more than Micah.

How much money does each person spend?

Julie: $5.62

Micah: ___$28.1________

Jeremy: ____$34.82______

Answer:

Julie: $5.62,

Micah: $28.1,

Jeremy: $34.82,

Explanation:

Given Julie spends $5.62 at the store.

Micah spends 5 times as much as Julie, so Micah spends

5 X $5.62 = $28.1,

Jeremy spends $6.72 more than Micah, so Jeremy spends

$28.1 + $6.72 = $34.82.

**Fill in the bubble completely to show your answer.**

Question 9.

Sarah is cutting ribbons for a pep rally. The length of each ribbon

needs to be 3.68 inches. If she needs 1,000 ribbons,

what is the length of ribbon Sarah needs? (TEKS 5.3.E)

(A) 368 inches

(B) 36.8 inches

(C) 3.68 inches

(D) 3,680 inches

Answer:

(D) 3,680 inches,

Explanation:

Given Sarah is cutting ribbons for a pep rally.

The length of each ribbon needs to be 3.68 inches.

If she needs 1,000 ribbons, The length of ribbon Sarah needs is

3.68 X 1,000 = 3,680 inches which matches with (D).

**Go Math Test Grade 5 Module 3 Answer Key Question 10.**

At Anneâ€™s Fabric Emporium, a yard of chiffon fabric costs $7.85.

Lee plans to purchase 0.8 yards for a craft project. If Lee gives the cashier $10,

how much change should he receive? (TEKS 5.3.E)

(A) $6.28

(B) $3.72

(C) $7.05

(D) $8.65

Answer:

(B) $3.72,

Explanation:

Given atÂ Anneâ€™s Fabric Emporium, a yard of chiffon fabric costs $7.85.

Lee plans to purchase 0.8 yard for a craft project, so cost of Lee’s

purchase is $7.85 X 0.8 = $6.28, If Lee gives the cashier $10 change he

received is $10 – $6.28 = $3.72 which matches with (B).

Question 11.

At the produce market, a pound of bananas costs $0.48 and

a pound of oranges costs $0.80. Harry buys 2.75 pounds of bananas and

1.5 pounds of oranges. How much will Harry pay for the fruits? (TEKS 5.3.E)

(A) $2.52

(B) $1.32

(C) $1.20

(D) $4.23

Answer:

(A) $2.52,

Explanation:

Given at the produce market, a pound of bananas costs $0.48 and

a pound of oranges costs $0.80. Harry buys 2.75 pounds of bananas and

1.5 pounds of oranges, so Harry paid 2.75 X $0.48 = $1.32 for bananas and

for oranges, it is 1.5 X $0.80 = $1.2, so the total amount Harry paid for the fruits

is $1.32 + $1.2 = $2.52 which matches with (A).

**Module 3 Texas Go Math Grade 5 Answer Key Pdf Question 12.**

Adam is carrying books to the classroom for his teacher.

Each book weighs 3.85 pounds. If he carries 4 books, about how

How many pounds is Adam carrying? (TEKS 5.3.A)

(A) 7.85 pounds

(B) 13.2 pounds

(C) 1.6 pounds

(D) 16 pounds

Answer:

(D) 16 pounds,

Explanation:

Given Adam is carrying books to the classroom for his teacher.

Each book weighs 3.85 pounds. If he carries 4 books, about how

many pounds is Adam carrying 4 X 3.85 = 15.4 â‰ˆ 16 pounds

which matches with (D).